Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2008, 13:46:52
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

Dumnezeule Doamne, ce nedreptate ai suferita soro jenny. INtr-adevar ma intreb oare, de ce nu ai depus nicio plingere importiva acelui preot, si la politie si la mitropolia de care apartii?
vai de mine surioara, nedreptatea, oricine o face, trebuie sa plateasca! poate ne spui si noua de ce nu ai depus nici o plingere? te-a impiedicat ceva anume?
si dupa parerea ta, poate sau nu umila, ce ar trebui facut?
oare sa schimbam regulile in biserica ortodoxa, nu-i asa? sau poate sa acuzam intreaga biserica ortodoxa, dupa cazul tau si a miilor (poate) de crestini, ca si tine , nemultumiti?
vai de mine, dar ce nedreptate!
soro, eu zic, ce tie nu-ti place, altuia nu face!
asa ca, daca te simti neimplinita spiritual in acdrul credintei in care ai fost botezata, incearca sa-ti gasesti implinirea sufleteasca in alta parte, pentru ca, nu-i asa, cu totii trebuie sa ne mintuim.
deci, soro jenny, ai liberul arbitru si propria constiinta si actioneaza in consecinta!
dar fa bine, si nu mai denigra o institutie doar pe baza unor cazuri izolate.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 13:53:13
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

danyel,
ar fi mai bine intro multime, care o fi ea, in romania, sa se plimbe un om politic si un ierarh si vom vedea mai bine care va fi reactia oamenilor la adresa lor.
asa ca, sa lasam deoparte fatarnicia, si sa recunoastem faptul ca POLITICA este ceva impus noua, pe cind religia, nu!
esti credincios in cadrul unei confesiuni in urma unui act unilateral, la inceput. Tu alegi sa fii parte dintr-o religie, pe cind un regim politic, oricare ar fi el, poate fi impus cu ajutorul majoritatii. Accepti sau nu, ii simti consecintele. nu acelasi lucru se poate spune si in ceea ce priveste religia careia ii apartii.
ca sa revenim la subiectul topicului: mi se pare foarte normal ca Patriarhia si Mitropoliile sa aiba masini foarte bune.
ele apartin unei institutii, nu ierahilor!
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 14:15:54
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Stiu ca o sa fiu off topic,dar sa stiti ca are dreotate Daniel,nu putem sa ne facem ca nu vedem nedreptatile ce ni se fac,danduni-se in cap cu "teoriile religioase" pentru a tacea,fiindca aceste nedreptati vor continua si vor capata amploare,si pana la urma biserica traieste din "credinta" ienoriasilor.
In sat la soacramea este un preot de toata frumusetea,inalt,vanjos,cu o statura impunatoare si...mafiot,cam asa este perceput el dupa invartelile pe care le face cu banii.Ei bine,nu demult a fost dat si la televizor datorita unui conflict de nerezolvat dintre dansul si unii sateni.Acest preot a gasit nu stiu in ce documente vechi,pe la nu stiu ce primarie,ca o parte din terenul in care se aflau cateva case locuite,de altfel,de oamenii ce le construisera cu 40-50 de ani in urma,deci o parte din acest teren ar apartinand de fapt bisericii.Buuun!Astfel,el cunoscut fiind ca avand pile peste tot,primarie,judecatorie,relatii cu diferiti patroni importanti,a scos niste acte care-i permitea sa evacueze zona si sa-si i-a in primire terenul pe care sustinea ca apartinea bisericii,si care era locuit de un numar de 2-3 familii.Cand oamenii au auzit,oameni simpli de la tara,s-au ingrozit.Va dati seama,urma sa le fie distruse casele si munca lor de-o viata,urma sa fie lasati de izbeliste pe drumuri FARA NIMIC,si bine-nteles ca si acesti oameni detineau acte pe casele si terenurile aferente acestora,insa le era greu sa umble prin tribunale,si destul de costisitor pentru niste oameni simpli si saraci cum sunt majoritatea de la tara.Si asa datorita disperarii satenilor nedreptatiti,si a lipsei de intelegere si compasiune a preotului,cazul a ajuns in atentia mass mediei,in ziua in care preotul respectiv a venit la fata locului cu excavatoare,hotarat sa demoleze zona respectiva,chiar daca oamenii nu se dadeau iesiti din casele lor,nedorind sa cedeze acestui abuz,in conceptiunea lor.Dar preotul a bagat efectiv excavatoru peste oameni...si tipand si certandu-i le-a impus sa plece de-acolo cu orice pret,fara sa-l intereseze catusi de putin ca acestia nu aveau unde sa se duca.S-au rugat oamenii de preot sa le gaseasca o solutie,in acest sens,ca nu pot ramanea pe drumuri,respectiv pe ulita.Dar acesta cu o raceala infernala si cu o absoluta lipsa de compasiune le-a spus ca nu-l intereseaza ce fac ei,ca este dreptul bisericii si cu asta basta,chiar a strigat raspicat;"BA!,NU VA PUNETI CU BISERICA!!!"...de parca Dumnezeu l-ar fi sustinut in demersul lui "avar",de altfel.Fiindca sa nu uit sa specific faptul ca acest preot,pe langa masina bengoasa pe care o avea,daca aveai ochi bun,puteai remarca la mana acestuia si un ROLLEX de toata frumusetea(care,probabil a costat cat toate casele amaratilor acestora).Chiar imi spunea sotul meu ca este incredibil cat de smecher si de prefacut poate fi acest om,predicand cu lacrimi de crocodil despre credinta,insa ducand o viata absolut "profitabila",realizata astfel pe diferite cai.
Sincer,nu stiu cum s-a terminat acest caz,insa preotul parea sigur si neindurator la nevoile ienoriasilor care odinioara l-au slavit si i-au pupat atat mana,si care din putinul lor au contribuit la biserica satului,atat cat a fost nevoie.Exact cum spunea cineva pe-aici,nu este credinta faptul de-a nu ne interesa cand lucrurile batjocoritoare de credinta se-ntampla in jurul nostru,trebuie sa se mai faca si curatenie,caci multi oameni in straie "slavite" nu sunt vrednici,si le intineaza si numele celor care sunt cinstiti si cu Farica de Dumnezeu,si Slava Domnului sunt destui.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 14:34:02
monica73 monica73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2008
Implicit

in ziua de azi se castiga foarte bine din preotie,tocmai de aceea unii devin preoti,fara a avea nimic la inima.acum or sa intre si in politica,vor candida la consilieri.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 14:39:18
monica73 monica73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2008
Implicit

se apropie ziua aceea despre care vorbea un Sfant Parinte,sa ne ferim de a intra in anumite biserici ,caci vai de noi ce vom intalni acolo,in nici un caz oameni cu adevarat credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 14:39:48
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
Stiu ca o sa fiu off topic,dar sa stiti ca are dreotate Daniel,nu putem sa ne facem ca nu vedem nedreptatile ce ni se fac,danduni-se in cap cu "teoriile religioase" pentru a tacea,fiindca aceste nedreptati vor continua si vor capata amploare,si pana la urma biserica traieste din "credinta" ienoriasilor.
In sat la soacramea este un preot de toata frumusetea,inalt,vanjos,cu o statura impunatoare si...mafiot,cam asa este perceput el dupa invartelile pe care le face cu banii.Ei bine,nu demult a fost dat si la televizor datorita unui conflict de nerezolvat dintre dansul si unii sateni.Acest preot a gasit nu stiu in ce documente vechi,pe la nu stiu ce primarie,ca o parte din terenul in care se aflau cateva case locuite,de altfel,de oamenii ce le construisera cu 40-50 de ani in urma,deci o parte din acest teren ar apartinand de fapt bisericii.Buuun!Astfel,el cunoscut fiind ca avand pile peste tot,primarie,judecatorie,relatii cu diferiti patroni importanti,a scos niste acte care-i permitea sa evacueze zona si sa-si i-a in primire terenul pe care sustinea ca apartinea bisericii,si care era locuit de un numar de 2-3 familii.Cand oamenii au auzit,oameni simpli de la tara,s-au ingrozit.Va dati seama,urma sa le fie distruse casele si munca lor de-o viata,urma sa fie lasati de izbeliste pe drumuri FARA NIMIC,si bine-nteles ca si acesti oameni detineau acte pe casele si terenurile aferente acestora,insa le era greu sa umble prin tribunale,si destul de costisitor pentru niste oameni simpli si saraci cum sunt majoritatea de la tara.Si asa datorita disperarii satenilor nedreptatiti,si a lipsei de intelegere si compasiune a preotului,cazul a ajuns in atentia mass mediei,in ziua in care preotul respectiv a venit la fata locului cu excavatoare,hotarat sa demoleze zona respectiva,chiar daca oamenii nu se dadeau iesiti din casele lor,nedorind sa cedeze acestui abuz,in conceptiunea lor.Dar preotul a bagat efectiv excavatoru peste oameni...si tipand si certandu-i le-a impus sa plece de-acolo cu orice pret,fara sa-l intereseze catusi de putin ca acestia nu aveau unde sa se duca.S-au rugat oamenii de preot sa le gaseasca o solutie,in acest sens,ca nu pot ramanea pe drumuri,respectiv pe ulita.Dar acesta cu o raceala infernala si cu o absoluta lipsa de compasiune le-a spus ca nu-l intereseaza ce fac ei,ca este dreptul bisericii si cu asta basta,chiar a strigat raspicat;"BA!,NU VA PUNETI CU BISERICA!!!"...de parca Dumnezeu l-ar fi sustinut in demersul lui "avar",de altfel.Fiindca sa nu uit sa specific faptul ca acest preot,pe langa masina bengoasa pe care o avea,daca aveai ochi bun,puteai remarca la mana acestuia si un ROLLEX de toata frumusetea(care,probabil a costat cat toate casele amaratilor acestora).Chiar imi spunea sotul meu ca este incredibil cat de smecher si de prefacut poate fi acest om,predicand cu lacrimi de crocodil despre credinta,insa ducand o viata absolut "profitabila",realizata astfel pe diferite cai.
Sincer,nu stiu cum s-a terminat acest caz,insa preotul parea sigur si neindurator la nevoile ienoriasilor care odinioara l-au slavit si i-au pupat atat mana,si care din putinul lor au contribuit la biserica satului,atat cat a fost nevoie.Exact cum spunea cineva pe-aici,nu este credinta faptul de-a nu ne interesa cand lucrurile batjocoritoare de credinta se-ntampla in jurul nostru,trebuie sa se mai faca si curatenie,caci multi oameni in straie "slavite" nu sunt vrednici,si le intineaza si numele celor care sunt cinstiti si cu Farica de Dumnezeu,si Slava Domnului sunt destui.
unde-i lege nu-i tocmeala:D(glumesc desigur)
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 14:47:40
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

De acum a intrat dracul discordiei pe acest topic...nu are rost sa continuam!

Dupa cate am spus ca oameni, sa-l lasam acum pe Dumnezeu sa ia atitudine!

Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 14:53:13
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

da, sa aveti un post binecuvantat cu totii
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 15:03:06
jeny11 jeny11 is offline
Member

Data înregistrării: 16.11.2007
Implicit

Trebuai sa depun plangere dar va dati seama ca era cuvantul meu impotriva cuvantului preotului si in acele zile gandul nu imi statea la plangeri, mai tarziu mi sa spus ca preotul nu a facut nimic ilegal ci imoral caci binenteles ca chitanta pe locul vandut sa facut pe suma corecta nu pe cat a luat el si sa nu credeti ca am fost singurii care au patit-o cu el si sa nu va spun ce masina si-a tras parintele?!Sa nu mai spun ca acum iar a modificat tarifele 1000 lei noi pe cinci ani si am aflat si asta pe ascuns de la ingrijitorul cimitirului care a primit ordin ca la intrebarile apartinatorilor despre costuri sa faca pe prostul ca nu stie.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 15:29:47
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

cel putin la mine in ardeal nu se intampla cestii de astea cu cimitiru, odata cumparat locul ramane a tau nu ti-l mai cere nimeni dupa 5-7-10 ani iar aici preotii n-au nici o implicatie in administrarea cimitirelor, ar trebui sa treaca in admin consiliilor locale cimitirele si poate ar fi altfel, rusine acelor preoti care profita si de morti asa odihna le v-a da si lor Dumnezeu precum a u lasat si ei pe altii sa se odihneasca, la slujba inmormantarii exista inainte de acoperire o formula pe care o zice preotul "se pecetluieste acest mormant pana la a doua si infricosetoarea venire a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos in Numele tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh amin(Molitfernic-slujba inmormantarii) deci de ce se mai scot mortii din morminte da catre unii preoti? sa-si faca manevrele lor urate? si cand te gandesti la preotii care prin simpla lor prezenta iti transmitun sentiment de pace si duhovnicie care sunt plini de harul cel sfant, vazandu-i apoi pe acesti talhari iti vine sa-i scuipi ca fac de rusine Sfanta Taina si sfanta slujire
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 15:38:25
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie Daniela Nicoleta Intrebari utilizatori 0 11.04.2011 13:04:37
Atentie! In Romania noile permise auto contin un cip electronic! ortodox4life Generalitati 49 14.08.2010 01:35:02
noile pasapoarte si noile permise auto g_giorgian Generalitati 18 25.09.2008 19:01:17