Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2009, 20:59:38
cosmin95
Guest

Implicit

eretici=catolici
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 05:56:37
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Facind numai filosofie, nu stii nimic, asta-i sigur.
Eu, cel puțin, știu că nu știu, făcând filosofie. Tu, în schimb, nefăcând-o, ai impresia că știi, însă ești o calamitate paralogistică.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 06:04:01
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit

Citat:
Tu la scoala ai invatat direct integralele? Nu ai inceput cu adunarea?
De ce avem zaruri si cum functioneaza cu adevarat e o integrala, cum functioneaza e o adunare.
Și pentru că tot vorbeam despre ce știe fiecare și ce rost are să faci filosofie: dacă ai fi citit introducerea la "Critica Rațiunii Pure", nu mai veneai cu infantilismele acestea empiriste. Acolo ți se spune foarte clar că trebuie să existe o formă a priori a cunoașterii căci nu putem dobândi modalitatea noastră de a cunoaște în mod fundamental prin stricta contingență. Undeva, la origini, există o structură transcendentală identificabilă la nivelul sensibilității ca intuiție pură (spațiu și timp), iar la nivelul gândirii, ca intelect (cu cele 12 categorii), apercepție (Egoul) și imaginație transcendentală.

Apoi, același Kant arată foarte clar că, din punct de vedere CRONOLOGIC, cunoașterea noastră începe cu experiența. Dar, din punct de vedere ARHITECTONIC, structural, cunoașterea este imposibilă fără preexistența unor forme pure ale ei.

Dar, mă rog, ăsta e destinul științei de azi. E condamnată să repete practic toate etapele gândirii din trecut pe care le ignoră.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 18:54:40
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu_samy Vezi mesajul
Cum se demonstreaza matematic existenta lui Dumnezeu? Tot ce am gasit pana acum este faptul ca probabilitatea ca viata sa fi aparut la intamplare (dupa teoria evolutionista) este infima (cam 10 la puterea -20), in timp ce posibilitatea ca viata sa fi fost proiectata de cineva este mult mai mare.
ai inversat proportiile .. dar te inteleg
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 19:29:18
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu este pretutindeni. Citez din memorie, cu aproximatie: "Il chemi pe Dumnezeu la telefon? El iti raspunde- prezent".
"M-ai chemat si nu ti-am raspuns?
"Cere si ti se va da! Bate si ti se va raspunde".
Acesta este Dumnezeu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 19:43:50
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Dumnezeu este pretutindeni. Citez din memorie, cu aproximatie: "Il chemi pe Dumnezeu la telefon? El iti raspunde- prezent".
"M-ai chemat si nu ti-am raspuns?
"Cere si ti se va da! Bate si ti se va raspunde".
Acesta este Dumnezeu.
Este atat de vaga expresia ca Dumnezeu iti raspunde intotdeauna ...
La inceput ai impresia ca efectiv o face.
Pe urma incep miile de explicatii cu privire la tacerea Lui.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 19:59:48
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Si cand avem impresia ca ne-a parasit, nu este asa, El se avanta cu mai multa dragoste in viata noastra- dar trebuie sa crezi neconditionat, cu toata fiinta, fara dezamagiri, cu speranta ... si indiferent cat astepti, raspunsul vine- dulce, duios, ocrotitor, incurajator-SALVATOR!
Crezi! Si vei vedea!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 20:09:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Probabilitatea ca cineva sa fi creat viata s-ar putea sa fie mai mare decit probabilitatea ca ea sa fi aparut spontan, la intimplare.
Dar care e probabilitatea sa existe cineva mai inteligent, care sa poata crea acea viata?
Ginditi, oameni buni!
Pe baza experientei curente care o avem adica din ce stim exclusiv inteligenta creaza ceva inteligent, probabilitatea este de 99,9999999...... %
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 20:11:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Este atat de vaga expresia ca Dumnezeu iti raspunde intotdeauna ...
La inceput ai impresia ca efectiv o face.
Pe urma incep miile de explicatii cu privire la tacerea Lui.
Te pomenesti ca nu-ti plac explicatiile :)

Intrebarea mai corecta pe care ar trebui sa ti-o pui in aceste momente ar fi totusi: chiar tace El, sau am surzit eu?
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 20:50:14
Scotianul
Guest

Smile Cautand ecuatia perfecta pentru Alfa si Omega

Am inceput sa inteleg ca inceputul este in Romani 15:4 iar apoi solutia este data in Coloseni 1:26-27.Daca tragem linie concluzia este evidenta: Matei 28:20. Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dovezi stiintifice , logice si matematice care arata existenta lui Dumnezeu razaudi Generalitati 6 27.11.2011 01:05:23
Puterea vindecatoare a rugaciunii, demonstrata stiintific cherub Rugaciuni 21 23.06.2010 08:50:29
Cum explica Sfinta Scriptura sau Sfinta Traditie existenta oamenilor in div. locuri.. Narcis31 Generalitati 6 22.12.2009 00:09:32
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43
Biserica catolica nu neaga existenta extraterestr- alexandra28again Biserica Romano-Catolica 38 26.07.2008 08:23:01