![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ce privește imprecațiile dumneavoastră la adresa celor care s-au întors la comuniunea cu Papa, știți ce ne-a spus Mântuitorul: "Fericiți veți fi când vor spune tot cuvântul rău împotriva voastră...." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici am incheiat discutia. Doamne ajuta! Daca tot nu aveti nimic sa ne spuneti, in afara de a ne denigra si a va considera superiori, lasati-ne in inferioritatea si obtuzitatea noastra. Si culmea, catolicii ii acuza pe ortodocsi ca fac apologia ortodoxiei. Pai cum sa nu o fac, atata vreme cat am avut ocazia sa vad cu ochii mei "respectarea traditiei rasaritene" de catre "greco"catolici. Domnul sa va lumineze! Last edited by Monachos; 28.12.2010 at 18:33:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotrivă, Biserica Catolică nu învață că numai catolicii se mântuiesc. Aveți informații profund eronate. Vă rog să nu-mi puneți în gură cuvinte pe care nici nu le-am rostit, și nici nu le-aș rosti, deoarece ar însemna să mă împotrivesc învățăturilor Bisericii...
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie îmi spune asta titlul.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Da, din pacate mai dreptate are Mantuitorul cand spune "între noi și între voi este o prăpastie mare" (Luca XVI, 26)... uneori se aplica si in cazul schismei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar despre simoniacii si colaboratorii catolici nu cred ca ati vorbi. Daca da, inseamna ca nu stiti nimic din istoria de dupa 1948 a Bisericii Catolice din Romania. Mai ales cea romano-catolica. Stiti cum a supravietuit ea? Tocmai ca urmare a colaborationismelor. Cine putea sa plece din tara si sa aiba si pasaport dintre romani? 99.9% dintre securisti. Asa ca, va rog frumos, asta nu merge. Cat despre hirotoniile catolice de copii din evul mediu sau despre lipsa acuta de chemari la preotie in Europa occidentala nu ziceti nimic. Sigur, poate e mai bine un preot din Asia sau Africa care nu stie nici limba poporului in care slujeste decat s-o inchida si s-o faca muzeu, asa cum am vazut cu ochii mei o biserica din Olanda. Sigur, ramaneti in gusturile dvs. Din fericire, mantuirea nu este o chestiune politica si nici de gust liturgic sau spiritual. Insa nu puteti sa ma faceti sa credeti ca Uniatia respecta randuiala bizantina, fie din punct de vedere al disciplinei duhovnicesti sau a celei de slujba. Cu urechile mele am auzit intr-o biserica greco-catolica (eram la vremea vecerniei) raspunsul la intrebarea mea privitoare la vecernie si utrenie si mi s-a raspuns ca nu exista si ca se face doar liturghie. Asa ca, personal, nici nu stiu sa existe carti de slujba greco-catolice in afara de liturghier. Probabil mineele sunt bune de pus pe rugul inchizitiei fiind prea slave si prea ortodoxe - implicit, colaborationiste si simoniace. Doamne ajuta! Un An Nou bun si Domnul sa va lumineze cu Harul Sau! Last edited by Monachos; 28.12.2010 at 18:48:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, va marturisesc sincer, n-am mare incredere in asa-numitii "sfinti ai inchisorilor", nici dintre cei ortodocsi ( prea a fost ridicat in slavi Gheorghe Calciu, iar documnetele au scos la iveala multe lucruri, spre exemplificare...) Multi din ei credeau in faptul ca vor veni americanii sa-i salveze, iar altii actionau ca si spioni ai Vaticanului. Cat priveste romano-catolicii, ar trebui vazut cum s-a organizat la Bucuresti, ca sa dau numai un simplu exemplu, o grupare preoteasca care a acceptat o forma de colaborare cu regimul. Eu nu-l cred pe niciun din liderii catolici din timpul comunismului (nu mai pomenesc de ortodocsi ca acolo e evident) curat ca lacrima. De ce? Nimeni nu ajungea lider bisericesc fara acceptul partidului (Ceausescu). Insa nu stiu ce legatura are colaborationismul cu schisma si cu erezia?! Probabil atunci cand nu mai exista argumente, se trece la chestiunile politice si la gusturile spirituale. Succes in apologia catolicisumului, dar nu cu mine. Si da, am fost la Regina Pacii din Timisoara, acolo mi s-a spus ca e o biserica si o comunitate "cu adevarat" greco-catolica. Daca asta inseamna traditie bizantina si respectarea randuielilor, ma las pagubas: numai cladirea bisericii vorbeste de la sine, ca sa nu mai vorbesc de ce si cum se slujeste acolo. Last edited by Monachos; 28.12.2010 at 18:57:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și eu am fost la Slătioara, și mi s-a spus că e o episcopie "cu adevărat" ortodoxă. Și la "Noul Ierusalim", de la Pucioasa, unde mi s-a spus același lucru. Așa vă convine ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Monachos; 28.12.2010 at 19:12:46. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
muzica bizantina Traditie si practica | grecu | Muzica Bisericeasca | 9 | 10.10.2007 18:21:04 |
|