Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2007, 12:37:48
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de odin
Este o diferenta intre a discuta daca e normal sau nu sa se intample asa si a discuta daca este impartiala sau nu... Despre ultima parte se pare ca suntem de acord, ca este partinitoare... ca este normal sau nu este o alta problema si tine de gusturile fiecaruia in cele din urma... eu m-am legat EXCLUSIV de afirmatia ca `presa este obiectiva`...
Modul la care am pus eu problema nu exclude obiectivitatea.

Un vin ramane vin indiferent de eticheta sub care se vinde.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 12:45:16
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
Este o diferenta intre a discuta daca e normal sau nu sa se intample asa si a discuta daca este impartiala sau nu... Despre ultima parte se pare ca suntem de acord, ca este partinitoare... ca este normal sau nu este o alta problema si tine de gusturile fiecaruia in cele din urma... eu m-am legat EXCLUSIV de afirmatia ca `presa este obiectiva`...

Eticheta poate pacali cumparatorul ca este un vin mai dulce decat este el in realitate...
Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 13:03:14
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:

Eticheta poate pacali cumparatorul ca este un vin mai dulce decat este el in realitate...
Daca nu ii place, nu il mai cumpara a doua oara si firma producatoare da faliment. Sau scoate alt sortiment de vin. Legea pietei. ;)
Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 13:13:45
odin odin is offline
Senior Member

Implicit

corect, dar asta e cu totul o alta problema, nu?
Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 13:25:05
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
NU.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 13:49:52
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma refeream la faptul ca, indiferent de forma sub care se publica un articol, informatia ramane aceeasi. Referitor la OBIECTIVITATE, hmmmm...daca stau sa ma gandesc... mai mult am argumentat de ce ar fi normal ca presa sa nu fie obiectiva.

Posibil ca sa fi discutat de lucruri diferite si amandoi sa fi avut dreptate. My mistake!

Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 14:04:17
odin odin is offline
Senior Member

Implicit

As zice la fel...:D
Reply With Quote
Vechi 07.04.2007, 01:01:02
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
Citat:
Citat:
presa nu stiu dar televiziunea a prezentat multe cazuri in care reprezentantii Bisericii Ortodoxe au savarsit acte nedemne de profesia si menirea lor in special postul de tv Antena incat la un moment dat am crezut ca are intentia de a incerca sa discrediteze imaginea BOR si sa diminueze increderea populatiei in aceasta
Si Tv este presa...

Nu e vina presei ca preotii o dau in bara. Presa informeaza, nu? Doar nu vrei sa musamalizeze si sa acopere neregulile....
dar cazurilie in care preotii vindeca anumite persoane de diverse boli de ce nu se dau si astea de ce nu se arata si sacrificiile pe care le fac?
Pentru cazurile de preoti care vindeca oameni nu exista acordul Patriarhiei, iar informaþia este destul de greu de vverificat (daca vindecarea este reala).

Pe de alta parte si preotii vindecatori se feresc de "publicitate". La asta se adauga si opozitia Patriarhie care nu este incantata de mediatizarea unos astfel de clerici.

Cat despre sacrificiile pe care le fac preotii...nu sunt prea multe. Plus de asta ei si-au ales calea asta, nu?

Da-mi si mie un exemplu - concret - de sacrificiu pe care il face un preot.
trebuie sa se gandeasca in primul rand la semeni ,,ei au obligatia asta, nu ca noi, numai cand ne aminitim ,trebuie mereu sa raspunda la nevoile noastre sufletesti sau trupesti(aici ma refer la diverse boli si patimi}de multe ori petrec mai mult timp cu diversi oameni decat cu propria familie . Exista si o alta categorie de preoti care sunt pe deasupra si calugari care au anumite restrictii nu au familie , nu beau ,nu mananca carne, trebuie sa stea zi de zi in slujba altora. Preotul la care merg eu este un calugar si in zilele de sarbatori e plin la el trebuie sa spovedeasca zeci de oameni sa uite de propria persoana {ca este obosit ,ca nu se simte bine }in orice conditii el trebuie sa ne asculte si sa ne indrume .... lucruri care mi-e nu mi se par foarte usoare .
Reply With Quote
Vechi 07.04.2007, 11:33:19
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
presa nu stiu dar televiziunea a prezentat multe cazuri in care reprezentantii Bisericii Ortodoxe au savarsit acte nedemne de profesia si menirea lor in special postul de tv Antena incat la un moment dat am crezut ca are intentia de a incerca sa discrediteze imaginea BOR si sa diminueze increderea populatiei in aceasta
Si Tv este presa...

Nu e vina presei ca preotii o dau in bara. Presa informeaza, nu? Doar nu vrei sa musamalizeze si sa acopere neregulile....
dar cazurilie in care preotii vindeca anumite persoane de diverse boli de ce nu se dau si astea de ce nu se arata si sacrificiile pe care le fac?
Pentru cazurile de preoti care vindeca oameni nu exista acordul Patriarhiei, iar informaþia este destul de greu de vverificat (daca vindecarea este reala).

Pe de alta parte si preotii vindecatori se feresc de "publicitate". La asta se adauga si opozitia Patriarhie care nu este incantata de mediatizarea unos astfel de clerici.

Cat despre sacrificiile pe care le fac preotii...nu sunt prea multe. Plus de asta ei si-au ales calea asta, nu?

Da-mi si mie un exemplu - concret - de sacrificiu pe care il face un preot.
trebuie sa se gandeasca in primul rand la semeni ,,ei au obligatia asta, nu ca noi, numai cand ne aminitim ,trebuie mereu sa raspunda la nevoile noastre sufletesti sau trupesti(aici ma refer la diverse boli si patimi}de multe ori petrec mai mult timp cu diversi oameni decat cu propria familie . Exista si o alta categorie de preoti care sunt pe deasupra si calugari care au anumite restrictii nu au familie , nu beau ,nu mananca carne, trebuie sa stea zi de zi in slujba altora. Preotul la care merg eu este un calugar si in zilele de sarbatori e plin la el trebuie sa spovedeasca zeci de oameni sa uite de propria persoana {ca este obosit ,ca nu se simte bine }in orice conditii el trebuie sa ne asculte si sa ne indrume .... lucruri care mi-e nu mi se par foarte usoare .
Nu nimic deosebit in ce imi spui tu despre preoti si calugari.
Eu petrec zilnic la lucru 10-12 ore. Petrec mai putin timp cu familia decat cu alti oameni. Asa e meseria pe care am ales-o.
La fel si preotii, desi ma indoiesc ca muncesc atat de mult.

Pe de alta parte calugarii au facut o alegere si trebuie sa isi poarte crucea smereniei, nu sa apara la TV. Referitor la sacrificii, cu exceptia postului de carne, restul sunt datorii pentru toti crestinii.

Sa imi dai si mie adresa unei biserici care ma primeste 12 ore pe zi...asa cum stau la munca multi dintre romani.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2007, 10:41:54
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

Biserica din incinta Politiei Judetene din Timisoara acolo va sluji din data de 20 apr preotul Ioan Dumitru cel la care merg si eu pt ca acum este in alta parte la o casa parohiala ;
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lenea ne indeparteaza de Dumnezeu ( din invataturile Sf. Parinti ) cristiboss56 Pocainta 74 12.05.2014 21:50:21
Massmedia influenteaza mintile juvenile Pavel_C Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 06.04.2010 19:12:23
Fotografii cu credinciosii de pe forum? Simona-Marilena Generalitati 2 19.09.2009 17:13:13
sminteala cipurilor surprinsă de massmedia logos Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 26.02.2009 17:53:39