![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi atunci priveshte la sfiintzii parintzi shi teologi, la mucenici shi mucenitze, la mironositze shi apostoli shi vei pricepe cum se scriu legile sfintzeniei shi cum trebuiesc respectate in litera shi spirit, in Cuvantul Lui Dumnezeu pazit pentru a fi implinit in adancul inimii, in adancul dragostei, in centrul sufletului shi al smereniei.... Legea shi proorocii? Poi asha sa iubeshti pe Dumnezeu ca sa lashi iubirea lui prin tine catre aproape shi sa te molipseshti shi tu de ea ca "ceea ce ai vrea sa tzi se faca tzie aia sa faci tu aproapelui tau" shi e vorba ca unui sarac sau om al durerii din lumea asta ce vine sa ceara de la tine, asha sa-i faci asha cum ai vrea sa tzi se faca tzie... ca niciodata nu se shtie cand vei fi shi tu la fel... plin de patimi shi pacate, cazut intre talhari shi distrus shi batjocurit shi ranit shi deposedat de toate cele ce le aveai... shi atunci cat de bine itzi cade ca un necredincios, un samaritean necredincios dar milostiv, sa faca canonul milei cu tine... Iar legea cea noua a dragostei? "Asha sa va iubitzi unii pe altzii, asha, asemenea, cum v-am iubit EU (Domnul Nostru Iisus Hristos) ca lumea vazand faptele voastre bune sa dea slava lui Dumnezeu" deci nu pentru slava noastra shi de ochii shefului sau a lumii ci pentru slava lui Dumnezeu, vestind slava shi marirea lui Dumnezeu... :) dar de ce nu le cautzi dumneata shi sa ne spui unde anume gaseshti citatele respective... din care vorbim noi... sa vezi daca am intzeles bine sau ne-am incurcat shi folosim scripturile ca sa urmam defapt ritualuri shi porunci lumeshti... 6x???:(:( |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam indrazneata aceasta replica. Daca puteti sa ajutati cu ceva, bine, iar daca nu, atunci sa nu fim zeflemisti. Eu vreau sa vorbesc cu aceia care sunt dispusi sa imi raspunda. Nu este nimeni obligat sa posteze daca nu are ce, sau daca nu este motivat de interes ! Apoi, eu am cerut niste referinte, care, dupa cate vad, la unii, au devenit deranjante. Nu cred ca am facut un abuz, cerand ce mi se cuvine, si fara sa cer... Cat despre explicatii, tin sa subliniez, ca in unele circumstante, nu e atat de necesar sa punem accentul pe ele. Consider ca si eu sunt in stare sa definesc unii termeni, folosindu-ma de cuvintele mele... As dori, daca se poate bineinteles, sa fiti putin mai obiectiv. Multa sanataate! Apreciez paptul ca vreti sa contribuiti la elucidarea unor probleme de actualitate in lumea crestina, si in cea mai mare parte in cea seculara. |
|
|||
|
|||
![]()
draga Eutifiev_EMI, domnule draga, replica respectiva nu este rauvoitoare, ci te indeamna pe domnia ta sa cautzi prin scripturi shi sa descoperi daca sustzinem corect ceea ce sustzinem shi conform scripturilor shi sa imi spui shi mie de unde este ca eu am uitat exact locul shi paragraful shi le incaurc nevoie mare, deci nu tzi-ash putea da locul nu pentru ca n-ar fi indicat, ci pentru ca umila mea memorie nu s-a invrednicit sa respecte asha cum ar fi trebuit sfintele Cuvinte ale lui Dumnezeu, facand trimiterile in mod corect, caci asha ar fi frumos sa spun exact de unde shi de ce a zis asha shi sa pricep shi sa shtiu dar nu ca sa ma dau mare ci ca sa urmez, sa fac... dar iata ca nu-s in stare ci ma incurc shi ma ratacesc in scrieri inima shi mintea mea nefiind instare sa fie ceva mai ordonata shi ingrijita cum cere domnia ta.... deci nu te supara pentru explicatziile sensurilor ce se extrag din scripturi pe care le-a facut Hristos pentru noi shi eu nu mai retzin pe unde le potzi citi asha cum au fost consemnate, caci asha cum ceri dumneata ar fi frumos a fi shi amintite, cu Capitol shi paragraf shi cu citatul exact, dar tzi-am spus ca nu ai ce sa te ashteptzi de la mine, decat ce tzi-am aratat ca shtiu cu inima deschisa...
Dumneata ai crezut ca se refera la tine? se referea la cei ce transforma cunoashterea scripturilor in slujiri shi ritualuri lumeshti, iar eu am afirmat ca chiar ma simt cam incurcat shi de aceea shi Hristos, pentru unii ca mine a sintetizat, caci nu totzi au asha o minte enciclopedica sau bine structurata in care fiecare lucru sa fie la locul lui, shi sa nu intrebe mereu cum e de fapt? ce a zis? ce trebuie sa facem? cum este scris? ce zice la lege? De aceea a sintetizat shi a aratat care sunt poruncile toate, shi cele mai mari shi cum trebuiesc urmate, caci le-a plinit shi le-a desavarshit... nu numai Domnul Nostru Iisus Hristos ci totzi sfiintzii Sai dupa masura fiecaruia...:) poate ca a fost o remarca cam trufashe, dar bine ca macar dumneata te-ai simtzit ca altzii nu mai au demult conshtiintza... ci au preluat conshtiintza bunastarii shi a compromisului....... lepadand tzinerea poruncilor shi paza Cuvantului Lui Dumnezeu ca sa faca nu doar sa se grozaveasca cum fac eu, caci "aceia ma iubesc pe Mine, care aud Cuvantul Lui Dumnezeu shi cred in Cel ce M-a trimis" :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
azi citeam intr-o carte ortodoxa ...filocalia...daca ai auzit:"un barbat fara sfatuitor e propriul sau dusman"...si cred ca tu esti in aceasta situatie...iar sfatuirtorul vine cand iti doresti cu adevarat si cand esti pregatit pentru asta...nu cand vrei sa-ti satisfaci o curiozitate care te sacaie...asa...ca un tzantzar... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc pentru comparatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg de aici ca imi dati o trimitere, o recomandare mai pledibila pentru o intelegere mai buna a ceea ce exprima legea. Bizara comparatie ! Straniu ! Nici sa fi vrut sa ma gandesc la asa ceva nu cered ca as fi fost in stare sa nascocesc asa o sugestie pripita . Inteleg mai mult decat credeti, mesajul acestor cuvinte. |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate face o distinctie clara intre adevar si neadevar ?
Exista o linie clara de demarcatie intre bine si rau ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Roaga pe Dumnezeu sa fie profesorul tau, sa te invete unde este adevarul | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 25.10.2011 15:49:22 |
Unde gasesc aceste cantari? | sophia | Muzica Bisericeasca | 3 | 07.02.2011 19:04:27 |
Unde pot sa gasesc....? | mishul | Intrebari utilizatori | 5 | 30.11.2010 13:23:43 |
ajutati-ma sa gasesc adevarul! | irina2009 | Rugaciuni | 17 | 05.09.2009 16:01:38 |
unde gasesc? | iulyaan | Generalitati | 4 | 29.10.2008 09:16:03 |
|