Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2008, 15:12:06
petrurar
Guest

Implicit

casatoria fara prezenta Lui Dumnezeu este un simulacru. nu conteaza virsta, situatia si pozitia sociala, doar dorinta de mintuire a celor 2. atit.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 15:19:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar
casatoria fara prezenta Lui Dumnezeu este un simulacru. nu conteaza virsta, situatia si pozitia sociala, doar dorinta de mintuire a celor 2. atit.
Stiu ca celelalte nu conteaza...TEORETIC!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 15:21:51
ancah
Guest

Implicit

Generalizarile nu sunt bune.
Sa nu uitam ca un trai bun in familie depinde de curatenia sufleteasca a celor doi; de dragostea pe care o au unul pentru altul; de spovedania facuta la timp si indreptarea din greseli; de curatirea casei cu tamaie si apa sfintita; de tinuta morala a celor doi si de multe altele.
Cred ca diferenta de varsta isi va spune cuvantul mai la batranete...
Acelasi om, care ieri era idealul, datorita dragostei pe care i-o purta aleasa inimii lui, poate deveni in ochii celuilalt "un monstru", datorita lipsei de dragoste din cuplu.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 15:22:41
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
Sora mea este casatorita cu un barbat mai in varsta...UN DEZASTRU!!!Se cearta permanent ca,chiorii si au si copii.El este buba,batran,egoist si prost,alaturi de care nimeni nu ar sta...doar sora mea cea "imbrobodota" de minciunile lui.Si in mod paradoxal,nu are bani,deci este iubire mare...cred ca iubirea poate fi confundata deseori cu prostia sau indobitocirea din partea celui care domina.
Si eu am avut o relatie pe la 20 de ani,cu un barbat de 33 de ani,am ramas cu cele mai dezgustatoare amintiri ale unui om imi trata naivitatea cu prea multa severitate.
Sincer,maria,nu vreau sa te descurajez,si stiu ca nici nu sunt sanse,dar vei avea cu siguranta de suferit,pentru ca tu la 19 ani esti doar un copil si cu acest barbat te vei maturiza rapid si nedrept,fiindca adevarata maturizare vine din probleme si necazuri,si nu dintr-o ordine satisfacatoare a vietii.
Sincer,si barbatii sunt vinovati ca se pretind la relatii cu fete atat de necoapte,iar la randul lor vor avea de suferit de pe urma imaturitatii acestora,doar ca din fire isi vor descarca nemultumirile tot pe bietele domnisoare visatoare...."care cred in Harap Alb"
Uitati-va la parintii nostri!Au trait in medii diferite,au asimilat informatii si experiente diferite,si ca atare gandesc diferit,de aceia ne este greu sa mai vietuim impreuna dupa ce ajungem persoane mature.Drept pentru care majoritatea convietuirilor cu socri ies cu scantei si familii dezmembrate.In functie de generatia in care ne-am nascut si am trait,gandim diferit,dar mai ales anii acumulati de persoana care este mai in varsta intr-o relatie,il face pe acesta sa inteleaga mai profund lucrurile,sa le analizeze mai amanuntit,in timp ce tineretea este mai capricioasa,isi permite sa greseasca,sa nu gandeasca profund si sa nu inteleaga pe deplin ceea ce se intampla in jur si ceea ce merita sa capete atentie,fiind,de altfel,o atitudine naturala.Si astfel,diferentele creeaza conflicte,pe buna dreptate,nu le putem evita fiindca acestea se datoreaza realitatii din viata fiecaruia dintre noi,si intelegerea fata de aceasta.
corect ory....da, sunt niste opinii, nu vrem sa facem pe nimeni sa sufere...dar cam asta e finalul, oricum poti trai si singur...faci sport, asculti music, teatru, film, calatoresti, bicicleta, nu traim pentru sex, omul e rational si rezista fata de animale, cu procreatul e mai dificil in acesta societate cu multe tentatii....nu fac copil, sa sufere si sa se chinuie in asta lume...am nepoti....dar fiecare decide, oricum.....lumea a uitat de cele sfinte...alerga numai dupa cele lumsti....si cum sa mearga bine, intr-o societate mediocra?...sa ne rugam sa ne fie bine si Domnul sa ne ierte!;)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 15:34:00
Senior Member

Implicit

de fapt ...sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine si nimic in interior...???
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 15:46:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

de ce e vorba doar de sex cand ne gandim la varsta intr-o relatzie? de ce mereu trebuie potriviri "frumoase" intre pofte carora le urmeaza patimi? ce conteaza varsta asta omeneasca? shi cand va fi vorba de omul interior shi despre viatza lui cea adevarat, de sufletul omului dinlauntru, de omul duhovnicesc shi de relatzia lui cu iubita shi cu semenii? Cand vor veni timpurile alea cand macar de Dumnezeu nu ne vom ascunde shi vom fi sinceri cu El? O relatzie curata nu tzine seama de varsta... dar in ziua de azi nu exista relatzii curate decat din interese patimashe... shi nu e vorba doar de bani... ca mai sunt multe alte interese spurcate la mijloc... unul ar fi lenea shi trandavia... altul dreptatea lacomiei adica invidia shi altul ar fi frica de lipsa slavei de la oameni... deci nashpa shi nasol... relatzii simandicoase intre manechini... poi alea nu au viatza ca sunt ca sunt doar sa ia ochii pentru ca sa ia mai multzi bani pe haine... sau relatzii platonice dupa cum a insuflat cate un film american cu tot felul de eroi din aia plini de haioshenii ce ishi duc toata viatza prin cate un bar-bordel... unde se shi mananca mai nou... ce relatzii sunt alea? relatzii de bar... poi sigur ca acolo conteaza varsta, poi nu vedetzi prin filme decat bagabonzi batrani plini de bani cuplandu-se cu naive feciorelnice dar care pana la urma se lasa in vraja fericirii ca au fost admirate de cate un gunoi din asta rus sau american sau belgian sau chinez sau japonez sau negru sau chiar roman de al nostru care shi-a tras restaurant cu piscina shi bar cu bordel... ca doar asta este sensul vietzii, cate case, atatea baruri shi cate baruri atatea bordele, shi fiecare "manager" de bordel cate o junioare ca dama de companie... poi daca ne-am facut patroni... poi ne trebuie foto-modeala langa noi... nu? iar ea nu poate fi decat foarte tanara shi naiva, shi la fel shi in cazul lui daca ea e mare shefa de cate ceva... shi asta e visul romanesc al ultimilor timpuri... la asha vis, poi asha relatzii... iar am dat-o in osandire shi judecata... poi daca judecam de la nemultzumire sau invidie sau lacomie nu vom intra... nu vom intra... ???:(:(
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 16:03:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

poi n-atzi vazut care este trendul la case? sa aiba bucataria un minibar ceva, acuma mai nou un minibordel, deci fiecare casa sa aiba cateva amante shi amantzi aprobatzi de catre locatari... deci e vorba de moda, de case, deci nu mai conteaza varsta ci numarul... numarul lor, dar nici numarul nu mai conteaza... deci nici varsta dar nici numarul nu mai conteaza, principalul e sa-tzi potzi satisface toate poftele... alea rele, daca nu in mod real macar in ciberspatziu, ca in matrix unde mai potzi shi chilarii catziva ticaloshi ca sa le imprashtii sangele pe peretzi, ca am uitat sa zic ca fiecare casa are shi bodigarzii ei ca altfel cum? nu din invidie vorbesc ci ca m-am scapat sa zic shi eu ceva la subiect... 710x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 16:25:41
Senior Member

Implicit

da, totul...e aberant...ai dreptate vsovi.....azi e important sa ai cat mai multe amante...si sa apari in media....atunci sa nu ne miram ca boal este o cinsecinta a pacatului...cum spune si parintele Poescu de la Icoanei...sa nu ne miram....;)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 17:12:35
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Este mai puternica iubirea decat varsta intr-o relatie. Ajung sa am o relatie mai durabila cu cineva nu pentru ca imi este mai apropiat de varsta ci pentru ca ma iubeste curat. Si pe cat il iubesc, pe atat de mult il port in mine si il descopar altora. Nu mai exista diferenta in iubire. Ce varsta? Doar suntem una. Numai atunci cand inima mea nu mai bate in el si a lui in mine, incep sa iau aminte de varsta. Pana atunci, iubim.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 18:03:09
anastasia2008's Avatar
anastasia2008 anastasia2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2008
Locație: Acum, in Valenii de Munte, Prahova.
Implicit

Uau, ce fain, Costel. Ai pus punctul pe i. Chiar asa simt si eu. Daca as fi tinut seama de anumite prejudecati, acum n-as fi fost una din acele sotii cele mai fericite din lume.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
parteneri, varsta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intre soti anisoara Nunta 121 10.03.2017 02:10:53
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
O relatie personala cu Iisus Hristos Pestisorul de Aur Secte si culte 243 16.11.2011 00:09:25
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30