![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
daca Dumnezeu STIE ca NU ai nevoie de copii, NU ti-i va da! Dar daca STIE ca PRIN ei iti dobandesti mantuirea, ii vei avea! DAR, daca te opui VOII LUI si LEGII FIRESTI prin TAINA CASATORIEI, nu iti ramane decat o judecata ASPRA de la Creator! El Cel ce te-a creat si te-a unit cu sotia „spre nastere de prunci buni” STIE CE E BINE PT TINE! Cum „se va binecuvantat omul, cel ce se teme de Domnul? femeia TA ca o vie roditoare in laturile casei TALE, fiii tai ca tinere vlastare de maslin in prejurul mesei TALE”! (Ps.126) Parerea preotului este parere PROPRIE si NU INVATATURA lui Hristos!!! Stii bine, ca facand teologie ai avut acces la cartile bisericesti si mai mult ca altii la INVATATURA SF.PARINTI! DECI ELE NE VOR FI DE MARTURIE INAINTEA LUI HRISTOS! NU fratia ta decizi asupra vietii, ci Hristos, de aceea NU TREBUIE SA TE OPUI! Taina casatoriei NU va fi lucratoare ci te va judeca aspru! LASA-L PE HRISTOS SA LUCREZE INTRE VOI, ca EL CARE DA VIATA ARE SI GRIJA DE EA! NU te necaji ca nu aveti cu ce sa cresteti copiii, ci pune-ti NADEJDEA in Dumnezeu si IN ajutorul Sau, ca El „va da binecuvantare in veac”!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbind in general, acum, sunt cazuri in care un cuplu nu vrea sa aiba copii pentru ca au unul sau amandoi o tara genetica si nu vor sa o transmita. Mai sunt cazuri in care femeia are o boala care i-ar pune in pericol grav viata daca ar fi insarcinata. Sau care a avut deja doi copii handicapati? (deci, este clar ca este o problema genetica la mijloc) In aceste cazuri extreme mie nu mi se pare un lucru atat de barbar sterilizarea. Se tot spune pe aici sus si tare ca anticonceptionalele sunt abortive, atunci ce sa faca un cuplu in aceasta situatie, care nu vrea sa riste pierderea de embrioni (fie ea cat de rara, in cazul anticonceptionalelor)?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Sa presupunem ca stii o femeie insarcinata care deja are 8 copii. Trei dintre ei sunt surzi, doi sunt orbi si unul este dezechilibrat mintal. Femeia are sifilis. Ai sfatui-o sa faca un avort?" Mi se pare ca cele spuse de Geonektarios sunt cele mai in conformitate cu crestinismul, dar pentru a putea gandi astfel, trebuie cu adevarat sa duci o viata in Hristos.Sa ne ajute Dumnezeu sa avem copii buni, prin care sa ne putem mantui!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu nu am propus avort! este o mare deosebire intre avort (a distruge o viata, a omori o fiinta umana) si sterilizare - a impiedica viata sa apara. Sigur, stiu ca un cuplu crestin trebuie sa fie deschis vietii. Dar eu am vorbit de conditii speciale, nu de cazul general.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ce bascalie face asta care a deschis topicul
vrea - sex spre slava lui Dumnezeu .. vrea si sa nu iasa copii din asta ca i-e teama c-o sa-i ia mancarea de la gura .. sau poate i-e teama ca o sa se mantuiasca femei-sa prin nastere de copii.. si vrea sa se numeasca si crestin, cautandu-si duhovnic dupa pofte |
|
||||
|
||||
![]()
Pai si urmand metoda calendarului pe care o proprui tu cu cateva pagini in urma, nu alegi constient pentru actul patimas...?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema s-a discutat încă din vremea lui Origen, care s-a scopit cu un scop mai mult decât nobil: gândurile păcătoase nu-i dădeau pace și considera ca asta îl împiedică în urcușul spiritual, iar automutilarea a fost soluția găsită de el.
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiam ca s-a automutilat ca sa nu mai vorbeasca gura lumii ca ar fi avut si alte treburi cu cucoanele pe care le convertea... Canoanele interzic insa cu desavarsire automutilarea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este greu de acceptat acest lucru,dar este adevarat,si stim ce greu este sa urmam calea stramta a lui Iisus. Daca te lamureste asta,Klaus Keneth a spus ca dupa casatorie a hotarat sa nu faca copii,pentru ca are de oferit ceva lumii.Si atunci au luat hotararea sa traiasca cu sotia,ca sora si frate,lucru care l-a marturisit la o emisiune reluata si ieri la postul Trinitas. Deci hotararea de a nu face copii inseamna fara echivoc incetarea relatiilor trupesti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|