Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2008, 16:48:48
toma_nec toma_nec is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de literaR
Toma, inainte aveai aceleasi nelamuriri cu privire la a fii credincios sau a aparut acum odata cu venirea bebelusului pe lume? Sa fie oare o proasta dispozitie post partum care iti da de furca? Nu mi-o lua in nume de rau, nu fac haz de acest lucru.

Pentru mine a fost si este foarte clar, nu prea ma simt nelamurit de loc. Doar pentru copilas vreau sa iau niste pasi in plus ca sa ma asigur. Ce se intampla cu mine din cauza deciziilor care le iau eu e irelevant,consecintele le suport doar eu, dar nu vreau sa iau decizii pentru terti fara sa calculez si sa evaluez cat mai bine totul.De fapt de la toate actiunile mele nu ma astept sa aflu nimic nou, ci doar sa imi reconfirm convingerile. Si pana acu nu am dat de nici un semn ca nu as avea dreptate.

Nu imi sta in fire sa iau lucruri in nume de rau, dar tre sa recunosti ca faci un pic de haz ;) Post partum e un fenomen ce se poate manifesta doar la femeile ce nasc, eu am fost mereu partum de bebelus ;) Stiu ca exista in unele studii psihologice si cazuri izolate de barbati care manifesta o parte din semne dar metodele de studiu si statisticile au fost mereu neuniforme si irelevante incat rezultatele actuale sunt catalogate drept inconclusive chiar si in cazul femeilor (cifra care se vehiculeaza e in jur de 25% din gravidele care nasc, dar repet ca metodele de sondare sunt foarte discutabile) .

Reply With Quote
Vechi 28.08.2008, 16:57:45
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de miricaalinamaria
copiii mei, doua fete si un baietel de 7 luni sunt foarte fericiti la biserica. au mers de indata ce au fost botezati aproape in fiecare sarbatoare. eu una am mizat pe faptul ca pentru ochii sufletesti lucrurile sunt altfel decat pentru cei trupesti. un colt plin de umbre pentru mine pentru ochii lor curati este plin de lumini ceresti. ei nu aud doar dascalul cantand ci toata slava cereasca. si din cate am citit un calugar a stat treaz si nemencat trei ani ca sa asculte glasurile ingerilor. stii ca pruncii vad sfinti vii in icoane?
eu mi-am surprins de multe ori copiii, prunci fiind, gangurind si razand cu privirea nemiscata in icoane. ca si cand interactionau. crede-ma, mintea noastra e prea stramta ca sa incapa in ea Dumnezeu, dar sufletul copiilor este nesfarsit si il incape. e nesfarsit pentru ca ratiunea nu i-a croit inca limitele pe care ni le impune cunoasterea senzoriala.

inteleg si ma bucur pentru copilasii tai. Dar sincer mi se pare irelevant pentru cazul meu, pentru ca si eu cunosc o gramada de oameni care nu isi duc copii la biserica si sunt foarte fericiti si nu vad nici un motiv sa o faca. Pana la urma totusi lucrurile sunt mai simple decat le facem noi, chiar daca vorbim de lucruri foarte elevate ... sta la latitudinea individului sa isi ridice nu spiritul, prin propria sa constiinta sau apeland la entitati sociale externe... Consider ca e cel putin limitat dpdv intelectual sa se considere ca fara biserica un om nu poate fi un model de bunatate si integritate demn de a fi urmat, si al carui spirit va dainui mereu in oricare sistem de credinta . .. (eh si dupa afirmatia asta ma pregatesc sa fiu ars pe rug :P )

Reply With Quote
Vechi 28.08.2008, 17:23:06
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de toma_nec
Citat:
În prealabil postat de miricaalinamaria
copiii mei, doua fete si un baietel de 7 luni sunt foarte fericiti la biserica. au mers de indata ce au fost botezati aproape in fiecare sarbatoare. eu una am mizat pe faptul ca pentru ochii sufletesti lucrurile sunt altfel decat pentru cei trupesti. un colt plin de umbre pentru mine pentru ochii lor curati este plin de lumini ceresti. ei nu aud doar dascalul cantand ci toata slava cereasca. si din cate am citit un calugar a stat treaz si nemencat trei ani ca sa asculte glasurile ingerilor. stii ca pruncii vad sfinti vii in icoane?
eu mi-am surprins de multe ori copiii, prunci fiind, gangurind si razand cu privirea nemiscata in icoane. ca si cand interactionau. crede-ma, mintea noastra e prea stramta ca sa incapa in ea Dumnezeu, dar sufletul copiilor este nesfarsit si il incape. e nesfarsit pentru ca ratiunea nu i-a croit inca limitele pe care ni le impune cunoasterea senzoriala.

inteleg si ma bucur pentru copilasii tai. Dar sincer mi se pare irelevant pentru cazul meu, pentru ca si eu cunosc o gramada de oameni care nu isi duc copii la biserica si sunt foarte fericiti si nu vad nici un motiv sa o faca. Pana la urma totusi lucrurile sunt mai simple decat le facem noi, chiar daca vorbim de lucruri foarte elevate ... sta la latitudinea individului sa isi ridice nu spiritul, prin propria sa constiinta sau apeland la entitati sociale externe... Consider ca e cel putin limitat dpdv intelectual sa se considere ca fara biserica un om nu poate fi un model de bunatate si integritate demn de a fi urmat, si al carui spirit va dainui mereu in oricare sistem de credinta . .. (eh si dupa afirmatia asta ma pregatesc sa fiu ars pe rug :P )
e posibil. pentru ca Biserica nu-i tot una cu sinagoga ori moschee ori templu.

sau te-ai referit la un om fara credinta?

fi mai exact in exprimare.
si inca ceva: noroc cu neamurile tale.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2008, 17:34:59
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar
e posibil. pentru ca Biserica nu-i tot una cu sinagoga ori moschee ori templu.

sau te-ai referit la un om fara credinta?

fi mai exact in exprimare.
si inca ceva: noroc cu neamurile tale.

eu cand zic biserica ma refer in general la institutia ce facilitatea practicarea ritualurilor religioase (oricare religie ar fi vorba...)

am sa incerc sa fiu mai exact in exprimare, daca si tu o sa fii mai exact in am preciza ce nu ai inteles ...

as zice mai de graba ca noroc cu mine ca sunt mai tolerant si mai chibzuit din fire ... e la mintea cocosului ca asta a facut diferenta, am cunoscuti care nu dau doi bani pe rude si ce cred ele, dar eu sunt mai pacifist din fire ...

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii sophia Nunta 227 26.01.2013 21:01:59
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54
Ne dorim un copilas felixlivadaru Botezul 32 06.05.2009 09:50:20
Cum vede un cuplu lucrurile "duhovniceste" ? nicolae.lucian Nunta 6 22.12.2007 16:40:13
Dragostea in viata de cuplu eugen_gh Nunta 38 03.09.2007 21:28:50