![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]1. Cei care au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai, vor fi judecati de Hristos dupa legea constiintei data omului din nastere, numita si legea morala sau legea firii. Prin constiinta, care este glasul lui Dumnezeu in om, fiecare stie ce este bine si ce este rau. Dupa aceasta lege s-a condus lumea pana la Moise. (Romani 2, 14-15)[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]2. A doua lege dupa care se vor judeca oamenii dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos , este legea zidirilor , a intregii creatii care ne sta pururea in fata si ne spune ca este facuta atat de minunat de un Creator nevazut , de Dumnezeu. "Lumea vazuta", spune Sf. Vasile cel Mare, "este scoala a sufletelor celor cuvantatoare" , este Biblia nescrisa a tuturor oamenilor (Romani 1, 20); Filocalia , vol X, Cuvantul 5, p.43; Exaimeron, Cuvantul 1, Bucuresti, 1826) [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]3. A treia lege, dupa care se vor judeca numai evreii, este legea scrisa a lui Moise care s-a dat pe muntele Sinai(Romani 2, 12).[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]4. A patra lege este Legea darului sau Evanghelia, data noua de Hristos , dupa care se vor judeca toate popoarele crestine (Ioan 12, 48; Romani 2, 1-6; Iacob 2, 12).[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]("Lumina si faptele credintei" - arhim. Cleopa Ilie, arhim. Ioanichie Balan, p.171, Iasi, 1994)[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am sa-ti spun insa cum inteleg eu, o biata pacatoasa, aceste diferente si, daca gresesc, ii rog pe cei de pe forum , care sunt mai in masura sa ne explice (teologi, preoti ), sa aduca completari, corecturi Prima diferenta intre cele doua judecati ar fi categoria de oameni pe care o va judeca: 1.[SIZE=3] [/SIZE]oamenii ce au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai; 2.[SIZE=3] [/SIZE]oamenii ce au trait dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos; (indiferent daca au auzit sau nu de Hristos .- parerea mea ) O a doua diferenta consta in insusi criteriul de judecata: 1.[SIZE=3] [/SIZE]dupa legea constiintei 2.[SIZE=3] [/SIZE]dupa legea zidirilor Prima e clara: neavand legi scrise , cei ce au trait de la Adam pana la darea legii, vor fi judecati dupa legea firii, dupa binele si raul pe care constiinta fiecaruia l-a lucrat. In cazul celei de a doua legi, pe langa constiinta si cele 10 porunci deja date, va judeca si dupa legea zidirilor. Iata cum vad eu aceasta lege a zidirilor: Privind frumosul de langa noi apele limpezi ale raurilor , macii rosii intr-un lan de grau , cerul plin de stele, zambetul unui copil, un copac cu flori, o ploaie calda de vara, soarele ce se stinge intr-o vatra de jaratec .etc .sa vedem, sa intelegem ca dincolo de toate acestea se afla UN CREATOR NEVAZUT!!! Se afla CINEVA care le-a creeat SA CUGETAM LA CEVA MAI PRESUS DECAT NOI care le-a dat fiinta!!! Pentru ca e imposibil ca toate astea sa fi aparut pur si simplu .din senin fara ca CINEVA sa le fi dat viata, forma, esenta! Si sa cugetam cu admiratie, cu respect .macar (daca cu dragoste nu se poate ![]() (Aceasta lege a zidirilor as numi-o si legea cugetarii la Dumnezeu, la CREATORUL a toate cate sunt sau, mai simplu GANDUL NOSTRU LA DUMNEZEU, la Creator ) Ii rog , inca o data pe teologii sau preotii de pe acest forum sa vina cu completari si corecturi daca nu am dreptate daca gresesc in ceea ce am afirmat Sau daca au observat ei insisi alte diferente.
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfânta Împărtășanie înseamnă sfințirea pâinii și vinului, la Sfânta Liturghie, când, prin rugăciunea preotului și coborârea Duhului Sfânt, aceste daruri se transformă în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, după care preotul și toți cei credincioși se împărtășesc. Actul împărtășirii mijlocește întâlnirea cu Domnul Hristos și sfințirea întregii noastre ființe, fiind pentru cel credincios o bucurie și o binecuvântare decât care nu există mai mare, în viața pământească. De ce săvârșește Biserica această Taină? Pentru că este darul cel mai de preț primit de la Mântuitorul Hristos. Înainte de patima Sa, El a petrecut o seară deosebită cu ucenicii Săi. Domnul i-a adunat în jurul Său ca pe niște prieteni iubiți și a săvârșit un gest minunat și semnificativ. A luat o bucată de pâine și binecuvântând-o a împărțit din ea tuturor, spunând că acela era trupul Său. Și toți au gustat. Apoi a luat și un pahar cu vin, și binecuvântându-l a dat tuturor să bea, spunând că acela era sângele Său. Și fiecare a gustat. Pe lângă această mâncare dumnezeiască, Mântuitorul le-a dat o poruncă, scurtă dar de mare preț: ca ucenicii Săi să își poarte iubire unul altuia precum El Însuși, Iisus, îi iubise pe ei. La acea cină, Mântuitorul i-a învățat pe ucenici cum să se împărtășească cu Trupul și Sângele Său. După Înălțarea Sa la cer, prin trimiterea Duhului Sfânt, ucenicii lui Iisus primesc ei înșiși puterea de a săvârși ceea ce îi învățase Mântuitorul mai înainte, și de a împărți acest Dar tuturor celor credincioși, pentru ca toți să-l poată primi pe Hristos și să se mântuiască. Astfel, fiecare Sfântă Liturghie este chipul acelei întâlniri dintre Mântuitorul Iisus și ucenicii Săi. El vine la ei prin darul Trupului și Sângelui Său, iar ei, credincioșii, adunați în jurul Său, primesc cu credință și dragoste, ca din mâna Lui, Sfânta Împărtășanie. Este un gest de apropiere și dragoste, exact ca la acea Cină de Taină, și nici unul dintre ucenicii Săi nu s-ar gândi să refuze darul sau să stea deoparte. Toți se împărtășesc și parcă altfel nici nu se poate... Cum, nu se poate totuși să fim creștini și ucenici ai Domnului, chiar dacă la Liturghie noi de cele mai multe ori nu ne împărtășim? Nu e de ajuns că postim când putem, că citim destule rugăciuni, că mergem duminica și în sărbători la biserică? Mântuitorul Hristos avea cu ucenicii Săi o legătură plină de iubire; ucenicii Îl ascultau cu iubire și cu încredințarea că învățăturile Lui sunt bune și mântuitoare. El i-a învățat să se împărtășească cu Trupul și Sângele Său, și tot El le-a mai spus că cine nu face aceasta nu poate să moștenească viața cea veșnică. Înțelegem de aici că împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului reprezintă o condiție indispensabilă mântuirii. Pe vremea Sfinților Apostoli și după aceea, creștinii aveau multă dragoste pentru Hristos și se împărtășeau la fiecare Sfântă Liturghie. Ei înțelegeau foarte bine că Sfânta Liturghie aceasta înseamnă în principal: împărtășirea cu Hristos, prin care primeau darul Duhului Sfânt și putere dumnezeiască de a se iubi unii pe alții și de a trăi ca adevărați ucenici ai iubitului lor Învățător și Domn. Noi, creștinii de astăzi, câtă dragoste avem față de Mântuitorul Iisus Hristos? Cum ne ducem la Sfânta Liturghie și cum ne întoarcem de acolo? Ne ducem pregătiți să-L întâlnim pe Fiul lui Dumnezeu și să ne sfințim viața prin Împărtășanie? Și ne întoarcem noi purtându-L în noi, cu smerenie si dragoste, cum au făcut dintotdeauna adevărații Săi ucenici? Sau rămânem încă o dată goi de darul cel mai de preț, pentru că, din cine știe ce cauză, nu am înțeles ce se săvârșește acolo, Cine vine la noi și ni Se dăruiește, Cine ne iubește și ne mântuiește, și așa am rămas deoparte, ca și cum nici măcar n-am fi intrat în cămăruța de taină unde Mântuitorul se împărtășește ucenicilor Săi.
|
|||
|
|||
![]()
credinta ta acum, este stramba. Nu te uita la tot felul de emisiuni care au rolul de distrugere a ortodoxiei. Sfanta impartasanie este taina si drumul spre mantuire
|
|
|||
|
|||
![]()
Caci prin Har a-ti fost mantuiti,prin credinta .Siaceasta nu vine de la voi,ci este darul lui Dumnezeu. Deci nu un cult ne aduce mintuire.
|
|
||||
|
||||
![]()
Deci sa stam si sa asteptam darul lui Dumnezeu, nu? Sau sa credem, neasteptand decat incredintarea lui Dumnezeu? (Sa se ia aminte la diferenta dintre credinta si incredintare.)
Daca eu cred ca sotia mea exista langa mine si ma iubeste, ma straduiesc si eu sa ii arat ca exist langa ea si ca o iubesc. Ma trezesc inainte ei (dupa cum indeamna si Sfantul Ioan Gura de Aur), nu o tratez de sus si altele asemenea. Deci exista "un cult" al vietii in doi. Cu atat mai mult pentru Dumnezeu. Nu se cade sa manifestam ceea ce credem? Adica sa ne adunam impreuna, ca urmare a dragostei unuia fata de altul, sa ne rugam, sa cantam, sa citim, sa impartasim ceea ce avem. Fiecare cu darul lui: unul canta, altul citeste, altul predica, altul slujeste, altul picteaza, altul face tamaie, altul face lumanari, altul asculta. |
|
|||
|
|||
![]()
cine va crede-ti frati ortodoxi sa faceti astfel de remarci.Ia cititi Epistola catre Efeseni cap.2;10 ,sa vedem,se refera la vreun cult s-au la harul lui Dumnezeu.ATENTIE!sa nu va aflati ca hotariti in locul lui Dumnezeu.Sa nu va treziti ca faceti cu alte culte cum au facut evreii necredinciosi ,dar se credeau credinciosi,cu Domnul Isus.Si ia cititi si Luca cap.19;1-10 si vedeti cum a fost mintuit Zacheu si nu a fost ortodox.cumputeti sa denigrati ,mai bine studiem scriptura impreuna si il laudam pe dumnezeu decat sa facem cearta de culte.
|
|
|||
|
|||
![]()
se cunoaste ca nu studiezi scriptura.Altfel ai fi recunoscut ca asta a zis-o Domnul Dumnezeu prin gura lui Pavel in Efeseni cap.2;8 si ar fi bine sa citesti tot capitolul,pentru lamurire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru windorin.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|