Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2008, 08:45:11
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
[SIZE=4]Asta sa i-o spui lu' mutu, nu mie. Tu vrei sa spui ca esti sincer?[/SIZE]
[SIZE=4]Mai intai raspunde punctual la postarile mele, asa cum si eu ti-am raspuns la gresala aceea a Sfantului Iustin cu care imi tot scoti ochii si de care nu m-am lepadat asa cum faci tu cu dna White si invataturile ei pe temeiul careia v-ati constituit ca cult.[/SIZE]
1. Nu era vorba despre mine, cand am spus ca Biserica lui Hristos este formata din toti oamenii sinceri care-L cauta pe Dumnezeu. Eu imi doresc sa fac parte din acea Biserica.
2. Nu v-am scos ochii cu greseala Sf. Iustin Martirul. Dimpotriva, nu cred ca Sfantul a gresit (ce spune el este in armonie cu Sfanta Sciptura). Eu chiar mi-am ales acea invatatura ca motto, in discutia de pe topicul "Adventistii nu cred in viata sufletului dupa moarte"(cine a dat titlu acestui topic, este un mincinos). Cred ca Biserca Ortodoxa greseste cand nu recunoste acea invatatura a Sf. Iustin Martirul.
3. Eu nu m-am raportat niciodata la invataturile Ellene White. Daca vreti sa ma combateti o puteti face numai cu Sfanta Scriptura. Este singura Carte cu care argumentez ceea ce cred.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 15:19:54
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
1. Nu era vorba despre mine, cand am spus ca Biserica lui Hristos este formata din toti oamenii sinceri care-L cauta pe Dumnezeu. Eu imi doresc sa fac parte din acea Biserica.
2. Nu v-am scos ochii cu greseala Sf. Iustin Martirul. Dimpotriva, nu cred ca Sfantul a gresit (ce spune el este in armonie cu Sfanta Sciptura). Eu chiar mi-am ales acea invatatura ca motto, in discutia de pe topicul "Adventistii nu cred in viata sufletului dupa moarte"(cine a dat titlu acestui topic, este un mincinos). Cred ca Biserca Ortodoxa greseste cand nu recunoste acea invatatura a Sf. Iustin Martirul.
3. Eu nu m-am raportat niciodata la invataturile Ellene White. Daca vreti sa ma combateti o puteti face numai cu Sfanta Scriptura. Este singura Carte cu care argumentez ceea ce cred.
Uite ce spune Sfanta Scriptura despre sufletele crestinilor:
[SIZE=4][COLOR=Navy]9[/COLOR][/SIZE].[SIZE=4][COLOR=Navy] Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Navy]10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant?
11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=4][COLOR=Navy]” [/COLOR][/SIZE](Apoc. 6, 9-11).
[SIZE=4]
[/SIZE]
[/COLOR][SIZE=4]"Adventistii nu cred in viata sufletului dupa moarte"(cine a dat titlu acestui topic, este un mincinos). Cred ca Biserca Ortodoxa greseste cand nu recunoste acea invatatura a Sf. Iustin Martirul.,,

Acum ti-ai adus aminte ca sunt mincinos dupa 25 de pagini de lupte seculare? Nici macar nu ai bunul simt sa-mi arati care este minciuna pe care as fi spus-o?[/SIZE]
[SIZE=4]
[COLOR=Red]Vad clar ca nu-ti convine sa vorbim despre greselile si profetiile mincinoase ale intemeietoarei cultului vostru, pentru ca ar pune grave semne de intrebare asupra veridicitatii intemeierii cultului vostru, dar repede vezi paiul din ochiul altuia.
Cand din sanul Bisericii au iesit erezii, mai marii bisericii s-au adunat in sinod si le-au combatut punctual, stabilind dupa modelul apostolic sub insuflarea Sfantului Duh invatatura dreapta. Dupa cum vad, tu si ai tai va lepadati de dna White si nu vreti sa luati in discutie punctual acuzatiile de impostura si inselaciune aduse in lucrarea
[COLOR=Navy]Viața lui Ellen White [/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=Red][COLOR=Navy][SIZE=4]de D.M. Canright[/SIZE][SIZE=1] [SIZE=4]din [/SIZE][/SIZE][/COLOR][COLOR=Navy]1919,[/COLOR] [SIZE=4]preferand sa-l denigrati sau sa schimbati subiectul discutiei, fapt ce l-am observat de multe ori la voi.

De aceea ti-am mai postat o data acest text la care nu mi-ai raspuns.
[/SIZE]
[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 16:55:09
Banned

Implicit

Citat:
Uite ce spune Sfanta Scriptura despre sufletele crestinilor:
[SIZE=4][COLOR=navy]9[/COLOR][/SIZE].[SIZE=4][COLOR=navy] Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=navy]10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=navy]11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black][SIZE=4][COLOR=navy]” [/COLOR][/SIZE](Apoc. 6, 9-11).

[/COLOR][COLOR=red][/COLOR]
Sa luam, in special versetul 10 (din Apocalipsa cap.6). "EI STRIGAU CU GLAS TARE si ziceau: Pana cand Tu Stapane ..."
Dvs. ati luat literar acest verset? Chiar ati inteles ca niste suflete strigau cu adevarat la Domnul? Eu am inteles ca totul era o metafora. Ca sa va conving, ca postarea dvs. trebuie luata in sens simbolic (metaforic), va mai dau un verset asemanator. In cartea Facerii, cap. 4, ni se arata cum Cain il ucide pe fratele sau, Abel. "Si Dumnezeu a zis: Ce ai facut? GLASUL SANGELUI FRATELUI TAU STRIGA DIN PAMANT LA MINE"(Facerea 4:10). Se vede asemanarea intre Facerea 4:10 si Apocalipsa 6:10? Asa cum glasul sangelui lui Abel striga din pamant la Dumnezeu tot asa si sufletele celor junghiati strigau la Dumnezeu. Daca ar fi asa cum credeti dvs, ar trebui sa mai gasiti inca, cel putin un set de versete in care sa se vorbeasca despre suflete care vorbesc cu Domnul. Dar, "CEL CE MOARE NU-SI MAI ADUCE AMINTE DE TINE (DOAMNE)"(Psalmul 6:5).
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 17:02:43
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=4]Acum ti-ai adus aminte ca sunt mincinos dupa 25 de pagini de lupte seculare? Nici macar nu ai bunul simt sa-mi arati care este minciuna pe care as fi spus-o?[/SIZE]

[COLOR=red][/COLOR]
Nu este adevarat ca adventistii nu cred in viata sufletului dupa moarte. Prin titlul pe care l-ati dat topicului sugerati ca adventistii nu mai cred in viata dupa moarte (excluzand astfel si credinta in inviere). Ei nu cred in viata sufletului intre momentul mortii si cel al invierii. Dupa inviere, exista viata a sufletului. Pentru adventisti moartea inseamna moarte cu adevarat iar invierea este inviere. Titlul topicului ar trebui sa fie "Adventistii nu cred in viata sufletului celui mort si neinviat". Acum sesizati minciuna pe care ati spus-o in titlul topicului cu pricina?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 19:02:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu este adevarat ca adventistii nu cred in viata sufletului dupa moarte. Prin titlul pe care l-ati dat topicului sugerati ca adventistii nu mai cred in viata dupa moarte (excluzand astfel si credinta in inviere). Ei nu cred in viata sufletului intre momentul mortii si cel al invierii. Dupa inviere, exista viata a sufletului. Pentru adventisti moartea inseamna moarte cu adevarat iar invierea este inviere. Titlul topicului ar trebui sa fie "Adventistii nu cred in viata sufletului celui mort si neinviat". Acum sesizati minciuna pe care ati spus-o in titlul topicului cu pricina?
[SIZE=3][COLOR=Navy]
Tot un drac! Si pentru atata lucru ma faci mincinos!? Frumos din partea ta!
Dar tu ca eviti mereu discutia cu subiectul pe care ti-l postez a treia oara, cum ar trebui sa te numesc: fatarnic si viclean.
[/COLOR][/SIZE][SIZE=3]
[COLOR=Red]Vad clar ca nu-ti convine sa vorbim despre greselile si profetiile mincinoase ale intemeietoarei cultului vostru, pentru ca ar pune grave semne de intrebare asupra veridicitatii intemeierii cultului vostru, dar repede vezi paiul din ochiul altuia.
Cand din sanul Bisericii au iesit erezii, mai marii bisericii s-au adunat in sinod si le-au combatut punctual, stabilind dupa modelul apostolic sub insuflarea Sfantului Duh invatatura dreapta. Dupa cum vad, tu si ai tai va lepadati de dna White si nu vreti sa luati in discutie punctual acuzatiile de impostura si inselaciune aduse in lucrarea
[COLOR=Navy]Viața lui Ellen White [/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red][COLOR=Navy]de D.M. Canright din [/COLOR][COLOR=Navy]1919,[/COLOR] preferand sa-l denigrati sau sa schimbati subiectul discutiei, fapt ce l-am observat de multe ori la voi.
Acuzati Biserica Ortodoxa fara nici un fel de dovezi in afara aberatiilor pe care voi le numiti [COLOR=Black]talcuiri ale Bibliei [COLOR=Red]ca a introdus obiceiuri pagane si idolatre fara temeiuri scripturistice,(la care noi v-am dat raspunsuri scripturistice si patristice, fara ca voi sa le luati in seama), dar cand e sa luam in discutie si istoria intemeierii cultului vostru, o luati la fuga. Inseamna ca aveti multe de ascuns de nu va convine subiectul. Daca nu raspundeti acestor acuzatii, meritati numele de [COLOR=Black]lupi imbracati in blana de oaie[/COLOR] dat voua de Apostoli, dar si de [COLOR=Black]slugi viclene si fatarnice[/COLOR] dat voua de Mantuitorul.[/COLOR]
[/COLOR]
[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 19:31:57
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=3][COLOR=navy]Tot un drac! Si pentru atata lucru ma faci mincinos!? Frumos din partea ta![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=navy]Dar tu ca eviti mereu discutia cu subiectul pe care ti-l postez a treia oara, cum ar trebui sa te numesc: fatarnic si viclean. [/COLOR][/SIZE]

[COLOR=red][COLOR=black][/COLOR]
[/COLOR]
L-am facut mincinos pe cel care a dat titlu topicului. Chiar nu stiam sigur despre cine este vorba.

"Si pentru atata lucru ma faci mincinos?" Inteleg ca, despre niste "eretici" ca noi, se pot spune minciunele. Ce mare lucru? Despre niste "rataciti", ce mai conteaza daca mai faci si niste afirmatii neadevarate?!

Referitor la Ellen White: nu va mai chinuiti sa discutam subiectul acesta. Nu cunosc profetiile acestei femei. Si chiar daca as cunoaste, cred ca mi-ar fi greu sa fac fata avalansei de minciuni pe care le-ati posta despre aceasta femeie. Sunt adventist si un adventist trebuie sa cunoasca bine Sfanta Scriptura. Nu mi-a cerut nimeni sa cunosc scrierile Ellenei White. Totusi, am un respect pentru aceasta femeie. Am citit unele lucrari referitoare la viata de familie, sanatatea trupului (acolo chiar spune niste lucruri pe care stiinta abia acum le descopera), comportamentul in societate. Cred ca sunt scrise de un om a lui Dumnezeu. Sunt niste scrieri, pline de sfaturi, in totala armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 19:40:46
Banned

Implicit

Citat:
[COLOR=red][SIZE=3][COLOR=black][COLOR=red]dar cand e sa luam in discutie si istoria intemeierii cultului vostru[/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=black][/COLOR]
[/COLOR]
Chiar nu ma intereseaza istoria unei biserici. SINGURUL LUCRU CARE MA INTERESEAZA, ESTE MODUL IN CARE SE RAPORTEAZA LA CUVANTUL LUI DUMNEZEU. Biserica Ortodoxa nu are o istorie frumoasa (cum vreti sa sugerati dvs.). Dar lucrul acesta nu-l cunosc prea bine si nu ma intereseaza. Ramaneam ortodox daca Biserica Ortodoxa s-ar fi ghidat dupa invataturile Sfintei Scripturi. Raportarea la Cuvantul lui Dumnezeu: este singurul criteriu dupa care as alege o biserica.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 19:47:40
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
[SIZE=3][COLOR=red]acuzatiile de impostura si inselaciune aduse in lucrarea[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red] [COLOR=navy]Viața lui Ellen White [/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=navy]de D.M. Canright din [/COLOR][COLOR=navy]1919,[/COLOR] preferand sa-l denigrati sau sa schimbati subiectul discutiei, fapt ce l-am observat de multe ori la voi. [/COLOR][/SIZE][COLOR=red]
[SIZE=3] [/SIZE][COLOR=black]
[/COLOR]
[/COLOR]
Iustin -observ ca pe tine nu te intereseaza discutia in sine ci doar vrei sa denigrezi cu orice pret, la fel cum face si [COLOR=#000080]Canright[/COLOR]
[COLOR=#000080]Nu ma intereseaza ce spune Canright !! [/COLOR]
[COLOR=#000080]Dar te intereseaza pe tine ca argument . Nu este un argument pt noi pt ca tot ce face este din reavointa si nu dintr-un studiu coerent si realist . [/COLOR]
[COLOR=#000080]Cum nu te intereseaza daca Sf. Parinti au fost oameni normali care pot gresi ,chiar si in interpretarea Scripturii. Apropo pe ei cine ia invatat sa tilcuiasca Scriptura? [/COLOR]
[COLOR=#000080][/COLOR]
[COLOR=#000080]Domnul Isus a vorbit in pilde ca sa priceapa oricine are inima deschisa catre cuvintul lui Dumnezeu . Nu iti trebuie scoli inalte . Oricine poate citi Biblia .Si ce face omul cind citeste? Biblia ii vorbeste la nivelul lui . Si atunci poate deveni un fundamentalist sau un om iubitor. Nu e scutit nimeni .Nici preotii ,nici pastorii care sint ceva mai pregatiti .[/COLOR]
[COLOR=#000080]Din ce Scriptura a citit si a invatat Domnul Isus ? [/COLOR]
[COLOR=#000080]Cumva din VT ? Cam tot ce a explicat EL a fost in sensul coresct al VT.Iar cei care ascultau erau din toate paturile sociale .Nu aveau scoala care o avem noi acum .[/COLOR]
[COLOR=#000080]Dar culmea e ca nu le trebuiau icoane ca sa inteleaga .[/COLOR]
[COLOR=#000080]Ia spune-mi de ce nu s-a respectat indemnul Sf.Vasile cel Mare care spunea sa nu cumva sa ajungeti sa va inchinati la ele?[/COLOR]
[COLOR=#000080]Te pomenesti ca in ortodoxie e totul imaculat .Sa ne uitam pe la televizor sa vedem ce mai face unul sau altul in biserica sau manastire. [/COLOR]
[COLOR=#000080]De ce estul e atit de nationalist? Rusia,Ucraina,Romania ,Serbia ,Grecia etc.?[/COLOR]
[COLOR=#000080]De ce urasc ortodoxii pe pe ceilalti care vad altfel lucrurile .[/COLOR]
[COLOR=#000080]Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si nici o biserica nu ti-l poate ingradi.[/COLOR]
[COLOR=#000080]O biserica are dreptul sa-si faca propriile reguli si doctrine ,dar nu are dreptul sa te boteze fara acordul tau. [/COLOR]
[COLOR=#000080]Nici o putere omeneasca nu are dreptul sa te oblige sa faci ceva impotriva vointei tale .[/COLOR]
[COLOR=#000080]Isus nu a fortat pe nimeni sa vina la EL. Dumnezeu nu te mintuieste cu forta .[/COLOR]
[COLOR=#000080]Dar pune la dispozitia oricui harul Sau.[/COLOR]
[COLOR=#000080]Cu ce drept numesti tu pe altii lupi. Nu vezi coltii tai?[/COLOR]
[COLOR=#000080]Asta e exegeza ta? Nici tu nu ai putut sa raspunzi lui vasinec cu propria ta intelegere .Ai nevoie mereu de altii . Si mai ales in jigniri de tot felul .[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 21:55:03
Senior Member

Implicit

Referitor la Ellen White: nu va mai chinuiti sa discutam subiectul acesta. Nu cunosc profetiile acestei femei. Si chiar daca as cunoaste, cred ca mi-ar fi greu sa fac fata avalansei de minciuni pe care le-ati posta despre aceasta femeie. Sunt adventist si un adventist trebuie sa cunoasca bine Sfanta Scriptura. Nu mi-a cerut nimeni sa cunosc scrierile Ellenei White. Totusi, am un respect pentru aceasta femeie.[SIZE=3]Asta insemna fatarnicie si viclenie: sa vezi paiul din ochiul ortodocsilor si catolicilor, dar barna din ochiul propriu [/SIZE]([SIZE=3][COLOR=red]acuzatiile de impostura, plagiat si inselaciune aduse in lucrarea[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red] [COLOR=navy]Viața lui Ellen White [/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=navy]de D.M. Canright[/COLOR][/COLOR][/SIZE])[SIZE=3] sa n-o bagi in seama, ba mai mult sa o consideri minciuna si denigrare.

Un crestin adevarat are datoria sa cunoasca Sfanta Scriptura, nu are dreptul s-o si talcuiasca dupa mintea lui, fara indrumare asa cum a facut-o intemeietoarea cultului vostru si cum, asemenea ei faceti si voi. Talcuirea Bibliei numai ,,Biserica Dumnezeului celui viu, stalpul si temelia adevarului,, are dreptul s-o faca. V-au fost postate o multime de texte in acest sens dar voi nu le-ati luat in discutie decat pe cele care v-au convenit voua. Asa facea si dna White; sunteti niste demni urmasi ai ei si va meritati soarta[/SIZE].

Cred ca sunt scrise de un om a lui Dumnezeu. Sunt niste scrieri, pline de sfaturi, in totala armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. [SIZE=3]
Scrieri si sfaturi ce par a fi scrise de un om a lui Dumnezeu gasiti la toate cultele neoprotestante dar fara a avea Duhul lui Dumnezeu si a apartine de Biserica lasata de Fiul lui.

Sfantul Vasile cel Mare nu vorbea de Icoane ci de idolii la care se inchinau inca paganii. Habar nu aveti de Biblie, confundand icoanele (ex. heruvimii de pe capacul Chivotului si panza cortului facute la porunca lui Dumnezeu) cu idolii dagon, astartele, vitelul de aur. Iata cum va numeste Sfanta Scriptura :
13. Pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
14. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii.
15. Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.
[/SIZE](2Cor 11)
[SIZE=3]
15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
18. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste. (Matei 7)

Roadele voastre nu sunt decat dezbinarea Bisericii lui Hristos. De aceea va combat, aparandu-mi in acelasi timp credinta.
[/SIZE]
[SIZE=3]
[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 26.10.2008, 09:27:23
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=3]Un crestin adevarat are datoria sa cunoasca Sfanta Scriptura, nu are dreptul s-o si talcuiasca dupa mintea lui, fara indrumare asa cum a facut-o intemeietoarea cultului vostru si cum, asemenea ei faceti si voi. Talcuirea Bibliei numai ,,Biserica Dumnezeului celui viu, stalpul si temelia adevarului,, are dreptul s-o faca. [/SIZE]
1.Cine are dreptul sa talcuiasca Sfanta Scriptura, iar ceilalti sa asculte de el? Sa nu-mi vorbiti de Sfintii Parinti, ca nu va mai cred. Nici invataturile acestora nu le respectati cand nu va convin (ex: Sf. Iustin Martirul).

2. Nu este frumos sa transformati un verset, intr-o lozinca ce nu vi se potriveste. "Biserica Dumnezeului celui viu, stalpul si temelia adevarului". Ce faceti cu minciunile din Pravila Bisericeasca? Se impaca aceste minciuni cu "temelia adevarului"?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50