Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2009, 00:25:10
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Ce bine ar fi să vă purtați vouă de grijă și să mă lăsați pe mine în pace.[/COLOR]
[COLOR=green]Chiar, nu vă e jenă* Nu vă e milă de voi?[/COLOR]
Nu te supara si crede-ma ca nu iti spun cu nici o rautate, si ca iti doresc doar binele: Cauta invatatura Bisericii Ortodoxe, iti va da viata vesnica si te va scoate din iadul in care tu nu crezi, dar care exista. Iisus a vorbit mult despre el (despre iad). Iti doresc sa te mantuiesti si sa nu te mai manii pe nimeni.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2009, 10:09:03
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

silverstar,incercati sa va adresati preotului cu o serie de intrebari legate de rai-iad,importanta bibliei,apocalipsa.Daca va va spune ca biserica ortodoxa este strict legata de acestea,atunci nu mai este nevoie sa avem nici o discutie in contradictoriu.Daca va spune ca biblia+apocalipsa sunt inventii menite sa va tina in frau ratiunea atunci...ati gresit biserica : )
Una peste alta,incercati sa intelegeti ca moartea nu este cu nimic mai grea/speciala decat...prima injectie..primul examen..mai stiu eu...si ca daca esti crestinortodox realizezi ca viata este un test in care se stabileste daca treci sau nu treci unde ai fost menit sa fi.Adica ce sunt 20-90 de ani ?cum trece un an,mai trece inca unul si sunt 2.acolo mai vin 2 si sunt 4.Nu va preocupati sa iubiti oamenii 50 de ani,ci mai degraba ii certati ca sa-i puteti iubi o vesnicie.
Vechi 06.01.2009, 10:06:05
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
silverstar,1. incercati sa va adresati preotului cu o serie de intrebari legate de rai-iad, 2. importanta bibliei,apocalipsa.Daca va va spune ca biserica ortodoxa este strict legata de acestea,atunci nu mai este nevoie sa avem nici o discutie in contradictoriu.Daca va spune ca biblia+apocalipsa sunt inventii menite sa va tina in frau ratiunea atunci...ati gresit biserica : )
Una peste alta,incercati sa intelegeti ca moartea nu este cu nimic mai grea/speciala decat...prima injectie..primul examen..mai stiu eu...si ca daca esti crestinortodox realizezi ca viata este un test in care se stabileste daca treci sau nu treci unde ai fost menit sa fi.Adica ce sunt 20-90 de ani ?cum trece un an,mai trece inca unul si sunt 2.acolo mai vin 2 si sunt 4.Nu va preocupati sa iubiti oamenii 50 de ani,ci mai degraba ii certati ca sa-i puteti iubi o vesnicie.
[COLOR=green]Să le iau pe rând. Nu știu dacă le termin că trebuie să merg la școală.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]1. Nu! Preoții noștri îți vorbesc numai despre iad, diavoli, pedepse etc. Nimic care să te atragă spre credință, totul ca să te îndepărteze. Și-apoi, un singur exemplu doar - că am mai multe - când, la un necaz foarte mare, m-am adresat preotului pentru că simțeam că aveam nevoie de un sfat, o mângâiere, o vorbă bună, mi-a spus că nu are timp, că merge la un patron. Ok, eu eram dărâmată, nici măcar nu știam că e sărbătoare în ziua aceea. Deci, prioritar pentru preot a fost să se simtă dumnealui bine, nu necazul care mă seca pe mine.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. Cunosc importanța Bibliei, dar nu pot crede orbește pentru că multe lucruri se contrazic ori pot fi demonstrate științific. Pentru mine, prioritare sunt cele 10 porunci care au devenit principii de viață. [/COLOR]
[COLOR=green]Apocalipsa! Adică sfârșitul lumii. Eu nu cred că va fi vreodată un sfârșit al lumii atâta timp cât Dumnezeu este veșnic. Și, dacă ne uităm în jur, cine vrea să vadă și să simtă, trăim în plină apocalipsă! Războaie, foamete, boli, catastrofe naturale, frig, corupție, dezmăz... Și încă multe altele. Și vor mai veni... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]3. Nu cred în pedepsele de după... dar cred în veșnicia sufletului! și nici într-o răsplată de după... dacă acum o duc greu, chinuit aici, pe pământ... Nu se poate așa ceva. Singura certitudine este ceea ce trăiesc aici, pe pământ. Pe cine mint eu? Fac aici fapte bune ca să-mi fie bine dincolo?... A venit cineva de dincolo să ne povestească? Și eu am imaginație și aș putea scrie N povești. N-o fac pentru că nu-mi place să mint... Dacă trăiesc frumos e pentru că așa simt eu că trebuie, nu pentru că aștept vreo răsplată dincolo. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]4. ...și acum din observațiile mele: cine se pocăiește, cine ajunge să facă propagandă religioasă? Mă refer la noi, la ortodocși? Oamenii trecuți de o anumită vârstă care nu mai au nimic de oferit vieții... Au trăit bine, s-au bucurat de viață și... La un moment dat încep să frecventeze bisericile, să facă pomeni, să dea bani la preoți în speranța că le vor fi iertate păcatele ori ce consideră dumnealor a fi păcate... Eu n-am să fac așa ceva. Ceea ce simt e în suflet la mine și restul nu contează, adică nu contează ce spune lumea din jur, lumea căreia îi place să cârcotească...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Mă uit aici, pe forum, cu câtă ușurință sar unii să condamne, să blameze, să comenteze împotrivă, să dea sfaturi, să huiduie... Oare de ce? Ce-i deranjează? Adevărurile pe care le spun și-n care se recunosc? [/COLOR]
Vechi 06.01.2009, 10:26:40
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]Un citat care confirmă că și alții gândesc precum eu:[/COLOR]
[COLOR=green] [/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green]"Este foarte ușor să nu crezi in Dumnezeu cînd ai o viață plină de succes, bazîndu-te că tot ce ai este rodul muncii tale, dar este foarte greu să nu crezi in El cînd stii că ți se apropie ceasul morții."[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][SIZE=2][COLOR=green]Alexandriuc Mario Theo Angelo[/COLOR][/SIZE]

[/SIZE]
Vechi 06.01.2009, 11:12:17
truthtostone's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
[COLOR=green]Să le iau pe rând. Nu știu dacă le termin că trebuie să merg la școală.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]1. Nu! Preoții noștri îți vorbesc numai despre iad, diavoli, pedepse etc. Nimic care să te atragă spre credință, totul ca să te îndepărteze. Și-apoi, un singur exemplu doar - că am mai multe - când, la un necaz foarte mare, m-am adresat preotului pentru că simțeam că aveam nevoie de un sfat, o mângâiere, o vorbă bună, mi-a spus că nu are timp, că merge la un patron. Ok, eu eram dărâmată, nici măcar nu știam că e sărbătoare în ziua aceea. Deci, prioritar pentru preot a fost să se simtă dumnealui bine, nu necazul care mă seca pe mine.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. Cunosc importanța Bibliei, dar nu pot crede orbește pentru că multe lucruri se contrazic ori pot fi demonstrate științific. Pentru mine, prioritare sunt cele 10 porunci care au devenit principii de viață. [/COLOR]
[COLOR=green]Apocalipsa! Adică sfârșitul lumii. Eu nu cred că va fi vreodată un sfârșit al lumii atâta timp cât Dumnezeu este veșnic. Și, dacă ne uităm în jur, cine vrea să vadă și să simtă, trăim în plină apocalipsă! Războaie, foamete, boli, catastrofe naturale, frig, corupție, dezmăz... Și încă multe altele. Și vor mai veni... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]3. Nu cred în pedepsele de după... dar cred în veșnicia sufletului! și nici într-o răsplată de după... dacă acum o duc greu, chinuit aici, pe pământ... Nu se poate așa ceva. Singura certitudine este ceea ce trăiesc aici, pe pământ. Pe cine mint eu? Fac aici fapte bune ca să-mi fie bine dincolo?... A venit cineva de dincolo să ne povestească? Și eu am imaginație și aș putea scrie N povești. N-o fac pentru că nu-mi place să mint... Dacă trăiesc frumos e pentru că așa simt eu că trebuie, nu pentru că aștept vreo răsplată dincolo. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]4. ...și acum din observațiile mele: cine se pocăiește, cine ajunge să facă propagandă religioasă? Mă refer la noi, la ortodocși? Oamenii trecuți de o anumită vârstă care nu mai au nimic de oferit vieții... Au trăit bine, s-au bucurat de viață și... La un moment dat încep să frecventeze bisericile, să facă pomeni, să dea bani la preoți în speranța că le vor fi iertate păcatele ori ce consideră dumnealor a fi păcate... Eu n-am să fac așa ceva. Ceea ce simt e în suflet la mine și restul nu contează, adică nu contează ce spune lumea din jur, lumea căreia îi place să cârcotească...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Mă uit aici, pe forum, cu câtă ușurință sar unii să condamne, să blameze, să comenteze împotrivă, să dea sfaturi, să huiduie... Oare de ce? Ce-i deranjează? Adevărurile pe care le spun și-n care se recunosc? [/COLOR]
1.Nu stiu daca este bine ce spuneti despre acel preot.Probabil si el are varianta lui.Chiar daca aveti dumneavoastra dreptate,mai erau si alti preoti in oras.Ati ales varianta repulsiei.Stiu si nu va condamn pentru ca fraza : "am incercat si nu a vrut,da-l...ca ma descurc si singur" chiar daca nu este optima,ajuta.(toti avem starea de furie,in care ne bazam pe noi insine).Apoi,nu stiu cum,zicandu-va un preot de rai,iad,bataie,chin sa va indeparteze de la credinta.Oare nu va apropie?(Mama-copil : Nu da cu piatra ca spargi capul cuiva).Copilul cand isi inchipuie un cap spart,nu da cu piatra.

2.Aici,imi dau cu parerea ca sunteti mai avansata in varsta si veti dori o dovada de necontestat cu privire la biblie.Daca va ajuta cu ceva,pe mine m-a ajutat "Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca să mărturisească vouă acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rădăcina și odrasla lui David, steaua care strălucește dimineața. "Acum,fiecare crede cat vrea,cat poate.Eu sunt,prostu de mine, genul "Crede si vei vedea".

3.Aici,eu sigur nu am cum sa va schimb parerea.Eu SUSTIN ca viata este un test in care te dovedesti vrednic de rai sau iad : "Iată, vin curând și plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui. / "Și iată vin curând. Fericit cel ce păzește cuvintele proorociei acestei cărți!".Atat pot,nu stiu ce stiu Sfintii parinti..poate mai tarziu.

4.Lasa-i sa vina cand pot,dar sa vina : „Tu întotdeauna ești cu mine, și toate ale mele, ale tale sunt, dar se cuvine să sărbătorim, căci fratele tău era mort și a înviat, era pierdut și s-a aflat." (Pilda fiului risipitor)

Observatiile mele : Stiu ca sunteti pasionata de literatura,si eu sunt la fel

Biblia ar putea spune fiecarei carti :Au nu-nțelegi tu oare,
Cum că eu sunt nemuritor,
Și tu ești muritoare ?
Vechi 06.01.2009, 11:15:05
truthtostone's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
[COLOR=green] [/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green]"Este foarte ușor să nu crezi in Dumnezeu cînd ai o viață plină de succes, bazîndu-te că tot ce ai este rodul muncii tale, dar este foarte greu să nu crezi in El cînd stii că ți se apropie ceasul morții."[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]

[/SIZE]
Eu am doar 20 de ani si cred.Sa fie oare aproape sfarsitul meu ?
Vechi 06.01.2009, 15:14:57
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:

[/SIZE]
Una din cele mai mari ispite inaintea mortii (sunt mai multe)este pierderea credintei! Si este adevarata.Am stat mult printe oameni foarte batrani si unii din ei f.f.f credinciosi.Ei,sa stii ca pe unii i-am vazut murind cu blestemul pe buze sau cerand in zile de post carne si vin dupa ce postisera toata viata.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2009, 15:37:19
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:

I.Trebuia sa cauti o persoana induhovnicita care sa te indrume spre un preot mai omenos si mai putin ocupat.Daca pe mine m-a alungat din biserica crezi ca am abandonat? Nici decum.Mi-am inghitit lacrimile si m-am gandit ce-ar fi facut Iisus Hristos in locul meu"Eu strig cand sunt nedreptatit/el a indurat si-a suferit./Eu port a mele faradelegi/el a purtat a lumii intregi.
2.Biblia este CARTEA -cea mai adevarata.Este istorie si adevar.In ceea ce priveste sfarsitul..........vom muri si vom vedea
3.Pentru un crestin moartea nu exista.Daca Iisus Hristos este viu,si cu siguranta este, vii sunt toate sufletele.Ele sunt doar in alta stare.Prin milostenii doar noi cei de aici le putem schimba putin starea lor de dincolo.
Corect nu se spune morti ci "adormiti" (trecuti in alta stare)sau "mutati".
Viata este singurul ragaz dat noua pentru a ne rascumpara sufletele.Cat suntem aici putem face ceva pentru noi cei de dincolo.
4.Din fericire pentru sufletul meu si eu sunt dintre acei care au alergat la credinta ceva mai tarziu dar multumesc Domnului ca am alergat totusi si pot sa imi perec anii de maruritate fiind alaturi de oamenii credinciosi si nu alaturi de cei care, batrani fiind cauta tot placeri si surogate de fericire
Iti doresc sa INTELEGI si tu ce dulce este Hristos si cat de adevarat!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2009, 15:45:31
petrurar
Guest

Implicit

Citat:

soro draga, mindria ta este atit de mare, incit ti-a orbit sufletul. as spune si ratiunea.
matale nu intelegi ca nu propovaduiesti adevarul, ci hula.
draga sora stea de argint, ura care clocoteste in tine te indeparteaza de Dumnezeu si ajungi sa te salbaticesti atit in adincul sufletului tau, cit si fata de semenii tai.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2009, 15:46:43
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
[COLOR=green]Eu nu cred nici in rai nici in iad. Fiecare aici, pe pamant, avem rai sau iad dupa cum ne este gandul sau vointa. [/COLOR]
[COLOR=green]Dincolo toti, absolut toti, ne intoarcem la fel de neprihaniti precum ne-am nascut.[/COLOR]
As vrea sa te provoc cu o intrebare foarte simpla.
Daca cele doua stari Raiul si Iadul nu exista atunci de ce aceasta lupta care se da continu pentru sufletul unul om care merge pe calea credintei?
Ca sa intelegi cat de mare este acest razboi trebuie sa pasesti pe cararea ingusta a credintei.
Multi oameni tocmai de aceasta fug:de suferinte.Pentru ca a fi ostas a lui Hristos inseamna sa duci si tu Crucea suferintelor.Si multi isi spun;dar de ce sa sufar?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iadul si raiul. Se arata cum Liturghiile si milostenia scot suflete din iad spre_rasarit Generalitati 9 15.03.2011 23:11:25
Raiul de pe pamant NECTARIE Generalitati 0 20.01.2011 14:37:36
Am vazut Raiul sau altceva ? Ady295 Generalitati 23 04.01.2011 19:33:49
Din iadul patimilor spre raiul virtutilor georgeval Generalitati 5 24.06.2009 20:49:48
Raiul pe pamant CM Generalitati 5 27.11.2006 13:18:46