![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci nu ne spurca nimeni ci noi ne spurcam ca nu ne dam seama ca suntem mai jos ca ei tocmai ca noi chiar il avem pe adevaratul Hristos, dar nu ascultam de El, dar ei daca nu-l au shi nu-l asculta, ce pacat or fi avand ei?..... asha ca ??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nici n-am vrut sa te conving de ceva....fiecare vede ce vrea sau ce poate. Unii vad "drobul de sare" ca un pericol iminent, altii nu... Eu vad in astfel de intruniri ao sansa de misiune, de "iesire" a Ortodoxiei, mataluta un pericol... "Poi daca BOR merge pe la intruniri shi se ecumenizeaza, noi ashtialaltzi cui ramanem? ???" care "ashtialaltzi"? Crezi ca se simt ortodocsii neglijati ca 2-3 clerici merg la intruniri ecumenice? Nu cred... Cat de gluma cu "tantaluta", desigur, m-a amuzat... Mi-a amintit de copilarie, cand aveam o vorba, evident, copilareasca "Cine zice, ala este".... |
|
||||
|
||||
![]()
cine face ecumenism are deasupra capului o sabie a lui Damocles,fiind in permanenta expus la a ceda cind de fapt trebuie sa convinga pe ceilalti,eretici, de dreapta credinta si nu sa le ofere amendamente ,adica daca dai nas la Ivan se suie pe divan,zice un proverb intelept romanesc.Asa ca ,stiau ei Sfintii Parinti de ce spun ca sa nu te rogi cu sectarii, ci SA TE ROGI PENTRU EI ;asta e cu totul altceva.Ca daca puterea de convigere sa zicem ca ar deveni mai mare decit a ortodocsilor,asta inseamna cu timpul inceperea prigoanei din interior ,lucru extrem de periculos, a dreptei credinte.Asa ca nu e de mirare ca tota suflarea ortodoxa din tara e cu ochii pe atitudinile ecumenistilor ortodocsi dela noi.
|
|
|||
|
|||
![]()
MIRENE tu ai vazut titlul topicului:
"Ecumenismul e produsul masoneriei" P Staniloae ? Ce tot o tii pe a ta ca BOR vrea raspandirea ortodoxiei catre celelalte confesiuni,ca vrea un dialog unde sa ne cunoastem mai bine etc .Tu nu vezi ca toti duhovnicii actuali sau cei care au murit erau impotriva ecumenismului. De ce crezi tu ca P Staniloae zice ca "Ecumenismul e produsul masoneriei" ? De ce zice Parintele Arsenie Papacioc ca ecumenismul este de la dracu? De ce afirma Parintele Iustin Popovici si Parintele Arsenie Boca ca "ecumenismul este erezia tuturor ereziilor ?" Si alti si alti sunt impotriva ecumenismului si a masoneriei.Eu cred ca ei nu se inseala deloc. Nu vezi Mirene ce s-a facut la Sibiu la intalnirea ecumenista din octombrie.Povestea Maica Ecaterina (Monica Fermo care si ea este impoptriva ecumenismului si a masoneriei)ca s-au pus pe o masa cristale de cuart care se folosesc in practicile magice si la capatul mesei s-au pus lumanari negre (ca in ritualurile de magie neagra).De asemenea au dansat vreo 3 fete in hora si la sfarsit s-au lasat jos pe scena cu cracii sus. Nu vezi ca sunt persecutati preotii si calugarii antiecumenisti: Incepe prigoana dinauntrul Bisericii asupra parintilor anti-ecumenisti? Mesajul urmator, aparut pe mai multe grupuri de discutie ortodoxe (si a carui veridicitate este confirmata si din alte surse) apartine parintelui Eftimie Mitra, egumenul pana de curand al Schitului Huta, (jud. Bihor), demis abuziv de catre PS Sofronie Drincec (cel din poza de mai sus), care a proferat si numeroase amenintari si vorbe de ocara la adresa monahilor si episcopilor care se opun ecumenismului, inclusiv a parintilor Iustin Parvu si Arsenie Papacioc!!! Nu putem sa nu fim alaturi cu toata inima de vrednicul parinte marturisitor Eftimie, dupa cum nu putem sa nu-i dam intreaga dreptate si sa nu vedem aici semnele vadite ale inceputului unei prigoane si unei noi dictaturi bisericesti sub masca fatarnica a ascultarii ierarhice. "Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!" "Miercuri, 31 octombrie 2007, la manastirea Sf Cruce din Oradea a avut loc intrunirea ecumenica la nivel de dialog interconfesional intre ortodocsi si greco-catolici. Inainte de inceperea conferintei, episcopul greco-catolic unit cu Roma a salutat preotii prezenti, iar maica Mina Badila, stareta manastirii gazda, a cerut binecuvantarea arhiereasca a acestuia, dupa care i-a sarutat mana . Cand episcopul unit a ajuns in dreptul meu, l-am intrebat: "Cu ce ganduri ati venit?", iar el mi-a raspuns ca a venit cu ganduri bune. Bineînteles ca gandurile lui bune erau cele ce ne tulburau pe noi de ani de zile, si anume PROCESELE. Intrebarea mea a fost catalogata de catre PS Sofronie ca "obraznicie" la adresa musafirului. In introducere, s-a citit cererea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea de restituire a unor imobile (case parohiale, biserici etc.) de catre Biserica Ortodoxa. In timpul conferintei, mi-am manifestat nemultumirea, vorbind cu un preot care statea langa mine, fata de pretentiile exagerate ale greco-catolicilor dar mai ales fata de procesele pe rol. Fiind in randul din fata, cele ce am spus s-au auzit pana la masa Prea Sfintitului Sofronie. Pentru acest motiv am fost criticat de catre ierarhul ortodox, ceea ce l-a satisfacut pe episcopul greco-catolic. Mi-am cerut scuze pentru ca am vorbit neîntrebat. As fi dorit sa iau si eu cuvantul, dar nu s-a putut; au avut dreptul la cuvant doar cei randuiti. Sedinta a decurs in pace si liniste. La sfarsitul intrunirii, intre cei doi episcopi s-a semnat un document care nu a ajuns si la noi. Ceea ce stim din presa este ca cei doi episcopi si-au recunoscut reciproc "demnitatea eclesiastica". Marti, 13 noiembrie 2007, in cadrul sedintei preotesti de la Beius, s-a discutat despre innoire in Biserica, iar PS Sofronie a prezentat aspectul "pozitiv" al ecumenismului si necesitatea infiintari unor episcopii si mitropolii ortodoxe peste Prut. Cu acest prilej PS Sofronie a amintit preotilor prezenti ca in timp ce se afla la o intrunire interconfesionala de la Bruxelles, a fost felicitat de organizatori pentru rezultatele ecumenice dintre ortodocsi si catolici in urma conferintei din 31 oct. 2007 de la manastirea Sf. Cruce din Oradea. In a doua parte a sedintei, PS Sofronie a povestit preotilor despre unii "razvratiti" care nu se supun directivelor Sf. Sinod in ceea ce priveste ecumenismul. In acest sens a exemplificat manastirea Petru-Voda, pe care a prezentat-o ca "turbulenta", dandu-le de inteles preotilor ca la aceasta manastire ar trebui sa nu mearga si nici sa ia in seama spusele pr. Iustin Parvu. Unul dintre preotii de fata a afirmat: "Dar, in Romania, peste 90% din calugari si calugarite sunt impotriva ecumenismului". Raspunsul ierarhului a fost: "Nu ma mira, deoarece acesti 90% dintre monahii din Romania sunt analfabeti si inculti ". In continuare, PS Sofronie a vorbit despre necesitatea pregatirii viitorilor monahi in scolile teologice. (Din pacate, majoritatea acestor scoli sunt afectate de erezia ecumenista, si scopul lor este de a-i forma pe elevii si absolventii unor astfel de seminarii intr-o gandire globalista si sincretista). Acelasi preot a mai spus ca multe dintre cartile care combat ecumenismul sunt aparute cu binecuvantarea unor membri ai Sf Sinod, iar la acestea PS Sofronie a raspuns: "Daca acesti ierarhi vor mai da binecuvantare pentru astfel de carti, se vor trezi mutati de canon intr-o manastire". In acest moment in sala s-a asternut o tacere. Multi dintre preotii de fata se ingrijorau dar, in acelasi timp se temeau ca nu cumva acesta sa fie inceputul unei noi dictaturi sub masca ascultarii. In acest moment m-am gandit si eu pana unde merge ascultarea si de unde incepe dictatura. Sfintii Parinti spun ca ascultarea merge pana la pacat. Am primit si eu dreptul de a vorbi, dar nu am apucat sa termin nici macar prima fraza deoarece mi s-a spus autoritar: "Sa taci. Stiu ce duh te stapaneste. Vorbim dupa sedinta intre patru ochi. Tu ca si monah trebuie sa fii smerit si nu sa ma contrazici pe mine. Eu sunt episcop". In acest moment banuiala ca urmeaza o noua dictatura s-a intarit mai mult. Am incercat sa-i cer doar dreptul de a ma exprima, dar nu mi s-a dat voie. La sfarsitul sedintei, PS Sofronie m-a chemat in birou, unde am discutat intr-un cadru mai restrans. Am fost avertizat din nou. A doua zi m-am trezit cu hotararea episcopului de a ma demite din functia de egumen, de a nu avea voie sa slujesc si sa predic in satele invecinate. Ma voi stradui ca in cat mai scurt timp sa raspund in scris acestei hotarari. PS: Intr-o perioada a sedintei de la Beius am iesit din sala. Lipsa mea din sala de sedinte a durat aproximativ 10 minute. Dupa sedinta, am aflat, de la cei ramasi in sala, ca in acest timp PS a "sfatuit" preotii sa evite vizitele la pr Iustin Parvu, Arsenie Papacioc si alti "asa-zisi duhovnici care nu fac altceva decat tulburari"… OBS. Cu toate ca PS Sofronie spunea ca Sfintii Parinti sunt ecumenisti nu a demonstrat aceasta. Si o intrebare: pr Staniloae e "incult"? caci a spus : "ecumenismul este produsul masoneriei" …. Nu ma simt vinovat ca sunt prigonit. Imi voi pierde functia sau casa sau hainele de pe mine…, nu e nici o problema… Sufletul nu il voi da nimanui. NU SUNT ECUMENIST! P. Eftimie Mitra, schitul Huta de Finis (Beius), Bihor" Nu vezi ca multi preoti si episcopi si mai ales Patriarhul Daniel sunt de acord (unii pt bani sau alte interese ,altii din cauza ca sunt obligati de episcopi,altii din propria lor convingere fiind de fapt in inselare draceasca) cu ACEST ECUMENISM ERETIC ? Daca vrei sa raspunzi la mesajul meu sa o faci punctual :adica sa ei fiecare citat din Parintii duhovnici si daca crezi ca ai duhul Sfant asupra ta,deci daca esti luminat de Dumnezeu sa-l combati,iar daca nu mai bine te abtii . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In afara afirmatiile din primele fraze, la care am raspuns cu alt prilej, la alt topic, dar tot pe acest forum, ai dat un copy/paste ca sa te mai iei de un ierarh ortodox. Prietene, apartii de BOR? PS: Cele expuse de tine, despre adunarea de la Sibiu, sunt pure fabulatii (in mare parte), iar cele care au "un parfum de credibilitate" le interpretezi in sens antiecumenism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Asta-i mai degraba un proverb din perioada postbelica, si se refera la bolsevici nu la Pravoslavnici...genul davai ceas, davai nu stiu mai ce... 2. Pericolul nu mai vine de la Ivan ci de la John, Jean si Johannes de data asta ,care in caz ca nu ai observat se pozitioneaza tot mai bine in Romania si asta de orice altceva dar nu de dragul Ortodoxiei... Aici pe forum se vorbeste mult de credinta adevarata, cu multe referiri si paragrafe interminabile dar, din pacate si din faptul ca nu invatam din lectiile istoriei, credem in secret ca legindu-ne destinele de cel al americanilor noi l-am prins pe Dumnezeu de picior...ca deh, ii asteptam cu bratele deschise de aproape 100 de ani neintelegind ca de fapt noi il bagam pe dracul in casa. Vai de noi ce dureroasa ne va fi caderea! Ce tot vorbim la nesfirsit de masoni si de ecumenisti.... alegerea pentru noi deja a fost facuta! Ce ne tot amagim si ne imaginam ca ar putea fi altfel? Schimbarea AR PUTEA aparea numai prin POLITIC. Pentru a salva Ortodoxia este necesara crearea unui suport national pro Ortodoxie nu pro American, aparitia unui cadru prielnic continuarii Traditiei. Presedintele tarii trebuie sa fie UNSUL LUI DUMNEZEU nu trepadusul celor care se opun Lui. |
|
||||
|
||||
![]()
nici cu americanii,dar nici cu europa asta atee nu va fi mai bine,ba chiar mai rau.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si cum ramine cu iscaliturile de la Ravenna?!!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea rusii au renuntat la voci multiple, care altceva nu disemina decit instabilitate si zizanie, pentru un sistem de o singura voce care merge alaturi de Biserica Ortodoxa si care creaza cadrul national propice insanatosirii in masa a poporului si readucerea lui inapoi la Hristos. Sa nu intelegem gresit rusii ce au facut in ultima alegere prezidentiala este ca au renuntat la FALSA idee despre libertatea de expresie care este o pseudolibertate, deoarece s-au lamurit ca vesnica opozitie artificial creta de Vest nu ducea decit la destramarea tarii nu la intarirea ei. Ideea de opozitie in SUA de ex este cea mai mare minciuna si viclenie. Ea de fapt nu exista este doar o prefacatorie insa lumea sforaie linistita... asta cu trei avioane cu pasageri cu tot doborite si pulverizate in Atlantic la 911(acelea care au disparut), vedeti in Zeitgeist, dar din cauza teorarei "cu zimbetul pe buze" nimeni in America nu mai PISCAIE! iar noi acum ne-am gasit sa fim lingaii lor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. "ecumenismul este produsul masoneriei" (P Staniloaie) 2. "ecumenismul este de la dracu" ( P Arsenie Papacioc) 3. "ecumenismul este erezia tuturor ereziilor: (Parintele Arsenie Boca) Deci eu cred ca acesti Parinti induhovniciti si care sunt aproape de Dumnezeu si pe care ii lumineaza duhul Sfant au afirmat niste adevaruri care pot fi combatute,eventual,de un duhovnic,sau de un om care are harul asupra lui,sau dand citate din alti "duhovnici" care sa zicem ca ar fi ecumenisti (dar nu cred ca exista duhovnici ecumenisti). Deci ,te rog sa iei fiecare din citatele de mai sus si sa le combati daca crezi ca ai harul asupra ta. Si ceea ce s-a intamplat la Sibiu este adevarat.(cu cristalele si lumanarile negre) asa cum adevarat este ca le-au arestat si pe cele 2 fete care raspandeau materiale antiecumeniste. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia si ecumenismul | Eugen7 | Dogmatica | 234 | 02.02.2017 23:49:09 |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|