Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2009, 18:46:35
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Era prin pateric o intimplare cu un ucenic neinspirat care se intilneste cu um preot al ereticilor si ii spune acestuia:Ereticule,ai sa arzi in flacarile iadului...si acela pune mina pe o bita si-l bate pe ucenic de-l lasa fara suflare.Apoi trece pe carare si un sfint,care-i spune ereticului:O,omule al lui Dumnezeu,ce bine ca te-am intilnit...haide sa stam putin de vorba....si din vorba dulce in vorba dulce il aduce pe acela la ortodoxie....nu inventez,sigur am citit-o pe undeva...cred ca in Pateric,deh virsta.
Da, dar creștinul a reușit să îl aducă pe calea cea dreaptă foarte repede după cuvântul:
[COLOR=black]Efeseni 4.29 "Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă." [/COLOR]
[COLOR=black]Matei 4.16 "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri." [/COLOR]

Biblia și Patericul ne îndeamnă însă să nu insistăm înaintea îndărătnicilor:
Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit"
Fapte 5.38-39 "Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu."

Sfântul Ioan de Kronstadt despre catolici:
[SIZE=2]"Care dintre ortodocsi nu ar dori unirea cu toti catolicii sau luteranii si sa fie una cu ei in Hristos, o singura Biserica, osingura obste acelor credinciosi! Care insa, dintre aceste zise biserici, mai ales dintre intii-statatorii numiti papi, patriarhi mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi sau xiondzi, pateri, se va invoi sa se lepede de ratacirile sale? Nici unul. Iar noi nu ne putem sa ne invoim la invatatura lor eretica fara sa aducem vatamare mintuirii sufletului nostru. [...] Oare se pot uni cele de neunit - minciuna cu adevarul?[/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2]Iezuitii catolici in folosul papei si a propriei lor vederi si scopuri egoiste si meschine, au pervertit legea constiintei si legea Evangheliei afirmind ca pentru atingerea scopurilor proprii sau a scopurilor religioase, catolicii pot intrebuinta si toate mijloacele nelegiuite: adica si sa omoare si ca vicleneasca in tot felul si sa prigoneasca credinta ortodoxa, sa o numeasca schismatica si o credinta de ciini, si sa-i arda pe ruguri pe ortodocsil, ca pe Hus si pe altii.[/SIZE]
[SIZE=2]Neindoielnice sunt cuvintele Mintuitorului nostru Iisus Hristos: Cel ce nu este cu Mine, este impotriva Mea (Matei 12,30). Intoarce-i Doamne la adevarata Ta Biserica si mintuieste-i![/SIZE]
[SIZE=2]De gresita intelegere de catre catolici a cuvintelor Mintuitorului: Tu esti Petru si pe aceasta piatra (pe Hristos, pe Care Petru L-a marturisit Fiu al lui Dumnezeu) voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui (Matei 16,18) depind toate ratacirile catolicilor si papilor si mai ales parelnicul primat papal in Biserica si parelnicul rang al papilor de loctiitori ai lui Hristos. [...][/SIZE]
[SIZE=2]Ci uitati-va cite rataciri sunt ingaduite in creinta papei (iar nu a lui Hristos) rataciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu - si-i veti intoarce spatele cu nemultumire si groaza! O trufie omeneaca! o trufie sataniceasca! Auzi, papa infailibil! O, iezuitism! [...][/SIZE]
[SIZE=2]Catolicii recunoscindu-l drept cap al bisericii pe papa, pe adevaratul Cap al Bisericii - Hristos, L-au pirdut si au ramas lipstiti de Cap. Intreaga istorie a papismului da marturie ca la catolici nu este Cap fiindca ei fac lucruri necuvioase, lupta impotriva Bisericii Ortodoxe, [...] Iar in invatatura lor dogmatica - vai, cite erezii, inovatii, abateri de la adevar! O, pirzator sistem papist![/SIZE]
[SIZE=2]Singurul Cap al Bisericii ceresti, pamintesti si din cele mai dedesupt este Hristos Dumnezeu!" [/SIZE]

[/SIZE]
Vechi 19.01.2009, 09:07:25
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Biblia și Patericul ne îndeamnă însă să nu insistăm înaintea îndărătnicilor:
Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit"
Fapte 5.38-39 "Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu."
Numai daca ma gindesc la aceste cuvinte din Sfinta Scriptura si cite neascultari am mai savirsit.Am stat aproape 4 ani ( sau mai multi ? ) pe un club evanghelic-ortodox iar rezultatul a fost ceva mai putin de zero.Cum sa-l aduc pe cineva la Hristos si dreapta lui credinta daca pe mine nu reusesc sa ma aduc ( formal sint,nu zic nu ) ? Uneori mai vine neprietenul si-mi spune cam asa:"Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească."...adica vezi Doamne, ca poate-poate o vorba buna spusa pe acolo,ramasa in mintea sau inima lui (neortodoxului), si Dumnezeu o va face sa creasca mai tirziu...
Poate ca tu stai mai bine aici...ca altfel nu mi-ai fi scris.

Foarte bine spune Sfintul Ioan de Kronstadt de credinta catolica...numai intrebarea aceasta daca i-o pune Iisus Hristos Dumnezeu catolicului dupa moartea sa,cind se va infatisa inaintea Lui pentru judecata particulara:Mai Bonifaciu,cine spui tu ca este Capul Bisericii Mele ? Si se uita Bonifaciu la Hristos cum lumineaza mai puternic decit soarele,si-L vede pe acelasi Hristos in toti Sfintii prezenti la judecata,si daca se mai uita si pe pamint,si-L vede pe acelasi Hristos,luminind mai puternic ca soarele si-n mintea oamenilor induhovniciti,in cei care tin poruncile,in cei care se roaga...si poate ca nu in toti cei "alesi "...atunci poate ca o sa inteleaga si cum este cu piatra ( temelia ),cu Capul...dar sa nu fie prea tirziu.

Numai ca noi vorbeam aici de atitudinea noastra fata de oameni in primul rind,fata de cel cazut in sant ( care nu se mintuie probabil din cauza credintei lui ) si trebuie sa avem o vorba buna pentru el,ca in pilda din Pateric( sau sa ne indepartam )...adica trebuie sa ne sfintim,cu alte cuvinte.
Vechi 21.01.2009, 22:35:13
razvan_m
Guest

Implicit

Ce sa faca omul cand e acuzat de EREZIE?

Preluat din "Patericul Egiptean", din capitolul "Pentru Avva Agathon":
[COLOR=black]5) Se spunea pentru avva Agathon, ca s-au dus oarecari la dansul, auzind ca are [/COLOR]
[COLOR=black]dreapta si mare socoteala. Si vrand sa-l cerce de a sa manie, i-au zis lui: tu esti [/COLOR]
[COLOR=black]Agathon? Am auzit pentru tine ca esti curvar si mandru. Iar el a zis: ei bine, asa [/COLOR]
[COLOR=black]este. Si i-au zis lui: tu esti Agathon barfitorul si clevetitorul? Iar el a zis: eu sunt. [/COLOR]
[COLOR=black]Au zis iarasi: Tu esti Agathon ereticul? lar el a raspuns: nu sunt eretic. Si l-au [/COLOR]
[COLOR=black]rugat pe el, zicand: spune-ne noua, pentru ce atatea cate ti-am zis tie le-ai primit, [/COLOR]
[COLOR=black]iar cuvantul acesta n u l-ai suferit? Zis-a lor: cele dintai asupra mea le scriu, caci [/COLOR]
[COLOR=black]este spre folosul sufletului meu. Iar cuvantul acesta eretic este despartire de [/COLOR]
[COLOR=black]Dumnezeu si nu voiesc sa ma despart de Dumnezeu. Iar aceia auzind, s-au [/COLOR]
[COLOR=black]minunat de dreapta lui socoteala si s-au dus ziditi, adica folositi."[/COLOR]

R.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2009, 22:42:51
razvan_m
Guest

Implicit

Sub înaltul patronaj al Universității Teologice Aristotel în colaborare cu Societatea de Studii Teologice Spoudon, a avut loc la Tesalonic, în septembrie 2004, Conferința Teologică Inter-Ortodoxă cu tema: „Ecumenismul - Geneză, Așteptări, Dezmințiri”, întrunire academică la care au luat parte episcopi, preoți și profesori teologi din întreaga lume. Cu o înaltă ținută teologică, șaizeci de vorbitori, dintre care și episcopi din majoritatea Bisericilor Ortodoxe locale, au analizat fenomenul ecumenismului sub toate aspectele. În urma celor cinci zile de prelegeri și dezbateri, participanții la Conferință au subscris următoarelor concluzii, prezentate mai jos.

[SIZE=+1]ECUMENISMUL - ORIGINI, ASTEPTARI, DEZMINTIRI[/SIZE]
Ecumenismul este o creație a catolicismului și protestantismului, în spatele căruia se ascunde lupta împotriva Sfintei Biserici a lui Hristos
Apărut în sânurile protestantismului la începutul secolului XX, ecumenismul se prezintă ca o încercare sincretistă de unire a lumii protestante, dezbinată până acum în nenumărate grupări și secte. Ecumenismul nu are nici o legătură cu caracterul a-tot-sfințitor și a-tot-cuprinzător al Bisericii, deplinătate care se păstrează în sens geografic și ecleziologic întru Una Sfântă, Sobornicească și Apostolică Biserică, cea care continuă să creadă ceea ce a fost crezut „dintotdeauna, pretutindeni și de către toți” sfinții.

Prezența și manifestarea ereziilor și schismelor nu vatămă nici unitatea, nici universalitatea și nici sobornicitatea Bisericii - ea continuă să fie una, sfântă și a-tot-cuprinzătoare peste tot pământul. Sectele și ereziile cum sunt „bisericile” catolice și cultele protestante din Apus, ca și „bisericile” necalcedoniene din Răsărit, nu sunt bisericile legitime și adevărate ale acelor ținuturi, deoarece nu se regăsesc în unitatea credinței și în sobornicitatea ființei adevăratei Biserici a lui Hristos - Biserica Ortodoxă. Privind lucrurile în adevăratul lor sens teologic, așa-numitul „Consiliu Mondial al Bisericilor” de la începuturile sale și până acum, ca propovăduitor al ecumenismului protestant, merită a purta denumirea de „Consiliul Mondial al Ereziilor și Schismelor”.
În urma Schismei celei Mari de la 1054, papalitatea a dat o puternică lovitură în unitatea și sobornicitatea Bisericii, atrăgând în erezie Biserica Romei prin primirea ereziilor precum Filioque, a infailibilității și a primatului papal. Și prin acestea și multe alte erezii, dintr-o biserică ce până atunci fusese ortodoxă - ce a dăruit lumii numeroși sfinți, martiri și mărturisitori -, Roma a devenit o biserică apostată și eretică.
Rupându-se de Biserica cea una și adevărată, noua autoritate religioasă a Romei nu numai că nu și-a atins dorința de „cucerire creștină” a Apusului, dar a devenit prizoniera scolasticismului și năzuințelor secularizante ale papalității, fiind zămislitoarea de mai apoi a noi erezii și schisme - precum Reforma protestantă din secolul XVI - abateri ce în timp au alunecat în variate forme precum anglicanismul și paleo-catolicismul.
Atacând ființa divino-umană a Bisericii lui Hristos, biserica eretică a Romei a preschimbat învățătura dumnezeiască cu cea pământească prin întemeierea unei autorități statale ce impune alături de noile dogme, o deplină stăpânire asupra credincioșilor, înșelări ce odată răspândite, au condus în cele din urmă la decreștinarea și secularizarea întregii Europe.
Moderatorii și participanții la prezenta Conferință au primit definirea limpede și firească a ecumenismului, lăsată de Sfântul Iustin Popovici în scrierile sale: «Ecumenismul este numele de obște pentru toate pseudo-creștinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. În el se află cu inima lor toate umanismele europene cu papismul în frunte, iar toate aceste pseudo-creștinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decât erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obște este acela de „pan-erezie”» [1].
Timp de cinci veacuri, de la Marea Schismă până la cucerirea Cetății Bizanțului de către turci în 1453, dialogurile teologice ce au însoțit strădaniile de unire dintre Roma și Constantinopol au devenit nefolositoare, deoarece latinii - neîndemnați de adevărata pocăință - nu au arătat dorința renunțării la înșelare și de a se reîntoarcere la Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică Biserică.
Iconomiile și pogorămintele de dragul unirii, în cele ale credinței ortodoxe, au fost dintotdeauna respinse de conștiința trează și nepărtinitoare a Trupului Bisericii. În ciuda orgoliilor lumești și a intereselor politice, dorințele ortodoxe de unire ale trecutului niciodată nu au condus spre îndepărtarea de învățăturile apostolice, amestecarea și uniformizarea religioasă și la propovăduirea iubirii umaniste, precum au adus dialogurile ecumeniste ale secolului XX. Toată învățătura Sfinților Apostolilor și a Sfinților Părinți arată cum „nu poate fi loc pentru compromis în cele ale dreptei credințe” [2].
Dezbinările papismului nereușite în atâtea secole au fost înlocuite, de la începutul secolului XX, cu falsele uniri din sânul ecumenismului, mai ales după ce hotărârile Conciliului II Vatican (1963-1965) au întărit și legalizat în lucrarea unionistă ecumenismul protestant. Cu toate acestea, papismul și protestantismul suferă din ce în ce mai mult de pierderea încrederii în America, Europa și pretutindeni în lume.
Prin ecumenism aceștia doresc să fie acoperiți, să-și ascundă înstrăinarea de adevărata și singura Biserică a lui Hristos, să legalizeze și să întărească cea mai mare erezie eclesiologică din toate timpurile: anume că Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică nu mai există și că a încetat la un moment dat a mai fi. Iar din această orbire ecumeniștii creștini nu simt nevoia de a căuta în afara necredinței lor adevărata Biserică și mântuirea, deoarece cred, într-un chip înșelător, că orice confesiune creștină păstrează fragmente din adevărul și ființa Bisericii.
——————————————————————————–
Note:
[1] Arhim. Iustin Popovici, Biserica Ortodoxă și ecumenismul, Tesalonic, 1976, p. 224
[2] Sfântul Ierarh Marcu al Efesului, Scurta scrisoare, P.G. 159, 1931C.

Preluat de pe: http://ro.altermedia.info/antisistem...iala_2632.html

Ce vor ecumenistii mai clar decat atat? O conferinta interortodoxa la care au participat reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale care au declarat ca ecumenismul este EREZIE MONDIALA si mai mult, cei care accepta ecumenismul, se leapada pe de-a 'ntregul de Preadulcele si Preamilostivul nostru Mantuitor Iisus Hristos, devenind slugi ale lui mamona, fie cu stiinta, fie cu nestiinta!...

Domnul sa ne pazeasca si sa aiba mila de noi, pacatosii!

Romeo
Reply With Quote
Vechi 22.01.2009, 17:36:36
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Vad ca nu accepti si dispretuiesti europenii,eu cred ca un film ,o simpla piesa de teatru la care este invitat de onoare Papa sau un preot ,patriarhul BOR etc.nu are nimic de pierdut,si multe altele ,daca sunt diferente intre ortodocsi si catolici,intr-adevar eu au gresit,au cateva reguli si principii poate gresite si diferite asta nu inseamna sa condamni catolicismul ,am vazut ca noi ,ortodocsii cam purtam ura pentru catolici nu stiu,eu mereu ii vorbesc de bine,sunt crestini ca si noi,rau e sa nu fii crestin si sa crezi in reincarnare ca japonezii,sunt foarte apropiati de noi ei,nu vreau sa se uneasca dar nici sa ne luptam cu ei,trebuie sa fim buni prieteni,daca Dumnezeu a vrut ca sa se destrame Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica nu trebuie acum sa ne razboim,mai cunosc pe cineva care zicea ca nu vrea sa auda de cuvantul Papei sau intalnirea Papei cu Basescu,si imi zicea ca religia catolica e mare ratacita etc.Nu trebuie sa ne purtam ca si cum noi am fi cei mai drepti,cei mai curati,fara de pacate,perfecti si sa purtam ura celorlalti mai ales FRATILOR NOSTRI CATOLICI.Ganditi-va ca si ei cred in Hristos ,si au multe asemanari cu noi.Imi iubesc religia ortodoxa deoarece imi plac aceste obiceiuri dar nu uit niciodata ce a fost prima data si nu uit ce cred ei si ce credem noi,sunt cateva diferente intr-adevar dar in principiu catolicii si ortodocsii sunt singurii care s-ar putea intelege intre ei.Un om ortodox cu un om catolic se inteleg foarte bine,pot sa se inteleaga,la casatorie nu prea e problema daca din pacate ea va exista,daca ai prieteni catolici nu e o problema fiindca ei cred in acelasi lucru.Nu mai fiti asa de intunecati si rai fata de religia catolica .Sunt FRATII nostri.

Razvan M ,faci un mare pacat facandu-i pe toti de pe forum eretici..
Reply With Quote
Vechi 22.01.2009, 18:30:23
razvan_m
Guest

Implicit

Cei ce au luat-o pe calea ecumenismului sunt oricum eretici, fie ca o spun sau nu, frate tigeravalone. Si nu toti de pe forum sunt eretici, cum vrei sa-mi rastalmacesti vorbele. Pe unul singur l-am facut: pe Mihail T., atat.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2009, 22:37:08
razvan_m
Guest

Implicit Parintele Iustin - Despre tainele catolicilor - Despre nesocotirea Sf. Canoane in BOR

[COLOR=red]Daca sunt nesocotite canoanele Sfinților Părinți, Biserica oficială va fi prăbușirea noastră.[/COLOR]

- Părinte, credeți că Biserica ar trebui să recunoască colaborarea cu comunismul? Ține de datoria lor morală sau mai multă sminteală s-ar face?
[COLOR=#000080]Dar la câtă sminteală au făcut ei până acum, ce-ar mai fi una în plus? La ora actuală este o situație cum nu se poate mai degradantă în rândul oamenilor Bisericii[/COLOR]. Nu suntem noi în măsură să-i discredităm, dar n-au știut decât să se măgulească pe lângă acest regim, condamnat de întreaga umanitate de azi. Și, pe de altă parte, s-au folosit de popor ca să-i atragă de partea regimului - pentru că intenția lor era să-i vadă poporul pe capii Bisericii alături de capii comuniști, și așa își câștigau credibilitatea. Dar toate acestea nu erau decât de fațada lumii.
Dar pe de altă parte unde se pomenea oră de religie în școală? Unde să pomenești un elev să meargă la biserică, când directorii școlii stăteau la poarta bisericii să vadă cine intră sau iese din biserică? Asta era de fapt realitatea. Unde erau icoanele în școli? Unde erau cărțile de cult bisericesc, că abia găseai o psaltire și un ceaslov? Mai interesant este că imediat înainte de revoluție, securistul venea de la București și aducea ceasloave și psaltiri pe la mănăstiri în țară. Pe securist nu-l întreba nimeni ce duci acolo? Dar totuși s-a menținut practica aceasta ortodoxă în interiorul poporului nostru, nu s-a pierdut. De bine, de rău, copiii nu au rămas nebotezați, soții nu au rămas necununați. Dar acum Dumnezeu știe cât și în ce măsură e valabilă toată lucrarea aceasta a noastră, ca să stai la o cununie sau la un botez după aceea să stai la o ședință bolșevică de partid, să scoți din gușă ce-ai mai auzit, ce-ai mai văzut, ce se mai spune, ce se mai crede. E greu să spui o predică frumoasă, elegantă, cu atâta patos și zel, de parcă ies porumbeii din gura predicatorului, iar după aceea s-o amesteci cu apa tulbure a comunismului. E o defăimare a harului lui Dumnezeu.
Dar Dumnezeu cred că a trecut cu vederea greșelile noastre și a lucrat în neamul acesta, pentru credința poporului și martiriul mucenicilor noștri din închisori și de prin munți.[COLOR=#000080] Nu ierarhii și preoții au ținut ortodoxia românească, ci mucenicii din închisori și mamele creștine care și-au crescut copiii în duhul acesta al adevărului ortodox. [/COLOR][COLOR=#000080]C[/COLOR]e se citește în Viețile Sfinților, despre mamele, părinții, care-și cresc copiii în duhul Evangheliei - astăzi le trăim practic în viața de familie a neamului nostru și ne dăm seama cât de apropiați suntem față de aceste adevăruri pe care Sfinții Părinți ni le-au lăsat nouă ca niște faruri de lumină spre viitorul neamului nostru.
Ei vor să distrugă copiii noștri, tineretul, să distrugă lumea din rădăcinile ei. Iată, de pildă, mizeria și criza financiară - mamele n-ar trebui să-și lase copiii să se ducă de la 16-17 ani prin țările occidentale să câștige o bucată de pâine, să se ducă să-și piardă identitatea lor de ortodocși și de români. Că vin unii și-mi spun că nu mai știu nimic de copiii lor de vreo 3-4 ani. Chiar astăzi a venit o familie și plângea cu lacrimi fierbinți că nu știe nimic de 7 ani de copilul lor plecat de acasă. [COLOR=#000080]Și, iată, asta este urgia, crima și pacostea asta venită peste noi - răutatea acestor oameni care oprimă creștinismul de 2000 de ani. [/COLOR]Ne confruntăm cu aceeași primejdie iudaică, ca de acum 2000 de ani și până în prezent. Și cred că în prezent este mai activă ca oricând. De acum înainte nu știu încotro mai mergem, pentru că[COLOR=#ff0000] acum nu mai avem justificare că suntem în vreme de prigoană, forțați de împrejurări, acum de bună-voie ne vindem ortodoxia ecumenismului.[/COLOR]
- Păi, nu vedeți că ei nu au fost în stare să-și țină promisiunile făcute la sinodul din iulie, prin care s-a stabilit să nu se mai facă ierurgii cu eterodocșii…
- [COLOR=#ff0000]Dacă Biserica noastră Ortodoxă își va lepăda credința strămoșească și va nesocoti canoanele Sfinților Părinți, atunci, cu durere o spun,[/COLOR][COLOR=#ff0000]Biserica oficială va fi prăbușirea noastră…[/COLOR]
- Am tot auzit în ultima vreme ierarhi spunând că tainele catolicilor ar fi valide sau că oricine este botezat în numele Sfintei Treimi, indiferent de confesiune, se mântuiește, adică botezul catolicilor ar fi valid.
- Eu așa cred în botezul lor, dacă au renunțat la primatul papal și la infailibilitate, dar atâta vreme cât la ei papa este Hristos, deci nu mai este Sfântă Treime și ce valoare mai are botezul lor? Numai la noi e botez în numele Sfintei Treimi, la ei e botez în numele Papei, chiar dacă ei invocă în mod formal pe Sfânta Treime. Și astfel creștinismul nostru a operat atât de frumos, dar asta numai prin sacrificiile și jertfele mamelor. Sfintele mame.

Domnul sa ne ajute si sa aiba mila de noi, pacatosii!

Romeo
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 15:36:53
razvan_m
Guest

Implicit Mentionarea Unor Adaosuri Papale Eretice Dreptei Credinte [I]

[SIZE=3]Cel dintâi adaos este greșeala ce-au făcut [latinii] la Sfântul Simbol al credinței pentru care Părinții au întărit ca nimic să nu se adauge nici să se scoată. Și pe lângă acestea multe altele, depărtându-se de obiceiul cel vechi al[/SIZE]
[SIZE=3]Bisericii au născocit de la dânșii, și cu un cuvânt mai toate ale Bisericii, căci latinii aduc la jertfire și azimă în-tocmai cu obiceiul iudeilor, dezleagă posturile cele date de Apostoli și de Părinți, adică miercurea, vinerea, cele două zile dintâi ale Sfintelor Păresimi, și celelalte posturi date, care dezlegare e cu totul împotriva obiceiului creștinilor și datelor Sfinților noștri Părinți. Pentru aceste posturi și canonul cel Apostolesc poruncește și toată ceata Sfinților au învățat și au păzit. Ei postesc în toate sâmbetele, ceea ce este afară din canonul cel Apostolesc și peste așezământul Părinților, căci numai într-o sâmbătă zic ei că se cuvine a posti, iar nu într-alta, fiindcă[/SIZE]
[SIZE=3]sâmbăta e mulțumirea Facerii, precum duminica e a Învierii, și închipuire fiind cu adevărat înaintea Învierii, pentru că Mântuitorul cu dumnezeiescul suflet mergând în iad a dăruit slobozirea și Învierea de care încredințată fiind Biserica, în fiecare sâmbătă face cele ce sunt pentru cei ce au adormit întru credință. Și nunțile lor le fac iarăși fără de lege.[/SIZE]
[SIZE=3]Și liturghia o fac acești catolici cu totul schimbată și afară din rânduială; întâi că o fac cu azimă ca și evreii care aduceau și prăznuiau cu azimi, pe când nouă toate ni s-au înnoit. Nouă ni s-au dat a adu-ce pâine desăvârșită, de vreme ce și pâinea vieții Cuvântul lui Dumnezeu desăvârșit S-a dat nouă, unindu-se frământăturii noastre, fiind Dumnezeu desăvârșit și făcându-Se om desăvârșit, pentru ace-ea Mântuitorul a asemănat împărăția și socotința întrupării cu aluatul zicând: „Asemenea este împă-răția cerurilor aluatului”, și celelalte. Apoi nici dimpreună nu slujesc liturghia catolicii, nici dintr-același pahar și aceeași pâine cuminică pe mirean, precum face Biserica noastră, ci cu alt obicei. Nici Botezul nu-l fac în trei afundături, ci prin turnare și fără de mir, nici cuminecare nu dau pruncilor celor botezați, nici la alții până ce nu ajung înaintați în vârstă; și cei mai mulți copii ai lor sunt nemiruiți, și mare parte din ei murind, rămân neîmpărtășiți cu Sfintele Taine, pentru că nu pot vorbi. Nici nu fac hirotonia episcopilor lor la jertfelnic prin punerea mâinilor, după vechea rânduială de mai întâi a lui Hristos Dumnezeului nostru și Apostolilor Lui, care ridicându-Și mâinile i-a blagoslovit pe ei și Duhul cel Sfânt pe capetele Apostolilor a șezut; și prin punerea mâinilor arhiereului Lui (zice Pavel) iar nu prin mir și prin ungere.[/SIZE]
[SIZE=3]Și lui Timotei zice: „Nu fi neîngrijit de darul care ți s-a datție prin punerea mâinilor mele”. Cei șapte diaconi și Varnava, șiînsuși Pavel și toți punere de mâini au primit.Chiar vorba hirotonie însemnează punere de mâini. La eihirotonia nu se face de mai mulți episcopi, nici prin punereaEvangheliei deschisă, precum înva-ță marele Dionisie, ci unsingur episcop dintr-înșii de multe ori hirotonisește episcopi,și cu ungere de mir, afară din rânduiala Apostolilor mai alesdupă legea veche. Însuși de s-ar afla față de mai mulți episcopeei nu slujesc împreună cu cel mai mare, căci nu poate și deaceea ei nu slujesc împreună nici hirotonisesc împreună pe cel[/SIZE]
[SIZE=3]ce se hirotonisește, nici nu e cu putință să slujească împreună unii cu alții, căci nu le e cu putință a frânge azima cea sfințită și a da mulțimii precum a dat-o Mântuitorul sfințind, frângând și dând ucenicilor… Astfel toate le-au făcut mai izvodite șiafară din rânduiala Mântuitorului nostru, a Apostolilor și aucenicilor Sfinților Parinți.[/SIZE]
[SIZE=3]Chipul călugărilor unul fiind, aceștia în multe părți le-au împărțit și multe feluri de chipuri călugărești au făcut, pe care nimeni din Părinți n-au așezat, căci toți zic că chipul călugăresc numai unul este ca și Botezul, pentru care și dumnezeiescul Dionisie învață, și deși numim noi chipul cel mare și chipul cel mic, cu aceasta nu zicem că sunt două, ci unul și același, cel mare și desăvârșit, iar acela pe care îi numesc mic, nu e altul decât arvuna celui mare, începătura aceluia și înainte închipuire, și pentru neputință mai pe urmă s-a socotit de unii din Pă-rinți ca o arvună ce se dă celui mai mare, și mai pe urmă după vreme sfârșindu-se în acel dat unic chip al călu-găriei. Aceștia ca și Origen aducând un purgatoriu (curățitor) dogmaticesc a fi sfârșit muncilor mai înainte de munca aceea întru care se zic a intra cei ce au făcut păcate, spre a-și plăti judecata lor până la ziua de apoi, care nici unul din Sfinți Părinți n-au rânduit aceasta. Aceasta este împotrivitoare și cuvintelor Domnului, care a zis a fi muncă veșnică și viață veșnică, schimbă și cuvintele dumnezeiescului Pavel care a zis pentru Sfinții cei ce s-au săvârșit în credință: „Însă a nu luapentru noi făgăduința, pentru ca nu fără noi (zice) să ia săvârșirea devreme ce și atunci va fi cea desăvârșit înviind noi, luându-și fiecaretrupul cu care a făcut bunătă-țile ori păcatele după faptele lui”.[/SIZE]
[SIZE=3]Clericul: Părinte! Cum aceștia pe dânșii mărindu-se se laudă zicând, cum că papa al lor este întâiul celorlalți și că numai el este întâiul și toate cele de la dânsul trebuiesc a fi primite ca și de la însuși prea învățatul Petru; și cum că sobornicească este numai biserica lor, ca ceea ce este întâia celorlalte, și pentru aceia numai pe ei singuri se numesc laudă?[/SIZE]
[SIZE=3]Arhiereul: A se lăuda, a se făli și a se înălța, este precum s-a zis patima trufiei, drept aceea, pentru aceasta mai cu seamă aceștia smeriți și sfărmați sunt cu viață și cu credință, căci Domnul stă împotriva trufașilor, precum zice David. Însă, întru ceea ce însuți întrebi, mulți dintr-ai noștri și buni și făcători de bunătăți și înalți cu cuvin-tele și îngerești cu mintea, dintre care este și fericitul Nil al Salunului, adevărat și drept au învățat; și mai înainte de dânsul marele între arhierei și făcătorul de minuni Grigorie, care a rușinat și stricat înșelăciunea păgânului Varlaam și a lui Achindin, și împreună cu dânsul și alți mulți din cei aleși de Dumnezeu au scris dumnezeiește după cum se cade pentru izvodirile aduse de catolici în dogme și în Preasfântul Simbol despre care cu trufie[/SIZE]
[SIZE=3]grăiesc […][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][continuare in postul urmator][/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 15:38:06
razvan_m
Guest

Implicit Mentionarea Unor Adaosuri Papale Eretice Dreptei Credinte [I]

[SIZE=3][continuarea postului precedent][/SIZE]
[SIZE=3]Ca să dăm însă aici și puțină știință, cât ne este cu putință, din zilele sfinților, latinii zic că Papa de la Roma este cel dintâi (aceasta nu e de mare însemnătate, nici nu adduce mare vătămare Bisericii), numai arată-l pe dânsul că este în credința lui Petru și fie cel dintâi vârf și cap tuturor și arhiereu și mai mare, căci aceasta este scris pentru patriarhii Romei cei după vremi și scaunul acesta este Apostolesc. Arhiereul care stă pe scaunul acesta ținând dreapta slăvitoare credință, se numește Diodoh lui Petru, și nimeni din cei ce cred și grăiesc drept, la aceasta nu vor grăi împotrivă. Al Doilea Sobor care a dat întocmai cinstea Țarigrădeanului, zice curat, că al Romei să fie cel dintâi, iar al Țarigradului, întocmai ca al Romei putând fi, să fie însă al doilea, și Soborul al Patru-lea al celor 630 a așezat același Canon pentru cinstea Romanului și Țarigrădeanului. Pe însuși Leon (care a scris cartea Soborului). Părinții Soborului îl numesc Apostolesc și că cuvintele lui să fie primite ca ale lui Petru, și cartea lui o au numit chipul dreptei slăvitoare credințe. Asemenea și al șaselea și al șaptelea, și celelalte soboare numesc Apostolesc scaunul acesta și noi nu stricăm hotărârile Părinților. Să fie dar papa al dreptei slăvitoare credințe lui Silvestru, lui Agaton, lui Leon, lui Livesie, lui Martin, lui Grigorie Diodohul, care sunt ai Romei, și atunci îl vom numi pe dânsul Apostolesc și întâiul altor arhierei și ne vom pleca lui nu numai ca înaintea lui Petru, dar chiar ca înaintea Mântuitorului. Iar de nu este cu credința următor Sfințiloracelora, nici scaunu-lui nu este Diodoh, și nu numai că nueste Apostolesc, întâiul Părinte, dar dimpotrivă este pierzătorși luptător Apostolilor.[/SIZE]

[Dupa lucrarea ieromonahului Visarion Moldoveanu, "Ereziile Apusului", volumul I]

Doamne, ajuta-ne si ai mila de noi, pacatosii!

Romeo
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 17:56:00
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Poi iata cum a fost pus sf Ap Petru mai mare peste Apostoli:

cand s-a aratat Domnul a treia oara, (deci dupa reinvestirea lui sf Petru ca Apostol)

nu au plecat sa pescuiasca apostolii sub comanda lui Petru, ascultand de el?

toata noaptea au pescuit shi n-au prins NIMIC

apoi spre Dimineazta li s-a aratat Cineva care le-a zis:

"Fiilor aruncatzi mreaja la dreapta corabiei shi vetzi afla"

shi au prins mult peshte, shi atunci au recunoscut ca Domnul este cel care le-a vorbit shi sf Petru shi-a luat haina shi s-a aruncat in mare shi a inotat degraba spre Domnul shi au gasit pe tzarm peshti pushi pe jaratic...

deci cum atuncea este sf Petru Maimarele lor? doar iubindu-L shi ascultandu-L pe Hristos, caci altfel nu vor prinde nimic, asha cum au prins catolicii doar pui de naparca shi de vipere prin ierarhiile lor panecumenice...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Erezia catolica cu privire la nasterea din Dumnezeu tikkun_olam Biserica Romano-Catolica 37 20.07.2013 13:29:23
eretic predicand erezia in biserica ortodoxa emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 144 02.01.2012 18:33:56
Unde se termina Dragostea de aproapele si incepe Lupta cu erezia??? Remus Generalitati 25 04.03.2010 10:45:27
Adunarea ecumenica de la Sibiu si erezia ariana mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 10 03.09.2008 08:45:41