Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2010, 13:22:43
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ti-am inteles intentia. Tonul este edificator, iar abaterile de la adevar sunt considerabile. Exista caseta din care se aude ca parintele discuta cu sotia sa normal, deci nu era surda, cum spui. Iar povestea cu tiganii este RAUTACIOASA.

Eu as zice sa va hotarati odata cei care vreti sa-l defaimati pe parintele Gabriel Nicu. Era curvar? Era eretic? Era ghicitor in carti sfinte? Facea minuni cu ajutorul dracilor? Noaptea in loc sa se roage se purta ca-n harem?

Maicile de la Gresia erau numai piele si os. Ori pentru o viata sexuala asidua te respecti, totusi.
Soția lui N.G. citește perfect de pe buzele interlocutorului și se poate vorbi cu ea aproape normal. Dar tot surdă rămâne, chiar dacă tu ești de altă părere. Eu am vorbit cu ea și spun ceeea ce știu; tu nici n-o cunoști, dar spui ceea ce crezi.
Povestea cu țiganii rămâne o poveste: o versiune vehiculată printre creștini, care eventual se poate verifica. În caz că e corectă, ea în sine nu-i aduce nici o atingere memoriei lui N.G., ba dimpotrivă. Nu văd de ce o cotezi ca răutăcioasă, cu litere mari.
Nu-l defăimăm pe N.G., deoarece ca preot a făcut multe lucruri bune. Încercăm însă să-l scoatem de sub o aureolă nemeritată pe care i-o atribuie unii, în încercarea lor instinctivă de a construi o nouă sectă: secta gabrieliților. Deja își spun cu emfază: "noi suntem ucenicii părintelui, iar părintele era un sfânt. Deci... deci...cine citește, să înțeleagă". De asemenea, nu putem trece cu vederea că în slujirea lui a introdus inovații personale, aducând deformări inadmisibile Sfintei Tradiții. La acest aspect punctual, N.G. era - din păcate - eretic.
Și Arie era un creștin înfocat - dar a mai făcut și greșeli - ca tot omul.
Așa că... ce-i al lui, e al lui, adică e pus deoparte. Iar ce de la Cel Rău, trebuie pus deoparte. Fără regrete, fără compromisuri.
Asta a făcut părintele Iustin, și bine a făcut.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2010, 15:54:28
antoniap
Guest

Implicit

Iata o pilda la care merita sa luam aminte cand suntem pusi in situatia de a ne face o impresie despre celalalt:

,,Prejudecatile ii tradeaza pe oameni

La sfarsitul unei zile, un satean se aseza pe banca de langa poarta curtii sale si privea cum soarele se ascunde incet, incet dupa linia orizontului. Pe drum trecu un om care se intorcea de la camp. Acesta gandea in sinea lui despre cel asezat pe banca:
- Ce om lenes! Probabil ca a stat asa, fara sa faca nimic, toata ziua.
La putina vreme trecu pe drum un altul. El se gandea:
- Ce om desfranat! Sta asa la poarta ca sa se uite la fetele care ii trec prin fata casei.
Trecu si un al treilea, si acesta cu gandurile lui:
- Omul asta e de buna seama un mare muncitor, isi spunea in sine trecatorul. Dupa ce a trudit toata ziua, sta acum si se odihneste.
Voi ce credeți ? Care dintre cei trei avea dreptate ? Eu unul nu stiu, dar banuiesc ca primul era un lenes, al doilea un desfranat, iar al treilea un sarguincios. Si asta pentru ca de cele mai multe ori, prejudecatile ii tradeaza pe oameni.''
(Sursa: Crestinortodox.ro)

Desigur se pune problema sa avem discernamant in aceste vremuri, in general. Dar daca acest mod de a pune problema te ajuta sa te mantuiesti, zi-i inainte, mariamargareta.

Desigur un ton mai moderat trebuie mentinut. Important va fi nu sa-l declaram sfant sau pacatos, ci sa-i urmam exemplul in cele de folos pentru suflet. Oricum nu stabilim noi doua daca este sfant. Ti-ai exprimat si tu un punct de vedere, si-au exprimat si isi vor exprima si altii alte puncte de vedere, caci asa e firesc. Dumnezeu deja l-a asezat unde ii este locul ignorandu-ne pe toti! Caci judecata este a Lui.

Modificarea unor rugaciuni poate starni discutii. Corect este sa spunem: ,,Aici a gresit binecuvantatul.” Cuvantul erezie nu este justificat, dupa parerea mea. Atunci respectam si adevarul, si pe Dumnezeu si pe parintele nostru duhovnicesc.

Am mai intalnit duhovnici care nu sunt de acord cu cu rostirea ,,si nu ne duce pe noi in ispita” si prefera sa spuna ,,si nu ne lasa pe noi in ispita”. Chiar si unii teologi considera ca formularea ,, si nu ne duce pe noi in ispita'' este o greseala de traducere ce ar trebui evitata. Personal, nu spun rugaciunea ,,Tatal nostru” nici ca in cartea de rugaciuni nici cum a propus parintele Gabriel Nicu. Sau, mai simplu, le combin pe amandoua. Adica spun ca in cartile de rugaciuni, dar ma rog sa nu ma lase Dumnezeu sa cad in ispita, ca doar nu ma rog lui Antihrist sa nu ma duca in ispita!

Sa nu uitam ca idealurile ii erau inalte, iar trairea de asemenea, ca era izolat intr-un sat cu saizeci de familii (Gresia), unde fusese mutat, ca era hulit si numit vrajitor, cand el alunga prin rugaciune vrajile. In aceste conditii i se pare ca Insusi Dumnezeu este hulit, de aceea simte nevoia sa adauge cuvantul ,,Preasfantul” atunci cand se refera la Dumnezeu, ca sa accentueze cinstea care I se cuvine. Acest aspect l-am preluat. Adresarea reverentioasa : ,, Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, miluiti-ma..." de asemenea am preluat-o. O spun mai ales cand simt ca mi se imputineaza evlavia.

Fiii duhovnicesti ai parintelui Gabriel Nicu nu sunt scutiti de pacatul mandriei. Iar din cauza mandriei se pot face multe greseli.

Last edited by antoniap; 03.07.2010 at 08:36:06.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 22:40:50
raluca1993 raluca1993 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Implicit

unde este inmormantat parintele gabriel?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 08:49:56
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Soția lui N.G. citește perfect de pe buzele interlocutorului și se poate vorbi cu ea aproape normal. Dar tot surdă rămâne, chiar dacă tu ești de altă părere. Eu am vorbit cu ea și spun ceeea ce știu; tu nici n-o cunoști, dar spui ceea ce crezi.
Povestea cu țiganii rămâne o poveste: o versiune vehiculată printre creștini, care eventual se poate verifica. În caz că e corectă, ea în sine nu-i aduce nici o atingere memoriei lui N.G., ba dimpotrivă. Nu văd de ce o cotezi ca răutăcioasă, cu litere mari.
Nu-l defăimăm pe N.G., deoarece ca preot a făcut multe lucruri bune. Încercăm însă să-l scoatem de sub o aureolă nemeritată pe care i-o atribuie unii, în încercarea lor instinctivă de a construi o nouă sectă: secta gabrieliților. Deja își spun cu emfază: "noi suntem ucenicii părintelui, iar părintele era un sfânt. Deci... deci...cine citește, să înțeleagă". De asemenea, nu putem trece cu vederea că în slujirea lui a introdus inovații personale, aducând deformări inadmisibile Sfintei Tradiții. La acest aspect punctual, N.G. era - din păcate - eretic.
Și Arie era un creștin înfocat - dar a mai făcut și greșeli - ca tot omul.
Așa că... ce-i al lui, e al lui, adică e pus deoparte. Iar ce de la Cel Rău, trebuie pus deoparte. Fără regrete, fără compromisuri.
Asta a făcut părintele Iustin, și bine a făcut.
Nu vă luați după vrăjitoare că s-a pus ea să facă „ordine” ca la ghestapo, dar e slujitoarea celor doi șerpi pe care i-a înghițit toiagul lui Moise înaintea lui faraon.

Preotul Gabriel, n-are nimic în comun cu Arie sau cu erezia sau cu vre-o greșeală... ci vrăjitoarea asta toarnă la minciuni după popriul minteres vrăjitoricesc al lui nenia și atnti grijania... cine sunt ei? Cei ce s-au înscăunat la loc sfânt furând locul și pământul lui Dumnezeu. Și iată cu vrăjitoarea înspinate vă învață ele pe cine trebuie voi să credeți... sunt niște mitomane pline de minteresul vrăjitoriei și fățărniciei și fermecătrufiei...

Să nu credeți o iotă din desfrânările acestor „apărătoareoare” mincinoase aduse la ospispețețețapului care mint cu minteres îndărătnic și lansează și intrețin zvonuri mincinoase la nesfârșit ca să-și credibilizeze nenia autoînscăunarea... peste cele ale Lui Dumnezeu și peste oameni.

Priviți-le pe „înțețelepte” așa cum merită, exact ca pe niște scorpii pline de otravă care abea așteaptă să vă ispitească și să vă lăsați înjectați cu slănină plină de veninălucifariferitrădare.

Last edited by vsovivi; 04.08.2010 at 08:55:28.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 09:16:20
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Iar preotul Gabriel a murit otrăvit ca un sfînt, ca un martir, așa cum a murit și părintele Arsenie Boca... Deci e foarte bine dacă vă strângeți în jurul lui cât mai mulți ucenici și formați o Biserică ortodoxă din loc în loc plină de Lucrare sfântă și curăție... Nu mai credeți pe mister 2012 cu începătoria și sfârșitul dezastrelor, moment de viclenie și oportunitate pentru el, că nu vine decât sfârșitul păcatelor și a păcătoșilor... vine Cenzura Duhului Sfânt... de sus... deci nu credeți în cenzura vrăjitoarelor călare pe mătura lui antichrist căci au mutat și calendarele cu 2 săptămâni, ca prin asta să stârnească mânia Cerului și a Pământului! omul fărădelegilor le-a schimbat ca să se strice rânduiala și tocmeala Divină și pentru ca toată natura să ne fie potrivnică, pentru a urâ omul creștin ortodox sau credincios sau omul în general din pricina durerilor pe Dumnezeul Lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu... căci antichrist provocând neascultare ascunsă și vicleană în poBOR și orișiunde se amestecă el aduce consecințe grave sigure și dureroase, aduce timpul deșertului, timpul deșertăciunii deșertăciunilor care devine istorie moartă înlocuind cu sminteală timpul câștigului duhovnicesc al bunei lucrări și viețuiri ce aduce adevărata îndumnezeire în om. Defapt e bucuria de răul Lui Dumnezeu... răul Domnului, de răul creștinătății.

Timp nu există orice ai face decât dacă îl folosești spre bine, altfel, dacă amesteci binele cu răul timpul viu devine mort, devine istorie și e vehiculat prin mințile necredincioșilor la nesfârșit... dar practic el nu există căci este ieșit din Dumnezeu... doar nebunii de cărturari și de farisei îl păstrează pentru muzeele lor și pentru ospețețelepciunile lor ispistețit țapuitoare... țepuitoare așa cu ispispinul viceversării sau învârtoșării inimii și oqqqlulhulului.

Și a fost otrăvit de cineva din subteran care știind că preotul Gabriel a avut discuții contradictorii cu cei din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim a scos zvonul că s-au certat și despărțit și iată a vrut să însceneze și să lanseze pe piață zvonul că ucenicii Domnului l-ar fi otrăvit din răzbunare... Deci ia gândiți-vă voi cine s-a înfiltrat în Credință și înscenează de 42 de ani cu prelungiri 20 de ani dezbinări în Sfânta Credință încercând s-o îmbrace în culoarea sedomiților și prin asta să-l poată autoînscăuna pe antichrist cu ale lui 3 coroane puse una peste alta ca omul să se închine omului ce a luat locul Domnului?

Last edited by vsovivi; 04.08.2010 at 14:43:54.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 21:43:54
Junior Member

Implicit

vreau sa aflu si eu unde este inmormantat parintele gabriel va rog frumos:)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 22:09:25
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de ionela7 Vezi mesajul
Imi cer scuze celor care se vor simti lezati de mesajul meu, doresc doar o dezbatere corecta, lipsita de prejudecati.... in acest sens eu vin cu un argument, cu o marturie din cartea declarata eretica. Am citit cartea si nu gasesc in ea nimic gresit.
Iata un fragment clar si explicit in care parintele Gabriel se declara impotriva tuturor tipurilor de magie/vrajitorie/deschis cartea etc.

[SIZE=4]
I-a îndepărtat argintul viu
[/SIZE]
O creștină din Brăila, al cărei trup s-a acoperit de bube, care deveniseră ca o crustă groasă, și care îi provocau mâncărimi îngrozitoare, s-a tratat la medici timp de șapte ani. I s-a pus diagnosticul de psoriazis. Părintele, care pe atunci se afla la Borănești, i-a spus că are argintul viu și a întrebat-o de ce a mers la vrăjitoare, căci satana pe satana nu poate să se scoată. A rămas împietrită. I-a fixat programul de rugăciune și post, transformând-o mai întâi într-o bună creștină. Apoi, participând la Slujbele Părintelui, în patru luni s-a vindecat. Uimită, de atunci, am fost mai atentă la tot ce se întâmplă în jur și mi-am notat chiar îndrumările Părintelui DESPRE VRĂJITORIE, astfel încât să mă pot proteja. Din dragoste pentru aproapele, le voi reproduce: Ce este vrăjitorul? Om care cheamă spiritele răului, adică pe satana. Nu vă lăsați duși de valul lumii de astăzi, de vrăjitori și fermecători. Vrăjitoarele lucrează doar cu forțele malefice. E numai un hipnotism al satanei ce-ți ia mințile. Un vrăjitor sau cel ce face rău pe pământ nu poate să distrugă un creștin care este împărtășit. De ce nu vrei să trăiești prezentul? Te duci la vrăjitori să-ți afli viitorul. Ce vrei să afli? Ce vrei să-ți dea mai mult? Ai acceptat despotismul lui satana, ducându-te la vrăjitori și fermecători. Tu care ai facultate, te înjosești ducându-te la o oază de întuneric care n-are nici două clase. Te-ai dus și te-ai vândut lui satana, mergând la vrăjitori. Mizeria nu se scoate niciodată cu mizeria oazelor de întuneric a vrăjitorilor. Nu suntem botezați, cununați și înmormântați în numele satanei, ci al Preasfintei Treimi. Nu trebuie să ne fie frică de satana, ci de Dumnezeu. Dacă Îl avem pe Dumnezeu în suflet nu ne va fi niciodată frică de satana.
31
Nu mai mergeți la vrăjitori, fermecători, la cei ce dau în ghioc, în cărți, în cele de Tarot, la cei ce fac bioenergie, radiestezie, acupunctură. Lepădați aceste practici păgânești! Toate practicile asiatice ce ne-au invadat sunt păgânești. Bioenergia, radiestezia, necromanția, ghicirea, reîncarnarea, acupunctura și celelalte terapii neconvenționale nu sunt plăcute Preasfântului Dumnezeu. Cei ce fac acestea sunt vrăjitori în haine moderne și fermecători. Sunt întunericul pe pământ. Ei (bioenergeticienii), care fac avorturi și perversiuni sexuale, se dau drept credincioși. Bioenergia este vrăjitorie pe față. Este o înșelăciune, o practică pierzătoare de suflete. Bioenergia este un „dar‖ al lui satana. Dacă acceptăm bioenergia, satana va fi în noi. Vrăjile și farmecele atacă sufletul și îmbolnăvesc trupul. Cei ce hipnotizează vă pot distruge de la distanță punând stăpânire pe gândul dumneavoastră. Dacă mergi la vrăjitori și fermecători, la bioenergie și radiestezie, te lepezi de Preasfântul Hristos. Sub numele de magie albă se lucrează tot cu magie neagră, distrugând oamenii făcând vrăji cu: pământ, păr de broască, de femeie, cu piei de șerpi, sarea vitelor, țărână de la mormânt, cercei de coțofană, cu cărbuni, vărsături de câini, cioc de cioară, turtă de grâu, argint viu, adică mercur din termometre descântat, care determină stări ciudate, dureri ce pleacă de la picioare, pentru că ați călcat pe el, și se răspândește în tot corpul cu o rapiditate foarte mare. Medicii vor spune că aveți reumatism, conform științei învățate, dar nu este vorba despre așa ceva. Niciodată medicii nu vor putea scoate argintul viu din om, deși poate fi dozat. Mai dureros este atunci când se bea. Atunci când urăști, când gândești rău, trimiți la distanță răul care este în tine. Dacă ai fi statornic în credință, vrăjitorii și fermecătorii nu ar mai avea putere asupra ta. Vrăjile și farmecele nu se apropie de cei care fac voia lui Dumnezeu. Francmasonii de asemenea cheamă spiritele murdare să fie împotriva creștinilor lui Dumnezeu. Niciodată să nu mergeți cu oameni care au fost la vrăjitori și fermecători.
32
Creștinilor mei le-am spus să nu mai bea apă de la chiuvetă sau din fântâni neacoperite. Se pot pune în ea diverse substanțe și chiar apă de la ,,academia vrăjitoarelor‖, apă în care se spală mortul, se descântă de vrăjitoare și se aruncă în bazinele de colectare. Apa de la mort întunecă mintea, îți provoacă frică interioară, provoacă infecții, bube, urticarie, ganglioni, distruge ficatul. Te-ai îmbrăcat în haina vrăjitorilor, păi să vedem cine-ți mai scoate vrăjile din casă. Preoții ce deschid cartea tot vrăjitori sunt. Francmasonii sunt cei care conduc lumea și încearcă distrugerea ortodoxiei, făcând magie albă și neagră. Francmasonii au încurajat vrăjitorii, care s-au înmulțit și sunt la fiecare pas. Este timpul când masonii își fac drepturile lor pe pământ. Ei vor veni la conducere. Culoarea francmasoneriei este oranjul. Domnul te-a ales din lume, deci nu te mira că lumea nu te place pe tine. Pentru că nu faci cele ale lumii, ci pe cele ale lui Dumnezeu, te urăște și aruncă cu vrăji și farmece în tine. Plâng icoanele din cauza păcatelor și a lepădării noastre de Hristos, pentru că mergem la vrăjitori și la fermecători. Plâng ca să ne dea nouă semne să ne întoarcem la Dumnezeu. Dacă cineva va zice creștinilor adevărați că sunt vrăjitori și fermecători, va avea mari necazuri. Dumnezeu dă putere tuturor creștinilor ce se întorc cu fața către Preasfântul Dumnezeu. Urâciunea pustiirii este cel ce merge la oazele de întuneric, de păcură, de minciună și de răutăți ale lumii de astăzi: vrăjitorii în haine moderne ce folosesc toate practicile demonice asiatice. Pe slujitorii adevărați ai lui Dumnezeu oamenii îi numesc vrăjitori și fermecători, așa cum L-au hulit și pe Domnul. Nu te duce după întuneric, căci îți vei aduce întunericul în casă! C. D., Brăila

Dumnezeu sa le dea si sa ne dea intelepciunea de care avem nevoie toti ,sa ne apropiem cu tot sufletul si inima noastra de Dumnezeu ,si sa fim crestini cu adevarat ,fiindca Tatului ceresc asta ii place .
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 17:53:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de raluca1993 Vezi mesajul
vreau sa aflu si eu unde este inmormantat parintele gabriel va rog frumos:)
Mormantul parintelui Gabriel Nicu se afla in satul Mogosesti, comuna Dragomiresti, judetul Dambovita. Daca mergi dinspre Targoviste, poti lua maxi-taxi pana la Viisoara. (Localitatea Viisoara este situata pe drumul judetean Targoviste-Gaesti). Din Viisoara, pe un drum care o ia la dreapta, se parcurg trei kilometri pana in satul Mogosesti. Marmantul parintelui se afla in cimitirul bisericii din Mogosesti.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 18:11:31
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cred ca parintele Iustin a fost folosit pur si simplu pentru a impiedica raspandirea acestei carti deoarece sustine acum aceleasi lucruri care sunt cuprinse in cartea considerata atunci eretica! .
Ce figura esti Antonia!
Acum CREZI ca Par Iustin a fost folosit sa impiedice ceva dar cind altii afirma acest lucru in legatura cu cipurile, sari ca arsa....:)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 21:42:15
Junior Member

Smile

Mormantul parintelui Gabriel Nicu se afla in satul Mogosesti, comuna Dragomiresti, judetul Dambovita. Daca mergi dinspre Targoviste, poti lua maxi-taxi pana la Viisoara. (Localitatea Viisoara este situata pe drumul judetean Targoviste-Gaesti). Din Viisoara, pe un drum care o ia la dreapta, se parcurg trei kilometri pana in satul Mogosesti. Marmantul parintelui se afla in cimitirul bisericii din Mogosesti.

multumesc
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parastas - Parintele Gabriel Nicu antoniap Stiri, actualitati, anunturi 23 01.07.2014 13:39:56
Nicu Wagner..cantari crestine tigerAvalo9 Resurse ortodoxe on-line 40 05.04.2009 20:16:31
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
Cine este vizionarul Gabriel(Gavriil)? dan_ion Vrajitoria 85 14.11.2008 09:47:08
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47