![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Voi când vă rugați să nu bolborosiți ca păgânii; căci ei socotesc că pentru multa lor vorbă vor fi auziți. Nu vă asemănați lor, căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte de a cere voi de la dânsul . . ."
|
|||
|
|||
![]()
si in prima Epistola a lui Petru, spune: "Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi".
insa am impresia ca am vazut undeva spuse aceste vorbe la persoana intai... oare? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ma gandesc la asta la fiecare liutughie la herubicon, cand se zice 'toata grija noastra cea lumeacsa sa o lapadam'. ma gandesc ca nu inseamna numai sa nu ne mai gandim la treburile lumesti in acel moment, sa le relativizam, inseamna si ca grijile alea le lepadam la picioarele lui Hristos hertifit si inviat pentru noi. El le ia de acolo si se ocupa de ele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dragă Giovana, de mai ești pe "fir" și ne citești îți recomand cu multă căldură un Acatis ce-ți va fi de real folos, ce eu îl citesc aproape zilnic : "Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu, la Vreme de Necaz sau Ispită". Dă-ne nouă Doamne pricepere , căci Tu ai zis cu glasul Tău cel minunat : << Cheamă-mă pe Mine, în ziua durerii tale și te voi scoate și Mă vei proslăvi >> .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Examenul acela poate fi inclus in acest scop? Eu nu zic sa nu te rogi si pt. examen, dar este bine cand te rogi sa intelegi ca dragostea lui Dumnezeu lucreaza mantuirea noastra. In plus, eu am si aceasta experienta: cand eram mult mai tanara (nu prea credincioasa) ma tot rugam Sf. Fecioare Maria pt. diverse lucruri lumesti (aveam icoana ei pe perete si de cate ori o observam ma gandeam: ia sa ma rog eu, poate ma ajuta). Si ceea ce doream se indeplinea, in general, prin intamplari marunte care mutau lucrurile in directia dorita de mine. Acum concluzia: desi rugaciunile mi-au fost ascultate, ceea ce am dorit eu s-a dovedit a nu fi spre binele meu. Sufar si astazi urmarile. A fost o lectie. Acum cer doar sa se faca voia lui Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]()
cu rugaciune,eu personal am ajuns acum la a-i prezenta lui Dumnezeu pur si simplu problema mea, durerea mea, si il rog sa ma ajute, cum crede El ca e mai bine pentru mine. Nu de alta, dar nu vreau sa iasa cum vreau eu, cu pretul de a-L supara pe El. Plus ca oricum El stie mai bine si mai multe decat mine. Si am incredere in El ca oricum El vrea ce e mai bine pentru mine, si stie mai bine decat mine ce e mai bine pt mine. Dar am ajuns la concluzia asta dupa multe bajbaieli, dupa ceva rugaciune, si pur si simplu printr-o oarecare semerire. ( spun CEVA rugaciune si OARECARE smerenie pt k niciodata nu e suficient....) .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
sa-mi ajute Dumnezeu sa nu ma slabesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu poarta permanent grija de creatia Sa. Mântuitorul spune ca "Tatal Meu pâna acum lucreaza si Eu lucrez" (Ioan 5, 17).
Daca Dumnezeu permanent se ocupa de noi, nu trebuie si noi sa ne preocupam permanent doar de El? El ne vegheaza în fiecare secunda, chiar si când dormim iar noi sa petrecem cu alte lucruri decât cu El? |
|