Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2009, 14:22:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit În Marcu XI se spune :

"Voi când vă rugați să nu bolborosiți ca păgânii; căci ei socotesc că pentru multa lor vorbă vor fi auziți. Nu vă asemănați lor, căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte de a cere voi de la dânsul . . ."
Vechi 08.06.2009, 15:00:30
giovaninnaa giovaninnaa is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Implicit

si in prima Epistola a lui Petru, spune: "Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi".

insa am impresia ca am vazut undeva spuse aceste vorbe la persoana intai... oare?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 15:04:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de giovaninnaa Vezi mesajul
Ziua buna dragilor! stiti ce am constatat eu? ca atunci cand doar ii spun lui Dumnezeu ce ma doare, si il rog sa ma ajute, deci cand ma rog asa, ma simt mai linistita decat atunci cand ma rog sa se rezolve problema cu solutia mea. Sunt mai impacata. Pina la urma nu am eu mintea pe care o are Dumnezeu, nu stiu eu nici un strop din cate informatii are El, asa ca.. ce sa imi mai bat capul? Mai bine am incredere in El si merg inainte - in legatura mereu cu El
Ce frumos! Da, cred ca asta e calea de mijloc intre a nu ii cere nimic si a-i cere exact ce vrei. Sa ii pui in fata necazurile tale si sa-l lori sa ti le rezolve - e si o rugaciune asa, dar nu mai stiu unde (memoria mea incurca rugaciunile dn cauza diverselor limbi in care le aud :-()

Eu ma gandesc la asta la fiecare liutughie la herubicon, cand se zice 'toata grija noastra cea lumeacsa sa o lapadam'. ma gandesc ca nu inseamna numai sa nu ne mai gandim la treburile lumesti in acel moment, sa le relativizam, inseamna si ca grijile alea le lepadam la picioarele lui Hristos hertifit si inviat pentru noi. El le ia de acolo si se ocupa de ele.
Vechi 08.06.2009, 15:06:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Cred ca cea mai buna rugaciune este aceea care o spui cel mai des.

sau si mai bine,cind legi rugaciunea de viata ta...de musafirul care iti intra in casa,de omul pe care-l intilnesti intimplator sau nu in viata,de masa,de inceputul si sfirsitul zilei,cind sintem in necazuri,cind sintem in bucurii,cind admiram natura,cind citim o carte...cred ca sint nenumarate momentele vietii noastre cind il putem face si pe Dumnezeu partas la ele....poate pentru a le sfinti si a ne sfinti...o parere.
Ce frumos spus! da...
Vechi 15.06.2009, 10:20:09
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Am o noua intrebare, unde si cine ( Dumnezeu sau Isus Hristos) spune ceva de gneul: .. Lasati-Mi mie grijile voastre, si eu va voi ingriji pe voi? . Nu stiu exact textul, este ceva de acest gen, si nu reusesc sa gasesc ca atare. Multumesc!
<< cheamă-mă pe Mine , în ziua durerii tale și te voi scoate și Mă vei proslăvi >>.
Dragă Giovana, de mai ești pe "fir" și ne citești îți recomand cu multă căldură un Acatis ce-ți va fi de real folos, ce eu îl citesc aproape zilnic : "Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu, la Vreme de Necaz sau Ispită". Dă-ne nouă Doamne pricepere , căci Tu ai zis cu glasul Tău cel minunat : << Cheamă-mă pe Mine, în ziua durerii tale și te voi scoate și Mă vei proslăvi >> .
Vechi 15.06.2009, 16:25:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Dragilor, am si eu o nelamurire. Va rog sa ma credeti ca nu este carteala, este doar dorinta mea de a intelege putin mai bine anumite lucruri.

Ma refer acum strict la rugaciunile noastre pentru ceva anume - de gen luarea unui examen ( deci nu ma refer la rugaciunile in care ii multumim lui Dumnezeu, sau la cele in care dorim sa ne sporeasca credinta si pocainta. nu; ma refer la rugaciunile mai... lumesti) . Bun. Deci eu ma rog la Dumnezeu sa iau examenul. Dar Dumnezeu stie ca pentru mine este mai bine sa nu iau acel examen. ( examenul este doar un exemplu, in viata sunt multe astfel de situatii). Bun. Eu, spun si Faca-se voi Ta, Doamne. Dar daca Dumnezeu stie dinainte ca e mai bine pentru mine sa nu iau examenul, si El ma iubeste si nu voi lua examenul, ce rost are sa ma mai rog pentru a lua examenul respectiv?

Cred ca asta este o nelamurire a zilelor noastre.

Sau, de exemplu, sa zicem ca fac astfel: vin la Dumnezeu, ii spun problema - examenul, si Il rog pe El sa o rezolve cum stie El mai bine. Dar pot eu ca om sa nu imi doresc sa iau examenul? Si daca nici la Dumnezeu nu ma rog sa iau examenul, atunci cui??? Pai? Dar ce rost are sa ma rog daca Dumnezeu stie ca oricum nu-l voi lua? eu ma rog sa iau examenul, insa Dumnezeu nu imi va asculta aceasta rugaciune pentru ca ma iubeste, si pentru ca stie ca e mai bine pentru mine sa nu iau acest examen. Dar pot eu sa nu ma rog la Dumnezeu pentru acest examen? Sau pot eu sa ma las total in voia lui Dumnezeu si sa nu mai cer nimic lumesc?

Scuzati-ma, stiu ca este alambicata intrebarea mea, dar cam asa este si in mintea mea.
Scopul existentei noastre pe pamant este cunoasterea lui Dumnezeu (mantuirea).

Examenul acela poate fi inclus in acest scop?
Eu nu zic sa nu te rogi si pt. examen, dar este bine cand te rogi sa intelegi ca dragostea lui Dumnezeu lucreaza mantuirea noastra.
In plus, eu am si aceasta experienta: cand eram mult mai tanara (nu prea credincioasa) ma tot rugam Sf. Fecioare Maria pt. diverse lucruri lumesti (aveam icoana ei pe perete si de cate ori o observam ma gandeam: ia sa ma rog eu, poate ma ajuta). Si ceea ce doream se indeplinea, in general, prin intamplari marunte care mutau lucrurile in directia dorita de mine.
Acum concluzia: desi rugaciunile mi-au fost ascultate, ceea ce am dorit eu s-a dovedit a nu fi spre binele meu. Sufar si astazi urmarile. A fost o lectie. Acum cer doar sa se faca voia lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 17:08:23
Member

Implicit

cu rugaciune,eu personal am ajuns acum la a-i prezenta lui Dumnezeu pur si simplu problema mea, durerea mea, si il rog sa ma ajute, cum crede El ca e mai bine pentru mine. Nu de alta, dar nu vreau sa iasa cum vreau eu, cu pretul de a-L supara pe El. Plus ca oricum El stie mai bine si mai multe decat mine. Si am incredere in El ca oricum El vrea ce e mai bine pentru mine, si stie mai bine decat mine ce e mai bine pt mine. Dar am ajuns la concluzia asta dupa multe bajbaieli, dupa ceva rugaciune, si pur si simplu printr-o oarecare semerire. ( spun CEVA rugaciune si OARECARE smerenie pt k niciodata nu e suficient....) .
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 17:42:02
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
cu rugaciune,eu personal am ajuns acum la a-i prezenta lui Dumnezeu pur si simplu problema mea, durerea mea, si il rog sa ma ajute, cum crede El ca e mai bine pentru mine. Nu de alta, dar nu vreau sa iasa cum vreau eu, cu pretul de a-L supara pe El. Plus ca oricum El stie mai bine si mai multe decat mine. Si am incredere in El ca oricum El vrea ce e mai bine pentru mine, si stie mai bine decat mine ce e mai bine pt mine. Dar am ajuns la concluzia asta dupa multe bajbaieli, dupa ceva rugaciune, si pur si simplu printr-o oarecare semerire. ( spun CEVA rugaciune si OARECARE smerenie pt k niciodata nu e suficient....) .
Nu doresc să te felicit, pentru că nu se cade și nu-i bine, dar mergi înaînte cu multă încredere și nicodată să nu te culci pe o ureche , pentru că tot timpul este loc de mai bine. Dorirea ta să-ți fie călăuză,Giovana dragă.
Vechi 15.06.2009, 17:53:36
Member

Implicit

sa-mi ajute Dumnezeu sa nu ma slabesc!
Reply With Quote
Vechi 20.06.2009, 18:29:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Dumnezeu poarta permanent grija de creatia Sa. Mântuitorul spune ca "Tatal Meu pâna acum lucreaza si Eu lucrez" (Ioan 5, 17).

Daca Dumnezeu permanent se ocupa de noi, nu trebuie si noi sa ne preocupam permanent doar de El? El ne vegheaza în fiecare secunda, chiar si când dormim iar noi sa petrecem cu alte lucruri decât cu El?
Reply With Quote
Răspunde