Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2009, 08:06:45
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca s-a cam deviat de la subiect. Aici era vb de faptul ca bietului baiat ii sfaraie calcaiele dupa fata aceea.
Vechi 22.05.2009, 08:32:04
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Noi cand vorbim de reforma, nu ne gandim neaparat la Reforma (miscarea secolului XVI), ci la reevaluarea credintei. Si sunt suficiente exemple de reforma si redesteptare in istoria Vechiului Testament, in momentele de criza prin care a trecut credinta poporului Israel. Amintiti-va doar de marele reformator Ilie care a intervenit exact in momentul celei mai mari apostazii a poporului. Israelitii ajunsesera sa se inchine idolilor, si introdusesera aceasta inchinare pagana chiar in Templu. Credeti ca astazi nu mai este nevoie de reforma, stam chiar asa de bine?
Unele culte au nevoie de reforma...dar ortodoxiei nu-i vad rostul...adica de peste 500 de ani pastram un cult bine structurat pe baza scripturii (aici ma refer la terminologie), si acum gata, sa strecuram credinta si sa ramana ceea ce este Biblic...
Sectarii spun :noi traim dupa BIBLIE (si voi adventistii la fel), si atunci imi pun niste banale intrebari:De ce va uitati la televizor ? De ce stati pe NET? De ce mancati ceea ce n-au mancat crestinii primelor secole ? De ce aveti si voi conturi in banci? De ce aveti masini? etc.
Aceste intrebari par HAZLII dar sa stii ca pt cei care inteleg ce vreau sa spun ,ele spun multe.
Asa este si cu "VIATA BISERICII" noastre....slujbele , care dupa parerea voastra nu au fundament biblic , au patruns in cultul crestin (ortodox ) ca o necesitate pt viata spirituala-asa cum internetul, masina,avionul, energia electrica, etc au patruns in viata CULTELOR NP. chiar daca ele NU AU FUNDAMENT BIBLIC>
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 09:26:58
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Unele culte au nevoie de reforma...dar ortodoxiei nu-i vad rostul...adica de peste 500 de ani pastram un cult bine structurat
Exact asa gandeau evreii, care de peste 500 de ani pastrau un "cult bine structurat", insa acesta se incarcase cu multe elemente pagane, chiar daca aveau o aparenta "biblica". Ajunsesera sa se inchine inaintea icoanei lui Hristos si sa arda tamaie inaintea ei, pana cand regele Ezechia a facut reforma atat de necesara poporului:

4 Regi 18:4 "A îndepãrtat înãlțimile, a sfãrîmat stîlpii idolești, a tãiat Astarteele, și a sfãrîmat în bucãți șarpele de aramã, pe care-l fãcuse Moise, cãci copiii lui Israel arseserã pînã atunci tãmîie înaintea lui: îl numeau Nehuștan."

Citat:
Sectarii spun :noi traim dupa BIBLIE (si voi adventistii la fel), si atunci imi pun niste banale intrebari:De ce va uitati la televizor ? De ce stati pe NET? De ce mancati ceea ce n-au mancat crestinii primelor secole ? De ce aveti si voi conturi in banci? De ce aveti masini? etc.
Normal ca nu o sa ne incaltam cu sandalele lui Pavel, nu o sa umblam cu barca lui Petru, sau sa purtam desaga lui Ioan; nu in aceasta consta sa traiesti dupa Biblie, ci in a urma principiile ei.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 09:30:37
Banned

Implicit corectura

4 Regi 18:4 "A îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele, și a sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nehuștan."

imi cer scuze
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:51:29
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

Aici vorbeam despre o colegă de-a mea, nu despre cauzele reformei.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 17:11:47
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

.
Mai , si diavolul isi petrece cand aude ce spune "sfintii zilelor de azi"....frumoase postari...bat-o cucu pe "madam Ciresica" buna invatatura si-a lasat..., dar naivi oameni are.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 11:24:14
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Cred ca s-a cam deviat de la subiect. Aici era vb de faptul ca bietului baiat ii sfaraie calcaiele dupa fata aceea.
Inca imi sustin afirmatia
Vechi 31.05.2009, 18:56:38
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
4 Regi 18:4 "A îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele, și a sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nehuștan."

imi cer scuze

Totusi SARPELE DE ARAMA a adus vindecare!!!

Asa sunt pt noi , in zilele noastre , SF. ICOANE facatoare de minuni si SF MOASTE....nu stiu de ce cultele NP vad in acestea o inchinare la idoli din moment ce au fost cazuri (...si nu unul doar) care rugandu-se si cerand mila de la D-zeu au dobandit VINDECARE...ESTE CEVA RAU IN ASTA?

Tamaia a fost adusa de copiii lui Israel in fata sarpelui care a adus tamaduire ... mai tarziu MAGII au adus intre daruri Pruncului Sfant, tamaia, -Aceluia care avea sa aduca vindecare intregii omeniri....iar noi, (ortodocsii) dupa modelul Magilor aducem arderi de tamaie lui D-zeu, pt a dobandi vindecare...

Avea Iisus nevoie de DARURI??? De ce le-a acceptat??? Era D-zeu adevarat si Om adevarat, putea sa shimbe ratiunea magilor si sa-i impiedice sa aduca daruri... daca le-a acceptat de ce nu le-ar accepta si pe ale noastre daruri?????
Reply With Quote
Vechi 31.05.2009, 20:48:54
Banned

Implicit

Citat:
Totusi SARPELE DE ARAMA a adus vindecare!!!
Vindecare a adus-o de fapt Dumnezeu. Sarpele de arama prefigura pe Hristos care avea sa ne vindece de otrava pacatului, atarnand pe lemn. Era, daca vreti o icoana, insa doar cu scop didactic, israelitii nu trebuiau sa se inchine acelui obiect de arama si sa arda tamaie in cinstea lui. De aceea a si fost sfaramat de catre regele reformator.

Citat:
Avea Iisus nevoie de DARURI??? De ce le-a acceptat??? Era D-zeu adevarat si Om adevarat, putea sa shimbe ratiunea magilor si sa-i impiedice sa aduca daruri... daca le-a acceptat de ce nu le-ar accepta si pe ale noastre daruri?????
Nu treceti va rog peste faptul ca Iisus era doar un Prunc la data aceea. Magii au adus inchinare in felul lor, sa nu uitam ca ei nu erau crestini, nici macar evrei...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca ioanna Secte si culte 138 18.02.2012 15:26:35
O colega de-a noastra de forum... dorinastoica14 Umanitare 20 17.06.2011 21:19:11
Pentru o colega deosebita Anica mara2008 Slujba inmormantarii 13 01.04.2011 04:09:15
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala petrut-angel Secte si culte 35 17.11.2010 10:36:19
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27