![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parohia intampinarea Domnului Cluj-Napoca, str. Bucuresti nr.70-72 ![]() Biserica ortodoxa “Nasterea Maicii Domnului” Cluj-Napoca, str.Traian Vuia nr.87 ![]() Biserica ortodoxa “Nasterea Domnului” Cluj-Napoca, str. Albac nr.2A ![]() Biserica ortodoxa Cluj-Napoca, str. Donath (in constructie) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica ortodoxa “Schimbarea la fata”
Cluj-Napoca, bvd. Eroilor nr.24 Data inceperii executiei: iun. 2000 Aici avem o situatie particulara, biserica e intre doi calcani, solutia aleasa pastrand frontul continuu al strazii. ![]() ![]() Inchei cu biserica de care apartin eu ... un fel de CMN2, nu prin valoare arhitecturala, cat prin gabarit. Probabil urmasii urmasilor nostri o vor termina :) Biserica ortodoxa “Sfintii Petru si Pavel” Cluj-Napoca, str.Primaverii ![]() ![]() Last edited by ioanna; 18.09.2011 at 15:18:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica ortodoxa “Sfantul Arhanghel Mihail” Cluj-Napoca, str. Dambovitei Data inceperii executiei: 2004-2005 ![]() Last edited by ioanna; 18.09.2011 at 16:01:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu puțină organizare, încape în biserica asta tot Mănășturul pravoslavnic!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 18.09.2011 at 23:47:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
cartieru-i mare ... mai sunt inca 5 biserici ortodoxe in Manastur pe langa aceasta (una am postat-o, e Inaltarea Sf. Cruci str.Plopilor) , n-ar fi greu cu organizarea :) Asta-i intr-adevar cea mai mare, restul au o scara decenta. Dupa Revolutie in Cluj au explodat B-urile: banci, biserici, benzinarii. Last edited by ioanna; 19.09.2011 at 00:29:48. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce bine, ma gandeam ca's numai arhitecti de mana a doua pe la Cluj.
Ca aprobarile de la comisia de patrimoniu vad ca se dau pe banda rulanta, cam ca in lozinca: noi muncim, nu gandim. Sau poate ca nici nu e nevoie de asemenea aprobare! Oricum, postarile tale ilustreaza perfect ideea acestui topic deschis de windorin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
p.s la biserica de langa policlinica pictura exterioara e foarte frumoasa, ceea ce salveaza obiectul in sine, care e nereusit. La biserica manastirii e de apreciat, asa cum a spus si Mihai, ca a unit manastirea de chilii, insa biserica are aspect de sura, datorita acoperisului, n-are proportii bune, e facuta de mesteri dupa bunul plac. Ce comisie de patrimoniu? nu exista asa ceva :) Chiar daca aveau nevoie de mai multe functiuni si au latit atat de mult biserica, puteau foarte bine merge cu turlele pana jos, iesit cu ele putin in fata, pastrat pridvorul cu trei arcade trilobate, logia pictata de sus si accentuata si partea de jos tot prin pictura si cred ca ar fi aratat mult mai bine, se impartea fatada si aveai acel accent vertical. Sau sa faca orice altceva, nu ce au facut, caci asa cum am spus, mie imi da senzatia de sura. (apoi are si detalii kitchoase) Acuma fiecare cu ce ii place :) Last edited by ioanna; 19.09.2011 at 08:34:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Exact ! Deci, mai bine sa se respecte canoanele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Arhitectii de biserici ar trebui selectati si ei dupa criteriul pictorilor de biserici, a iconarilor. Sa fie crestini ortodocsi traitori, sa tina post si sa se roage neaparat cand lucreaza la un asemenea proiect. Altfel, iese ce-am vazut pe la Cluj. 90% fara simtire ortodoxa. Last edited by mirela.t; 19.09.2011 at 08:44:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|