![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Si eu impreuna cu sotul.meu am trecut prin.asta. Ideea este ca ne doream mult un bebe, el a venit prin multe rugaciuni si am luat decizia de a.l lasa curat in pantece. Ispitele au venit pe parcurs dar am comunicat permanent cu sotul. Ideea este ca mai bine sotia sa accepte relatiile cu tine decat sa cadeti in preacurvie si sa destramati totul. Este minunat din partea sotiei tale ca isi doreste binele copilului si curatia lui dar trebuie sa comunicati deoarece acum sunteti unul. Nu puteti face lucrurile separat. Trebuie sa existe comuniune intre voi. Doamne ajuta! Mergeti impreuna la preotul duhovnic si fii si tu mai intelegator ca nu se moare din abstinenta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect; acel unul(rezultat din soț și soție) este chiar copilul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cuvintele parintelui ne.au facut si pe noi sa tinem curatia copilului. Probabil ca si sotia lui isi doreste acest lucru...
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cu cei 2 ani de alaptare cum merge?
|
|
|||
|
|||
![]()
Tot în abstinență. Asta am găsit și la părintele Paisie Aghiorâtul. Apropo doi contemporani, deci nu prea merge ideea că ce au spus nu se mai potrivește cu zilele noastre.
ps: și încă ceva nu-mi veniți cu replici de genul că și el este un rătăcit Last edited by ovidiu b.; 27.08.2012 at 21:32:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Asteptam un raspuns de la persoana in cauza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe duhovnicul vostru l-ati intrebat ce parere are despre asta sau v-ati administrat singuri "canonul"? Last edited by AlinB; 27.08.2012 at 13:45:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt recomandări primite de la părintele. Se regăsesc în "Cărarea Împărăției" scrisă tocmai de pAB.
Și vrei să-mi spui că dacă un preot nu e de acord cu ceea ce recomandă pAB și Părintele Paisie Aghiorâtul...ei au dat niște recomandări aiuristice? Nu cred că un părinte nu ar fi d acord cu un canon de acest gen, când soții se învoiesc să și-l administreze. De ce ar trebui să cer un asemenea canon când este la mintea cocoșului că în timpul sarcinii nu mai ai motive de împreunare? Eventual să ceară binecuvântare de la duhovnic pentru ajutor ca cuplul să fie ferit de ispite. Consider de asemenea că decât să cazi în alte păcate, cum ar fi precurvia sau altele, atunci sunt îngăduite acele derogări...dar nu zilnic sau săptămânal ci cât mai rar posibil...cu riscul de a ne asuma totă răspunderea pentru faptele noastre. Last edited by ovidiu b.; 27.08.2012 at 21:43:16. |
|
|||
|
|||
![]()
"Când femeia rămâne însărcinată, atunci cel mai bun lucru este să înceteze imediat contactele sexuale sau dacă nu pot, să le reducă cât se poate de mult... pentru că se pricinuiește pagubă duhovnicească. Embrionul participă și el de nevoie la plăcerea pe care o simte mama lui, și astfel încă din pântece dobândește patimă.
Există prunci care sug și care se aprind trupește, în timp ce există tineri de 18-20 de ani care au o nepătimire, și nu sunt războiți de trupul lor. Cui se datorează această diferență? Stării duhovnicești a părinților. Este moștenirea duhovnicească. Vezi, părinții nu lasă moștenire copiilor lor numai case, ogoare, ci le lasă moștenire și patimile sau virtuțile lor". (Atanasie Rakovalis - "Părintele Paisie mi-a spus..." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am nevoie de un sfat | Nico11 | Pocainta | 2 | 06.04.2011 19:58:27 |
am nevoie de un sfat | mariuca92 | Homosexualitatea | 91 | 26.04.2010 18:01:53 |
am nevoie e un sfat | luminitam | Generalitati | 36 | 08.09.2009 15:29:03 |
Am nevoie de un sfat | sophia | Generalitati | 10 | 13.05.2009 01:08:32 |
|