Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2012, 01:47:24
AndreiMacaria AndreiMacaria is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de SoareD Vezi mesajul
Sunt casatorit, imi iubesc sotia si am si un copil de aproape 2 ani. Cred ca sotia mea se fereste sa faca dragoste cu mine pentru ca este pacat. Reusec sa tin post in zilele de curatie si posturile. Imi doresc ca sotia mea sa fie fericita, acum este dinou insarcinata si vrea sa nu facem dragoste 1an. Am vorbit cu preotul si mi-a spus ca este pacat in ultima perioada a sarcinii, dar sotia doreste curatie 1an. De cateva ori a plans dupa ce a facut dragoste cu mine, am avut sufletul tulburat, deoare s-a simtit bine,a avut orgasm, dar a spus ca a facut-o pentru mine. Nu stiu cum pot rezista 1 an, gandul imi sta mai mereu la acest lucru. Ma gandesc ca sotia mea este mai mare cu 2,5 ani decat mine si a avut mai multe relatii inainte sa ne cunoastem, ar putea fi un motiv? Nu vreau sa deranjez cu acest mesaj dar am nevoie de o indrumare in aceasta problema. Doctorul vindeca trupul, iar preotul sufletul si acolo unde sufletul este curat si trupul este sanatos. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Citeste despre Sfantul Parinte Arsenie Boca, gasesti carti cu marturii in care Parintele zice ca nu e bine sa spurci copilul in timpul sarcinii, te-as ruga sa citesti sunt lectii de viata uimitoare
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 11:42:06
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu impreuna cu sotul.meu am trecut prin.asta. Ideea este ca ne doream mult un bebe, el a venit prin multe rugaciuni si am luat decizia de a.l lasa curat in pantece. Ispitele au venit pe parcurs dar am comunicat permanent cu sotul. Ideea este ca mai bine sotia sa accepte relatiile cu tine decat sa cadeti in preacurvie si sa destramati totul. Este minunat din partea sotiei tale ca isi doreste binele copilului si curatia lui dar trebuie sa comunicati deoarece acum sunteti unul. Nu puteti face lucrurile separat. Trebuie sa existe comuniune intre voi. Doamne ajuta! Mergeti impreuna la preotul duhovnic si fii si tu mai intelegator ca nu se moare din abstinenta.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 23:27:54
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
... Este minunat din partea sotiei tale ca isi doreste binele copilului si curatia lui dar trebuie sa comunicati deoarece acum sunteti unul...
Corect; acel unul(rezultat din soț și soție) este chiar copilul.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 11:43:37
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiMacaria Vezi mesajul
Citeste despre Sfantul Parinte Arsenie Boca, gasesti carti cu marturii in care Parintele zice ca nu e bine sa spurci copilul in timpul sarcinii, te-as ruga sa citesti sunt lectii de viata uimitoare
Cuvintele parintelui ne.au facut si pe noi sa tinem curatia copilului. Probabil ca si sotia lui isi doreste acest lucru...
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 13:26:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Si cu cei 2 ani de alaptare cum merge?
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 20:49:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si cu cei 2 ani de alaptare cum merge?
Tot în abstinență. Asta am găsit și la părintele Paisie Aghiorâtul. Apropo doi contemporani, deci nu prea merge ideea că ce au spus nu se mai potrivește cu zilele noastre.

ps: și încă ceva nu-mi veniți cu replici de genul că și el este un rătăcit

Last edited by ovidiu b.; 27.08.2012 at 21:32:41.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 22:12:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tot în abstinență. Asta am găsit și la părintele Paisie Aghiorâtul. Apropo doi contemporani, deci nu prea merge ideea că ce au spus nu se mai potrivește cu zilele noastre.

ps: și încă ceva nu-mi veniți cu replici de genul că și el este un rătăcit
Asteptam un raspuns de la persoana in cauza.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 13:27:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiMacaria Vezi mesajul
Marturii...de la parintele sau de la "marturisitori"?

Pe duhovnicul vostru l-ati intrebat ce parere are despre asta sau v-ati administrat singuri "canonul"?

Last edited by AlinB; 27.08.2012 at 13:45:37.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 20:56:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Marturii...de la parintele sau de la "marturisitori"?
Nu sunt recomandări primite de la părintele. Se regăsesc în "Cărarea Împărăției" scrisă tocmai de pAB.

Citat:
Pe duhovnicul vostru l-ati intrebat ce parere are despre asta sau v-ati administrat singuri "canonul"?
Și vrei să-mi spui că dacă un preot nu e de acord cu ceea ce recomandă pAB și Părintele Paisie Aghiorâtul...ei au dat niște recomandări aiuristice? Nu cred că un părinte nu ar fi d acord cu un canon de acest gen, când soții se învoiesc să și-l administreze. De ce ar trebui să cer un asemenea canon când este la mintea cocoșului că în timpul sarcinii nu mai ai motive de împreunare? Eventual să ceară binecuvântare de la duhovnic pentru ajutor ca cuplul să fie ferit de ispite. Consider de asemenea că decât să cazi în alte păcate, cum ar fi precurvia sau altele, atunci sunt îngăduite acele derogări...dar nu zilnic sau săptămânal ci cât mai rar posibil...cu riscul de a ne asuma totă răspunderea pentru faptele noastre.

Last edited by ovidiu b.; 27.08.2012 at 21:43:16.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2012, 21:17:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

"Când femeia rămâne însărcinată, atunci cel mai bun lucru este să înceteze imediat contactele sexuale sau dacă nu pot, să le reducă cât se poate de mult... pentru că se pricinuiește pagubă duhovnicească. Embrionul participă și el de nevoie la plăcerea pe care o simte mama lui, și astfel încă din pântece dobândește patimă.

Există prunci care sug și care se aprind trupește, în timp ce există tineri de 18-20 de ani care au o nepătimire, și nu sunt războiți de trupul lor. Cui se datorează această diferență? Stării duhovnicești a părinților. Este moștenirea duhovnicească. Vezi, părinții nu lasă moștenire copiilor lor numai case, ogoare, ci le lasă moștenire și patimile sau virtuțile lor". (Atanasie Rakovalis - "Părintele Paisie mi-a spus..."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am nevoie de un sfat Nico11 Pocainta 2 06.04.2011 19:58:27
am nevoie de un sfat mariuca92 Homosexualitatea 91 26.04.2010 18:01:53
am nevoie e un sfat luminitam Generalitati 36 08.09.2009 15:29:03
Am nevoie de un sfat sophia Generalitati 10 13.05.2009 01:08:32