![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
O femeie poate fi si presedinte si miner (am dat un exemplu) daca il are in suflet pe Dumnezeu.Femeile nu sunt condamnate sa fie casnice la fel cum nu sunt condamnate sa aduca un ban in casa.Conteaza sufletul nu ocupatia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Felicitari Thheo. Tu esti mama adevarata. Tu esti femeia adevarata. Tu esti femeia in fata careia barbatul se inclina cu respect. Tu valorezi mai mult decat 10 sefi de stat sau prim ministri sau presedinti de companii. Prin femei ca tine s-au perpetuat generatii de oameni cu personalitatea intreaga, neciuntita de lipsa dragostei de mama si de copilaria cu cheia la gat. La ce folosesc banii obtinuti prin serviciu sau afaceri sau politica si hainele si jucariile etc. daca mama este mai mult plecata de langa copil? Copilul nu este o vita careia trebuie doar sa-i asiguri nutretul. El este un om, cu suflet, cu mare nevoie de dragostea mamei, cu un dor continuu de a fi imbratisat de mama, de a se juca cu mama, de a-i spune mamei bucuriile si durerile lui, de a se sfatui cu mama, de a cere ajutor stiind ca il gaseste cu siguranta la mama care este mereu alaturi de el, de a o avea langa el pur si simplu. Te asigur de toata admiratia mea.
|
|||
|
|||
![]()
eu n-am inteles ce-ai vrut sa spui aici.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu da! si inca f bine
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite cum ne da cel rau ispite la toti: 1. Pai ma gandeam ca mama mea a stat acasa pina noi cei 4 copii am intrat in scoli, apoi cind fratele meu a inceput clasa intaia, a zis gata, eu vreau sa muncesc. Se trata de lipsa de bani, cereri mari la 4 copii in scoala. Perioada aia, cat mama a stat acasa, si ne tragea cite un papuc de casa in spate asa ca sa stim ca in ziua respectiva nu am invatat destul, si nu stiu cum se facea ca dansa sport n-a facut niciodata, insa nu gresea si ne tintea...ei, tu stii ceva? Este perioada cea mai placuta si cu amintirile cele mai frumoase. Nu voi uita niciodata. Ne astepta pe toti cu masa gat, cu hainutele noastre curate si calcate, intr-un partamnet mic de 2 camere, care straluceau de curatenie. 2. Sluga-- hmm, nu cred aa mama a fost un fel de sluga, daca vrem sa spunem asa, desi una platita, ca s-o luam si pe partea asta, a facut treaba in casa, iar pe tata l-apus la punct pentru respect. Cu vorba buna. Niciodata n-a ridicat tonul vocii, niciodata n-am vazut-o iesindu-si din minti etc. Imi lipseste. 3. Femeia de cariera - este fericita pe plan profesional - cea cre s-a realizat, insa nefericit in familie, daca sotul nu ajuta. Munca ei devine dubla. Eforturile ei sint duble:copii, cumparaturi, serviciu, curatenie, haine de spalat, gatit etc etc. E mult doar sa enumeri. Mama era mereu obosita dupa ce a inceput serviciul, desi nu-i lipseau cuvintele dragastoase pentru noi, totusi in momentul in care dansa a inceput serviciul, ceva s-a schimbat... 4. Eu sint o persoana cu cariera, sint in apogeul carierei mele, sint obosita moarta, imi dramuiesc timpul pretios, si lipsesc mult de acasa, intre 11-12 ore pe zi. Cu toate astea acasa, simt ca mor, am nevoie sa-mi tin mintea ocupata, sa fac ceva mereu. 5. Sa fii fericita asa cum esti, si sa te bucuri de viata. 6. Slugi astazi nu exista, draga mea, s-au terminat vremurile slugilor cm de multisor. Deci fruntea sus, esti o persoana cu credinta, o persoana de respectat, ti-ai crescut copiii, mari si frumosi. Uneori trebuie s afim multumitori lui Dumnezeu pentru tot, mult sau putin( inlcusiv eu). Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand va rog sa ma iertati ptr postarea mea....nu am vrut sa supar pe nimeni....dar nu m-am gandit decat la un singur lucru ....Dumnezeu ne-a dat fiecaruia un loc aici pe pamant.....ne-a mai dat multe calitati si defecte .....de aceea unele femei nu pot fi decat mame si altele ....femei de cariera....sa fi si mama si sa-ti faci si o cariera in ziua de azi ....e foarte greu...........Doamne si eu care credeam ca nu prea citeste nimeni ce scriu....
![]()
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fiecare citeste Thheo, si ce ai scris e foarte frumos. Eu, de ex, am ales calea cea grea, am facut cariera, mi-am crescut copilul, acum e la 30 ani ai sai, insa el s-a lipsit de tot ceea ce spuneai tu aici. Avea 3 luni doar cind am dat admitere la facultate, si 5 cind am inceput-o. Apoi scoala, serviciu, copilul...familia..gatit..rugaciuni...si tot tachimul, insa nu a fost usor pentru mine. Deci se ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Referitor la subiectul topicului, sunt de parere ca se pot face amandoua.
Nefiind casatorit, exemplul pe care il pot da este cel al mamei mele. Casatorita de foarte tanara, a reusit sa mearga la serviciu, aproape imediat dupa nasterea mea, zi de zi. Treburile casnice tot ea le ducea la indeplinire, in mare parte, si, cel mai important, tot timpul a fost alaturi de noi, copiii. Mereu am simtit-o aproape si o spun cu mana pe inima: este cea mai minunata mama. Sigur ca a fost greu, foarte greu. Dar a reusit. Mi-as dori ca, in momentul in care ma voi casatori, sotia mea sa vrea sa fie mai intai mama. Ii voi oferi toata rabdarea, increderea si ajutorul pentru a face si cariera, daca va dori. Chiar cred ca se poate. Doamne-ajuta!
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16) http://taramulfagaduintei.blogspot.com/ http://teatrulviselor.blogspot.com/ |
|
||||
|
||||
![]()
raspunsul meu e:MAMA,daca esti mama le poti face pe toate,am plecat la serviuciu ani la rand cu inima stransa ca imi las micutii in grija altora,mi se rupea inima de dor cand trebuia sa plec mai departe si nu-i vedeam o zi dar stiam ca fara serviciu nu le-as putea oferi decat dragostea mea care din pacate nu tine de foame,partea materiala este importanta iar fara un serviciu bine platit nu prea se poate
|
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie mult discernamant pentru a impaca intr-un mod fericit cariera cu viata de familie. Un preot duhovnic spunea ca daca nu suntem dispusi sa ne iubim copiii mai mult decat pe noi insine mai bine nu i-am aduce pe lume caci multe fapte regretabile pot decurge de aici. Unde nu-i iubire pe masura sa fim siguri ca nici daruire nu este. Iar unde nu se are ca fundament daruirea acolo nu putem vorbi de familie, in sensul crestin, ci cel mult de o imagine palida a acesteia.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Portret de femeie | Pelerin spre Rasarit | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 03.10.2014 10:39:39 |
Familie vs Cariera | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 19 | 25.11.2013 18:52:31 |
femeia si cariera | romandragut | Generalitati | 65 | 25.11.2013 08:03:15 |
O femeie fara studii, mama a trei copii, ar dori un loc modest de munca. | sunsray | Umanitare | 8 | 13.02.2012 12:23:15 |
Vocatia si cariera crestinului | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 10 | 21.01.2011 15:53:10 |
|