![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi) |
|
||||
|
||||
![]()
E distanța mult prea mare până la Huși , dar de voi ajunge îți voi explica pe îndelete ! Te rog să te liniștești și să-ți cauți liniștea , căci multe sunt și în putința noastră , dar cu o condiție : SĂ VREM- SĂ AVEM VOINȚĂ ! Doamne ajută !+
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai in banca ta,si evita sa mai faci afirmatii de acest gen..... |
|
||||
|
||||
![]()
Să revenim la tema acestui Topic minunat, deschis de Om bun !
|
||||
|
||||
![]()
Sa fie pace, de dragul lui Dumnezeu!
Parintele Arsenie Papacioc-"Pacea este mai mare decat dreptatea!"
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
tot un parinte drag spunea(imi cer scuze pt. ca nu mai retin numele)-,,cine nu stie sa taca,nu stie nici sa vorbeasca''si nu e cu nici o tenta acest citat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toate exista un inceput si un sfarsit. Acum a venit si randul meu. Facand un scurt bilant, realizez ca forumul m-a ajutat sa ma cunosc mai bine si poate sa inteleg unde mai am mult de lucrat. Stiu: la capitolul "rabdare" probabil am ramas corigent!...
De bucurat nu stiu daca am bucurat pe cineva, dar de suparat am suparat pe multi. Daca aveti putere sa iertati, va rog iertati-ma! La randul meu din suflet spun ca nu exista cineva pe acest forum care sa ma fi suparat intr-atat incat sa sa nu-l fi iertat. Multumesc lui Daniel777 cu care, desi am avut multe dispute, m-a ajutat de multe ori in cautarile mele, fara sa-si dea seama. Multumesc lui Cristiboss fiindca fara el n-as fi putut niciodata lua aceasta decizie si nici sa imi dau seama ca fara rabdare, degeaba vorbim de mantuire! Dar oare cator persoane ma simt dator sa multumesc? Sunt pe forum multi useri cu care poate n-am dialogat niciodata, dar le citeam cu mare placere mesajele (Costel, glykys...) Sunt oameni aparent rigizi pentru care la inceput poti avea ceva rezerve (Zaharia, Miha-anca) dar dupa ce-i cunosti realizezi ce valoare au. Sunt oameni care merita tot respectul din lume pentru eforturile lor pe langa Biserica in ajutorul semenilor (Dorina Stoica (si apropiatele ei), Lavinia, cherub si imi cer iertare daca acum nu va mai stiu) Sunt oameni care intampina dificultati mari in viata si care cauta sprijin moral in fiecare cuvintel al nostru, in timp ce noi... dezamagim, dezamagim, dezamagim... (Iarta-ma, mara, daca n-am reusit intotdeauna sa-ti hranesc sperantele si optimismul!) Sunt persoane care n-au scris niciodata un mesaj pe forum, dar care m-au coplesit in mesageria privata. Mai ales Dvs., scumpa doamna profesoara de chimie si doamna preoteasa va multumesc din suflet pentru zecile de mesaje fara de care eu as fi ramas mult prea sarac in cautarile mele. Pomelnicile mele va vor pomeni intotdeauna alaturi de familia mea! Odata cu desfiintarea contului, acele mesaje imi vor lipsi cel mai mult!... Celorlalti, omisi din greseala, din intamplare sau lipsa de timp, va cer iertare si intelegere. N-am fost nici pe departe omul bun care as fi vrut sa fiu. Imi ajunge gandul ca macar am incercat si ca poate pentru anumite persoane chiar am reusit. Plecarea mea luati-o ca atare. Nu acuzati si nu blamati pe nimeni. Motive se gasesc mereu in orice directie le-am cauta. Dar, pentru Dumnezeu, nu mai fiti rautaciosi unii cu altii si nu va mai vanati! Daca doriti sa va desavarsiti, propuneti-va scopuri personale, nu schimbarea celorlalti, si cu atat mai putin razbunari si tineri de minte, replici la replici, dovedind care e mai tare, cu... rugaciunea pe buze... Imaginea din exterior e jalnica! Dumnezeu sa va ocroteasca pe toti cu bunatatea si intelepciunea Lui si sa va tina in pace si bun spor duhovnicesc! Iar anul ce bate la usa sa va aduca fiecaruia tot ce va este de trebuinta si de folos! La multi ani! C. Roman |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Omule Bun, nu pleca! mai gandeste-te.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar acum parca as fi cam suparat pe decizia ta de a parasi forumul. Poate te mai gandesti si-o schimbi. Oricum, sunt sigur ca Dumnezeu o sa-ti calauzeasca pasii oriunde vei merge pentru ca ai un suflet mare si ...bun. Iarta-ma si tu. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Originea omului? | scutariusilviu | Generalitati | 73 | 03.07.2011 02:38:38 |
creatia omului | dram | Din Vechiul Testament | 15 | 18.06.2008 17:43:57 |
RAUTATEA OMULUI ADUCE SFIRSITUL SAU NU... | aretina_58 | Umanitare | 9 | 23.12.2007 15:35:20 |
Libertatea omului | Laurentiu | Generalitati | 0 | 05.07.2007 10:12:44 |
|