![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am vrut doar sa subliniez ca smerenia este cea mai importanta. Poate gresesc, dar cred ca poti sa te rogi oricat, daca nu ai smerenie totul este in zadar. Undeva citisem (cred ca Ierom. Seraphim Rose povestea) ca un american crestin ortodox se ruga cu rugaciunea inimii si dimineata, inainte de a face orice, se ruga de mii de ori si se simtea sporit duhovniceste! Intr-o dimineata au sosit lucratori sub balconul lui sa repare ceva, iar el, tulburat in tipicul rugaciunii, a ajuns sa arunce cu ghivecele de flori in ei. Cam asta e. Last edited by anna21; 05.11.2009 at 20:53:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Desigur, asa cum sublinia si parintele Cleopa, ispitele si razboaiele dracilor se intetesc atunci cand cineva se roaga intens. Asa cum ai spus, fara smerenie greu treci chiar si de prima treapta. Dar cu un singur gand de mandrie, ai cazut si de pe ultima treapta. Da, asa e, pot aparea marile inselari, daca nevoitorul se crede sporit si nu ia in calcul viclenia celor rai. De aceea, e bine sa avem un duhovnic incercat pe aproape si sa ne informam cat mai bine in legatura cu Rugaciunea inimii. Doamne ajuta sa ne mantuim.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pt. fratii si surorile care sub o forma sau alta au avut tangenta cu subiectul ,,dogma" (de pe acest thread, evident)exprimindu-si parerile :
De ce ati inteles fratilor/surorilor ca eu am pus in discutie cunoasterea dogmelor(apanajul teologilor ,in principal !) si va exprimati ca nu toti descopera si invata dogmele cu aceiasi usurinta ? Au nu am vorbit eu romaneste ? De ce inundati sufleteste de dorinta de moment pt. a da un raspuns nu cautati sa intelegeti sensurile complete din afirmatiile mele? Cum credeti ca ne vom intelege ,eu vorbind de soson iar voi de galos ,convinsi fiind ca sunt aceleasi lucruri ? De ce mai postati explicatii legate de dogma cind eu insumi l-am invitat de mai multe ori pe fratele OmBun sa caute in dictionarul site-ului semnificatia pt. a se documenta si a inlatura eventualul echivoc, ca si pt. oricine doreste sa abordeze subiectul? De ce mai postati pareri ne la locul lor cind Cristiboss va face o aceiasi invitatie pt. documentare,iar voi o ignorati? Se vede ca din nou nu putem discuta idei... pai atunci vom discuta iarasi exemple. Eu nu m-am referit ca fratele OmBun ,cit si cei care simpatizeaza din aceiasi ignoranta cu asemenea mentalitate,nu cunoaste sau ca a descoperit incet,lent sau incomplet dogmele ! Eu m-am referit ca nu stie nimic despre ce este dogma si care este rostul ei in ortoodxie cit si in orice sistem religios unde exista. Ce raport exista intre aceasta si divinitate ,pe de-o parte ,si intre aceasta si crestini ! Sa vorbim exemple : in cazul notiunii de ,,tastatura pt. PC" nu trebuie sa cunosti din ce este alcatuita,ce piese electronice are prin ea, ,de cite culori sunt, de cite formaturi externe , daca pina in prezent ai apucat sa le vezi pe toate tipurile produse in lume ... nu, ci trebuia pina acum sa intelegi si sa sti cel putin ca este un terminal esential in comunicarea onlyne, fara ea nu se poate, ea ca entitate si nu particularitatile ei ! In alta ordine de idei, pledoaria sentimentala, calda, sufleteasca pt. cei aflati in diverse dificultati,in desnadejdi sufletesti, in incercari sustinute,in necazuri sau primejdii duhovnicesti credeti ca exclude comportamentul politicos, elegant, smerit(precum voi insiva spuneti)al acestora, cu luarea aminte la critica obiectiva si la invitatia de a parasi pacatul pt. a te redresa duhovniceste ?Au fost mai multi frati dar si surori care au aratat cu dragoste frateasca ca se greseste si sa se puna capat greselilor ca un minim inceput ! Numai imnul dragostei (sf.ap. Pavel-Cor.I/13)il stiti cel mai bine din toata Scriptura? Nu este rau ca il stiti si ca faceti uz de el dar pt. indreptare mai este nevoie si de o a doua aripa . Nu ne spune tot dumnezeiescul Pavel cum sa procedam si sa mustram pe un frate care greseste? In ce feluri si circumstante iar daca nu se indreapta sa il lasam in plata ... sa nu spun eu acum caci se va cutremura iarasi sora in cauza. Credeti ca atunci cind a dat si acest sfat tot el Pavel uitase de dragostea poruncita ? Eu ma indoiesc ,si ma indoiesc si ca ati cunoaste aceasta atitudine a apostolului fiindca ati considerat ca este suficient ca Pavel sa va puna la masa invataturilor fara a va mai servi si mincarea acesteia ? Daca ati vazut ca au fost multi care au sesizat comportamentul nelalocul lui pt. ce mai reveniti si va umpleti de sentimentalism acolo unde nu este cazul ? De ce ? Pt. ca va intereseaza mai putin substanta postata ,adevarul si dreptatea din ea si ca greu suportati situatia de ,,nevorbiti" ! De multe ori interveniti direct sau tangential cind se ia atitudine fata de un ,,zbircitor" in mod documentat si intemeiat, fara insa a cauta sa vedeti daca ,,temeiurile" aratate sunt veridice sau nu . Putine sunt surorile si fratii care in mod curent procedeaza asa,spre bunul lor nume si cinste. In rest... sentimentalisme. Si asta din partea unor tineri si oameni care nu am auzit sa fie plugari sau proletari sau personal TESA ,ca sa zic asa.De multe ori am spus-o si de multe ori am concluzionat ca un frate se iubeste cum ne spune Hristos dar de respectat se respecta atit cit ne spune el insusi. Mai adaug ca apreciez deosebit fratii /surorile care in situatii delicate prefera sa nu ramina in expectativa fariseica ci sa intervina corect spunind lucrurilor pe nume chiar daca ar ,,dificulta" astfel simpatii mai vechi. Consider aceasta atitudine matura si in folosul sedimentarii unor relatii simple si corecte pe un forum. Last edited by zaharia_2009; 05.11.2009 at 23:52:51. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu sunt o sentimentalista si o visatoare care insista sa creada ca acest forum nu este un "Concurs cine stie castiga" cu premii in bani si ca toate stiinta noastra si toata instruirea noastra teologica nu valoareaza prea mult daca nu avem rabdare cu omul de langa noi..care poate fi mai plugar, mai TESA, MAI PROLETAR...si ..acestia nu pot si ei sa-si exprime un punct de vedere ...nu pot interveni in discutie ...pt.ce? ...ca spune Sl.Apostol Pavel ...ca daca cel care nu seintelege ..sa-l trimitem la preotii bisericii..?! Il trimitem pt. ca drumul catre Mantuitorul care este Calea, Adevarul si Viata merge doar prin biserica si duhovnic..dar daca un om , aproapele noastru apeleaza la ajutorul nostru...in continuare..noi ca buni si informati crestini ce suntem...de ce sa-i spunem ..ne sacai..ne deranjezi...nu intelegi...de ce nu avem rabdare, dragoste, cuvinte calde...sa-l lamurim ..oricai ani ar intreba..el..?
De ce sa ne plictisim de aproapele nostru? Va rog sa-mi explicati acceptiune dvs.despre acest forum...suntem cumva la Cercul Teologilor Romani...la Concursul cel mai bun castiga...de ce este nedemn sa fim rabdatori cu aproapele..sau de ce sa-i raspundem intr-o maniera care sa-l raneasca sufleteste...de ce nu putem incerca sa-l facem sa simta bucurie din felul in care il lamurim noi....eu am avut impresia(gresit?!) ca pe acest forum oameni se pot ajuta sufleteste, intari, invata....ridica...dar se pare ca am ajuns in alta parte! Si ca nu pot posta decat cei eruditi! Ei intre ei..proletarii.TESA,plugarii nu prea au ce cauta pe aici de ce sa spuna si ei ce-i doare...!Afara din forum...!
|
||||
|
||||
![]()
@ Pt. Dl.Doctor Zaharia
Si in continuare..conteaza mult "cum spui"...daca oameni se simt judecati si neiubiti inseamna ca asa sunt..dar in acceptiunea altora ei cei neinformati...plugarii,proletarii, TESA nu sunte demnai de a interactiuna cu cei docti. Nu nustiu doar Cap,.13 din sfanta Scriptura dar daca ati fi inteles sensul mesajului ..era ca dragostea este cununa tuturor invataturilor....peste credinta,peste nadejde..ea presupunea..ca nu se lauda , nu se trufeste si este indelung rabdatoare..se pare ca dvs.vi le-ati insusit pe toate mai putin pe acesta...Dzeu sa va ajute, sa priviti cu mai mult comprehensibilitate, rabdare si dragoste spre aproapele...sa-l rabdati pana la sfarsit!!!
|
||||
|
||||
![]()
Dragi frati si surori,
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care sunt mai proletara, mai TESA,(oare Mantuitorul asa ne va striga la judecata? - dupa functiile pe care le-am avut?) am nevoie sa inteleg aceasta propozitie"[i]De multe ori am spus-o si de multe ori am concluzionat ca un frate se iubeste cum ne spune Hristos dar de respectat se respecta atit cit ne spune el insusi."[/I..] Cum se poate oameni buni sa iubesti un frate asa cum il iubeste Hristos dar sa nu-l respecti? ![]() Poate nu am inteles eu... ![]() Imi cer iertare pt. ca sunt sentimentalista, "nevorbita" si TESA! Dincolo de acestea imi cer iertare ca de cate ori am intervenit intemieat si documentat nu am dat citate , nu am aratat de unde provine veridicitatea lucr. ... ![]() Iar in modul cel mai sincer cu putinta imi cer iertare pt. ca v-am plictisit si necajit cu "nevorbirea" mea ...si ma retrag de pe acest forum erudit!
|
|||
|
|||
![]()
Ma astept de la un doctor sa confirme comunicatele OMS cu privire la vaccin, sa intareasca comunicatul BOR cu privire la necesitatea luarii de masuri preventive pentru combaterea gripei.
Si nu a critica pe cel ce pune intrebari sau pune la indoiala dogma construita de om. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|