Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2009, 19:30:11
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
Sunt mahnita si coplesita de ceea ce se intampla pe acest forum..si voi incerca sa ma fac inteleasa..
Printre noi sunt multi oameni, frati si surori pe acest forum f.bine instruiti - informati in ceea ce priveste credinta noastra ortodoxa - cinste lor..dar sunt si multi frati si surori abia incepatori..abia daca l-au descoperit pe Hristos..multi il cauta...asa cum pot unii mai repede altii mai incet...pt. acestia descoperirea dogmelor nu se poate face dintr-o data...dar pe mine ma doare altceva ..de ce nu putem ajunge la inima omului...de ce spanand adevarul trebuie sa-i intristam si mai mult pe cei in suferinta, blonavi, oprimati de tot felul de probl.sociale..familiale..etc..pe acestia eu cred nu trebuie sa-i intristam si mai tare...nu trebuie sa-i dojenim altfel decat cu duhul blandetii...pt. ca asa ne invata Sf.Ap.Pavel....."cearta-l pe apropaele tau dar cu duhul blandetii"...acestia nu trebuie sa se simte si mai raniti sufleteste ca pana acum au ratacit drumul..si au unele pacate.oare nu nopi toti avem diferite pacate..altele decat ale lor dar pacate..de acestia nu trebuie sa ne plictisim..cu acestia trebuie sa avem rabdare si dragoste...pe acestia trebuie sa-i cautam cu dinadinsul si sa le spunem ..uite aici nu este asa...este asa...nu stiai..nu ai aflat pana acum...dar uite ne invata Mantuitorul, aflam din Biblie, din Psaltire indeosebi, din invataturile sfintilor parinti..dar cuvantul nostru trebuie sa invete si sa aline in acelasi timp si nu sa doara..pe omul bolnav nu-l certi si nu-i tragi palme ca s-a imbolnavit..ci cauti sa-l vindeci ..sa-l insanatosesti..sa-l alini si suflteste ca este speriat saracul de ce i se intampla...D-zeu este Dreptate si Iubire dar mai mult decat orice este iubire..altminteri ...nu s-ar cumineca si mantui nimeni...pt.ca nu pt.dreptatea noastra sau pt.vrednicia noastra se dezleaga pacatele la taina marturisirii ci pt.mila si dragostea lui Hristos.Vreau sa stiu si eu daca este o singura persoana care poate afirma ca se impartaseste cu trupul si sangele Mantuitorului pt.ca este vrednic...si drept.
Deci daca cuvantul nostru nu linisteste si nu convinge inseamna ca nu este spun intr-un mod potrivit..numai dragostea poate convinge mai mult decat dreptatea!si nu eu spun acestea ci sf.Apostol Pavel.
Si atunci pt. ce sa ne suparam pe cei care nu inteleg...inca..de ce sa nu ni apropiem si mai mult pana vor intelege si pana ii vom putea convinge de adevarul si credinta noastra mantuitoare.
Fratilor si surorilor acesti oameni necajiti pe care v-ati suparat ca nu inteleg la fel de repede ca voi trebuiesc iubiti si nu certati ..in acest stadiu!
De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

Sfântul Pavel în Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, 13:1-13, traducere ortodoxă

N.B.D-voastra toti cei care stiti mai mult...cand mergeti la taina spovedaniei ce spuneti acum..eu stiu tot ce trebuie ..si nu mai fac pacate..si sunt vrednic/ vrednica de a ma impartasi cu trupul si sangele Mantuitorului..asa se intampla..eu cred ca inca nu au atins masura sfinteniei nici unul dintre forumisti..pt ca spun sfintii parinti..pana catre sfarsitul zilelor noastre ingaduie Domnul sa facem anumite pacate pt. a nu cadea in mandrie ..pt. a invata adevarat smerenie...putem spune despre noi..oricine am fi ca suntem cu adevarat smeriti...?!!!sau desavarsiti?!!...
Dna Sophia va rog sa-mi scrieti pe MP doresc sa va ajut cu ce pot...si va sunt alaturi sufleteste pt. ca pe acest forum ati avut stari sufletesti grele...toti gresim..dar uitam sa ne iubim...nu putem sa invatam si sa iubim in egala masura?! Oare pe cati dintre voi v-a iertat Domnul pt. ca ati fost buni si drepti. eu cred ca pe toti ne-a iertat pt.ca ne iubeste si nu doreste sa renunte la noi in ruptul capului.
f frumos ai spus...sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim mai buni si sa ne iubim mai mult aproapele.
Vechi 05.11.2009, 20:50:40
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Am citit aceasta istorioara intr-o carte pentru copii intitulata ,,Istorioare duhovnicesti''. Pustnicii aceia nu au vrut sa fie originali. Ei ajunsesera pe trepte inalte in practicarea rugaciunii inimii. Erau in primul rand smeriti, dar aveau o traire aparte in rugaciune. Sfintii Parinti au stabilit noua trepte ale Rugaciunii lui Iisus. Iar pustnicii respectivi , conform acestor Scrieri, ajunsesera pe ultima treapta, la care ajung foarte putini. Ei si-au dedicat viata rostirii acestei rugaciuni.

Aceasta rugaciune nu are o forma fixa. Acest lucru am vrut sa-l evidentiez. Intr-o forma simpla, ei se rugau Preasfntei Treimi in loc sa pomeneasca numele lui Iisus: ,,Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatosul."
Nu vreau sa crezi ca polemizez cu tine, inteleg ce spui.
Eu am vrut doar sa subliniez ca smerenia este cea mai importanta.
Poate gresesc, dar cred ca poti sa te rogi oricat, daca nu ai smerenie totul este in zadar.
Undeva citisem (cred ca Ierom. Seraphim Rose povestea) ca un american crestin ortodox se ruga cu rugaciunea inimii si dimineata, inainte de a face orice, se ruga de mii de ori si se simtea sporit duhovniceste! Intr-o dimineata au sosit lucratori sub balconul lui sa repare ceva, iar el, tulburat in tipicul rugaciunii, a ajuns sa arunce cu ghivecele de flori in ei. Cam asta e.

Last edited by anna21; 05.11.2009 at 20:53:11.
Vechi 05.11.2009, 21:26:11
antoniap
Guest

Implicit

Desigur, asa cum sublinia si parintele Cleopa, ispitele si razboaiele dracilor se intetesc atunci cand cineva se roaga intens. Asa cum ai spus, fara smerenie greu treci chiar si de prima treapta. Dar cu un singur gand de mandrie, ai cazut si de pe ultima treapta. Da, asa e, pot aparea marile inselari, daca nevoitorul se crede sporit si nu ia in calcul viclenia celor rai. De aceea, e bine sa avem un duhovnic incercat pe aproape si sa ne informam cat mai bine in legatura cu Rugaciunea inimii. Doamne ajuta sa ne mantuim.
Vechi 05.11.2009, 22:06:56
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
A trebuit sa ma intrerup, ca mai am si alte treburi.
Revin, pentru ca mai am ceva de spus.

@glykys - multumesc pentru vorbele frumoase si blande si pentru interventia pe langa Zaharia.

Vroiam sa mai spun ca sunt f.surpinsa de un lucru. Multe lume, chiar si glykys spune aici despre credinta (cea ortodoxa in speta) ca nu este comoda, frumoasa, "nu este o placinta dulce si insiropata".
Mai inati ca nu pricep de ce nu poate fi asa, ca Dumnezeu nu ne cere sa nu mai fim oameni.
Pe urma tocmai aceia care din cate par cel putin o duc cel mai usor si n-au probleme spun asta? Pai tocmai ca la ei care citesc toata ziua carti de religie greoaie (au timp, rabdarem creierul si sufletul liber de oboseala si probleme), le vin copiii usor, fara probleme (din Cer cum s-ar spune) si mai ales...fara sex, pot trai fara mancare fericiti si sanatosi, nu au dureri, pot sta ore intregi in biserica, sculati de la 6 dimineata, in picioare (ca bancile sunt interzise), etc. sa nu ai continui. Care au duhovnici si preoti minunati, agape si petreceri la biserica, catehism, reviste, etc.
Tocmai aceia imi spun mie ca e grea credinta. pai pentru ei se pare ca este floare la ureche, parfum de tei.
Pentru mine si altii ca mine, sau mai rau, aflati in boli si grele incercari, acolo atunci cum este credinta, va intreb eu? E usoara, comoda?
De aceea si tocmai asta va intreb mereu: cum faceti voi insiva sa va fie asa, nu ce spun dogmele si Sfintii parinti si altii. Voi cum faceti?
Nimeni nu mi-a raspuns vreodata cum reuseste sa se imprtaseasca in fiecare duminic si chiar mai des si in acelasi timp sa munceasca, sa nu manance mai nimic si sa nu traiasca cu sotul/sotia.
Lucruri din astea practice as vrea sa aflu si sa invat. Ca eu nu reusesc, nu pot.Eu ma stradui sa le impac pe toate: si pe mine, si pe sot, si pe Dumnezeu si pe altii de langa mine sa-i ajut, si pe preot.
Si deja m-am terminat, nu mai pot.

Glykys, asta vreau eu de la Zaharia, Tine, Cristiboss si altii. Lasati-ma cu acea invataura si traditie teoretica, cu dogme. Eu trebuie sa traiesc si sa ma descurc in viata. Cum fac (fara a supara nici pe Dumnezeu nici pe oamenii din jurl meu)?
"Luati jugul meu caci este usor","Invatati de la mine caci sunt bland si smerit cu inima",spune Domnul Iisus.Citind postarile mie greu sa va dau un sfat,incerc sa va inteleg si pe d-tra dar trebuie sa le dau dreptate si colegilor de forum.Orbul pe orb in groapa ajunge,printre altele daca cineva v-ar invata ceva gresit din invatatura bisericii ar fi in paguba sufletului d-tra.D-tra sunteti acum la inceput,si ca oricare dintre noi care am pasit pe calea cea ingusta ne-a fost f.greu sa intelegem multe lucruri,toate la timpul lor.Fiecare dintre noi are o istorie a sa in ce priveste convertirea la ortodoxie,si care difera de la unul la celalalt.Dumnezeu lucreaza cum stie EL cu fiecare in parte,stie El mai bine ce suferinte sa dea unuia sau altuia care sa-l faca sa se apropie mai mult de EL si sa castige smerenia.A incepe noi toti acum sa povestim fiecare din experientele lui duhovnicesti nu stiu daca v-ar ajuta mult,ba chiar s-ar putea sa va adanceasca starea de confuzie in care va aflati.Repet,difera mult de la om la om modul in care lucreaza Dumnezeu cu el.Depinde de cata mandrie avem in noi,de cat spirit de jertfa avem in noi,de cata intelegere avem noi fata de aproapele nostru.Cautati pe viitor sa nu va mai preocupati de dumneavoastra(in sensul ca ,sa nu va mai plangeti ca nu puteti duce suferinta),preocupati-va de cei din jur,de cei dragi,da-ti din timpul d-tra pentru ei,jertfiti-va si rugati-va neancetat,nimic mai mult nu place Lui Dumnezeu la om decat jertfa pentru aproapele sau.O sa vedeti in timp ca toate devin mai usoare,ca nu mai sunteti singura la jug, o sa vedeti ca puteti sta si 8 ore in biserica,sa faceti si cateheza,sa invatati muzica psaltica,sa participati la toate slujbele.Am sa va zic ceva care poate o sa va intareasca.La inceput si mie mi-a fost greu cu programul parintelui de la biserica,dar incet, incet m-am obisnuit si chiar de multe ori astept cu nerabdare sa ajung la biserica.In parohia in care merg eu parintele are un program nu de manastire dar destul de incarcat,Luni seara Acatistul Sf.Ioan Botezatorul(Ocrotitorul parohiei),Miercuri dimineata Acatistul M.Domnului,Miercuri seara Paraclisul M.Domnului,Vineri dimineata Sf.Maslu,Vineri seara Acatistul Sf.Acoperamant al Maicii Domnului,Sambata dimineata Sf.Liturghie pentru cei Adormiti,Sambata seara vecernie,Duminica SF.Liturghie,dupa-amiaza la 3 ora de psaltica si seara vecernie.Dupa cum vedeti doar marti si joi nu se slujeste.Va marturisesc ca am invatat in timp si randuiala vecerniei si a utreniei si a Sf.Liturghii,am invatat sa cant muzica psaltica ,eu care nici nu visam la asa ceva,avand probleme la gat si plamani.Si sa nu credeti ca sunt pe post de cantaret,nu.Parintele paroh vrea ca toti sa stim randuiala slujbelor si a cantarilor pentru ca mintea noastra sa fie absorbita in momentul slujbelor,sa fie cu totul concentrata la slujbe,si asta se poate realiza atunci cand cunosti randuiala si cantecele.Este foarte folositor pentru noi,o sa vedeti ca timpul trece mai usor si totul este placut.De ce?Pentru ca Dumnezeu este cu noi,el ne ajuta sa-i slujim Lui.Nu de putine ori cand inca nu cunosteam din cantarile psaltice,s-au eram obosit ma rugam la Dumnezeu asa:Doamne ajuta-ma sa-ti pot sluji ,nu mai pot ,sunt obosit,mintea nu mai poate sa se concentreze la slujba,si in cateva clipe disparea toata oboseala si mai ales gandul de neputinta.Deci sa nu credeti ca noua ne-a fost usor la inceput dar am staruit in credinta,am facut ascultare de duhovnic si mereu cu rugaciunea in minte.Cautati ca tot ceea ce faceti sa faceti cu gandul la Dumnezeu si pentru Dumnezeu, este in miza mantuirea sufletului.Deaceea va mai spun inca odata;"Luati jugul meu caci este usor","Invatati de la mine ca sunt bland si smerit cu inima".Dumnezeu sa va ajute!
Vechi 05.11.2009, 23:01:13
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit dogma

Pt. fratii si surorile care sub o forma sau alta au avut tangenta cu subiectul ,,dogma" (de pe acest thread, evident)exprimindu-si parerile :

De ce ati inteles fratilor/surorilor ca eu am pus in discutie cunoasterea dogmelor(apanajul teologilor ,in principal !) si va exprimati ca nu toti descopera si invata dogmele cu aceiasi usurinta ? Au nu am vorbit eu romaneste ? De ce inundati sufleteste de dorinta de moment pt. a da un raspuns nu cautati sa intelegeti sensurile complete din afirmatiile mele? Cum credeti ca ne vom intelege ,eu vorbind de soson iar voi de galos ,convinsi fiind ca sunt aceleasi lucruri ? De ce mai postati explicatii legate de dogma cind eu insumi l-am invitat de mai multe ori pe fratele OmBun sa caute in dictionarul site-ului semnificatia pt. a se documenta si a inlatura eventualul echivoc, ca si pt. oricine doreste sa abordeze subiectul? De ce mai postati pareri ne la locul lor cind Cristiboss va face o aceiasi invitatie pt. documentare,iar voi o ignorati?
Se vede ca din nou nu putem discuta idei... pai atunci vom discuta iarasi exemple.
Eu nu m-am referit ca fratele OmBun ,cit si cei care simpatizeaza din aceiasi ignoranta cu asemenea mentalitate,nu cunoaste sau ca a descoperit incet,lent sau incomplet dogmele ! Eu m-am referit ca nu stie nimic despre ce este dogma si care este rostul ei in ortoodxie cit si in orice sistem religios unde exista. Ce raport exista intre aceasta si divinitate ,pe de-o parte ,si intre aceasta si crestini ! Sa vorbim exemple : in cazul notiunii de ,,tastatura pt. PC" nu trebuie sa cunosti din ce este alcatuita,ce piese electronice are prin ea, ,de cite culori sunt, de cite formaturi externe , daca pina in prezent ai apucat sa le vezi pe toate tipurile produse in lume ... nu, ci trebuia pina acum sa intelegi si sa sti cel putin ca este un terminal esential in comunicarea onlyne, fara ea nu se poate, ea ca entitate si nu particularitatile ei !
In alta ordine de idei, pledoaria sentimentala, calda, sufleteasca pt. cei aflati in diverse dificultati,in desnadejdi sufletesti, in incercari sustinute,in necazuri sau primejdii duhovnicesti credeti ca exclude comportamentul politicos, elegant, smerit(precum voi insiva spuneti)al acestora, cu luarea aminte la critica obiectiva si la invitatia de a parasi pacatul pt. a te redresa duhovniceste ?Au fost mai multi frati dar si surori care au aratat cu dragoste frateasca ca se greseste si sa se puna capat greselilor ca un minim inceput ! Numai imnul dragostei (sf.ap. Pavel-Cor.I/13)il stiti cel mai bine din toata Scriptura? Nu este rau ca il stiti si ca faceti uz de el dar pt. indreptare mai este nevoie si de o a doua aripa . Nu ne spune tot dumnezeiescul Pavel cum sa procedam si sa mustram pe un frate care greseste? In ce feluri si circumstante iar daca nu se indreapta sa il lasam in plata ... sa nu spun eu acum caci se va cutremura iarasi sora in cauza. Credeti ca atunci cind a dat si acest sfat tot el Pavel uitase de dragostea poruncita ? Eu ma indoiesc ,si ma indoiesc si ca ati cunoaste aceasta atitudine a apostolului fiindca ati considerat ca este suficient ca Pavel sa va puna la masa invataturilor fara a va mai servi si mincarea acesteia ? Daca ati vazut ca au fost multi care au sesizat comportamentul nelalocul lui pt. ce mai reveniti si va umpleti de sentimentalism acolo unde nu este cazul ? De ce ? Pt. ca va intereseaza mai putin substanta postata ,adevarul si dreptatea din ea si ca greu suportati situatia de ,,nevorbiti" !
De multe ori interveniti direct sau tangential cind se ia atitudine fata de un ,,zbircitor" in mod documentat si intemeiat, fara insa a cauta sa vedeti daca ,,temeiurile" aratate sunt veridice sau nu . Putine sunt surorile si fratii care in mod curent procedeaza asa,spre bunul lor nume si cinste. In rest... sentimentalisme. Si asta din partea unor tineri si oameni care nu am auzit sa fie plugari sau proletari sau personal TESA ,ca sa zic asa.De multe ori am spus-o si de multe ori am concluzionat ca un frate se iubeste cum ne spune Hristos dar de respectat se respecta atit cit ne spune el insusi.
Mai adaug ca apreciez deosebit fratii /surorile care in situatii delicate prefera sa nu ramina in expectativa fariseica ci sa intervina corect spunind lucrurilor pe nume chiar daca ar ,,dificulta" astfel simpatii mai vechi. Consider aceasta atitudine matura si in folosul sedimentarii unor relatii simple si corecte pe un forum.

Last edited by zaharia_2009; 05.11.2009 at 23:52:51.
Vechi 06.11.2009, 09:37:47
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit

Eu sunt o sentimentalista si o visatoare care insista sa creada ca acest forum nu este un "Concurs cine stie castiga" cu premii in bani si ca toate stiinta noastra si toata instruirea noastra teologica nu valoareaza prea mult daca nu avem rabdare cu omul de langa noi..care poate fi mai plugar, mai TESA, MAI PROLETAR...si ..acestia nu pot si ei sa-si exprime un punct de vedere ...nu pot interveni in discutie ...pt.ce? ...ca spune Sl.Apostol Pavel ...ca daca cel care nu seintelege ..sa-l trimitem la preotii bisericii..?! Il trimitem pt. ca drumul catre Mantuitorul care este Calea, Adevarul si Viata merge doar prin biserica si duhovnic..dar daca un om , aproapele noastru apeleaza la ajutorul nostru...in continuare..noi ca buni si informati crestini ce suntem...de ce sa-i spunem ..ne sacai..ne deranjezi...nu intelegi...de ce nu avem rabdare, dragoste, cuvinte calde...sa-l lamurim ..oricai ani ar intreba..el..?
De ce sa ne plictisim de aproapele nostru?
Va rog sa-mi explicati acceptiune dvs.despre acest forum...suntem cumva la Cercul Teologilor Romani...la Concursul cel mai bun castiga...de ce este nedemn sa fim rabdatori cu aproapele..sau de ce sa-i raspundem intr-o maniera care sa-l raneasca sufleteste...de ce nu putem incerca sa-l facem sa simta bucurie din felul in care il lamurim noi....eu am avut impresia(gresit?!) ca pe acest forum oameni se pot ajuta sufleteste, intari, invata....ridica...dar se pare ca am ajuns in alta parte! Si ca nu pot posta decat cei eruditi! Ei intre ei..proletarii.TESA,plugarii nu prea au ce cauta pe aici de ce sa spuna si ei ce-i doare...!Afara din forum...!
Vechi 06.11.2009, 09:45:15
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

@ Pt. Dl.Doctor Zaharia
Si in continuare..conteaza mult "cum spui"...daca oameni se simt judecati si neiubiti inseamna ca asa sunt..dar in acceptiunea altora ei cei neinformati...plugarii,proletarii, TESA nu sunte demnai de a interactiuna cu cei docti.
Nu nustiu doar Cap,.13 din sfanta Scriptura dar daca ati fi inteles sensul mesajului ..era ca dragostea este cununa tuturor invataturilor....peste credinta,peste nadejde..ea presupunea..ca nu se lauda , nu se trufeste si este indelung rabdatoare..se pare ca dvs.vi le-ati insusit pe toate mai putin pe acesta...Dzeu sa va ajute, sa priviti cu mai mult comprehensibilitate, rabdare si dragoste spre aproapele...sa-l rabdati pana la sfarsit!!!
Vechi 06.11.2009, 10:19:26
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

Dragi frati si surori,
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care sunt mai proletara, mai TESA,(oare Mantuitorul asa ne va striga la judecata? - dupa functiile pe care le-am avut?) am nevoie sa inteleg aceasta propozitie"[i]De multe ori am spus-o si de multe ori am concluzionat ca un frate se iubeste cum ne spune Hristos dar de respectat se respecta atit cit ne spune el insusi."[/I..]
Cum se poate oameni buni sa iubesti un frate asa cum il iubeste Hristos dar sa nu-l respecti?
Poate nu am inteles eu...

Imi cer iertare pt. ca sunt sentimentalista, "nevorbita" si TESA!

Dincolo de acestea imi cer iertare ca de cate ori am intervenit intemieat si documentat nu am dat citate , nu am aratat de unde provine veridicitatea
lucr. ...

Iar in modul cel mai sincer cu putinta imi cer iertare pt. ca v-am plictisit si necajit cu "nevorbirea" mea ...si ma retrag de pe acest forum erudit!
Vechi 06.11.2009, 10:21:47
topcat
Guest

Implicit

Ma astept de la un doctor sa confirme comunicatele OMS cu privire la vaccin, sa intareasca comunicatul BOR cu privire la necesitatea luarii de masuri preventive pentru combaterea gripei.
Si nu a critica pe cel ce pune intrebari sau pune la indoiala dogma construita de om.
Vechi 06.11.2009, 10:24:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
Dragi frati si surori,
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care sunt mai proletara, mai TESA,(oare Mantuitorul asa ne va striga la judecata? - dupa functiile pe care le-am avut?) am nevoie sa inteleg aceasta propozitie"[i]De multe ori am spus-o si de multe ori am concluzionat ca un frate se iubeste cum ne spune Hristos dar de respectat se respecta atit cit ne spune el insusi."[/I..]
Cum se poate oameni buni sa iubesti un frate asa cum il iubeste Hristos dar sa nu-l respecti?
Poate nu am inteles eu...

Imi cer iertare pt. ca sunt sentimentalista, "nevorbita" si TESA!

Dincolo de acestea imi cer iertare ca de cate ori am intervenit intemieat si documentat nu am dat citate , nu am aratat de unde provine veridicitatea
lucr. ...

Iar in modul cel mai sincer cu putinta imi cer iertare pt. ca v-am plictisit si necajit cu "nevorbirea" mea ...si ma retrag de pe acest forum erudit!
Stai linistita, e defect profesional. Stii, doctor-TESA-pacient. Doctor=dzeu, TESA=pacient=rahat
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A arunca vina unii pe altii! cristiboss56 Din Vechiul Testament 43 07.06.2011 19:40:27
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Unii pentru altii sa ne rugam! LapetiteMoc Umanitare 13 08.08.2009 16:34:44