Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 01:36:36
BoGdAn000 BoGdAn000 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.07.2009
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Credeti ca "vorbirea in limbi" la penticostali este intr-adevar daruita de Duhul Sfant? Este ea de la Dumnezeu sau de la diavol?...
Cine respecta traditia de 2000 de ani?,ortodoxismul.......cine fac maimutareli?,penticostalii.
Intr-un cuvat,penticostalii sunt"nebuni inselati de diavol"......si nu vb in nici-o limba asa cred ei dar totul e un joc...pe care Dumnezeu il intelege si ii iarta precum si noi suntem iertati la randul nostru.Pentru ce?...pentru ca gresim....e periculos ce auzi si ce vezi,cel mai important e sa cercetezi si sa crezi!!!!
Vechi 16.11.2009, 01:43:45
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
IOIL cap. · Fagaduinta Mintuiri
1) dar dupa aceea , varsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, si fii si fiicele voastre vor profeti, batrIni vostri visuri vor visa iar tineri vostri vedenii vor vedea.
2) CHEAR SI PESTE ROBI SI PESTE ROABE VOI VARSA DUHUL MEU. Si In continuare vers. 3,4,5, si capitolul ce urmeaza 4) intrebare la ce ses refera Proorocul cInd zice ca va turna Duhul Sau si peste robi si peste roabe ore nu la noi cei ce nu sintem din poporul ales de dumnezeu la neamuri unde a trimis ca apostol al neamurilor pe Sf. Apostol Pavel si Special noua pe Sf: Apostol Andrei .
Vedeti raspunsul este la faptele apostolilor I corinteni Cap. 14 Darul limbilor si darul profetiei cum trebuie sa fie Intrebuintat Darul Limbilor. , femeia trebuie sa taca iIn biserica este porunca Sf. Apostol.

Vrei sa spui ca intr-adevar pneticostalii "vorbesc in limbi", prin darul Duhului Sfant? Scuse, dar nu am inteles prea bine ce-ai vrut sa subliniezi...
Vechi 16.11.2009, 01:47:23
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BoGdAn000 Vezi mesajul
Cine respecta traditia de 2000 de ani?,ortodoxismul.......cine fac maimutareli?,penticostalii.
Intr-un cuvat,penticostalii sunt"nebuni inselati de diavol"......si nu vb in nici-o limba asa cred ei dar totul e un joc...pe care Dumnezeu il intelege si ii iarta precum si noi suntem iertati la randul nostru.Pentru ce?...pentru ca gresim....e periculos ce auzi si ce vezi,cel mai important e sa cercetezi si sa crezi!!!!

Cum poate ierta Dumnezeu un om care se boteaza a doua oara la un "cult", doar pentru ca adeptii lui spun ca numai acolo e mantuirea? Cum poate ierta Dumnezeu un om care asteapta semne si minuni ca sa creada in El si sa duca o viata in El?...
Respectam traditia de 2000 de ani si suntem mandrii de asta. Pentru ca noi nu am schimbat nimic din ceea ce au lasat Apostolii...
Vechi 16.11.2009, 11:15:40
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Totpeetor incepi sa devii la fel de absurd ca fratii tai adventisti.Cred ca asa se intampla e greu sa fi subiectiv cand e vorba de propria religie.Ai vorbit despre faptele penticostalilor,care sunt bune.Unul este bun,Dumnezeu.Multi se cred buni si se vad buni in ochii lor dar putini sunt cei care chiar sunt buni.Multi dintre penticostali sunt ipocriti si fatarnici.Bunatatea vine din inima,nu este ceva ce se manifesta la suprafata ca "sa nu fim mai prejos de altii".A fi "drept" nu e acelasi cu a fi "bun"(mediteaza la asta).Darul vorbirii in limbi ca dar general a incetat si s-a imputinat, chiar daca nu in intregime(vezi exemplul dat de un frate aici cu Efrem Sirul si Vasile cel Mare).Dar judeca aici, ca acest dar nu se da, decat cu folos si trebuinta.Despre vorbirea in limbi a penticostalilor, este de la oameni auto-impusa si hipocrizie si de la duhul amagirii,vezi "batjocorirea" cu dantzuieli ridicand mainile deasupra capului , sarind sus si jos precum maimutele si alte chestii de genul asta asemenea animalelor salbatice.Este Dumnezeu batjocoritor?

Penticostalii au alt duh, eu am simtit-o cand am fost la voi, inca foarte puternic.Nici nu are cum sa fie de la Dumnezeu, din moment ce tagaduiti Sfanta Treime.Insusi botezul vostru nu e bun, pentru ca nu e in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Cum dar puteti primi darul Duhului Sfant, atunci?

As vrea sa vad si eu marturii ale preotilor ortodocsi despre vorbirea in limbi si apoi sa comparati cu ce se intampla la voi.
Vechi 16.11.2009, 11:31:47
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Aceasta va fi ultima postare a mea(sper) pe acest topic,pentru ca vad ca aceasta discutie este departe de a fi un constructiva si aceasta in mare masura datorita temei discutiei despre care cei mai multi dintre noi stim mai putin.Si pentru mine este o tema complicata.Oricum fac apel la toti care vor posta sa nu fie partinitori.Sa analizam corect,sa nu spunem neadevaruri,lucruri din auzite.Daca acuzam pe cineva trebuie sa o facem cu dovezi,altfel tot ceea ce spunem nu are nici o valoare.Subiectivismul nu duce la nimic bun.Daca vrem sa aflam care este originea darurilor pe care penticostalii sustin ca le detin,trebuie sa vedem felul in care traiasc,daca acesta este conform bibliei,daca vedem ca il slujesc pe Dumnezeu,sunt evlaviosi,atunci intrebarea despre originea darurilor nu are sens.Eu cunosc multi penticostali si nu pot sa spun despre ei ca nu implinesc biblia sau ca nu il slujesc pe Dumnezeu.Pentru mine ar fi o ipocrizie sa afirm asa ceva.Atunci pot sa spun si eu cum i-a spus Isus fariseilori:
"Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui."
Cum este posibil ca vorbirea in limbi la penticostali sa aiba o alta origine decat cea divina,daca ei il slujesc pe Dumnezeu,daca ei fac voia lui Dumnezeu,se straduie asa cum inteleg ei,sa fie placuti Lui Dumnezeu?Sa fim rationali.Cred ca lui Dumnezeu nu ii place sa vada ce facem aici,cum judecam pe cei de langa noi.Inteleg sa avem pareri,dar nu sa dam verdicte sau sa spunem lucruri nefondate.Trebuie sa fim responsabili fata de ceea ce spunem.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Danut 7 eu nu afirm ca religia penticostala este unica mantuitoare,la fel cum nu afirm ca este cea ortodoxa sau oricare alta(evident trebuie sa fim crestini).Se poate sa fii mantuit fiind ortodox,penticostal,chiar si adventist,desi m-am contrazis cu ei in vederea nemuririi sufletului si alte lucruri.Acestea insa nu sunt conditii pentru mantuire.Biblia spune ca Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta.Eu sunt foarte obiectiv daca afirm asa ceva,cred ca nu pot fi acuzat de subiectivism.Biblia spune clar:
Romani 10:9 Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.
Biblia nu spune ca daca vei fi ortodox,catolic ori orice alta religie vei fi mantuit.De ce sa monopolizam noi mantuirea?Nu sunt deloc de acord cu acest fundamentalism intre culte,pentru ca nu doar unii din ortodoxie sustin ca doar religia lor mantuieste,ci in toate cultele sunt oameni cu asemena idei.
Tu ai vorbit despre religia penticostala.Pot sa spun ca cunosc foarte bine acest cult si deci te pot contrazice.Religia penticostala crede in Sfanta Treime,iar botezul se face in Numele Tatalui,al Fiului si Al Sfantului Duh.In ceea ce priveste acele aspecte aduse de tine:"Despre vorbirea in limbi a penticostalilor, este de la oameni auto-impusa si hipocrizie si de la duhul amagirii,vezi "batjocorirea" cu dantzuieli ridicand mainile deasupra capului , sarind sus si jos precum maimutele si alte chestii de genul asta asemenea animalelor salbatice.Este Dumnezeu batjocoritor?"
Nici eu nu sunt de acord cu aceste manifestari,dar tot nu imi da mie asta dreptul sa judec. Noi cand vorbim despre religia penticostala trebuie sa avem mai multe in vedere.In cadrul acestui cult sunt mai multe grupari sau denominatii.In Romania cei mai multi sunt doar penticostali.Exista insa mai nou si in Romania,mai ales in SUA si alte state sunt numerosi,asa-zisii penticostali charismatici.Tu cred ca despre acestia vorbesti aici.Acestia se manifesta in biserica cu dansuri si alte asemenea gesturi.Penticostalii obisnuiti insa nu se manifesta astfel.Daca vei merge intr-o biserica penticostala obisnuita mai ales de pe la tara vei vedea ca nu se manifesta deloc asa cum ai spus tu,adica iesit din comun.Nu trebuie sa generalizam lucrurile si sa dam verdicte de tipul ca "penticostalii au un alt duh".Nu este rational si nici corect.

Last edited by Totpeetor; 16.11.2009 at 12:03:38.
Vechi 16.11.2009, 11:46:06
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Aceasta va fi ultima postare a mea(sper) pe acest topic,pentru ca vad ca aceasta discutie este departe de a fi un constructiva si aceasta in mare masura datorita temei discutiei despre care cei mai multi dintre noi stim mai putin.Si pentru mine este o tema complicata.Oricum fac apel la toti care vor posta sa nu fie partinitori.Sa analizam corect,sa nu spunem neadevaruri,lucruri din auzite.Daca acuzam pe cineva trebuie sa o facem cu dovezi,altfel tot ceea ce spunem nu are nici o valoare.Subiectivismul nu duce la nimic bun.Daca vrem sa aflam care este originea darurilor pe care penticostalii sustin ca le detin,trebuie sa vedem felul in care traiasc,daca acesta este conform bibliei,daca vedem ca il slujesc pe Dumnezeu,sunt evlaviosi,atunci intrebarea despre originea darurilor nu are sens.Eu cunosc multi penticostali si nu pot sa spun despre ei ca nu implinesc biblia sau ca nu il slujesc pe Dumnezeu.Pentru mine ar fi o ipocrizie sa afirm asa ceva.Atunci pot sa spun si eu cum i-a spus Isus fariseilori:
"Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui."
Cum este posibil ca vorbirea in limbi la penticostali sa aiba o alta origine decat cea divina,daca ei il slujesc pe Dumnezeu,daca ei fac voia lui Dumnezeu,se straduie asa cum inteleg ei,sa fie placuti Lui Dumnezeu?Sa fim rationali.Cred ca lui Dumnezeu nu ii place sa vada ce facem aici,cum judecam pe cei de langa noi.Inteleg sa avem pareri,dar nu sa dam verdicte sau sa spunem lucruri nefondate.Trebuie sa fim responsabili fata de ceea ce spunem.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Eu vorbesc din punctul meu de vedere si din ce cred.Pentru mine nu este asa de complicat si daca m-ai reciti probabil ai si vedea.Aberatiile astea cu limbile ingerilor ca si cum ar fi limbi precum e chineza sau alta limba dar in afara acestei lumi, eu nu le cumpar.Te-am intrebat sa-mi spui tu ce crezi si nu ai stiut sa-mi raspunzi.Eu ti-am raspuns la ambele versete, alea mai "greu" de inteles,despre graiurile ingerilor si despre "cum vorbirea in limbi zideste pe sine" si multe alte, eu cred ca le-am explicat foarte rezonabil, si au sens mai ales dc compari cu ce a zis Pavel.Non-sensul apare la voi, la penticostali, in diferite locuri legate cu vorbirea asta in limbi.

Ai zis ca penticostalii slujesc lui Dumnezeu.Carui Dumnezeu?Ca nu slujesc Sfintei Treimi?Exista mai multi domni, mai multi dumnezei?

Iar legat de vorbirea in limbi si eu am avut o experienta personala,dar astept ca intai sa vad marturii ortodoxe cu legatura la acest dar, ca nu cumva sa smintesc pe careva.Oricum o experienta privitoare la acest subiect am.
Vechi 16.11.2009, 12:20:51
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 eu ti-am spus doar ca penticostalii cred in Sfanta Treime,de ce nu esti atent?Tu trebuie sa faci distinctia intre charismatici penticostalii obisnuiti ca sunt cu totul diferite chestiunile.Am spus ca va fi ultima postare dar tot nu vreau sa las lucrurile neclarificate.Eu nu ii apar aici pe penticostali,sunt doar corect si cred ca ti-am raspuns la toate intrebarile tale.Iar ai spus:"Aberatiile astea cu limbile ingerilor ca si cum ar fi limbi precum e chineza sau alta limba dar in afara acestei lumi, eu nu le cumpar.".Eu cred ca exista si limbi ingeresti,adica ingerii comunica si ei cumva.Iti dau ca si cultutra generala sa citesti din Daniel cap 5,desi cred ca stii despre ce este vorba.Tu daca crezi altceva e parerea ta,eu cred ca vorbirea in limbi poate fi in limbi atat lumesti,cat si necunoascute.Am mai raspuns la aceasta intrebare.Acum despre vorbirea in limbi sunt mai multe pareri,fiecare are dreptul la pareri,dar asta nu inseamna ca doar noi avem dreptate.Nici eu nici oricine altcineva nu se poate lauda ca are dreptate mereu,doar unul Singur este drept si Acesta este Dumnezeu.Noi ca oameni ne putem insela,si de multe ori aceasta nu tine de noi.Iar daca ai spus ca ai avut o experienta personala,de ce continui sa sustii despre aceste daruri ca nu mai exista.Eu din pricina a mai multor marturii,nu neaparat venind de la penticostali ci si de la alte culte pot sa spun ca acest dar inca mai exista.De asta sustin ceea ce sustin si nu sunt subiectiv.

Last edited by Totpeetor; 16.11.2009 at 12:28:47.
Vechi 16.11.2009, 13:09:04
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de totpeetor
1 Corinteni 14:4 Cine vorbește în altă limbă, SE ZIDESTE pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
Deci e clar ce scop are vorbirea in limbi,si anume zidirea sufleteasca a celui care detine acest dar,el "se zideste pe sine',nu il zideste pe altul,in schimb cel care prooroceste "zideste Biserica".
da, adevărat, dar acolo era vorba de vorbirea în limbi de origine divină, NOI V-AM CERUT SĂ ADUCEȚI DOVEZI CĂ CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ADUNĂRILE PENTICOSTALE ȘI HARISMATICE ESTE ÎNTR-ADEVĂR DE ORIGINE DIVINĂ ȘI NU DEMONICĂ. ȘI LA ACEST CAPITOL VEȚI AVEA MARI PROBLEME.
VĂ CEREM ACEST LUCRU PENTRU CĂ SE CUNOAȘTE CĂ ÎN RELIGIILE PRIMITIVE GLOSOLALIA (VORBIREA IN LIMBI) ERA AUTO-PROVOCATĂ PRIN REPETAREA SPASMODICĂ A UNOR CUVINTE (EXACT CE SE ÎNTÂMPLĂ LA "PENTI")
VORBIREA ÎN LIMBI MAI E PREZENTĂ ȘI LA SPIRITIȘTI SAU ÎN PRACTICILE MEDIUMISTICE.

IAR BIBLIA NE ATENȚIONEAZĂ:
1 COR 14.19 "Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină. "

SI SF PAVEL IN MOD SPECIAL:

2 COR 11.14 "14. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
15. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor."

AȘTEPTĂM AȘADAR DOVEZI DIN PARTEA VOASTRĂ CĂ CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ADUNĂRILE VOASTRE ESTE LUCRAREA DUHULUI SFÂNT, ȘI NU LUCRAREA NECURATULUI. ȘI NU AȘTEPTĂM NISTE ARGUMENTE DE GENUL "L-AM PRIMIT PE DOMNUL ISUS IN INIMA MEA SI AM FACUT LEGĂMÂNT CU EL CA TOATĂ VIAȚA SĂ MI-O DEDIC LUI", IAR "DOMNUL ISUS" AR FI OBLIGAT SĂ REVARSE HARUL DUHULUI SFÂNT ASUPRA VIEȚII VOASTRE DE OAMENI "SALVAȚI" ȘI SFINȚIȚI PRIN "SANGELE DPOMNULUI ISUS"

S-A ÎNȚELES?
Vechi 16.11.2009, 13:10:31
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Mene, mene, techel ufarsin. - Numărat, numărat, cântărit, și împărțit - Numărați, numărați, cântăriți și împărțiți

Asta inseamna cuvintele alea din Daniel 5.Daniel a venit si i-a talcuit fraza.

26. Aceasta este tâlcuirea cuvântului mene: Dumnezeu a numărat zilele regatului tău și i-a pus capăt.
27. Techel: l-a cântărit în cântar și l-a găsit ușor.
28. Peres: a împărțit regatul tău și l-a dat Mezilor și Perșilor".

Cuvantul Mene este de origine ebraica : Meaning of "Mene"
Israeli name
In Israeli, the name Mene means- who reckons or is counted. The name Mene orginated as an Israeli name. The name Mene is most often used as a girl name or female name.

Israeli Meaning - who reckons or is counted
Origin - Israel

Fraza aia e de origine ebraica.Nici o "limba magica din cer" , ci ce e din cer si magic e faptul ca e tainuit, la fel si cu limbile ingerilor.

Cat despre penticostali, eu traiesc intr-o zona unde culte de genul asta sunt chiar "populare" in Arad, dar din punctul meu de vedere acest cult este foarte bizar.
Vechi 16.11.2009, 13:29:27
none
Guest

Implicit

Ceea ce transmit penticostalii prin acea vorbire in limbi mie nu mi se pare a fi deloc divina, iar ei cand se roaga doar bolborosesc din gura nici macar ei nu inteleg ce spun acolo, referitor la ce a zis Totpeetor cu carismaticii am deschis un topic la threadul "Alte religii", carismaticii aia sunt de-a dreptul demonizati psihic.Pe curand
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10