Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul
Daca penticostalii folosesc asa metode ieftine de a atrage ortodocsii de la confesiunea lor,oare nu se pune problema in valenta ei dubla?? ce fel de ortodocsi sunt cei ce accepta vanzarea sufletului pe treizeci de arginti?daca ei au acest fenomen de prozelitism cu orice mijloace,iar noi nu il avem.....ce fac preotii nostri ,comunitatea crestina ortodoxa din jurul celui care este ...ispitit??/
|
Si adica ce ar trebui sa faca preotii nostri mai mult decat fac, sa dea bombonele, sa sune enoriasii, sa ce?
Exista o multime de preoti deosebiti si induhovniciti, iubiti de oameni, care ajuta pe toata lumea, implicati in programe sociale...a caror cuvinte ajung la sufletul enoriasilor si nu numai! Eu am cunoscut o multime de preoti de acest gen...dar in rest nu poti obliga pe nimeni, si nici discuta cu cei care cad in ispite si se duc la sectari atata timp cat ei nu cer sfaturi...nu?
Lumea este increstinata de 2000 de ani, deci tocmai de aceea fiecare individ are acum posibilitatea de a afla si cauta Adevarul, pentru ce sa recurgi la un blid de mancare si niste vizite " amabile" pentru a face prozelitism viclean?
Prozelitismul in opinia mea este doar o ambitie personala a sectarilor, un training pentru care sunt pregatiti ( afisarea unui chip bland, bunatate si insinuare, spunandu-si singuri ca sunt deosebiti si ca pe chipul lor se vede iubirea de Dumnezeu si de Mantuitorul)in scopul de a atrage oameni la secta lor prin orice mijloace, dar asta nu e ceva crestinesc...nu poti face o afacere cu Cuvantul lui Dumnezeu " Cum va mai simtiti? V-am adus ceva cald! Aveti nevoie de un carucior?"....in spatele acestor tertipuri stand Cuvantul lui Dumnezeu...nu nu, asa ceva e degradant, degradeaza Cuvantul lui Dumnezeu...si deci nu poate fi de la Dumnezeu.
Acte caritabile se pot face si cu smerenie si bun simt, fara a face o afacere prin incercarea de a atrage pe cineva la confesiunea ta.
Oamenii care se vand pentru 30 de arginti, sunt ortodocsi care nu au inteles Ortodoxia, au ramas numai la fond neintelegandu-l si nici incercand macar...si cand vad ca la sectari mantuirea se obtine cat ai zice peste, promisiuni buluc, nicio jertfa personala, nu tu nasi la cununie, nu tu spovedanie si smerenie, nu tu stat in genunchi in fata preotului, post sau nevointa, gataaaaa....calea cea superficiala!!!
Acesti oameni se vand foarte usor, pentru ca ei sunt tipul de oameni care traiesc " in cercul lor stramt" si sunt atrasi de lucrurile marunte,materiale, cauta tot timpul beneficii dar nici macar nu doresc sa inteleaga esentialul sau sa mearga pe drumul drept al Ortodoxiei.
Sper ca ti-am raspuns la intrebari....si m-am facut inteleasa