![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii tu foarte bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adu argumente.. de unde stii ca asa se masoara iubirea "efectele asupra celorlalti"? "Lumea fuge spre tine"... pai lumea fuge si la vrajitoare. Iubire? Dar lumea evita pe cei care spun adevarul! Deci? (Ai mai lasat niste discutii in aer pe alte topicuri... argumente? argumente? sau doar impresii?) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La Botez am primit Duhul infierii. Din acel moment suntem copii ai lui Dumnezeu si lucrarea noastra trebuie sa fie aceea spre mantuire: daca strigam catre Hristos El nu ne intoarce spatele, asa ca esti cu siguranta in starea de "rob" de fiecare data cand voiesti asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." (Matei, cap. 7) Si mult mai exact in citatul urmator (va rog sa nu va suparati pe mine ca postez citate lungi cunoscute de toata lumea, dar cred ca se potriveste ff bine in acest thread) "Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; 32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi. 33. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi? 34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului. 35. Iar robul nu rămâne în casă în veac; Fiul însă rămâne în veac. 36. Deci, dacă Fiul vă va face liberi, liberi veți fi într-adevăr. 37. Știu vă sunteți sămânța lui Avraam, dar căutați să Mă omorâți, pentru că cuvâtul Meu nu încape în voi. 38. Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru. 39. Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. 40. Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta. 41. Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu. 42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. 43. De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu. 44. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii. 45. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți. 46. Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți? 47. Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. (Ioan, cap. 8) Reiau: "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" @ Fani.. ce spui de aceasta ordine a lucrurilor? pas 1:Ramaneti in cuvantul Meu. pas 2: veti cunoaste adevarul .. (in urma ascultarii, asa inteleg eu) pas 3: libertatea care vine doar din Adevar Mi se pare ca tu pui carul inaintea boilor, nu te supara pe mine. Cealalta subliniere este pt Andrei Cozia "Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. " Foarte clar. Daca ajung "pe droguri" ale cui fapte le fac? Cine mi-ar fi tata? La fel, daca nu raman in cuvantul lui Hristos (adica ne abatem de la invatatura de credinta si spunem ca toti se vor mantui, fiecare in religia lui... mare atentie, Andrei!), suntemn fiii tatalui minciuni! (Aaa, ca ma pocaiesc, asta este alta poveste.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este vorba, repet, despre oamenii indumnezeiti, despre sfintii care poarta in inima lor intreaga omenire, dupa modelul lui Dumnezeu, in majoritatea pasajelor din NT in care se vorbeste despre libertate. Eu am pus numai cateva, dar sunt mult mai multe, inpanzesc toata Evanghelia (in sens larg, adica 'vestea cea buna'). Am citit acum un articol de dictionar biblic (foarte bun, scris de autori catolici prieteni cu ortodoxia de altfel) care sintetieaza foarte bine problema, si daca o sa am timp o sa il rezum diseara sau maine. Libertatea noastra este libertatea de pacat (adica: posibilitatea de a ne elibera de el, care inainte de Hristos nu era inca data), de moarte si de Lege. Aceasta libertate o dobandim deja prin botez, si o dobandim prin participarea la Euharistie. Este libertatea Harului care lucreaza in noi, chiar asa pacatosi cum suntem, daca nu iesim din Trupul lui Hristos prin pacate de care nu ne pocaim prin spovedanie si nu nevindecam prin euharistie. Ramane, bineinteles, sa ne-o exercitam. Asta este povestea vietii noastre. Sigur, am inceput aceasta discutie din cauza inpotmolirii altor discutii pe tema felului in care trebuie intelese regulile in Biserica si pe tema felului in care trebuie inteles pacatul - eu zic: Nu ca o incalcare a unei reguli). Regulile sunt bune, dar nu sunt ele baza, baza trebuie sa fie dragostea, pe ea trebuie sa o cultivam, regulile ne pot servi si ne servesc ca ajutor, dar nu daca le privim cum priveau evreii Legea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De la inceput, aceste pacate sunt pacatele mari, curvia, uciderea, apostazia, cruzimea, invidia etc. Sigur, orice pacat ne departeaza de Dumnezeu, si unul mic, insa daca pastram cuvintele Lui, si ramanem cu El, in euharistie, suntem pe calea cea buna, a adevarului si a libertatii. Smerenia (cea care iti spune: pacatuiesc in fiecare clipa) pune borne mereu pe aceasta cale, si ne obliga sa ne vedem pacatele ca sa le putem indrepta. Insa ea nu ne desparte de trupul lui Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
Bravo ei, inseamna ca ceva din ce face , face bine!
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu binele.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eh, ce sa-ti spun, ca stii tu ce-i binele si ce-i raul!
T ai idee cita lume s-a vindecat de tot felul de belele recurgind la leacuri babesti? si asta nu-i face mai putin crestini Last edited by andreicozia; 07.12.2009 at 18:03:35. |
|
|||
|
|||
![]()
am auzit-o si pe asta..
tu promovezi aici vrajitoria? (Tocmai pentru ca nu stim deosebi binele de rau, avem Scripturile si invatatura Bisericii sa ne lumineze) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Libertatea credintei | Daniel_7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 14.09.2011 09:28:24 |
Libertatea omului | Laurentiu | Generalitati | 0 | 05.07.2007 10:12:44 |
Libertatea de exprimare | danyel | Generalitati | 47 | 03.12.2006 18:08:34 |
|