![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ti se pare normal ca faptele lor de anti-vitejie sa fi fost recunoscute inainte de a fi dovedite de dosarele de la CNSAS? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Parca ar fi rastignirea.... astia care cred ca au dreptatea in mana condamna tot ce le iasa in cala uitand ca primul care a ajuns in rai a fost un talhar....
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu a fost un tilhar, cu un tilhar extrem de pocait , ceea ce este cu totul altceva ! Atentie la smintire !
|
|
||||
|
||||
![]()
10 puncte Zaharia!!! asta era si ideea... asta voiam sa subliniez... ca nu trebuie sa condamnam cu atata inversunare nici chiar un talhar! Mai ales cand semnele pocaintei nu inceteaza sa apara!!! de aceea am spus "uitand ca...." iar final nu am incheiat cu punct - am lasat loc de completare. Amintindu-si de talhar am sperat ca isi aduc aminte si de pocainta lui.
Last edited by FiulRisipitor; 13.01.2010 at 18:51:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Personal il admir pe parintele Vartolomeu Anania si am citit pe internet mai multe articole despre el. Nu stiu daca intradevar a facut lucrurile despre care este acuzat. Singurul lucru care imi vine in minte sunt cuvintele scrise de poate cel mai cunoscut partizan din Muntii Fagaras, Ioan Gavrila Ogoranu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
"Cu privire la ceea ce s-a intamplat in acei ani la Pitesti, au dreptul sa faca judecati si sa stabileasca ierarhii si valori doar aceea care au trecut efectiv prin inchisoarea Pitesti. Eu, care nu am primit nici macar o palma de la Securitate, care nu am fost scuipat in fata, umilit si batut... nu am decat dreptul sa tac..." Quod erat demonstrandum
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-ti fie rusine pentru porcariile pe care le-ai scris! Ti-ai invatat bine lectiile de la inaintasii tai, securistii si militienii, cei care au iesit in 1990 civili in strada ca sa strige "Fara violenta!" ca sa poata sa-si faca facutele, ei si copiii lor. http://www.rostonline.org/rost/iun-i...-voievod.shtml http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.s...idm=1,11&idl=1 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ips Bartolomeu nu are sanse sa intoarca situatia din BOR inapoi la adevar si Ortodoxie atita timp cit ramine prizonierul celor care l-au reeducat la Aiud. Recunoasterea anumitor aspecte din trecut nu a venit din proprie initiativa, ci intotdeauna ca urmare a atacurilor din partea diferitelor grupuri de interese si doar ca incercari disperate de a salva ce se mai putea salva. Dar Ips Bartolomeu ar trebuie sa stie ca doar “adevarul te elibereaza” si ar putea sa vrea mai degraba sa-si traiasca credinta in Cristos dezvaluind mecanismele diavolesti in care este prinsa BOR lasind, astfel, posibilitate ramasitei sa iasa din minciuna si sa se intoarca la Ortodoxie. Asta l-ar face cu adevarat mucenic in Biserica! Pe minciuna ca si pe nisip, nu poti sa indrepti sau sa construiesti nimic. Toti sintem oameni si avem slabiciuni, dar nu toti sintem ierarhi si pastori. Raspunderea mea din punct de vedere spiritual se limiteaza la copiii mei si, probabil, la un numar foarte restrins de oameni pe care voluntar si involuntar ii influentez venind in contact cu ei. Dar ca episcop esti raspunzator de sufletele a mii, poate zeci de mii de oameni pe care atunci cind ai acceptat onorurile arhieresti te-ai angajat si sa-i conduci spre mintuire. Sf. Petru insusi s-a lepadat de Cristos de trei ori intr-o singura noapte, dar si-a dus apoi Crucea de evanghelist si pastor pe care i-a dat-o Mintuitorul pina la moarte, cu pretul mortii. Bineinteles, exista si oameni slabi care nu vor sa-si duca crucea (toti pot, pentru ca Dumnezeu nu da niciodata mai mult decit poti duce!), dar in loc sa renunte la cinuri si sa se retraga in manastiri ca simplii calugari si sa-si traiasca viata in rugaciune, s-au agatat cu disperare de putere si favorurile care vin odata cu ea acceptind compromisuri prin care l-au tradat pe Cristos si pe toti care si-au pus increderea in ei, tragindu-i pe multi dintre aceia odata cu ei inspre pierzanie. Ce sa mai spun de cei care au ajuns fete inalte bisericesti semnind contractul cu autoritatea atee si criminala?! Procedind astfel, chiar daca nu i-a condamnat nimeni pe Pamint, pentru ca nu era de asteptat sa vezi corb la corb scotindu-si ochii, i-a caterisit si afurisit in acelasi moment insusi Dumnezeu pentru ca Biserica a fost intotdeauna Trup curat al lui Cristos. Dumnezeu sa va ajute! P.S. Tu ai o minte frumoasa si esti plina de bune intentii, dar acoperindu-i pe pacatosi si pacatele lor nu-i ajuti si nu faci bine nimanui. Arata-le greseala, lasa-i sa se pocaiasca si sa-si ceara iertare. Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 14.01.2010 at 03:16:41. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=orthodoxia.i.thanatos;200453]Ogoranu a fost condamnat la moarte in 1951, in 1976 a fost prins si anchetat (batut, torturat) de Securitate vreme de 6 luni. Dupa 1989, dupa propria-i declaratie, s-a dedicat "datoriei de a marturisi despre raul comunist".
Sa-ti fie rusine pentru porcariile pe care le-ai scris! Ti-ai invatat bine lectiile de la inaintasii tai, securistii si militienii, cei care au iesit in 1990 civili in strada ca sa strige "Fara violenta!" ca sa poata sa-si faca facutele, ei si copiii lor. In primul rand nu ai nici un motiv sa ma jgnesti, iar ceea ce am postat e o parere personala. Nu cred ca ai citit cartile scrise de Gavrila Ogoranu in care spune clar ca a fost anchetat, nu a fost batut nicidecum torturat, dar au incercat sa-l iradieze. In ceea ce priveste faptul ca sunt politist, sa-ti aduci aminte de asta cand esti batut sau talharit in plina strada sau chiar la tine in casa si suni disperat la 112 pentru ca niste "militieni si securisti" sa-ti scoata moaca din pumnii smecherilor ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema aici nu-i Ogoranu, ci felul josnic in care te folosesti de el, ca sa desfiintezi moral pe orice individ care n-a apucat sa ia palme de la voi chiar inainte de a indrazni si numai sa-si puna in gind intrebari care ar putea afecta reputatia de patrioti a securistilor si a slugilor lor. Iar daca ai scris fara intentie, tot nu-mi pare rau pentru ceea ce ti-am spus. N-ai decit sa-ti controlezi apucaturile de militian. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
bartolomeu anania a colaborat cu securitatea! | Radu32 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 08.01.2013 19:06:30 |
Bartolomeu Anania - Memorii | Marius22 | Generalitati | 10 | 26.02.2011 23:20:01 |
La multi ani, IPS Bartolomeu Anania! | monica.miholca | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 22.03.2009 17:11:45 |
I.P.S. Bartolomeu Anania | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 25.03.2006 23:03:41 |
|