![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Fiind insarcinata, am participat la cursuri la spital in care se vorbea despre nastere, copil...etc..si despre respiratia in timpul nasterii. S-a vorbit foarte mult despre respiratie si faptul ca e esentiala in calmarea durerilor si in general la o nastere mai usoara. Regula generala era sa inspiri 3timpi si sa expiri 4 iar in timpul asta sa iti tii mintea ocupata cu alt ceva decat ceea ce se intampla in sala de nasteri.
Cam cat de bine seamana toata treaba asta cu rugaciunea lui Iisus? Inspiri 3 timpi: Doamne, Iisus Hristoase ...expiri 4 timpi: miluieste-ma! si ai si mintea ocupata. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te rog mult sa nu te superi pe mine , dar ne bagam in treburi ce ne depasesc mult pe noi cei de rand , si ducem cititorul in deruta , si mare pacat ne facem . Isihasmul nu-i pentru oricine , iar inainte de a intelege aceasta dumnezeiasca lucrare , trebuie musai sa citim despre cei care au practicat asa ceva ( Sf. Dionisie , Marele Antonie , Marele Macarie , Vasile cel Mare , Ioan gura de aur , Grigorie de Nyssa , Isihie Sinaitul , Grigorie Sinaitul . Marcu Ascetul , Nil Sinaitul , Ioan Damaschin , Nicodim Aghiotirul . . . . . . etc , etc , ) . Te mai rog sa citesti despre isihasmul moldovean si paisian , sa vezi tu cata truda , cata nevointa . . . , of, of , nu doi , trei tinem si repiram ! Nu , asa ! Momentan sa o spunem simplu , dar s-o spunem , fara a sari niste etape , si mai ales niste lecturi ! Iertare si : Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multumesc |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am pt ce sa va iert dar asociatia mi-a venit in minte si mi s-a parut interesant si cum suntem aici sa ne spunem parerile, asta am si facut.
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Apai , draga daniil , eu cand fac o afirmatie , n-o fac din burta , sau o nascocire a imaginatiei mele , asta sa sti ca macar atat am invatat la cei 55 de ani ai mei ! Iti dau ceva care este la indemana tuturor : volumul 15 - Cleopa , si cauta despre aceasta importanta rugaciune , si vei vedea ca aceasta tinere a respiratiei , "subtiaza sufletul " , " curateste mintea " si e recomandata de toti practicantii autentici ai Rugaciunii lui Iisus . Ma mir ca nu este cunoscut acest aspect , macar din cele lasate de vrednicul de pomenire Cleopa , care nu le-a zis saracu de la el , asa doar sa se "faleasca " , ci a reprodus Invataturi ale Sfintilor Parinti . Am sa mai caut prin cartile mele si alte dovezi pentru a -ti alunga orice banuiala inutila ! Doamne ajuta !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si vreau sa aflu si alte informatii, la care eu nu am ajuns |
|
||||
|
||||
![]()
Deci citeste ce ti-am indicat ! Multumesc pentru INTELEGERE !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
zici ... "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu" inspirand .... "miluieste-ma pe mine, pacatosul" expirand sunt multe carti care dau putin ajutor la adunarea mintii in timpul rugaciunii ... eu doar am citat din ele |
|
||||
|
||||
![]()
Daca ai sa citesti ce ti-am indicat eu , ai sa te lamuresti , dar numai sa-ti faci rost de volumul respectiv ( e la sfarsit - cam 5-7 pagini f.f.f. de folos )
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea lui Iisus | georgeval | Rugaciuni | 51 | 11.11.2014 09:55:20 |
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) | andrei_im | Alte Religii | 1 | 14.05.2011 02:05:28 |
Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 19:11:36 |
DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS | emanuel2007 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 114 | 16.03.2011 22:26:15 |
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus | mihailt | Rugaciuni | 1 | 18.05.2008 13:06:37 |
|