![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate Traditie care "spiritul nostru" cand nu mai exista Sfanta Biserica asa inalta in Romania?
La cine te referi cand spui nostru?Nu cred ca la poporul roman crestin ortodox. |
|
|||
|
|||
![]()
Cupola Sfintei Biserici Sfanta Sofia inchipuia cerul mai frate Traditie.
Nu exista asa ceva ca e in stil "mediteranean" e in stil crestin ortodox! Last edited by mihailt; 18.02.2010 at 22:39:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Cine nu crede ca e de la catolicii inselati de duhuri rele aceasta inaltime sa vada de exemplu basilica din Roma:
http://en.wikipedia.org/wiki/St._Peter%27s_Basilica 138m inaltime cu tot cu turn. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Ca megalomania ne-a fost foarte specifica. Acum incercam sa supravietuim. Material si spiritual. Citat:
Citat:
Social ce? Ca tara arde si ..? Cultural? Nu pot sa ghicesc.. Citat:
Ma indoiesc. Citat:
Cu aceasta cladire, in cativa ani ce aproape 90% ortodocsi de pe hartie vor deveni ortodocsi practicanti. Citat:
Iar prin megalomania proportiilor si a costurilor, ar spune exact ceea ce nu am vrea sa se stie despre noi. Dar poate asta si vor cei care imping proiectul asta la deal.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa inteleg ca la tine ACUM=NICIODATA?? Nu mananc acum=nu voi manca niciodata? Citat:
Iar cei cartitori care tot spuneti ca nu se implica biserica etc nu stiti exact variabilele ecuatiei si sunteti in eroare. Va luati dupa ce se intmpla in vest dar la ei este legislatia diferita de a noastra. La noi au bagat chestia aia patetica cu 2% din impozit pe care sa-i poti dona. La ei sunt sume mult mai mari si sunt cu totul deductibile (nu 2%). In Anglia cand te duci la biserica la intrare e o masuta pe care sta un teanc de formulare pt a face donatia. Completezi formularul si-l duci angajatorului si mai departe vireaza el banii care sunt total deductibili pana la o limita (mare). De aceea ei au bani pt caritate mai multi, iar voi credeti ca e meritul preotilor lor, si nu este. E meritul societatii lor care era (pe vremuri) mai pioasa si a impus acele legi, lucru care la noi ar fi imposibil din cauza la tot felul de rauvoitori/cartitori (multi chiar pe acest forum) care stiu numai sa arunce cu laturi si mizerii, fara sa-si dea seama ca acestea sunt chiar ei. Suntem pacatosi si mergem numai inspre rau dar la criticat biserica suntem primii! Si apropos, fiti va rog mai consecventi! Mai intai spune unul ca se puteau construi 2000 de biserici dar tot el spune ca la sate deja sunt goale duminica. Pai si atunci pt ce sa se construiasca 2000 de biserici daca deja sunt goale cele care sunt??? Nu e mai bine sa se faca ceva reprezentativ in capitala pentru aceasta biserica romana? Aveti grija cu cartelile astea ca va luati osanda mare! Suntem plini de pacate si mizerii si nu are cine sa ne stearga balega de la fund dar ne pricepem noi intr'ale mantuirii!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by albertini0; 19.02.2010 at 16:20:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Motivul pentru care in satele din apropierea marilor orase s-au golit bisericile Sergiu este pentru ca localnicii au pleact la oras si si-u vindut loturile si casele smecherasilor din orase care vor sa traiasca ca cei din occident in "suburbii" :) iar acestia din urma se stie ca n-au avut niciodata treaba cu biserica. Ei sunt cu focurile de artificii, pocnitori, samd ,iar la biserica mai dau cind se inmorminteaza unii pe altii dupa care nu-i mai vezi
|
|
||||
|
||||
![]()
Painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului indiferent de dimensiunea unei biserici. Nu sunt adeptul unor constructii imense si sigur, e dureros sa vezi o biserica mare cu doar cativa credinciosi. Dar cred ca ar fi mai potrivit sa avem alta preocupare, sa ne intrebam nu de ce sunt bisericile mari, ci de ce sunt goale si ce pot face eu in acest sens.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate Costel nu a zis nimeni ca nu se pogoara Duhul Sfant sa prefaca painea si vinul si sa lucreze celalalte Sfinte Taine.
Da cine stie poate s-ar putea face sa aibe o capacitate mai mare si nu asa inalta. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer iertare pentru ce am postat aci referitor la acest topic.
Va rog sa ma iertati ca v-am facut sminteala in Sfantul si Marele Post mai fratilor si surorilor. Nu va ma preocupati de ce dimensiuni s-a hotarat pe aci sau pe dincolo sa aibe niste Biserici. Si nu comentati cum am gresit eu facand aci. Nu va mai faceti tulburare sufleteasca pe acest subiect ca nu ia nimeni in seama ce scrieti pe aci fratiile voastre. Last edited by mihailt; 19.02.2010 at 18:09:22. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|