![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Sa privim amandoi, la toti eroii si martirii nostri: arata-mi vreunul mai colorat asa! Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Vitezul, Codreanu, Antonescu, Eminescu, A.C. Cuza, Creanga... exista vreunul mai "negru" asa printre ei? NU! Citat:
Last edited by Antoni0; 22.03.2010 at 23:19:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si am sa'ti dau un exemplu! Secolul trecut (defapt si acum) guvernul Greciei cu mitropolitii patriarhiei C-nopolului sustinea cauza pan-elenismului adica asimilirea fortata a tuturor popoarelor balcanice culturei grecesti! Citeste memoriile vrednicului de pomenire, Capitanul Cola Nicea despre luptele fratilor nostri aromani! Asta nu e discriminare? :) Dar proiectul a 3-a Roma si toate profetiile despre Sfanta Rusie? De parca daca dispare Rusia de pe glob, s'a dus lumea de rapa! |
|
|||
|
|||
![]()
Neamul Romanesc a fost discriminat de multe ori de-a lungul istoriei..dar asta nu inseamna ca trebuie sa discriminam si noi la randul nostru..nu cred ca refacerea noastra ca neam tine de epurarea..sau controlul etnic..sau genetic..sau de ori-ce fel..am vazut ca ai pus o poza a lui Kabral..:)..al cunosc..prin prisma serviciului..sitin sa-ti spun ca este mai roman..decat multi dintre noi..si chiar daca este pe jumatate negru..ce-alalta jumatate..tot de Traian si Decebal vine..
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Off, off, iti repet ca nu e vorba de discriminare ci CONSERVARE! In trecut, in linii generale, romanul se casatorea in neamul sau, sarbul in neamul lui! Acum insa, societatea bazata pe principiile masonice a spalat bine creierii oamenilor si toate aceste perversitati au ajuns o normalitate zilnica! Iti repet ca Cabral nu este roman! Poate sa aiba cetatenie dar nu este roman! Dar daca tu vrei sa'l vezi ca un compatriot de-al tau :) ... |
|
|||
|
|||
![]()
Mama lui este romanca..este nascut in Romania..aici si-a petrecut toata viatza..cum poti spune ca nu este roman?iar conservarea de care vorbesti nu exista decat la unele familii..dar sunt din ce in ce mai putine..pentru ca cei care se casatoresc cu altzi oameni decat cei din comunitate..sunt exclusi..poate ca in trecut..era un lucru bun..pentru a se pastra averea intr-un cadru restrans..dar acum..cred ca nu mai este atat de valabil..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu imi cresc copiii in strainatate, invata in alta limba etc.. dar vreau sa stie ca sunt romani, nu altceva! Pentru ca asta sunt ca mostenire genetica, formatie culturala (eu cred inca in anii aia 7 de acasa.. om vedea!).. Mi se pare ca Antoni0 are mare dreptate: te definesti prin nationalitate si prin credinta.. Ce ramane din tine dupa ce dai tot la o parte? nationalitate, credinta, cultura.. ramai asa un invelis care poate fi umplut cu orice.. Si cred ca da, asta se incearca in educatia actuala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel mai bine e sa ne pomenim eroii si martirii neamului, stiuti si nestiuti in rugaciunile noastre catre Hristos si Maica Sa! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu sa aiba in paza toata diaspora noastra, cu faptele ei rele si bune! |
|
||||
|
||||
![]()
Si daca se nasc in atatea locuri, de ce infesteaza populatia oricarei tari??
![]() ![]() De ceee tot o dati cu toleranta, cand romanii s-au tiganizat atat de mult, asculta preponderent manele, urmaresc telenovele..in care actori de clasa, isi joaca rolul de dinaintea apusului...acela de a vorbi cat mai tiganeste posibil, de a se parui, si umbland cu mandibula damblagita?? Eu m-am saturat de prostia asta cu toleranta, si de blandetea asta bolanda...nu de alta, adica vreti sa spuneti ca va lasati copiii sa urmareasca " Inima de tigan", sa asculte manele, pe Guta si Adrian Copilul minune...sau de Aur, Florin Salam...sau de ce veniti aici si pozati in oameni fara principii...pentru ca asa intelegeti crestinismul? ![]() Nu cumva acum trebuie inventat alt cuvant decat toleranta...ceva care sa descrie inflenta minoritatilor asupra majoritatii, pentru ca lucrurile au evoluat, dar unii bat in continuare in toleranta pentru ca asa tot aud pe la TV...si recita texte ca sa dea bine?
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ai dreptate..putem polemiza la infinit..iar martirii sunt martiri..nu mai putem sa-i judecam..faptele lor se stiu deja..despre copilasii Anne-i 21..in primul rnd sa-ti traiasca..si sa creasca mari si cu capul pe umeri..cred ca daca esti deja de mic..intr-o tara straina..esti dezradacinat intr-un fel sau altul..nu vei mai simti nici-odata ca in Romania inseamna acasa..si vei privi asta cel mult ca pe o curiozitate..pacat..cred ca doar in Romania poti trai si simti cu adevarat Romaneste..cunosc o familie care locuieste in Germania viziteaza ff des romania..iar copilasul lor invatza acolo..dar acasa pur si simplu nu are voie sa vorbeasca Germana..el nu prea pricepe..de ce trebuie sa invete..traditii si obiceiuri care nu-i folosesc decat in timpul scurt cand vine in romania..acasa pentru el inseamna acolo..unde are prieteni..si asi petrece mai tot timpul..in timp..poate va deveni un german de origine romana..poate putin marginalizat pentru origine..dar nu se va mai putea spune ca este 100%roman..pentru ca genetic este roman..dar constiinta proprie al va plasa acolo..
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Spovedanie neterminata a poporului meu | C.tin | Pocainta | 20 | 08.01.2009 02:52:26 |
Dreapta credinta a poporului roman | phradmon | Biserica Ortodoxa Romana | 33 | 26.10.2008 10:57:00 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|