![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vorbiti ca surzii cu alti surzi , de ce amar nu cititi ce au scris Sf. Parinti pe tema asta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jane, am citit, suntem de acord, dar nu putem dialoga cu sfintii parinti, din pacate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau ma rog, tu ai citit, dar Dumitru nu. :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mi se pare ok acuzatia pe care o aduceti Lui Dumnezeu! El Si-a jertfit Fiul pentru mantuirea noastra dar ce vreti fratilor sa intrati in Rai fara a face nimic? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Uite ceva interesant foarte interesant, ca ziceai tu, Doriana, ca al rau nu poate inspira niciodata pe nimeni la ceva bun. Nu, dar la ceva in aparenta bun, poate linistit :)
Sf. Grogore de Nysa spune că “pomul cunoștinței binelui și al răului” poartă aspectul sensibil al lumii, care poate naște răul în om când este sesizat prin simțurile lui. Iar simțurile omului ne-ntărite spiritual, se pot ușor aprinde de frumusețea sensibilă a lumii (Preot Prof. Dr. Dumitru Stăniloae). De exenplu: Culoarea argintului pare bună iubitorului de arginți; dar iubirea de arginți devine, apoi, rădăcina tuturor relelor. Răul întotdeauna se îmbracă în florile binelui, pentru că răul nu poate cuceri pe nimeni prin el însuși, căci arată urât. Astfel, orice om ispititor, ca să înduplece pe semenul său să facă răul, caută să îmbrace răul în culorile binelui. După ce omul bun cade la ispitirea de cel rău, să guste din pom, adică din lucrul rău îmbrăcat în bine, cunoaște binele dinainte din care a căzut și răul în care a ajuns și apoi începe lupta împotriva omului rău care l-a ispitit. Șarpele (deavolul) este cel care a ispitit pe primii oameni să guste
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate. De aceea trebuie sa avem ochii larg deschisi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Ioan Damaschinul zice la Dogmatica:
"In mijlocul lui a sădit Dumnezeu pomul vieții si pomul cunoștinței. Pomul cunoștinței a fost o încercare, o ispitire si un exercițiu al ascultării și neascultării omului. Pentru aceea pomul cunoștinței a fost numit pomul cunoștinței binelui și răului și a fost numit astfel pentru că a dat celor care se împărtășesc din el puterea de a cunoaște propria lor fire. Acesta era un lucru bun pentru cei desăvârsiți; dar pentru cei mai puțin desăvârșiți și pentru cei care sunt mai lacomi în poftă era un lucru rău, după cum este rea hrana tare pentru cei fragezi și care au nevoie încă de lapte. Căci Dumnezeu, care ne-a creat, nu voia ca noi să ne îngrijim, să ne tulburăm cu privire la multe lucruri, nici să ne neliniștim și să ne îngrijim mai dinainte de viața noastră."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 19:47:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raul exista inainte de a crea DUMNEZEU acest pom? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre uitarea binelui | ionut12 | Generalitati | 6 | 27.03.2012 15:47:26 |
cunoasterea binelui si al raului | Anna | Despre Sfanta Scriptura | 14 | 27.05.2009 02:45:16 |
Ce inseamna "cunoasterea binelui si a raului"? | mq | Generalitati | 27 | 23.01.2007 06:11:16 |
|