Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 17:51:00
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Vorbiti ca surzii cu alti surzi , de ce amar nu cititi ce au scris Sf. Parinti pe tema asta?
Vechi 05.05.2010, 17:54:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Sa zicem ... Si cu toate astea, in atotstiinta Sa, desi stia ca Adam va pacatui, Dumnezeu a ales sa puna acel pom in Rai.
De ce a facut-o?
Ca sa ii creeze lui Adam prilejul de a pacatui?
Aici nu putem spune ceva fara sa fie presupunere. Deci ramanem la ce srim. Omului i se spusese sa nu manance si a mancat, desconsiderandu-L pe Dumnezeu si ascultand sfatul lui Satan. A ales alt stapan , acum culege. Inca exista posibilitatea de a se intoarce catre Dumnezeu si sa revina la starea de sfintenie pe care o avea in Eden.

Jane, am citit, suntem de acord, dar nu putem dialoga cu sfintii parinti, din pacate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 17:54:56
Senior Member

Implicit

Luati de aflati:

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...IXaVsMP4vmKhWw
Vechi 05.05.2010, 17:55:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Aici nu putem spune ceva fara sa fie presupunere. Deci ramanem la ce srim. Omului i se spusese sa nu manance si a mancat, desconsiderandu-L pe Dumnezeu si ascultand sfatul lui Satan. A ales alt stapan , acum culege. Inca exista posibilitatea de a se intoarce catre Dumnezeu si sa revina la starea de sfintenie pe care o avea in Eden.

Jane, am citit, suntem de acord, dar nu putem dialoga cu sfintii parinti, din pacate.
Nu cred ca ati citit ca daca ati fi citit ati fi incheiat discutia.
Sau ma rog, tu ai citit, dar Dumitru nu. :)
Vechi 05.05.2010, 18:00:36
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si pentru acest "pacat" un intreg neam omenesc a fost trimis la moarte si la iad.
Ti se pare OK?
Neamul omenesc nu e trimis la moarte si nici in iad!!! Tocmai pentru a nu ajunge in iad a avut loc Jertfa Mantuitorului!
Nu mi se pare ok acuzatia pe care o aduceti Lui Dumnezeu! El Si-a jertfit Fiul pentru mantuirea noastra dar ce vreti fratilor sa intrati in Rai fara a face nimic? Prin Jertfa Domnului Iisus Hristos suntem toti mantuiti obiectiv dar mantuirea subiectiva e dorinta noastra, doar nu vrei sa te ia Hristos in Rai cu forta!!!
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 18:01:10
Senior Member

Implicit

Uite ceva interesant foarte interesant, ca ziceai tu, Doriana, ca al rau nu poate inspira niciodata pe nimeni la ceva bun. Nu, dar la ceva in aparenta bun, poate linistit :)

Sf. Grogore de Nysa spune că “pomul cunoștinței binelui și al răului” poartă aspectul sensibil al
lumii, care poate naște răul în om când este sesizat prin simțurile lui. Iar simțurile omului ne-ntărite
spiritual, se pot ușor aprinde de frumusețea sensibilă a lumii (Preot Prof. Dr. Dumitru Stăniloae).
De exenplu: Culoarea argintului pare bună iubitorului de arginți; dar iubirea de arginți devine, apoi,
rădăcina tuturor relelor. Răul întotdeauna se îmbracă în florile binelui, pentru că răul nu poate cuceri
pe nimeni prin el însuși, căci arată urât. Astfel, orice om ispititor, ca să înduplece pe semenul său să
facă răul, caută să îmbrace răul în culorile binelui. După ce omul bun cade la ispitirea de cel rău, să
guste din pom, adică din lucrul rău îmbrăcat în bine, cunoaște binele dinainte din care a căzut și răul
în care a ajuns și apoi începe lupta împotriva omului rău care l-a ispitit.
Șarpele (deavolul) este cel care a ispitit pe primii oameni să guste
Vechi 05.05.2010, 18:24:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Uite ceva interesant foarte interesant, ca ziceai tu, Doriana, ca al rau nu poate inspira niciodata pe nimeni la ceva bun. Nu, dar la ceva in aparenta bun, poate linistit :)
Ai dreptate. De aceea trebuie sa avem ochii larg deschisi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 18:33:16
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Sfantul Ioan Damaschinul zice la Dogmatica:
"In mijlocul lui a sădit Dumnezeu pomul vieții si pomul cunoștinței. Pomul cunoștinței a fost o încercare, o ispitire si un exercițiu al ascultării și neascultării omului. Pentru aceea pomul cunoștinței a fost numit pomul cunoștinței binelui și răului și a fost numit astfel pentru că a dat celor care se împărtășesc din el puterea de a cunoaște propria lor fire. Acesta era un lucru bun pentru cei desăvârsiți; dar pentru cei mai puțin desăvârșiți și pentru cei care sunt mai lacomi în poftă era un lucru rău, după cum este rea hrana tare pentru cei fragezi și care au nevoie încă de lapte. Căci Dumnezeu, care ne-a creat, nu voia ca noi să ne îngrijim, să ne tulburăm cu privire la multe lucruri, nici să ne neliniștim și să ne îngrijim mai dinainte de viața noastră."
Vechi 05.05.2010, 19:40:39
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Deci, cel care știa asemenea lucruri, spune-mi, nu știa ce-i bine și ce-i rău ? Dar ce noimă ar avea asta? Că dacă nu știa ce-i bine și ce-i rău înainte de a mânca din pom, ci a aflat după ce a mâncat din el, păcatul s-a făcut lui dascăl de înțelepciune, și șarpele a fost nu amăgitor, ci sfătuitor spre cele de folos, făcându-l pe om din fiară ce era. Dar nu este așa, nu – ferească Dumnezeu! Că dacă nu știa ce-i bun și ce-i rău, cum putea primi porunca? Întrucât nimeni nu dă lege celui care nu știe că este rea călcarea legii; iar Dumnezeu a dat lege, și pe cel care a călcat-o l-a pedepsit: și nu ar fi făcut nici unul din aceste lucruri de nu 1-ar fi făcut dintru început cunoscător al virtuții și al răutății. Vezi cum din toate părțile ni se dovedește că nu după ce a mâncat din pom a cunoscut binele și răul, ci cunoștea acestea și mai înainte?

[ Sf. Ioan gura de Aur
caderea cred ca a fost din cauza neincrederii si neascultarii de Dumnezeu. Notiunea de bine si rau, dualitatea, cred ca a aparut dupa cadere, o data cu separarea barbatului de femeie si a Omului de Dumnezeu prin gustarea din pomul cunoasterii,adica cunoasterea binelui si raului. Atunci s-au rusinat ca sunt goi...si s-au ascuns.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 19:47:07.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 19:42:44
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Dumnezeu! Era un pom obisnuit cu roade bune de mancat, nu erau otravite, numai ca respectarea poruncii primite aducea ca rasplata viata vesnica!
Binele si raul pe care la pus DUMNEZEU in acest pom la pus ca omul sa nu se atinga de el.
Raul exista inainte de a crea DUMNEZEU acest pom?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre uitarea binelui ionut12 Generalitati 6 27.03.2012 15:47:26
cunoasterea binelui si al raului Anna Despre Sfanta Scriptura 14 27.05.2009 02:45:16
Ce inseamna "cunoasterea binelui si a raului"? mq Generalitati 27 23.01.2007 06:11:16