Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 21:20:42
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fall3n Vezi mesajul
familia e din ce in ce mai lovita Maria - e pe fata acest lucru - este bine cum zici dar ingaduie-mi sa zic nu este parca destul : adevaratii crestini sunt aproape pe cale de disparitie..nu trebuie sa ne sperie aceasta...dar ceva trebuie facut - noi cei tineri avem o datorie sa ne aparam tara si credinta asa cum au facut-o si inaintasii nostrii...nu vreau sa ma dau in barci aici si sa zica lumea -vai ce patriot e asta ce trancaneste aci de vreo 2 ore - eu o simt ca pe o datorie...si ma bucur sa sunt roman si crestin..ce spui tu repet este bine dar indraznesc sa spun ca pare ca o lumanarica aceasta solutie in gramada de foc a patimilor care pare sa mocneasca si sa arda din ce in ce in aceasta tara romana si ortodoxa..
De ce este lovita familia? Eu stiu ca un rau trebuie inlaturat de la radacina... Deci, acestea pe care le vedeti sunt roadele, dar samanta ati gasit-o?
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:23:43
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
De ce este lovita familia? Eu stiu ca un rau trebuie inlaturat de la radacina... Deci, acestea pe care le vedeti sunt roadele, dar samanta ati gasit-o?
Asta este deja o alta discutie. Samanta semintelor raului si necuratului pe lumea aceasta o reprezinta Diavolul, insa dracu e o radacina pe care noi nu o prea putem smulge. Putem eventual sa cautam sa fim feriti de ea, dar nu o vom putea birui.

Dar, desigur, nu vrajmasul este cel care lucreaza fizic pe pamant. Sunt multi 'agenti' ai sai: sectele, paganii, satanistii, ateii, dar mai ales Masoneria.

Exista un plan pregatit pentru zilele acestea, prezentat in Apocalipsa. Nimeni nu va putea opri aceasta profetie. Societatea va deveni din ce in ce mai rea, din ce in ce mai degradata. Putem eventual sa intarziem aceasta transformare daca ducem un Crestinism de rezistenta, daca purcedem pe calea muceniciei si a martirajului pentru Hristos.

Este cea mai placuta cale pentru Domnul.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 26.05.2010 at 21:26:07.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:25:16
Senior Member

Implicit

Citat:
draga Maria de acord cu tine pana intr-un punct as putea spune..nimeni nu arunca cu pietre in nimeni - cum spuneam si lui Alin noi crestini fiind nu uram pe nimeni..dar nu putem sa nu infieram pacatul sau boala ca sa raspund si lui konijiro.. nu putem tace..stii ce zic Sfintii Parinti aproapele tau cand greseste mustra-l si daca isi da seama de ce a facut si se intoarce ai castigat pe fratele tau..cand te impotrivesti pacatului pe fata nu poate fii vorba de nici o inchizitie..
Asa au zis si inchizitorii. Mare atentie! inteleg ce vrei sa spui, dar nu asa trebuie procedat. Vrei sa smulgi raul, nu ruperea fructelor il va distruge, ci nesemanarea semintei...
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:30:59
Senior Member

Implicit

Citat:
exemplul personal este prima dintre metode ai dreptate..dar in aceasta tulburare din ziua de azi cu greu putem gasi modele..majoritatea am ajuns sa fim foarte stresati, chinuiti si cand vedem un lucru anormal tindem sa raspundem cu manie - aici este lupta fiecariua dintre noi..vrem sa putem rezista crestini fiind in aceasta lume de pacat...daca mai si tacem suntem pierduti - insasi tacera noastra inseamna curajul si biruinta lor..sa nu fim asemenea..ne maniem -cei care suntem constienti ne rugam la Dumnezeu de iertare si EL intelege sunt sigur - poticniri - devine ceva gresit cand din asta ne facem un tel cum sunt anarhistii sau ma rog cei ce nu vor a stii de nimeni..noi vrem sa fim romani curati nu homosexuali..sa le lasam mostenire curata copiilor nostri..de vom cadea asta este...asa au cazut si cei dinaintea noastra pentru tara aparand-o pe ea si valorile ei..
Tragedia stii care e? Ca este suficienta o capetenie care sa dea tonul, si ceea ce pare "corect" in ochii omului de rand, se transforma in violenta macabra si lupta pentru putere. In stilul asta, nu mai este mult pana atunci. Unii se bazeaza mult pe aceste slabiciuni umane ale "omului justitiar" in locul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:35:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Asta este deja o alta discutie. Samanta semintelor raului si necuratului pe lumea aceasta o reprezinta Diavolul, insa dracu e o radacina pe care noi nu o prea putem smulge. Putem eventual sa cautam sa fim feriti de ea, dar nu o vom putea birui.

Dar, desigur, nu vrajmasul este cel care lucreaza fizic pe pamant. Sunt multi 'agenti' ai sai: sectele, paganii, satanistii, ateii, dar mai ales Masoneria.

Exista un plan pregatit pentru zilele acestea, prezentat in Apocalipsa. Nimeni nu va putea opri aceasta profetie. Societatea va deveni din ce in ce mai rea, din ce in ce mai degradata. Putem eventual sa intarziem aceasta transformare daca ducem un Crestinism de rezistenta, daca purcedem pe calea muceniciei si a martirajului pentru Hristos.

Este cea mai placuta cale pentru Domnul.
Martirajul lui Hristos nu inseamna luat lopata-n mana si lovit in stanga si-n dreapta, ci nerenuntarea la credinta in Dumnezeu si in dreptatea Sa.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:35:09
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Implicit @konijiro

Sincer acum. Da

@ konijiro

Stii de ce te intreb ? pentru ca imi e teama ca impingem discutia in alt loc..undeva departe de subiect..de unde stii tu ca eu o aplic selectiv ?..stii cumva ce fac dimineata cand ma scol sau seara cand ma culc ? ai obiceiul cumva sa bagi toti crestinii intr-un borcan si sa pui si eticheta ? sincer nu ma astept la prea mult sa se inteleaga pentru persoane ca dumneavoastra..stii ce este comic(dar nu de ras) la aceste persoane ? par si chiar se invart in jurul cozii..au o neliniste..de unde asta domnule konijiro ?..cum de o vad ? f simplu...(adevaratii)crestinii nu sunt asa zbuciumati asa cum sunt cei care vor sa-l masoare pe Dumnezeu cu metru si sa-l cantareasca cu eprubeta..vor ei sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista si cate si mai cate..va e frica ca daca eu cred in Dumnezeu va fur energia si aerul in care respirati ??? fiti daca se poate zice asa - linistiti - nu vrem sa va luam aerul ! te salut !
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:38:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Fals. Cand atacau turcii o stat Stefan cel Mare cu mainile in san ? Nu, a purces la taiat si zdrobit capete. Si a ajuns Sfant!

Cand veneau arabii o stat Vlad Tepes si s-o uitat cum distrugeau dreapta-credinta si puneau turban la fiecare pe cap? Nu, i-a rupt si i-a tras in teapa pe toti. Mai avem asemenea conducatori? Vai de capul nostru...

Ortodoxismul nu inseamna mamaliga, nu inseamna verticalitate cat o molusca or gelatina, Ortodoxismul se face si pe campul de batalie, cu o cruce in mana si cu o sabia in cealalta. Iubesti iubesti, dar NU cand ataca Credinta si Adevarul.
Crestinismul inseamna in primul rand, dragoste fata de aproapele ( orice om) si fata de Dumnezeu. Cel putin,acesta este mesajul. Ce a devenit? Dumnezeu cu mila... Una e sa te aperi, alta sa lovesti, desi cred ca crestinul adevarat stie ca nu trebuie sa se ingrijoreze pentru ca Dumnezeu ii va purta de grija, il va imbraca si-l va hrani, chiar si daca, la fel ca Fiul Omului, nu va avea pe ce sa-si aseze capul.

Last edited by maria-luisa; 26.05.2010 at 21:41:41.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:43:03
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Fals. Cand atacau turcii o stat Stefan cel Mare cu mainile in san ? Nu, a purces la taiat si zdrobit capete. Si a ajuns Sfant!

Cand veneau arabii o stat Vlad Tepes si s-o uitat cum distrugeau dreapta-credinta si puneau turban la fiecare pe cap? Nu, i-a rupt si i-a tras in teapa pe toti. Mai avem asemenea conducatori? Vai de capul nostru...
Problema e ca Stefan a zdrobit si ceva capete de moldoveni, fara prea mult timp pierdut pentru vreun proces echitabil, si asta e o caracteristica a unui sfant ortodox? Sa mai vorbim si de numeroasele relatii extraconjugale, devenite legendare? Nu o zic eu, ci cronicarii.

Daca ai citi si alta istorie in afara celei intoxicate de nationalism, ai afla ca cei pe care ii mentionezi mai sus nu au luptat pentru ortodoxie, ci pentru posibilitatea de a negocia conditii mai bune de vasalitate cu Poarta. Pentru ca da, in Europa feudala, conditia de vasalitate era realitatea. Daca crezi ca e vorba de independenta, te inseli, pentru ca acest concept, asa cum il stim acum, a aparut abia pe sa sfarsitul veacului 18, si a durat ceva pana cand a ajuns si la noi, in Est.

In plus, ia zi, daca Tepes era atat de ortodox, cum de s-a convertit la catolicism? Nu era mucenicia o cale mai onorabila?

Citat:
dar nu putem sa nu infieram pacatul sau boala ca sa raspund si lui konijiro..
Tocmai, ca nu mi-ai raspuns. Reiau:

1. Daca legea lui dumnezeu e mai presus de orice, cum iti permiti sa o aplici selectiv?
2. Daca esti ND este o organizatie nationalista si patriota, cum de nu va vad in strada decat cand e vorba de homosexuali? Unde erati cand tara era devalizata de politicieni, in ultimii 3 ani? Intr-un mod cat se poate de evident?

Citat:
Spune-mi, te rog, am intrebat si alti crestini, si raspunsurile au fost vagi: de ce iti e teama de Apocalipsa? Nu reprezinta revenire lui Isus pe Pamant? Momentul cand toti satanistii, ateii, masonii si, ma rog, toti aia care nu iti plac tie vor fi aruncati in iad si tu si restul crestinilor veti ajunge direct in Rai? Deci de ce e ideea Apocalipsei ceva ce trebuie amanat? Daca eram crestin, si eram convins ca ceea ce fac si cred e bine, eram bucuros sa aud ca vine.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:43:50
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Martirajul lui Hristos nu inseamna luat lopata-n mana si lovit in stanga si-n dreapta, ci nerenuntarea la credinta in Dumnezeu si in dreptatea Sa.
Hristos nu este impartit...este acelasi si pentru militar si pentru calugar si pentru crestin...fiecare isi intelege chemarea cum ii da Dumnezeu...unii inteleg sa slujeasca pe Dumnezeu stand acasa si citind o rugaciune altul pe front cum au fost inaintasii si poate unii din parintii nostri...este una si aceeasi datorie..Dumnezeu, neam si tara..odata ce plecau pe front pentru apararea tarii plecau multi dintre ei spovediti si impartasiti..daca vedeai pe cineva cu arma(lopata) in mana si tu cu, cartea de rugaciuni in mana poti sa zici ca tu esti mai dreapta in fata lui Dumnezeu ??? (cred ca intelegi e doar o discutie nu te invinovatesc de nimic) Dumnezeu le judeca..asa erau si cei de prin inchisori - slujeau pe Dumnezeu si tara si asa au si murit - cu aceasta nadejde !
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:51:32
Senior Member

Implicit

Citat:
exemplul personal este prima dintre metode ai dreptate..dar in aceasta tulburare din ziua de azi cu greu putem gasi modele..majoritatea am ajuns sa fim foarte stresati, chinuiti si cand vedem un lucru anormal tindem sa raspundem cu manie - aici este lupta fiecariua dintre noi..vrem sa putem rezista crestini fiind in aceasta lume de pacat...daca mai si tacem suntem pierduti - insasi tacera noastra inseamna curajul si biruinta lor..sa nu fim asemenea..ne maniem -cei care suntem constienti ne rugam la Dumnezeu de iertare si EL intelege sunt sigur - poticniri - devine ceva gresit cand din asta ne facem un tel cum sunt anarhistii sau ma rog cei ce nu vor a stii de nimeni..noi vrem sa fim romani curati nu homosexuali..sa le lasam mostenire curata copiilor nostri..de vom cadea asta este...asa au cazut si cei dinaintea noastra pentru tara aparand-o pe ea si valorile ei..
Cred ca este suficient sa ne amintim atributele lui Dumnezeu si sa ne comportam ca atare: bunatate, dragoste, mila, rabdare, intelepciune, dreptate, adevar ( in primul rand cu noi insine), toate aceste calitati prin care este scris chipul lui Dumnezeu in om. Confuzia este marea problema... Tot ce este scris in noi, se revarsa din pacate in afara. Ne reflectam unul pe altul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
"Pace vouă ", o binecuvântare pentru o stare de normalitate ! cristiboss56 Pocainta 4 01.08.2013 19:22:30
Marsul pentru viata ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 3 20.03.2012 20:22:39
Marsul vietii la Paris (22 ian. 2012) laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 48 04.02.2012 22:25:19
Marsul Distrugatorului eodor nastasa Generalitati 11 19.04.2010 21:04:37