Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2010, 10:39:27
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Frate Laurentiu, ne spui de ce nu este implicata Patriarhia in acest caz? Sau eviti aceasta intrebare?
Doamne-ajuta!

Sora draga, este adevarat, pentru a nu sminti pe cei care nu sunt familiarizati cu administratia BOR de azi, nu am vrut sa raspund la aceasta intrebare. Pe de alta parte nici eu nu cunosc raspunsul in amanunt.

M-am interesat si atat cat am aflat, pot sa iti spun ca:

- azi, parohiile sunt cele care sustin BOR, si nu invers. Adica, banii pe care fiecare parohie ii strange prin diferite activitati (vanzari de lumanari, de obiecte de cult etc) merg la forurile superioare. BOR foloseste acesti bani in proiecte de anvergura: Radioa si TV TRINITAS, tipografii, proiecte nationale (Catedrala Mantuirii Neamului de exemplu, asezaminte socio- culturale).

- reabilitarea unei biserici este facuta pe baza unui proiect de lucrare aprobat de forurile ierarhic superioare, dar nesustinut financiar de acestea. Intreaga responsabilitate a derularii lucrarilor apartine preotului paroh.

In timpul patriarhilor Iustin si Iustinian, BOR s-a implicat direct (inclusiv financiar in rezolvarea unor astfel de lucrari. Dupa aceea insa, activitatile s-au desfasurat din ce in ce mai pregnant in directia pe care am expus-o mai sus.

Deci, in acest caz nu exista rezolvare din perspectiva solicitata de tine si pe care mi-as fi dorit-o si eu.

Pana duminica seara, cu tot dragul,
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 11:02:46
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Multumesc pentru raspuns, frate Laurentiu!
Imi pare rau sa aud ca lucrurile nu sunt asa cum ar trebui in sanul BO.
Preotii nu sunt "moguli" ca sa poata garanta financiar constructia unei biserici! Iata asadar cum se ajunge la situatii dramatice precum cea de fata!!
Doamne ajuta sa se stranga banii necesari! Amin.
Vechi 11.06.2010, 14:55:19
Constanta
Guest

Implicit adresa de mail corecta a parintelui Nicolae Nistorenco

Am vorbit cu parintele si adresa sa de e-mail corecta este :

agromar_nico2006@yahoo.com (intre agromar si nico este liniuta jos)

Last edited by Constanta; 04.09.2011 at 11:52:55.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 11:55:43
Constanta
Guest

Implicit Prea multa vorba

Dovedindu-se ca este un caz real in care putem sa ajutam, cred ca au fost prea multe discutii.
Si nu este vorba de a primi mai multe informatii, ci de acea placere de a avea cineva ultimul cuvant.
In societatea noastra e la fel, in biserica sunt multe persoane , femei in varsta care nu au liniste si le stiu ele pe toate, nu stiu, totusi poate ar trebui sa ne revenim.
Pe de o parte se dau citate, iar pe de alta parte e o vorbarie fara nici un rost.

Am vorbit si eu cu parintele si m-a impresionat.Nu stiu daca realizati in ce situatie stresanta se afla dansul si familia sa.
Cati dintre cei "destoinici" in vorba de aici, s-ar incumeta sa-si buna avutul gaj pentru "a aduce un prinos" Bunului Dumnezeu si credinciosilor din parohia sa.

Cred ca nimic nu e intamplator...
Reply With Quote
Vechi 16.06.2010, 16:17:52
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Implicit

S-au rezolvat problemele parintelui?
Reply With Quote
Vechi 16.06.2010, 17:54:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
S-au rezolvat problemele parintelui?
Iertare, ieri si azi au fost doua zile foarte "aprinse", si nu am reusit sa raspund numanui. Maine dimineata o sa vorbesc cu parintele si o sa incerc sa fac o evaluare a situatiei.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 12:50:21
Senior Member

Implicit Frati si surori

Doamne-ajuta!

Ceea ce pana acum o saptamana parea a fi foarte greu, daca nu chiar imposibil - strangerea celor 10.000 RON (100.000.000 Lei vechi) - iata ca prin iubire, prin Hristos, cu rugaciunile catre Prea Sfinta Nascatoare de Dumnezeu, Stapana noastra si a tuturor Sfintilor Parintilor nostri, aproape ca am reusit. Pana ieri, la pranz, s-au adunat 6200 RON. Asa cum va spuneam, au venit sume atat din tara cat si din strainatate (Franta, Olanda, Germania, Marea Britanie). Parintele Nicolae si familia sa va multumeste tuturor celor care ati fost alaturi de dansii cu un gand bun, cu o rugaciune, cu cei doi banuti ai vaduvei, si nu ati trecut indiferenti pe langa durerea dansilor. Fara voi, frati si surori de pe acest forum, azi familia Nistorenco era aruncata in strada si toate bunurile executate silit.

Fara sa dau nume, pentru ca nu am vrut sa stiu cine, din corespondenta pe privat stiu si as vrea sa subliniez ca au venit spre ajutorul familiei Nistorenco si frati de alte confesiuni, dovada ca iubirea si compasiunea ne aduna inimile tuturora intru Hristos.

Azi, sunt fericit sa va fi cunoscut, sa va fi intalnit chiar si doar la distanta. Multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta sansa si va pastrez pe toti in inima mea cu adevarat ca pe frati si pe surori.

Am pus inceput bun. Mai avem putin. Ar mai fi nevoie de 3.800 RON pentru a termina cu bine ce am inceput. Va rog frumos, nu va ganditi neaparat la sume mari. Cat de putin putem contribui, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom strange toata suma pana la urma. Ganditi-va ca am trimis peste 350 de mesaje. De asemenea, tineti cont ca au fost frati si surori care au participat cu sume mult mai mari decat media. Spun toate acestea pentru ca pericolul nu a fost eliminat. Au obtinut un ragaz de cateva zile pentru a putea fi adunata si restanta ramasa. Deci, inca sunt in zona critica.

Nu este un apel la cei care nu vor sa ajute. Dar, cei care din diferite motive, ati vrut, dar nu ati ajuns la o agentie BRD, nu ezitati sa ajutati. Timpul trece foarte repede azi.

Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 13:38:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
este vorba de un preot care a girat cu casa sa reparatiile la biserica. A venit criza, au mai venit si alte probleme si acum banca i-a trimis scrisoare de anuntare ca va fi executat silit, pentru ca nu a achitat ratele. Asta inseama ca se va muta in strada cu sotia si copiii.
E adevarat ca nu a girat cu casa, ca sta in chirie si ca, in general, isi platea cu intirziere ratele si alte datorii?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 13:58:24
topcat
Guest

Implicit

Si, de asemenea, ca in loc sa isi plateasca cu banii din donatie creditul la banca, ii cheltuie?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 14:46:21
Senior Member

Implicit Nu ma asteptam de la fratia ta la asemenea mizerie!!!!

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si, de asemenea, ca in loc sa isi plateasca cu banii din donatie creditul la banca, ii cheltuie?
Doamne-ajuta!

Ceea ce iti raspund acum este valabil pentru ambele postari:

Dumnezeu sa te ierte, ca nu stii ce faci!

Pana acum ai facut proba unor interventii echilibrate. Dar, abia azi am inteles cat de jos poti sa cobori. Am dat telefoanele si adresa parintelui. Cel care nu crede poate sa mearga acolo, sa sune, sa roage pe cineva care locuieste in apropiere sa se intereseze. Ce am scris este edevarat.

Scriu si inca nu-mi vine a crede ca ai putut sa faci ceva atat de josnic. Dumnezeu sa te ierte!

Doamne-ajuta!

Last edited by laurschepsis; 18.06.2010 at 14:49:00.
Reply With Quote
Răspunde