Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2015, 19:04:51
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Stii de ce am rezerve? Fiindca de exemplu parintele Arsenie Papacioc spune ca parintele Arsenie Boca credea in reincarnare. Dar insusi parintele Boca a scris cu mana lui un fragment care s-a tot citat din care reiese exact invers: anume ca era impotriva reincarnarii si o combatea. Acum pe cine sa cred? Pe parintele Papacioc sau pe Arsenie Boca insusi ?
Asta ca sa vezi cat e de complicat totul.
Eu din ce am citit din scrierile Parintelui, nu am vazut nimic exagerat(dupa umila mea parere).Poate un pic de asprime in privinta respectarii legilor crestinesti, dar e normal, noi ne-am departat atat de mult de esenta, ca ni se pare foarte greu ce ne invata un parinte calugar.Nu stiu, poate cel mai indicat ar fi sa nu isi mai bata nimeni capul cu ce ar fi zis sau nu ar fi zis unul si altul, ca nu ne foloseste la nimic. Doar ne distrage atentia de la datoria noastra zilnica.
Vechi 27.06.2015, 19:10:14
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Alex, ai dreptate. Eu unul cred ca cel mai bine lasam Biserica sa se pronunte. Ce va zice Biserica aia voi crede si eu.
Vechi 27.06.2015, 19:16:43
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Da, si între timp, cât Biserica nu se pronuntă nu trebuie alimentată idolatria fată de pAB.
Vechi 27.06.2015, 19:30:53
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tabitha Vezi mesajul
Da, si între timp, cât Biserica nu se pronuntă nu trebuie alimentată idolatria fată de pAB.
Banuiesc ca nu trebuie alimentata idolatria fata de nimeni.
Vechi 27.06.2015, 19:57:55
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Nici idolatria, nici vituperarea. Asta inseamna echilibru, sau cale de mijloc.
Vechi 27.06.2015, 20:03:55
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
S-a mai întâmplat în istoria lumii
și îmi îngădui să cred că se va întâmpla mereu, până la sfârșit,
ca oamenii să se adune laolaltă și să cugete la om și la Dumnezeu, la întâmplările vieții...:) Ba, încă, și la voalurile morții.

Îmi vine în minte o întâmplare de acest fel petrecută pe-un drum, unul care ducea la Emaus. Atunci, doi oameni încă nelimpeziți și mult necăjiți, în așteptarea iubitoare a inimii lor, depănau mergînd și mergeau depănînd întâmplările vremii aceleia. Ei nu erau lămuriți cu totul. Așteptau, nădăjduind. Așteptau în iubire, Iubirea.
S-a alăturat lor un alt călător iar ei au fost mirați - cum, toată lumea știe ce s-a întâmplat iar tu nu știi încă nimic?
Acela, însă, a lăsat deoparte întâmplarea vremii și, pentru o clipă, doar, s-a cufundat în cercetarea Cuvântului. El cunoștea bine Scripturile! Le-a vorbit lor, pe îndelete, ori poate concentrat, cu foc aprins, așa cum doar el se pricepea... Că, doară, Domnul Își cunoaște și Scriptura și cititorii, nu-i așa?

Apoi au rămas singuri. Și se mirau: ai văzut cum ardea inima în noi când ne tâlcuia El scripturile, pe cale?

Fraților, să căutăm cu bunăvoință și nădejde Duhul Atoateluminător al Domnului, mai întâi! Și, căpătînd noi oarece părtășie cu El, să ne lăsăm doar atunci încredințați de cele ce ni le va arăta în legătură cu noi și cu Dumnezeu și, poate, legat și de Părintele Arsenie Boca.
De nu arde inima în noi atunci când pomenim pe Părintele, cum cugetăm? Să nu fie el omul lui Hristos? Dar, dacă, vai, nu suntem noi cu adevărat călătorii aceia spre Emaus și spre Împărăție?...
Aceasta îmi pare a fi prima grijă potrivită pentru noi, iar nu vreo alta, exterioară nouă...
Mă iertați de îndrăzneală,
Doamne ajută!
Te iertăm, cum să nu...care Părintele?
Vechi 27.06.2015, 20:07:38
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Nici idolatria, nici vituperarea. Asta inseamna echilibru, sau cale de mijloc.
Păi nu vituperează nimeni. Sunt oameni ai Bisericii care îndeamnă credinciosii la luare aminte în ceea ce-l priveste pe pAB, "minunile" si viata lui "sfântă", atâta tot. Cu marketing-ul mai greu să lupti, se vinde bine brandul "Arsenie Boca".
Vechi 27.06.2015, 21:32:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Stii de ce am rezerve? Fiindca de exemplu parintele Arsenie Papacioc spune ca parintele Arsenie Boca credea in reincarnare. Dar insusi parintele Boca a scris cu mana lui un fragment care s-a tot citat din care reiese exact invers: anume ca era impotriva reincarnarii si o combatea. Acum pe cine sa cred? Pe parintele Papacioc sau pe Arsenie Boca insusi ?
Asta ca sa vezi cat e de complicat totul.
Din moment ce avem lăsat scris de Părintele Arsenie Boca, tu pe cine crezi? :)))
Acea afirmație a părintelui Arsenie Papacioc apare într-o înregistrare audio, o înregistrare foarte dubioasă, a cărei autenticitate nu poate fi dovedită.

• "Reîncarnarea (indiană) se referă la oameni – și deosebirea între om și înger este o deosebire de natură, nu numai de desăvârșire. Deci oamenii, forțați de karma, trebuie să se renască în vieți succesive, să-și ispășească fără să știe vinovățiile din viețile trecute, până când încercând să se dezlipească de dorința vieții nu mai contractează legături care să-i reclame la ispășire. Purificarea aceaste se face automat și necesită perioade de zeci de mii de ani.
Dacă doctrina aceasta ar exprima adevărul, toată iconomia, mântuirii omului descoperită nouă prin Iisus
Hristos, ar fi inutilă. Mântuirea ar fi automată, iar venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost.
Dar fiindcă a venit Iisus și a pus cu adevărat problema măntuirii omului, reîncarnarea, deci mântuirea automată, nu are nici o bază în Revelație. O mai spune și Sfântul Pavel: „Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați” (Evrei 9, 27). Deci nu este rânduit să fie vieți și morți succesive." (extras din Tanalanții Împărăției - Părintele Arsenie Boca)
Vechi 27.06.2015, 22:20:31
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Din moment ce avem lăsat scris de Părintele Arsenie Boca, tu pe cine crezi? :)))
Acea afirmație a părintelui Arsenie Papacioc apare într-o înregistrare audio, o înregistrare foarte dubioasă, a cărei autenticitate nu poate fi dovedită.
Oare ce este atat de "dubios" si lipsit de autenticitate, in aceasta inregistrare dintre Parintele Ioanichie Balan si Parintele Arsenie Papacioc? (https://www.youtube.com/watch?v=w9AAI9iwvkM) Eu o gasesc chiar credibila avand in vedere "greutatea" cuvantului Parintelui Papacioc in ortodoxia romaneasca. Ascultati cu totii pana la capat si decideti in virtutea credintei, nu a intereselor de grup sau mai grav, a dorintei nepotrivite, de a-l face pe Parintele Arsenie Boca, sfant, fara voia lui Dumnezeu!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 27.06.2015, 22:32:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Părintele acesta care vorbeste mi se pare întreg la minte. Ce este fabulatie în faptul că s-au găsit în biblioteca Mănăstirii Sâmbăta câteva sute de cărti ale pAB despre magie si vrăjitorie?? Min. 13:33 .

Păi uită-te mai bine la video-ul pe care l-am postat. Nu este informatie la mâna a 14-a. Chiar părintele Teofil Paraian de la Sâmbăta a zis că acele cărti au fost ale lui Arsenie Boca.
Da, erau ale Părintele Arsenie Boca, în sensul că le-a citit, studiat, dar nu că ar fi scrise de însuși Părintele. :)))
Nu e ceva nou că Părintele citea cărți despre magie, vrăjitorie, reîncarnare. Asta nu înseamnă că și credea în așa ceva. :)))
Dacă ai fi citit scrierile Părintelui ai fi râs la asemenea afirmații.

Părintele studia asemenea cărți pentru a ști cât mai bine toate meșteșugurile vrăjmașului. La fel și Părintele Ghelasie de la Frăsinei a studiat diferite forme ale credinței în reîncarnare și a fost acuzat că ar fi străin de ortodoxie. Iată și o explicație a Părintelui Valerian pentru acest studiu: https://www.youtube.com/watch?v=F4gxyXh-nas&t=13m26s

Citat:
Sau faptul că părintele Arsenie Papacioc spunea că ar fi o mare greseală să fie canonizat Arsenie Boca.
O sursă?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31