![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, va urmaresc de multa vreme, si daca am capatat cat de cat trecere in fata voastra, va implor, nu va mai razboiti unul cu altul, sunteti cu totii asa de iubiti de Dumnezeu, care v-a dat atatea daruri - o inteligenta sclipitoare, putere de intelegere, sanatate, ravna... va rog, folositi-le pe acestea pentru a-i ajuta pe ceilalti, printre care ma numar si eu, cea mai amarata dintre voi...
Daca am suparat pe cineva, iertati-ma, ca niste iubitori de oameni ce sunteti... Iar in privinta postarii, ii multumesc lui Costel ca mi-a deschis ochii... |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica este Trupul lui Hristos si Hristos.
Oamenii nu sunt Biserica ci fac parte din Biserica , adica Trupul lui Hristos.Oamenii sunt madulare ale trupului lui Hristos.Trupul este Biserica.Iar Trupul lui Hristos nu are madulare de desfranata.Biserica reprezinta Imparatia Cerurilor, pe pamant, si Imparatia lui Hristos peste care El domneste.Pentru ca El este cap Bisericii si Trupul Sau reprezinta Biserica.Hristos este Mantuitorul Trupului, si capul Trupului si Biserica este Mireasa Sa, care este mantuita.Deci oricine face parte din Biserica este si el mantuit.Iar noi fiecare ne facem lacasuri ale Duhului Sfant prin Biserica, apropiindu-ne de piatra cea adevarata , de mare pret, devening noi insine pietre vii, si temple ale Duhului Sfant, pentru ca Duhul locuieste in noi.Dar Duhul Sfant , Duhul lui Dumnezeu este nedespartit de Biserica ,vedem si in Apocalipsa ca Duhul este impreuna cu Mireasa(Biserica) si oricine asculta chemarea Bisericii si a Duhului se impartaseste de Hristos , si primeste in dar apa cea adevarata. Unde este Biserica, acolo este si Duhul lui Dumnezeu;unde este Duhul lui Dumnezeu acolo este Biserica si tot harul. Sf Irineu al Lyonului 1Timotei 3.15 Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. |
|
|||
|
|||
![]()
33. Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii.
34. Deci au zis către El: Doamne, dă-ne totdeauna pâinea aceasta. 35. Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. 51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. 52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? 53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. 57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. 63. Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață. 66. Și de atunci mulți dintre ucenicii Săi s-au dus înapoi și nu mai umblau cu El. |
|
|||
|
|||
![]()
Elizabeta, nu ne certam, discutam doctrine biblice, exact ca intr-un comitet bisericesc. Sunt discutii pertinente si fara [prea multe] jigniri.
![]() Danut, scrie clar care este templul Duhului Sfant: 1 Cor 3:16 Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? Bun, tu zici ca e biserica. Defineste-mi si mie biserica. Acum este BO, da? In primul secol ce era biserica, tinand cont ca nu existau nici autorizatii, nici impozite la stat, nici numele de "ortodox"? Stiu ca e trupul lui Hristos, iar Hristos e capul.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Credeam ca asta ti-am facut , ca ti-am definit Biserica.
Coloseni 1.18 Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. 23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este. 24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul. 25. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea, 26. Ca s-o sfințească, curățind-o cu baia apei prin cuvânt, 27. Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană. 29. Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica, 30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui și din oasele Lui. Efeseni 5 16. Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? 17. De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi. 18. Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înțelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înțelept. Nu poate deveni nimeni templu al lui Dumnezeu daca nu se naste de sus si daca nu face parte din Imparatia lui Dumnezeu , care este Biserica lui Dumnezeu.Asa cum nu este Duh Sfant in afara Adevarului , caci insusi Duhul Sfant este Duhul Adevarului.Asa ca oricine face parte din Biserica este si el templu a lui Dumnezeu.Dar Cuvantul acesta , si piatra aceasta din capul unghiului pentru cei care nu vor sa inteleaga e pricina de sminteala si pe cine cade va strivi.Multi dintre ucenici au incetat al urma pe Hristos , dupa ce le-a zis ca el e painea ce se coboara din cer care da viata lumii si ca Trupul Sau(adica Biserica) o va da spre viata lumii.Doar in Biserica avem Tainele(Sacramentele) lui Hristos.Ne putem mantui fara Taine?Fara Botez?Fara Mirungere?Fara Sfanta Euharistie(Impartasanie)?In Biserica este Sfanta Euharistie.In Biserica ne putem Impartasi de Trupul si Sangele lui Hristos. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. 57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Hristos imparateste prin Biserica, pe care a rascumparat-o cu sangele Sau, pe care o si hraneste si care este sfintita prin Duhul Sfant care este prezent in Biserica.Biserica este una, precum Adevarul , unul este.Biserica este una si aceasi de 2000 de ani, marturisirea de credinta ramane aceiasi si adevarul din neam in neam prin Duhul Sfant si prin supunerea Bisericii fata de Hristos.Aceasta este Mireasa lui Hristos , care este impreuna cu Duhul si care cheama pe toti cei dornici si insetati de Adevar si pe cei care iubesc Lumina.Dar multi oameni aleg sa se impotriveasca Adevarului si isi iubesc propriile minciuni si amagiri, de aia nu vin la lumina. voi opri aici discutia Last edited by Danut7; 02.12.2009 at 16:57:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai definit nimic. Ai spus ca e trupul lui Hristos - stiam. Asta e o metafora. Dar nu ai spus ce o vezi tu ca e, practic si palpabil. Spui ca nu sunt cei credinciosi, dar nici nu spui ce este. Cultul e ceva abstract si nu era pe vremea Domnului, deci nici asta nu poate fi. Or fi preotii sau catedralele...
Dai o gramada de atribute ale bisericii, dar nici o definitie. Poate Elizabeta are dreptate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica este poarta Cerului , Imparatia Cerurilor pe pamant , paradis terestru , pom al vietii prin frunzele(Sfintele Taine) caruia ne vindecam ranile sufletului, transfigurare a Imparatiei Cerurilor , casa lui Dumnezeu impodobita de ferestri catre cer(sfintele icoane).Biserica reprezinta un paradis pe pamant locul unde ne intalnim cu Dumnezeu si cu Cerul.Este poarta si usa cerului si Imparatia lui Dumnezeu pe pamant.In Biserica se uneste cerescul cu pamantescul , umanul cu divinul.In timpul liturghiei in Biserica se unesc oamenii cu ingerii, cu sfintii si cu Dumnezeu.Ca la Nasterea Domnului nost, in care ingeri si oameni se veseleau impreuna.In Biserica sunt prezenti atat cei pamantesti cat si fiintele ceresti,vezi viziunea din Apocalipsa.De aceia spune si Pavel ca femeile cand se roaga in Biserica ar trebui sa aiba capul acoperit ca semn de supunere pentru ingeri.Din nou, Biserica nu este totalitatea religiilor false,ca toate sunt false si nu exista adevar in afara adevarului si Duh Sfant in afara Duhului Sfant , si nici Imparatie in afara Imparatiei, ci Biserica este una singura , precum unul singur e Domnul si Mantuitorul ei.Adevarul este Unul Singur , nu exista mai multe "adevaruri" sau "adevaruri diferite".Minciuna este de mai multe feluri , adevarul numai Unul.Mireasa lui Hristos este curata , la fel si Trupul Sau.Madularele trupului Sau nu sunt madulare de desfranata.Daca torni intr-un pahar cu apa necuratie , mai e curata apa?La fel si cu toti care intineaza adevarul , daca imbini minciuna cu adevarul , nu pervertesti adevarul?Asadar si prin aceasta imbinare a minciunii cu adevarul , adevarul nu mai e adevar ci devine o minciuna.Caci aceasta o zice si Apostolul Ioan despre cei ce au primit ungerea Duhului Sfant.
20. Iar voi, ungere aveți de la Cel Sfânt și știți toate. 21. V-am scris vouă, nu pentru că nu știți adevărul, ci pentru că îl știți și știți că nici o minciună nu vine din adevăr. Asadar nici o minciuna nu vine din adevar. De asemenea credinta ne mantuieste , prin credinta suntem mantuiti, prin marturisirea cea dreapta si credinta data sfintilor.Prin credinta adevarata.Credinta = "Religie". Ortodoxia este Adevarata marturisire si credinta cea adevarata , "religia" cea adevarata.Dar ca nu e religie caci a fost infiintata insusi de Hristos prin Jertfa pe cruce.Biserica este zidita pe Hristos , pe apostoli pe prooroci si pe sfinti.Biserica este ierarhica si organizatorica de la inceput. 1Corinteni 12:28 Și pe unii i-a pus Dumnezeu, în Biserică: întâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea învățători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor. 19. Deci, dar, nu mai sunteți străini și locuitori vremelnici, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții și casnici ai lui Dumnezeu, 20. Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos. 21. Întru El, orice zidire bine alcătuită crește ca să ajungă un locaș sfânt în Domnul, 22. În Care voi împreună sunteți zidiți, spre a fi locaș al lui Dumnezeu în Duh. Efeseni 2 11. Și el a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători, 12. Spre desăvârșirea sfinților, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos, 13. Până vom ajunge toți la unitatea credinței și a cunoașterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârșit, la măsura vârstei deplinătății lui Hristos. 14. Ca să nu mai fim copii duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii, 15. Ci ținând adevărul, în iubire, să creștem întru toate pentru El, Care este capul - Hristos. Efeseni 4 1Corinteni 4.1 Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu. 6. Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului. 7. Dar el trebuie să aibă și mărturie bună de la cei din afară, ca să nu cadă în ocară și în cursa diavolului. 8. Diaconii, de asemenea, trebuie să fie cucernici, nu vorbind în două feluri, nu dedați la vin mult, neagonisitori de câștig urât, 1 Timotei 3 Episcopi, diaconi , preoti s.a.m.d Last edited by Danut7; 02.12.2009 at 19:24:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai, Danut, tu spui foarte frumos ce spui, si nu stiu cum sa mai spun sa nu te supar. Realizezi ca sunt metafore ce spui? Sunt frumoase, adevarate, dar nu dau o definitie bisericii. Mai concret, tu ai spus ca Biserica are o parte pe pamant. Ai putea sa pui mana pe Biserica si sa spui "aceasta este"?
Adica, eu am spus ca biserica e totalitatea celor credinciosi, deci ceva palpabil; poti pune mana pe un credincios , e palpabil. Dar tu nu esti de acord cu aceasta definitie. Da tu alta, scurta si pragmatica: "Biserica este asta sau asta" si arata-mi-o. Definitia credintei este clara in Biblie: Evrei 11:1 Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute. Credinta mai este si puterea de a muta muntii. Este un dar al Duhului Sfant. Nici o legatura cu religia, care ste asocierea unor oameni cu idei asemanatoare.
|
|||
|
|||
![]()
Da Biserica aceasta este.Biserica ortodoxa,cred ca gasesti una si la tine in oras sau sat.Dute si pune mana pe ea,aia e
![]() Tot asa ca sa vezi , ca , credinta = religie.Crede un penticostal precum se crede la penticostali?Da.Crede un baptist precum se crede la baptisti,da.Crede un adventist precum sa crede la adventisti?Da.Atunci credinta = religia, in majoritatea cazurilor. Stii care e problema, faptul ca raspunsurile mele nu sunt pe gusturile tale, nu ca nu ar fi la subiect.La fel si cu vorbirea in limbi.Draga eu iti spun adevarul.Tot asha iti spun ca nu exista mantuire in nici o alta religie, in afara de Ortodoxie.Si Biserica lui Hristos este Biserica Ortodoxa, nu toata plentitudinea de secte si religii mincinoase.Ca nu este Biserica lui Hristos "Turnu Babel" sau o desfranata.Ci Biserica lui Hristos e sfanta si e infatisata lui Hristos precum o fecioara neprihanita. |
|
|||
|
|||
![]()
No, daca tot spui ca secta mea e infecta, desi nu te-am invitat sa faci curatenie pe acolo, continui si eu sa te intreb pana dai un raspuns sincer: Daca biserica = biserica ortodoxa, ce este biserica ortodoxa? Spui ca e cladirea. Care? Cea din orasul meu, al tau sau toate? BO = totalitatea cladirilor in care se oficiaza cultul ortodox? Inclusiv clopotnite si anexe?
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|