![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar mai putin s-au referit cand nu sunt conditii obiective,egale de a cunoaste acel adevar. Cand acela traieste intr-o cultura si are de copil inoculate niste idei si un intreg mediu social ,ii este infinit mai greu sa creada in alt zeu (pentru el) , decat noua sa credem in Dumnezeul cu care ne am nascut si am fost botezati de mici. De aceea si noua ar trebui sa ni se ceara infinit mai mult decat lui Poate cineva sa duca aceasta inegalitate de sarcina ? Cand noi avem totul de partea noastra si de abia miscam un deget ,cu greu? Manutirea este doar prin Hrisots ,caci nu exista alta mantuire decat El. Caci si ortodox daca ai fi ,tot prin Hristos te mantuiesti , nu prin eticheta ca esti ortodox Dar nu se cade noua a judeca sansele celorlalti,decat pe cei care au oarecare conditii,apropiate de ale noastre , pentru a primi adevarul. Si doar daca noi am reusit sa incepem macar procesul de curatire al sufletului nostru ,sa devenim blanzi si plini de dragoste ,ca sa putem purta cu success razboiul cu alte civilizatii,si sa si reusim castigarea unora. Altfel,doar interpetam strict niste pasaje , omorand adevarul cu slova , si mai umplandu ne si de mandrie desarta , si taierea sperantelor celorlalti. Si in loc sa adunam cu Hristos, risipim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca nici Catalin, cel care crede aceleasi traznai, nu a reusit sa citeasca toata teologumena. |
|
|||
|
|||
![]()
E clar!
Ma intreb unde o sa preferati sa fiti. In rai, cu Igor ( si atat probabil, dupa el ), sau in iad cu restul oamenilor care au fost si vor fi vreodata? :)) A da, si sa nu uitati sa-i urati lui Igor un bun venit, deoarece se pare ca el este Mesia care a venit a doua oara sa judece oamenii, si sa hotarasca cine merge unde. Last edited by abaaaabbbb63; 19.04.2015 at 16:06:28. |
|
||||
|
||||
![]()
Barsaumas, lasă clișeele, gândește logic, și natural, gândește firesc, e normal ce spun, sau mint ? Dacă mint, unde mi-e minciuna ?
Iar dacă nu mint, pentru ce nu crezi ce-ți vorbesc ? Iustin10, înainte de-a fi "blânzi și plini de dragoste", adică "blânzi ca porumbeii", cum spune versetul, cum și tu bine spui, și înaintea ta a spus-o Hristos, trebuie însă să fim și "înțelepți ca șerpii", continuarea versetului. Deci, iustin, frate, trebuie să înțelegem ce credem, înainte de-a crede. Iar după ce am înțeles, să nu rămânem aici, ci să și trăim ce credem. Și să nu rămânem aici. După ce trăim ce credem, trebuie să și păstrăm ce trăim. Iar după ce păstrăm ce credem, trăind, trebuie să apărăm. Iar după ce înțelegem ce credem, trăind, păstrând, apărând, trebuie să murim pentru Acest ideal. Pentru Biserica, înafara căruia nu vine mântuirea. (aviz Barsaumas, și alții ce trăiesc în iluziile extra-ecclesiam, care sunt de la luptătorii împotriva lui Hristos, duhurile căzute). Iar după ce murim, fiind în cele ale vieții, abea atunci vedem, că suntem vii defapt, și începem să continuăm să trăim în Împărăția Cerurilor, cum am început să trăim încă de pe pământ. Sau, -să nu fie-, să ne continuăm iadul, pe care l-am început din acest timp, trecător. Pentru că dacă ne luăm cu dulcegăriile, frate iustin10, ajungem ecumeniști, ajungem eretici, crezând că ne punem de-a curmezișul în fața porților Raiului, să nu-i lăsăm pe alții să intre, uitând însă dimensiunile la cele ce le vorbim... Din păcate, din nefericire... Sunt dimensiunile sacre, sfinte, cunoscute însă, care apoi, tratate umoristic, în stilul românesc, ne orbesc, și ne conduc la hău, la prăpastie și la întuneric, ne ucid și ne țin legați, uciși, să nu putem învia. Așa este, cum spui cu subînțeles, că sunt mândru, am slavă deșartă, și mult mai rău decât spui. Dar mai bine să fiu anatema de la Hristos, pentru frații mei, (Romani 9, 3) decât să văd, cu suferință și zbucium în inima mea, că frații mei, nu înțeleg ce este mântuirea, nu înțeleg ce este Biserica, nu înțeleg și nu acceptă ce este Hristos, și cum lucrează El. Nimic al meu, nimic al nostru, toate sunt date de Dumnezeu Hristos, celor curați cu inima, descoperite pruncilor, adică tuturor oamenilor care cercetează sincer și doresc să afle sincer, cu nevinovăție, ne neprefăcătorie, ca mai apoi odată ce au aflat, să anunțe toți vecinii, toți cunoscuții, de bucurie, ca femeia care a aflat drahma cea pierdută, de care spune Hristos. Iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 19.04.2015 at 16:08:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-cum sa nu mai folosim ortodox sau neortodox (adica eretic) daca sfintii au folosit acesti termeni,ortodox si eretic -nu se mantuiesc ereticii inaintea ortodocsilor pt ca sunt iin erezie ,adica in intuneric,tu nu intelegi ca erezia inseamna departare de Dumnezeu totala,putem sa pacatuim,sa mai cadem dar de intoarcem prin spovedanie,stim ca nu e bine,dar ereticii sunt in intuneric,in inselare ei nici nu-si dau seama si atunci de asta e bine sa le zicem ca sunt in intuneric ca sa vina la lumina -smerenia nu inseamna sa accepti ereziile -nu e mandrie daca judeci pe cineva pt erezii Efeseni 4:5 ~ “Este un Domn, o Credinta, un Botez.” citez din Pidalion :"Sfantul Marcu al Efesului a zis așa: Noi pentru nimică alta ne-am dezbinat de Latini, decât pentru că sunt, nu numai shismatici, ci și eretici, pentru aceasta nici se cuvine măcar a ne uni cu dânșii. -"nebotezați sunt Latinii, pentru că nu fac cele trei afundări și scoateri, după apostoleasca predanisire Deci latinii, și ca niște eretici botez nu pot da, pentru că au pierdut Darul cel începător desăvârșiri, și pe lângă aceasta, au răsturnat și apostolescul botezul acelor trei afundări" din Pidalion -deci nici papistasii,nici protestantii si ceilalti nu sunt botezati,nu au taine,deci cum se pot mantui ? Din cuvantul Sinodului al VII- lea Ecumenic (Niceea, 787) “Sa nu faceti nici inovatie, nici omitere in Predania pe care am pazit-o cu evlavie pina acum. Deoarece toti citi s-au pastrat inlauntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Si cu mare pedeapsa va fi condamnat cel ce va face fie adaugiri, fie omiteri.” Sinodul de la Constantinopol din anul 1724 “Cei care vor dezerta de la Ortodoxie si vor parasi parintestile si dreptele dogme ale credintei si Predaniile obstesti ale Bisericii si vor decadea si se vor indeparta cu inovatii si cu credinte absurde si cu obiceiuri eterodoxe si vor falsifica si vor maslui adevarul Ortodoxiei, acestia nici nu mai sint, nici nu se mai numesc crestini cu adevarat, ci se taie si se despart de totalitatea madularelor Bisericii si a crestinilor, ca niste eterodocsi si inovatori si se izgonesc afara din sfintul staul ca niste oi riioase si madulare putrede.” Sfintul Efrem Sirul (+379) “Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii! Sfintul Chiril al Alexandriei (+444) “Daca cineva schimba ceva in sfintele si dumnezeiestile dogme patristice, acest lucru nu trebuie sa-l luam drept clarviziune, ci drept crima si abatere de la dogma si pacatuire impotriva lui Dumnezeu.” -deci uite cum ereticii pacatuiesc impotriva lui Dumnezeu "“Si chiar daca am fi pacatosi in multe, totusi suntem ortodocsi si madulare ale Bisericii Universale, indepartindu-ne de orice erezie si urmind oricarui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotaririlor pe care le-au luat si le-au propovaduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desavirsit, ci pe jumatate, cel care crede ca are dreapta credinta, dar nu se alatura dumnezeiestilor Canoane.” Sfintul Teodor Studitul |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintul Fotie cel Mare, Patriarhul Constantinopolului (sec.X)
“Cea mai buna comuniune este comuniunea in credinta si in dragostea cea adevarata… Nu exista nimic mai minunat decit Adevarul! Exista doar o singura Biserica a lui Hristos, apostoleasca si soborniceasca. Nu mai multe, nici macar doua. Iar celelalte sunt sinagogi ale celor ce viclenesc si sinod al razvratitilor. Noi, dreptcredinciosii crestini, acestea gindim, asa credem, pe acestea le vestim. Este nevoie sa pazesti toate fara nici o exceptie si, mai presus de toate, cele ale credintei. Pentru ca daca ai devia cit de putin, pacatuiesti pacat de moarte…" -uite cum ereticii au pacate de moarte (ereziile,chiar daca ei au fapte bune omenesti) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt ca și cuvintele șarpelui din Rai, satana care vorbește Evei și-i spune: "Nu, nu veți muri! Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul" - Facere 3, 4-5. Așa și tu: "Ma intreb unde o sa preferati sa fiti. In rai, cu Igor ( si atat probabil, dupa el ), sau in iad cu restul oamenilor care au fost si vor fi vreodata?" Sunt exact 30 de cuvinte, ale șarpelui, ale satanei, spuse în Rai, și exact 30 de cuvinte ale tale, spuse pe forum. Și spune același lucru : NU CREDEȚI ! Minte ! Dar nu, nu mint ! Spun și mărturisesc Adevărul ! pe Hristos ! Care e Unul ! Mântuirea, care de la El vine, nu de la hristoșii mincinoși. Dumnezeu să te ajute, abaaaabbbb63, că ești orb, și în orbire. Și să ne ajute tuturor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 19.04.2015 at 16:18:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Înltă este credința înaintașilor noștri creștini! Ca un nou Everest peste celelalte înălțări ale spiritului uman dintotdeauna. Iar noi creștinii locuim, ca niște buburuze, pe coamele acestui munte gigantic.
Dar ce vom zice de locuitorii altor înălțimi? Ce vom zice oare despre cei ce viețuiesc, bunăoară, prin Alpi ori Carpați? Că sunt râme pe câmpie, iar nu vulturi ai altor înălțimi? Pesemne e greu să îți păstrezi limpezimea cugetului când te-ai trezit pe vârful Chomolungma, în aerul solicitant al tăriilor... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Igor, nu marturisesti Adevarul lui Hristos, poate numai pe cel propriu. Nu am auzit niciodata ca Iisus sa fi zis "Toti sunt eretici inafara de ortodocsi", deci ce ai spus tu este pur si simplu o opinie proprie pe care incerci sa o maschezi sub titlul de "adevar divin". |
|
|||
|
|||
![]()
Deocamdata m-am referit doar la cei care nu au acces la adevar din cauze obiective,adica budisti,musulmai, cei izolati, mare parte din asia
Dar contraraspunsurile la ce am zis s-au referit la eretici adica :catolici, protestanti,ecumenisti. Daca aplicam litera ,atunci si catolicii sunt eretici . E o diferenta de optica ,eu propun ,la nivelul nostru ,sa ne limitam la noi insine si la afirmarea dreptatii ortodoxiei . Ca alternativa mi se proune sa ne amestecam in a vorbi de altii si a emite seninte despre ei . Da,cei ne-ortodocsi nu se vor mantui caci nu il au pe Hristos,si fara Hristos nu exista mantuire ! Dar cu ce ma ajuta aceasta afirmatie la mantuirea mea ? Nu cumva va fi folosita aceasta afirmatie la Judecata ,pentru a se judeca ce am facut eu care il am pe Hristos si care nu am implinit tot ce trebuia ?. Cine nu judeca nu va fi judecat .Dar cine judeca ,va fi luat si el la bani marunti Deci sa lasam sfintii sa judece in aceasta privinta si sa ne vedem de pacatele noastre , abtinandu ne sa emitem sentinte,cacvi e mult mai bine pentru noi. |
|