![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu am vrut sa dau citate ca e prea mult, dar uite, in romana:
"EVA MITOCONDRIALĂ ȘI ADN-UL MITOCONDRIAL Eva mitocondrială este strămoșul comun al întregii specii umane și toți oamenii de pe Terra se înrudesc cu ea. Cum putem ști aceste lucruri, deși nu există fosile din acea perioadă ? Explicația este că în plus față de ADN-ul conținut de genele fiecăruia dintre noi (ADN-ul nuclear), fiecare mamă transmite copiilor săi secțiuni din propriul ADN, secțiuni stocate în interiorul mitocondriilor din celulele corpului uman, deci și în interiorul mitocondriilor ovulelor. De la mamă la fiică și la nepoată, ADN-ul mitocondrial este un mesager peste timp. O caracteristică foarte importantă a ADN-ului mitocondrial este că nu se recombină, modificările sale apărând deci doar prin intermediul mutațiilor. Atunci când un spermatozoid fecundează un ovul acesta se desprinde de coada sa și lasă în urmă tot materialul celular, inclusiv mitocondriile. Excepția este reprezentată, desigur, de nucleul spermatozoidului, cel care conține toată informația ereditară transmisă mai departe. Ceea ce rezultă de aici este faptul că informația genetică conținută de mitocondrii se transmite la urmași doar pe linie maternă. Această observație privind mecanismele fecundării ovulului de către spermatozoid a dus la nașterea unei teorii cu privire la posibila existență a unui ADN mitocondrial primordial, provenind de la această așa-numită Evă mitocondrială. Și din moment ce fiecare dintre noi are același ADN mitocondrial, aceasta reprezintă dovada faptului că am avut cu toți aceeași stră-stră-stră-stră-străbunică care a trăit cu foarte mult timp în urmă." |
|
||||
|
||||
![]()
Ma refeream la concluzia trasa de tine ca acea "Eva" este prima femeie de pe pamant .
|
|
|||
|
|||
![]()
Repet, asta nu inseamna ca nu mai existau femei care traiau alaturi de acea Eva sau ca nu au mai fost alte femei inaintea ei.
|
|
|||
|
|||
![]()
dar daca dovezile se indreapta spre una singura si nu spre mai multe, de ce zici ca nu inseamna? eu vorbeam de dovezi, de ceea ce ei au descoperit, nu le-am inventat eu. nu ar trebuii dovezi ca erau mai multe ca sa crezi asta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singura concluzie ce se poate trage este ca la un moment dat in evolutia omului s-a format un asa-zis bottle-neck, in care au supravietuit putini indivizi. Asta ar putea fi si o explicatie pentru uriasa presiune evolutiva ce a facut posibila transformarea in omul modern. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E acelasi lucru. Eu sint mascul.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fals, fals si minciuna. Ignoranta, ignorata si credulitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum pt Jane: tu esti multumita sa crezi asemenea ineptii? Chiar crezi ca respectivii stiu toate legile fizicii/chimiei/biologiei? |
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|