Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 13:29:44
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Acea Eva e doar cea mai recenta, nu e unica :)
eu nu am vrut sa dau citate ca e prea mult, dar uite, in romana:
"EVA MITOCONDRIALĂ ȘI ADN-UL MITOCONDRIAL
Eva mitocondrială este strămoșul comun al întregii specii umane și toți oamenii de pe Terra se înrudesc cu ea.
Cum putem ști aceste lucruri, deși nu există fosile din acea perioadă ?
Explicația este că în plus față de ADN-ul conținut de genele fiecăruia dintre noi (ADN-ul nuclear), fiecare mamă transmite copiilor săi secțiuni din propriul ADN, secțiuni stocate în interiorul mitocondriilor din celulele corpului uman, deci și în interiorul mitocondriilor ovulelor. De la mamă la fiică și la nepoată, ADN-ul mitocondrial este un mesager peste timp. O caracteristică foarte importantă a ADN-ului mitocondrial este că nu se recombină, modificările sale apărând deci doar prin intermediul mutațiilor.
Atunci când un spermatozoid fecundează un ovul acesta se desprinde de coada sa și lasă în urmă tot materialul celular, inclusiv mitocondriile. Excepția este reprezentată, desigur, de nucleul spermatozoidului, cel care conține toată informația ereditară transmisă mai departe. Ceea ce rezultă de aici este faptul că informația genetică conținută de mitocondrii se transmite la urmași doar pe linie maternă. Această observație privind mecanismele fecundării ovulului de către spermatozoid a dus la nașterea unei teorii cu privire la posibila existență a unui ADN mitocondrial primordial, provenind de la această așa-numită Evă mitocondrială.
Și din moment ce fiecare dintre noi are același ADN mitocondrial, aceasta reprezintă dovada faptului că am avut cu toți aceeași stră-stră-stră-stră-străbunică care a trăit cu foarte mult timp în urmă."
Vechi 20.05.2010, 13:34:56
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
da chiar, citeste si tu...
Ma refeream la concluzia trasa de tine ca acea "Eva" este prima femeie de pe pamant .
Vechi 20.05.2010, 13:55:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
am avut cu toți aceeași stră-stră-stră-stră-străbunică care a trăit cu foarte mult timp în urmă."
Repet, asta nu inseamna ca nu mai existau femei care traiau alaturi de acea Eva sau ca nu au mai fost alte femei inaintea ei.
Vechi 20.05.2010, 15:23:44
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
Repet, asta nu inseamna ca nu mai existau femei care traiau alaturi de acea Eva sau ca nu au mai fost alte femei inaintea ei.
dar daca dovezile se indreapta spre una singura si nu spre mai multe, de ce zici ca nu inseamna? eu vorbeam de dovezi, de ceea ce ei au descoperit, nu le-am inventat eu. nu ar trebuii dovezi ca erau mai multe ca sa crezi asta?
Vechi 20.05.2010, 15:52:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
dar daca dovezile se indreapta spre una singura si nu spre mai multe, de ce zici ca nu inseamna? eu vorbeam de dovezi, de ceea ce ei au descoperit, nu le-am inventat eu. nu ar trebuii dovezi ca erau mai multe ca sa crezi asta?
Pai dovezi ca au fost mai multe exista, sint atitea fosile de femele, mai vechi.
Singura concluzie ce se poate trage este ca la un moment dat in evolutia omului s-a format un asa-zis bottle-neck, in care au supravietuit putini indivizi. Asta ar putea fi si o explicatie pentru uriasa presiune evolutiva ce a facut posibila transformarea in omul modern.
Vechi 20.05.2010, 16:05:44
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
Pai dovezi ca au fost mai multe exista, sint atitea fosile de femele, mai vechi.
femele??? sau femei? despre ce vb tu? ca eu vb despre oameni.

Citat:
Singura concluzie ce se poate trage este ca la un moment dat in evolutia omului s-a format un asa-zis bottle-neck, in care au supravietuit putini indivizi. Asta ar putea fi si o explicatie pentru uriasa presiune evolutiva ce a facut posibila transformarea in omul modern.
"Unii oameni au utilizat arborele familiei mtDNA ca dovadă pentru o gâtuire a populației. Există, totuși, multe moduri în care astfel de arbori genealogici pot fi construiți. Un arbore genealogic poate fi construit pe baza orcărei gene, nu doar de pe baza ADN-ului mitocondrial. Când diferiți astfel de arbori, inclusiv arborele mtDNA sunt comparați, nu este observată nici o gâtuire a populației, pentru că diferiți arbori arată puncte de coalescență diferite."
Vechi 20.05.2010, 16:24:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
femele??? sau femei? despre ce vb tu? ca eu vb despre oameni.
E acelasi lucru. Eu sint mascul.
Citat:
"Unii oameni au utilizat arborele familiei mtDNA ca dovadă pentru o gâtuire a populației. Există, totuși, multe moduri în care astfel de arbori genealogici pot fi construiți. Un arbore genealogic poate fi construit pe baza orcărei gene, nu doar de pe baza ADN-ului mitocondrial. Când diferiți astfel de arbori, inclusiv arborele mtDNA sunt comparați, nu este observată nici o gâtuire a populației, pentru că diferiți arbori arată puncte de coalescență diferite."
Trebuie sa te hotarasti: esti de acord sau nu cu concluzia ca studiul mtDNA duce la o femela unica sau nu.
Vechi 20.05.2010, 23:46:51
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Uite, topkatze, ceva ca sa te distrezi:

http://www.ridgenet.net/~do_while/sage/v3i6f.htm

:D
Vechi 21.05.2010, 08:34:00
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Uite, topkatze, ceva ca sa te distrezi:

http://www.ridgenet.net/~do_while/sage/v3i6f.htm

:D
Nu-as putea decit sa-mi curat stomacul la citirea unor asemenea ineptii. Un exemplu: What natural law creates order from disorder? There are no such natural laws.
Fals, fals si minciuna. Ignoranta, ignorata si credulitate.
Vechi 21.05.2010, 09:12:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Nu-as putea decit sa-mi curat stomacul la citirea unor asemenea ineptii. Un exemplu: What natural law creates order from disorder? There are no such natural laws.
Fals, fals si minciuna. Ignoranta, ignorata si credulitate.
Daca ai servit un apel sec la ignoranta langa un strawman creationist asa-ti trebuie!

Acum pt Jane: tu esti multumita sa crezi asemenea ineptii? Chiar crezi ca respectivii stiu toate legile fizicii/chimiei/biologiei?
Subiect închis

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49