Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 13:19:30
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Incearca totusi sa raspunzi la intrebarea asta...

Deci, crezi ca exista posibilitatea ca firea pacatoasa a unor penticostali, sa poata dezvolta sentimentul de mandrie...tocmai prin prisma faptului ca se simt speciali, deosebiti, daruiti, merituosi, si pentru ca si ceilalti ii vad asa?

Iei in considerare acest aspect, sau nu esti invatata sa te gandesti la el?
Vechi 28.04.2010, 13:22:05
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Dori.. draga,
Atunci de ce relatarea unei experiente personale de tip np te deranjeaza, ca, de fapt, tot ceea ce postez?
Pentru ca tu nu mai poti crede in ele, pe cand ei...inca da!!!

Doamne ajuta!
Vechi 28.04.2010, 13:23:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Si totusi intrebarile mele sunt extrem de simple...de ce nu vrei sa raspunzi deloc, deloc...ce te retine?

Tot te invarti pe langa raspuns, spui cu totul alte lucruri...dar fereasca Sfantul sa spui ca acest pacat ar putea sta cuibarit bine in sufletele unor penticostali!!!!!!
Asta vrei sa auzi? Pai de ce nu spui asa? Ei bine, ai dreptate. Penticostalii sunt oameni, nu sfinti cu aureola. Si am spus ca toti oamenii au o doza de mandrie. Dar probabil voiai sa auzi exact formularea ta, daci da-mi voie la un copy-paste:
"acest pacat ar putea sta cuibarit bine in sufletele unor penticostali!!!!!!" Fericita?
Dar sa nu ai pretentia sa spun ca mandria e adusa de vreun dar al lui Dumnezeu...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 13:28:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Dori.. draga,
vezi ca nu vorbim aceeasi limba? Cum am putea sa ne intelegem?
"Adevarul" pe care eu l-am primit este insusi Domnul Iisus Hristos descoperit de Duhul Cel Sfant sfintilor lui Dumnezeu si de atunci revelat Bisericii Sale celei Adevarate, adica tuturor celor chemati dupa voia Domnului.
Reactia ta este normala ,insa, din punctul tau de vedere si al doctrinei pe care ai adoptat-o.Chiar nu ai ajuns sa-ti dai seama de contradictia dintre "ideologie'si practica propriu zisa?
Vezi, daca tu ai avea credinta adevarata, a Sf. Apostolilor, dupa cum va invata predicatorii, de unde atat de multe prejudecati si de ce cea ce spun eu crezi ca sunt 'minciuni' ?
Parca spuneai ca nu conteaza religia , ca Dumnezeu este prezent in fiecare cult si etc..?
Atunci de ce relatarea unei experiente personale de tip np te deranjeaza, ca, de fapt, tot ceea ce postez?
Am zis eu ca vei zice ca am ceva cu tine...
Oricum , esti mult mai draguta cand vorbesti pozitiv. Insa cand ataci, vorba lui Alin, asteapta-te la contraatac.

P.S. Mi-a placut mult relatarea ta. Doar cateva fraze sunt minciuni, sa zic exagerari, ca sa fiu mai dulce. Dar acele fraze schimba toata frumusetea. Si as fi sarit si daca ziceai o minciuna despte ortodocsi, fii linistita. Ti-am zis ca am o problema cu exagerarile.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 13:30:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Incearca totusi sa raspunzi la intrebarea asta...

Deci, crezi ca exista posibilitatea ca firea pacatoasa a unor penticostali, sa poata dezvolta sentimentul de mandrie...tocmai prin prisma faptului ca se simt speciali, deosebiti, daruiti, merituosi, si pentru ca si ceilalti ii vad asa?

Iei in considerare acest aspect, sau nu esti invatata sa te gandesti la el?
Exista si aceasta posibilitate. Asa cum exista si posibilitatea ca sa te mandresti ca esti smerit si nu ai nici un dar. Cine vrea sa se mandreasca gaseste motive.
Vechi 28.04.2010, 13:36:35
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Din trei postari nu reusesc sa inteleg ce vrei de fapt; iar ai devenit incoerenta. Am editat pentru ca gresisem, dar in nici un caz nu-mi amintesc sa fi scris ce spui tu acolo. Poate ceva asemanator, dar nu inteleg de ce ai profitat de situatie sa-i dai alt sens.
Vorbesti de patimi, scene, iritatii...iar umbli pe nori. In concluzie, poate pui si tu o intrebare clara, ca sa stiu la ce vrei sa-ti raspund. Sau poate voiai doar sa faci show si in acest caz ar fi trebuit sa nu ma mai amestec sa nu-ti iau fatza.

Incredibil Dori...!
Sunt chiar cuvintele tale?
Chiar ai "citit fiecare cuvant' stiind ca vei da socoteala pentru el?
Vechi 28.04.2010, 13:49:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru ca tu nu mai poti crede in ele, pe cand ei...inca da!!!

Doamne ajuta!
Da,e ca si cum m-as fi trezit , sau as fi revenit dintr-o stare de hipnoza( desi nu era o stare de hipnoza, nici vorba).Era o stare de mare traire sufleteasca si mari bucurii si o exaltare extraordinara, o fericire de nedescris.Daca ar fi fost dupa ceea ce simteam si traiam si experimentam eu nu as fi putu renunta niciodata. De aceea am cautat mereu si mereu ,dar numai in mediul np.Despre ortodocsi nu stiam nimic alceva decat ceea ce am auzit in predici. Si anume ca e o religie moarta in care nu mai exista nici o lucrare a Duhului Sf,ca totul e doar un cumul de traditii si obiceiuri pagane amestecate cu ceva crestinism ,dar fara nici o putere,cu oameni morti sufleteste care nu au decat o 'forma de evlavie , care mai au si aceste practici 'scarboase' sa pupe oase si icoane.Ce mai, "niste pagani idolatri" si "fara nici o cunostinta" din Sfanta Scriptura.
Vechi 28.04.2010, 13:54:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Da,e ca si cum m-as fi trezit , sau as fi revenit dintr-o stare de hipnoza( desi nu era o stare de hipnoza, nici vorba).Era o stare de mare traire sufleteasca si mari bucurii si o exaltare extraordinara, o fericire de nedescris.Daca ar fi fost dupa ceea ce simteam si traiam si experimentam eu nu as fi putu renunta niciodata. De aceea am cautat mereu si mereu ,dar numai in mediul np.Despre ortodocsi nu stiam nimic alceva decat ceea ce am auzit in predici. Si anume ca e o religie moarta in care nu mai exista nici o lucrare a Duhului Sf,ca totul e doar un cumul de traditii si obiceiuri pagane amestecate cu ceva crestinism ,dar fara nici o putere,cu oameni morti sufleteste care nu au decat o 'forma de evlavie , care mai au si aceste practici 'scarboase' sa pupe oase si icoane.Ce mai, "niste pagani idolatri" si "fara nici o cunostinta" din Sfanta Scriptura.
Deci ai fost fericita cum nu se poate descrie, ai avut mari bucurii, nu era hipnoza [ atentie!] dar acum te-ai trezit...la ce te-ai trezit, ca eu nu inteleg. Si la ce buna trezirea dintr-o fericire reala si ne-indusa?
Vechi 28.04.2010, 13:59:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am zis eu ca vei zice ca am ceva cu tine...
Oricum , esti mult mai draguta cand vorbesti pozitiv. Insa cand ataci, vorba lui Alin, asteapta-te la contraatac.

P.S. Mi-a placut mult relatarea ta. Doar cateva fraze sunt minciuni, sa zic exagerari, ca sa fiu mai dulce. Dar acele fraze schimba toata frumusetea. Si as fi sarit si daca ziceai o minciuna despte ortodocsi, fii linistita. Ti-am zis ca am o problema cu exagerarile.
trebuie sa-ti spun din nou si din nou ca nu privim din acelasi unghi lucrurile.Exact cum ar fi ca tu sa fi in autobuz si eu sa fiu pe jos. Eu am o cu totul alta viziune fata de tine.
Deci nu poti sa afirmi ca eu mint daca-ti spun ca autobuzul se misca si nu casele, desi pentru tine este foarte "adevarat" si vezi chiar cu ochii tai cum totul se misca in jurul tau, desi tu stai pe loc, linistita si privesti placut la perspectiva ta. Si chiar ai fi in stare sa-ti dai viata ca sa susti un "adevar" atat de real si perfect experimentat.
Vechi 28.04.2010, 14:00:16
Senior Member

Implicit

Citat:
trebuie sa-ti spun din nou si din nou ca nu privim din acelasi unghi lucrurile.Exact cum ar fi ca tu sa fi in autobuz si eu sa fiu pe jos. Eu am o cu totul alta viziune fata de tine.
Deci nu poti sa afirmi ca eu mint daca-ti spun ca autobuzul se misca si nu casele, desi pentru tine este foarte "adevarat" si vezi chiar cu ochii tai cum totul se misca in jurul tau, desi tu stai pe loc, linistita si privesti placut la perspectiva ta. Si chiar ai fi in stare sa-ti dai viata ca sa susti un "adevar" atat de real si perfect experimentat.
Si ce te face sa fii asa sigura ca esti in statie si nu in autobuz?

P.S. Chiar daca sunt in autobuz am invatat la scoala ca nu se pot misca niste case.

Last edited by Doriana; 28.04.2010 at 14:13:20.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10