Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2011, 07:46:22
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Tu care crezi ca e?
Din cate stiu nu e niciuna. De aceea te intreb. Poate a aparut ceva nou in domeniu.
Vechi 19.08.2011, 07:46:24
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

bogdan81, iarasi trebuie sa iti repet, de unde citesti aburelile alea ?

Si tu si catalin2 .

@catalin2 , mi-ai dat un reply pe paginile trecute, era un paragraf care incepea cu Pierre Grasse si se termina cu sterilitatea la catar. Nu sunt genetician dar la o prima vedere afirmatiile tale privind mutatiile par scoase din burta, ba sunt mutatii "genomiale" ba genomice ba ale genomului. Nici ce ziceai despre Pierre Grasse si sterilitatea la catar nu prea le-ai nimerit.

LE: Pe pubmed, la o cautare dupa "chromosome mutations" imi da 17.000 de rezultate .

LE2: Nici ce ziceai despre teoria echilibrului punctual nu ai nimerit-o.

Last edited by cocacoc; 19.08.2011 at 07:48:45.
Vechi 19.08.2011, 08:55:31
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pai legea a doua a termodinamicii spune ca lumea devine din ce in ce mai haotica, mai dezorganizata iar complexitatea ei scade. Astfel ca fara interventia unui Creator, lumea nu ar fi putut sa ajunga la gradul asta de complexitate.
Teoria evolutiei spune dimpotriva, ca in lume exista o crestere a complexitatii si a organizarii. Evolutionistii aduc anumite obiectii acestei contradictii.
Ei spun ca pamantul este un sistem deschis care primeste energie de la soare si de aceea evolutia e posibila. Dar conform celei de-a treia legi a termodinamicii, entropia e minima la zero absolut, astfel ca orice adaugare de energie din exterior va creste entropia, nu o va scadea. De aceea, legea a doua nu este incalcata prin asta.
Evolutionistii aduc argumentul ca sistemele vii sunt negentropice. Insa evolutionistii trec cu vederea faptul ca asta e valabil doar pentru perioade foarte scurte de timp. Teoria evolutiei spune ca evolutia este un principiu universal care incepe de la big-bang si care duce la un nivel de complexitate din ce in ce mai mare. Chiar si atunci cand ne referim exclusiv la evolutia lumii organice, o asemenea crestere a complexitatii presupusa de teoria evolutiei tot nu ar fi posibila, avand in vedere faptul ca, dupa evolutionisti, viata a inceput acum aproximativ 4 miliarde de ani iar evolutia continua si astazi.
Este evident ca e o incalcare a celei de-a doua legi.
Cat priveste chestiunea cu mutatiile, Catalin avea dreptate. S-a observat ca mutatiile intamplatoare postulate de teoria evolutiei se constituie mai degraba in dezavantaje pentru individul care poseda asemenea abateri de la normal si nu intr-un avantaj, asa cum considera teoria evolutiei.
Vechi 19.08.2011, 09:59:13
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Pai legea a doua a termodinamicii spune ca lumea devine din ce in ce mai haotica, mai dezorganizata iar complexitatea ei scade. Astfel ca fara interventia unui Creator, lumea nu ar fi putut sa ajunga la gradul asta de complexitate.
Teoria evolutiei spune dimpotriva, ca in lume exista o crestere a complexitatii si a organizarii.
Evolutionistii aduc anumite obiectii acestei contradictii.
Ei spun ca pamantul este un sistem deschis care primeste energie de la soare si de aceea evolutia e posibila. Dar conform celei de-a treia legi a termodinamicii, entropia e minima la zero absolut, astfel ca orice adaugare de energie din exterior va creste entropia, nu o va scadea. De aceea, legea a doua nu este incalcata prin asta.
Evolutionistii aduc argumentul ca sistemele vii sunt negentropice. Insa evolutionistii trec cu vederea faptul ca asta e valabil doar pentru perioade foarte scurte de timp. Teoria evolutiei spune ca evolutia este un principiu universal care incepe de la big-bang si care duce la un nivel de complexitate din ce in ce mai mare. Chiar si atunci cand ne referim exclusiv la evolutia lumii organice, o asemenea crestere a complexitatii presupusa de teoria evolutiei tot nu ar fi posibila, avand in vedere faptul ca, dupa evolutionisti, viata a inceput acum aproximativ 4 miliarde de ani iar evolutia continua si astazi.
Este evident ca e o incalcare a celei de-a doua legi.
Principiul al doilea aplicat corect nu contrazice evolutia. Nu orice sistem care primeste energie devine mai dezorganizat. Exista reactii chimice care au loc atunci cand sistemul in care se afla substantele primeste caldura. Un exemplu este polimerizarea. Sistemul devine mai complex, iar entropia creste. Per total, evident.
Nu a fost deloc greu sa gasesc exemplul cu polimerizarea. Pe voi ce va opreste sa folositi google? Si de ce propagati minciunile astea? Inteleg ca sunt creationiste si asta va gadila-n orgoliu, dar tot minciuni sunt!
Vechi 19.08.2011, 10:19:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
bogdan81, iarasi trebuie sa iti repet, de unde citesti aburelile alea ?

Si tu si catalin2 .

@catalin2 , mi-ai dat un reply pe paginile trecute, era un paragraf care incepea cu Pierre Grasse si se termina cu sterilitatea la catar. Nu sunt genetician dar la o prima vedere afirmatiile tale privind mutatiile par scoase din burta, ba sunt mutatii "genomiale" ba genomice ba ale genomului. Nici ce ziceai despre Pierre Grasse si sterilitatea la catar nu prea le-ai nimerit.

LE: Pe pubmed, la o cautare dupa "chromosome mutations" imi da 17.000 de rezultate .

LE2: Nici ce ziceai despre teoria echilibrului punctual nu ai nimerit-o.
Bun, macar am lamurit un lucru, ca nu stii prea bine despre ce e vorba. E posibil ca nici despre teoria evolutionista sa nu cunosti foarte multe, sunt multi atei care stiu doar povestile generale, pe care le cam stiu toti oamenii.
Ai si o tenta de umor, imi dai raspunsurile din intuitie, o sa spui ca ai avut o revelatie si ai aflat raspunsurile. S-ar putea sa te referi la faptul ca nu am nimerit peste cunostintele tale.
Nu pot raspunde in plus pentru ca nu mi-ai dat niciun raspuns sau argumentatie.
Vechi 19.08.2011, 10:28:19
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
Pai legea a doua a termodinamicii spune ca lumea devine din ce in ce mai haotica, mai dezorganizata iar complexitatea ei scade.

Teoria evolutiei spune dimpotriva, ca in lume exista o crestere a complexitatii si a organizarii.

Ei spun ca pamantul este un sistem deschis care primeste energie de la soare si de aceea evolutia e posibila.

Dar conform celei de-a treia legi a termodinamicii, entropia e minima la zero absolut, astfel ca orice adaugare de energie din exterior va creste entropia, nu o va scadea.

Teoria evolutiei spune ca evolutia este un principiu universal care incepe de la big-bang si care duce la un nivel de complexitate din ce in ce mai mare.

S-a observat ca mutatiile intamplatoare postulate de teoria evolutiei se constituie mai degraba in dezavantaje pentru individul care poseda asemenea abateri de la normal si nu intr-un avantaj, asa cum considera teoria evolutiei.
-Fals, daca te referi la Ghita si Marie si gaina din curte. Nici macar daca foloseai cuvantul "univers" n-ar fi fost 100% corect.

-Fals.

-Fals.

-Fals.

-Fals.

- http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB101.html Aici se combate exact afirmatia ta.
Vechi 19.08.2011, 11:26:19
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Thumbs up Petre Țuțea, despre atei

O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor.

Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură.
Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu.

Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă.
Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba.

În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii șireți teoria adevărului dublu: secundum fidem - adevărul după credință și secundum rationem - adevărul după rațiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească până îi ia dracul... Că poți, în filozofie, să rătăcești până devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au nici un adevăr.

Autonomia spirituală a omului este iluzorie și ea se mișcă perpetuu între Dumnezeu și dracul. Fără credință și Biserică, omul rămâne un simplu animal rațional și muritor, raționalitatea având doar caracterul unei mai mari puteri de adaptare la condițiile cosmice decât restul dobitoacelor. Când zici că omul e un animal rațional, atributul raționalităților îl distinge de restul vietăților, nescoțându-l din perspectiva morții absolute. Moartea devine relativă, ca o trecere numai prin religie - știința, oricât de savantă, nescoțând omul decât aparent din regnul animal. Nici o consolare că eu mă deosebesc de elefant sau de capră pentru că fac silogisme, dacă apar și dispar în mod absurd din natură.

Omul nu e o sumă de miliarde de celule sau de organe. Că nu sunt independente nici ficatul, nici rinichii, nici stomacul, nici creierul, nici sistemul osos. Omul, ca întreg nu poate fi gândit decât biblic; științific, nu. Moise e mai valabil decât ultima noutate evoluționistă a științei.

Cum văd participarea românilor de acum la mântuirea lor? - Simplu. Ducându-se la biserică. Și folosind știința ca peria de dinți.
Tot ce spune știința să nu-i lase cu gura căscată și tot ce spune un popă de la Cucuieții din Deal să considere adevăr ritualic.
Vechi 19.08.2011, 11:47:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Nu sunt genetician dar la o prima vedere afirmatiile tale privind mutatiile par scoase din burta, ba sunt mutatii "genomiale" ba genomice ba ale genomului.
Ca sa raspund la singura ta afirmatie din mesajul precedent, poti gasi explicatie pe orice site sau chiar referate, uite de exemplu mai detaliat pe wikipedia, eu iti dau de pe un referat: http://ro.wikipedia.org/wiki/Muta%C8%9Bie_genetic%C4%83
"După substratul pe care îl afectează, mutațiile, la rândul lor, pot fi împărțite în mutații genice, cromozomice, genomice."
In cazul raselor sunt mutatii genice.
Vechi 19.08.2011, 12:02:50
Postelnicu Postelnicu is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2011
Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa.
Ai perfectă dreptate neica. E greu de înțeles ce caută ateii pe aici, pare într-adevăr o politică de marketing: toți sunt bineveniți.

Dar mi se pare și o mare prostie din partea noastră a creștinilor faptul că ne întindem la vorbă și la ciorbă cu vrăjmașii Adevărului! Le dăm apă la moară și ne mai facem și păcate.
Vechi 19.08.2011, 12:27:38
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Postelnicu Vezi mesajul
Dar mi se pare și o mare prostie din partea noastră a creștinilor faptul că ne întindem la vorbă și la ciorbă cu vrăjmașii Adevărului! Le dăm apă la moară și ne mai facem și păcate.
Corecta observatia, mai subscrie cineva ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48