Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 23:43:09
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Draga posedato,

18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred.
19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați.
20. Când vă adunați deci laolaltă, nu se poate mânca Cina Domnului;
21. Căci, șezând la masă, fiecare se grăbește să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbată.
22. N-aveți, oare, case ca să mâncați și să beți? Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu și rușinați pe cei ce nu au? Ce să vă zic? Să vă laud? În aceasta nu vă laud.
23. Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat și vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine,
24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea.
26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni.
27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.

Nici aici nu e un loc?Pai unde se adunau sa manance si sa bea?Nu intr-un loc?

Probabil ca nici painea si vinul nu e Sfanta Impartasanie aici pentru tine, nu?

Nu am cu cine vb aici, prostul tot prost va ramane.Nebunului ii place nebunia sa.Ignorantul tot ignorant va ramane.
....Deci ai simtit si tu ca nu se poate vorbi altfel cu ea...insita si insista...si insista, ba se face ca e calma, ba ca nu intelege, ba ca le stie pe toate si ne invata si pe noi din preaplinul sfinteniei ei cum e cu istoria si cu Biserica, of of of!!!!
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 08:56:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Andrusca, viata e ceva mai mult decat hihihi si hahaha...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 10:27:38
modele modele is offline
Member

Data înregistrării: 27.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu te mai osteni, Danut, draga. Discutia cu tine nu mai prezinta interes pentru mine. Mi-a ajuns atata mitocanie si frustrare de la unul care se crede mare justitiar crestin. Du-te si fa un dus rece, da cu pumnii intr-o perna, invata sa vorbesti...poate vom mai discuta. Pana atunci, nu sunt obligata sa citesc toate aceste pretentii deplasate pe care le ai. Pa !
Upss ce mi-a fost dat sa vad! Cata nerusinare! De ce il trimiteai pe Danut la dus si la perna cand tu erai aceea ce necesita aceste lucruri, nu de alta dar putina relaxare dupa atata lupta ti-ar fi prins bine. Si,draga noastra, nimeni nu te obliga sa intrii pe acest forum asa ca daca nu-ti place cum ti se vorbeste nu ar fi corect sa stai printre cei ca tine? Cum ai vrea sa ti se raspunda cand din postarile tale se vede clar ca tu nu cauti aici nici raspunsuri si nici adevarul, ci incerci sa te impui. Si daca ti se raspunde mai dur de catre cineva asta nu inseamna ca este mai putin crestin. Ori tu te crezi mai crestin decat ceilalti daca folosesti un ton mai bland. Lupi in blana de miel ,iti spune ceva?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 10:41:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Bine ai venit...si tu, cu aceleasi refrene...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 10:44:15
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

"Daca dragoste nu e, nimic nu e..."
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 11:16:57
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Smile parerea mea!

Pe langa fii sunt si slugi credincioase care vor fi primite. Cred ca ortodocsii reprezinta poporul ales deci cei chemati sa mosteneasca Imparatia Cerurilor in lumina si bucuria Sfintei Treimi. Ceilalti daca fac cele ale legii (adica sunt intr-adevar oamenii) dar s-au indepartat de credinta adevarata vor fi primiti si ei dar nu in randul fiilor ci in alte locasuri (caci multe sunt ...ne spune Mantuitorul). Dar totodata avem si cea mai mare raspundere , pentru ca avem legea dar nu o respectam si dupa acest fapt vom fi judecati. Am mai citit undeva ca un sfant parinte a explicat astfel: crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA . Chiar de gresim mostenirea se lasa fiilor si nu slugilor chiar daca nu au gresit niciodata. Deci sa ne marturisim ca niste fii ca iertarea ne asteapta si doar asa vom mostenii Imparatia gatita de la inceputurile veacurilor.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 17:22:15
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de modele Vezi mesajul
Upss ce mi-a fost dat sa vad! Cata nerusinare! De ce il trimiteai pe Danut la dus si la perna cand tu erai aceea ce necesita aceste lucruri, nu de alta dar putina relaxare dupa atata lupta ti-ar fi prins bine. Si,draga noastra, nimeni nu te obliga sa intrii pe acest forum asa ca daca nu-ti place cum ti se vorbeste nu ar fi corect sa stai printre cei ca tine? Cum ai vrea sa ti se raspunda cand din postarile tale se vede clar ca tu nu cauti aici nici raspunsuri si nici adevarul, ci incerci sa te impui. Si daca ti se raspunde mai dur de catre cineva asta nu inseamna ca este mai putin crestin. Ori tu te crezi mai crestin decat ceilalti daca folosesti un ton mai bland. Lupi in blana de miel ,iti spune ceva?
...Ai pus punctul pe "i", insa probabil ei i s-a dat "taskul" de a ne salva din aceasta religie blestemata, corupta, intunecata si indepartata de Dumnezeu, pentru a ne arata Adevarul, si cunoasterea " darurillor" prezente numai in cultul lor...atat, in cultul penticostal datorita credintei si binecuvantarii lui Dumnezeu asupra predicatorului Charles...in sec. XIX!!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2009, 00:23:54
valy72001
Guest

Implicit

Sunt nou pe aici asa ca o sa ma iertati. Dar stand si analizand lucrurile am impresia ca se abate grav de la subiect discutia dvs. Mantuirea numai la ortodocsi? Eu cred ca da. Cu toate ca sfintii apostoli nu au folosit termenul. Dar dreptcredinciosii unde sunt???
Reply With Quote
Vechi 05.12.2009, 09:43:42
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
La marea schisma din 1050 Biserica lui Hristos s-a despartit in doua,biserica ca si cult sau institutie.Dar fratilor voi credeti ca Hristos s-a despartit in doua?Cum putem judeca asa lucrurile?Biserica Ortodoxa este cea purtatoare de harul Duhului Sfant pentru ca ea pastreaza Traditia nealterata si succesiunea apostolica.Se pogoara harul Duhului Sfant la BC?Nu.Pentru ca la ei Sf.Impartasanie este doar cu azima ,fara vin.Se impartasesc doar cu "trupul" nu si cu Sangele(jertfa prin care ni se iarta pacatele)Domnului Iisus Hristos.Avem noi in invatatura ortodoxa despre Purgatoriu?(loc in care sufletele dupa moarte se purifica si intra iin Rai).Nu.Noi stim de Iad(paganii,pacatosii nepocaiti) si Rai(cei cu pacatele spovedite si iertate).Apoi noi stim ca Harul Duhului Sfant purcede de la Tatal prin Fiul,(un singur har al Duhului Sfant)nu si de la Tatal si de la Fiul asa cum cred ei.Umbla Dumnezeu, Adevarul Absolut, cu sferturi si jumatati?Nu.Asa cum spune si ANDREI25,se poate vorbi de succesiune apostolica numai in BO,in BO s-a pastrat nealterata aceasta succesiune,prin punerea mainilor pe cap, apostolii au hirotonit episcopii iar mai departe episcopii sunt cei care au hirotonit preotii.Cei care s-au rupt de Adevar si si-au format bisericile lor si sectele lor,de unde sa mai aiba partasie cu harul Duhului Sfant?Daca nu mai umbla in adevar ci merg rataciti pe caile pierzaniei?Daca privim in istorie dupa Marea Schisma,din BC s-au desprins toate celelalte secte(baptisti,calvini,adventisti,iehovisti,pentic ostalii si multe alte "deviatii"din acestea)Si daca privim atent la toate aceste secte observam ca toate se definesc prin ceva,printr-un eveniment(sarbatoare)petrecuta in Biserica Ortodoxa.BAPTISTII se definesc prin botezul simbolic(doar cu apa),ajunge sa faci astam, sa crezi,si te mantuiesti.Erezie.Si noi avem Taina Sfantului Botez(cu apa si cu Duh Sfant)dar nu ne definim doar prin aceasta.ADVENTISTII se definesc prin asteptarea celei de a doua veniri a Lui Iisus,ocupandu-si timpul cu tot felul de calcule asupra datei, in loc sa se preocupe de ei cum ii va gasi Hristos la a Doua Venire(pocaiti si curati la suflet).Erezie.Si noi asteptam a doua venire a Mantuitorului Iisus Hristos,la care despre ceasul acesta nu stie nimeni,ci numai Dumnezeu,dar nu ne definim doar prin aceasta.IEHOVISTII se definesc prin,ca ei marturisesc pe Iehova(pe Dumnezeu)si asa se mantuiesc(fara fapte bune), doar cred si marturisesc.Ajunge doar asta.Erezie.Si noi marturisim pe Dumnezeu Adevarat ,respectand poruncile date PUNANDU-LE IN PRACTICA.Dar nu ne definim doar prin aceasta.PENTICOSTALII se definesc prin Rusalii(si ca au darul vorbitului in limbi)Ei cred ca in adunarea lor de duminica harul Duhului Sfant se pogoara peste ei si vorbesc in "limbi").Daca intra cineva la ei in momentul acela indiferent de natie si limba nu stiu ce ar intelege din toata bolboroseala lor.Erezie.Si noi avem sarbatoarea Rusaliilor(Cincizecimii) dar nu ne definim doar prin aceasta.Iar despre darul vorbitului in limbi uite ce spune Sf.Apostol Pavel in cap.14 corinteni,vs.1-17.Capitolul 14
1. Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți.
2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.
3. Cel ce proorocește vorbește oamenilor, spre zidire, îndemn și mângâiere.
4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
5. Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi; dar mai cu seamă să proorociți. Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire.
6. Iar acum, fraților, dacă aș veni la voi, grăind în limbi, de ce folos v-aș fi, dacă nu v-aș vorbi - sau în descoperire, sau în cunoștință, sau în proorocie, sau în învățătură?
7. Că precum cele neînsuflețite, care dau sunet, fie fluier, fie chitară, de nu vor da sunete deosebite, cum se va cunoaște ce este din fluier, sau ce este din chitară?
8. Și dacă trâmbița va da sunet nelămurit, cine se va pregăti de război?
9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.
10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.
12. Așa și voi, de vreme ce sunteți râvnitori după cele duhovnicești, căutați să prisosiți în ele, spre zidirea Bisericii.
13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească.
14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea.
16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?
17. Căci tu, într-adevăr, mulțumești bine, dar celălalt nu se zidește.

Despre cei care cred ca au darul vorbitului in limbi,trebuie sa inteleaga ca limba respectiva pe care cred ei ca o vorbesc sa si existe undeva pe fata pamantului,si nu o simpla bolboroseala sau cel mult o rugaciune pentru cel in cauza.Dumnezeu sa ne ajute!
Foarte bine punctat, ghemis. Ortodoxia are plinatatea Adevarului. Iar
plinatatea Adevarului vine din interpretarea Bibliei in Duh, nu literal sau
simbolic. Interpretarea in Duh este un dar foarte mare si foarte greu de
primit. Trebuie multa nevointa si curatie interioara, mare credinta si multa
iubire ca sa-L dobandesti. Daca se invredniceste unul, doi intr-un deceniu
la asa inaltime duhovniceasca. Intr-un secol ii poti numara pe degete.
Traditia ortodoxa s-a cladit precum un fagure de miere, putin cate putin,
de catre marii nostri Sf. Parinti si nevoitori.
Cea mai periculoasa interpretare a Bibliei e cea alegorica sau simbolica,
pentru ca permite foarte multe variante si poti cadea usor in eroare.
Apoi vine cea literara. Aici desi variantele sunt drastic reduse, exista
totusi posibilitatea ca parti foarte dense ca sens si semnificatie sa
fie tratate simplist si astfel sa se cada in ridicol, cum a fost cazul cu
teoria ptolemeica sau geocentrica. Singura certa si autentica e cea
in Duh, interpretarea cea duhovniceasca sau mystagogica, cum o numea
Sf. Maxim Marturisitorul.
Aici vad eu eroarea protestantilor si neoprotestantilor, in libertatea prea
mare de a interpreta Biblia. Fara sa aibe macar ajutorul celor inaintati
in Duhul. A face inferente logice cu propozitii din Biblie si a trage niste
concluzii logice din astfel de deductii rationale, sunt nu numai jocuri
incitante si magulitoare pentru ratiune, care se simte satisfacuta si
mandra ca e pusa la loc de cinste, dar chiar periculoase pentru unitatea
Adevarului. Pentru ca ratiunea nu poate cuprinde ADEVARUL, doar Duhul
poate asta. De-asta a aparut si puzderia de culte si denominatiuni.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 15:51:40
ayabinha
Guest

Implicit de ce?

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
Pe langa fii sunt si slugi credincioase care vor fi primite. Cred ca ortodocsii reprezinta poporul ales deci cei chemati sa mosteneasca Imparatia Cerurilor in lumina si bucuria Sfintei Treimi. Ceilalti daca fac cele ale legii (adica sunt intr-adevar oamenii) dar s-au indepartat de credinta adevarata vor fi primiti si ei dar nu in randul fiilor ci in alte locasuri (caci multe sunt ...ne spune Mantuitorul). Dar totodata avem si cea mai mare raspundere , pentru ca avem legea dar nu o respectam si dupa acest fapt vom fi judecati. Am mai citit undeva ca un sfant parinte a explicat astfel: crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA . Chiar de gresim mostenirea se lasa fiilor si nu slugilor chiar daca nu au gresit niciodata. Deci sa ne marturisim ca niste fii ca iertarea ne asteapta si doar asa vom mostenii Imparatia gatita de la inceputurile veacurilor.
de ce crezi tu ca ortodoxii reprezinta poporul ales?
Asta a propovaduit Domnul Isus?
Din cate tin eu minte,El a vorbit despre credinta,dragoste si ne-a cerut sa venim la El cu toate problemele si pacatele noastre.De ce presupui tu ca numai ortodoxii se califica ca fii?
Care lucru anume cerut de Dumnezeu in Biblie este indeplinit numai de Ortodoxi,si nu si de catolici,baptisti,penticostali,evanghelici si luterani?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15