![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Andrusca, viata e ceva mai mult decat hihihi si hahaha...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai venit...si tu, cu aceleasi refrene...
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
"Daca dragoste nu e, nimic nu e..."
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe langa fii sunt si slugi credincioase care vor fi primite. Cred ca ortodocsii reprezinta poporul ales deci cei chemati sa mosteneasca Imparatia Cerurilor in lumina si bucuria Sfintei Treimi. Ceilalti daca fac cele ale legii (adica sunt intr-adevar oamenii) dar s-au indepartat de credinta adevarata vor fi primiti si ei dar nu in randul fiilor ci in alte locasuri (caci multe sunt ...ne spune Mantuitorul). Dar totodata avem si cea mai mare raspundere , pentru ca avem legea dar nu o respectam si dupa acest fapt vom fi judecati. Am mai citit undeva ca un sfant parinte a explicat astfel: crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA . Chiar de gresim mostenirea se lasa fiilor si nu slugilor chiar daca nu au gresit niciodata. Deci sa ne marturisim ca niste fii ca iertarea ne asteapta si doar asa vom mostenii Imparatia gatita de la inceputurile veacurilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt nou pe aici asa ca o sa ma iertati. Dar stand si analizand lucrurile am impresia ca se abate grav de la subiect discutia dvs. Mantuirea numai la ortodocsi? Eu cred ca da. Cu toate ca sfintii apostoli nu au folosit termenul. Dar dreptcredinciosii unde sunt???
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
plinatatea Adevarului vine din interpretarea Bibliei in Duh, nu literal sau simbolic. Interpretarea in Duh este un dar foarte mare si foarte greu de primit. Trebuie multa nevointa si curatie interioara, mare credinta si multa iubire ca sa-L dobandesti. Daca se invredniceste unul, doi intr-un deceniu la asa inaltime duhovniceasca. Intr-un secol ii poti numara pe degete. Traditia ortodoxa s-a cladit precum un fagure de miere, putin cate putin, de catre marii nostri Sf. Parinti si nevoitori. Cea mai periculoasa interpretare a Bibliei e cea alegorica sau simbolica, pentru ca permite foarte multe variante si poti cadea usor in eroare. Apoi vine cea literara. Aici desi variantele sunt drastic reduse, exista totusi posibilitatea ca parti foarte dense ca sens si semnificatie sa fie tratate simplist si astfel sa se cada in ridicol, cum a fost cazul cu teoria ptolemeica sau geocentrica. Singura certa si autentica e cea in Duh, interpretarea cea duhovniceasca sau mystagogica, cum o numea Sf. Maxim Marturisitorul. Aici vad eu eroarea protestantilor si neoprotestantilor, in libertatea prea mare de a interpreta Biblia. Fara sa aibe macar ajutorul celor inaintati in Duhul. A face inferente logice cu propozitii din Biblie si a trage niste concluzii logice din astfel de deductii rationale, sunt nu numai jocuri incitante si magulitoare pentru ratiune, care se simte satisfacuta si mandra ca e pusa la loc de cinste, dar chiar periculoase pentru unitatea Adevarului. Pentru ca ratiunea nu poate cuprinde ADEVARUL, doar Duhul poate asta. De-asta a aparut si puzderia de culte si denominatiuni.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta a propovaduit Domnul Isus? Din cate tin eu minte,El a vorbit despre credinta,dragoste si ne-a cerut sa venim la El cu toate problemele si pacatele noastre.De ce presupui tu ca numai ortodoxii se califica ca fii? Care lucru anume cerut de Dumnezeu in Biblie este indeplinit numai de Ortodoxi,si nu si de catolici,baptisti,penticostali,evanghelici si luterani? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|