![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iarasi, nu poti generaliza, nu toti care dau cu capul de pragul de sus ajung credinciosi, nu vad de ce as face-o eu, mai ales cind detii destule cunostinte in a-ti sustine ateismul. Doar daca voi deveni senil vreodata sa imi schimb convingerile. Citat:
Sint sigur ca credinta are in ea si ceva bun (desigur, din alte motive decit voi) si ca exista oameni minunati care o practica. Dar asta nu o face adevarata, mai ales in zilele noastre cind stiinta ofera alternative credibile. p.s. Nu stiu cu ce clarvazator ai discutat, dar nu sint din Galati :) |
|
|||
|
|||
![]()
Pai statisticile arata ca rata divorturilor este mult mai mare in familiile de credinciosi. As pune asta pe seama faptului ca gandesc la modul "cum o vrea D-zeu".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS nici eu nu sunt din Galati. |
|
|||
|
|||
![]()
Postarea lui Caminaris este o lista luuuuuunga de erori de logica. Ce ar trebui sa invete un ateu din postarea lui? Sau poate felicitarile erau ironice si n-am inteles eu!
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu ai macar o ruda care sa stie pe cineva care macar a trecut prin Galati?
|
|
|||
|
|||
![]()
@Topcat: Vino cu mine la un tomograf performant si iti voi arata mintea, cum functioneaza ea.
Doamne-ajuta! Frate draga, e interesant!. Poti fratia ta sa ne arati la un tomograf performant cum functioneaza mintea? Sunt curios cum ai putea explica, de exemplu, actul de creatie. Uite sa mai ingustam zona: sa ne gandim la un pictor. Sau daca te depaseste acest test, poate ne explici cum se petrec vindecarile miraculoase. Cum rezolva creierul aceste situatii? Multumesc. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ai, de exemplu, de spus despre cimpanzeii care, fara a fi invatati de oameni, deseneaza? Daca cimpanzeii deseneaza, omul deseneaza, nu crezi ca actul creatiei ia nastere asemanator? In legatura cu explicatiile stiintei, am mai spus, si nu numai eu, ca nu acopera toate nelamuririle voastre. Insa acopera cu mult mai mult decit acum citeva sute de ani, cind nici macar nu ne-am fi inchipuit sa fie explicate fenomene care azi ni se par normale. Cu privire la vindecarile miraculoase, exista teorii insa acestea sint in stare incipienta. Nu am nici un motiv sa cred ca acestea nu vor fi duse pina la capat, la un moment dat. Uite, ca sa vezi ca stiinta se ocupa si cu asa ceva: http://www.springerlink.com/content/74x2573171042254/ Last edited by topcat; 22.09.2009 at 12:01:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma faci sa zambesc. Raspunsul corect era: imi cer scuze. Voi reformula prima interventie vis-a-vis de postarea fratelui Caminaris. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg ce vrei. In linkul cu expunerea despre judecata morala ti s-au aratat imagini fRMI care aratau regiunile din creier care se ocupa cu morala. Ce dovada mai buna vrei ca mintea e creierul decit ca daca extirpi acele bucati de creier nu mai functioneaza exact acele proprietati umane pe care stiinta le prezice?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar asa, nu intelegi ce te-am intrebat? Nu intelegi la ce se refera creatia umana?. Actul creativ? Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, dai si un exemplu care ilustreaza perfect imaginea amputata pe care un ateu o are despre lumea in care exista. Pai, daca la un aparat de radio ii "extirpez" o piesa sigur ca nu mai functioneaza conform cu scopul pentru care a fost inventat (alt cuvant care te poate pune in dificultate). Dar, sa presupunem ca ii punem piesa la loc si emitatorul isi inceteaza activitatea. Aparatul este complet, dar tot inutil e. Poti sa o citesti si ca o "pilda". Astept in continuare un raspuns la ce te faci ca nu intelegi. Doamne-ajuta!
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|