Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2009, 10:39:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de caminaris Vezi mesajul
Topcat, ce dovada ai ca tu ai minte? Sau ce dovada am eu ca tu ai minte? Adu-mi o dovada. Nu poti s-o pipai, s-o gusti, s-o mirosi dar tu esti convins ca ea exista. La fel e si cu "clarvazatorii" sau harismele sau chiar cu Dumnezeu.
Vino cu mine la un tomograf performant si iti voi arata mintea, cum functioneaza ea. Nu la fel este insa cu "clarvazatorii" sau harismele sau chiar cu Dumnezeu.
Citat:
Cei care cred sunt oameni care s-au lovit de greutati si asa l-au cunoscut pe Dumnezeu. Tu nu te-ai lovit inca de greutati din moment ce inca nu l-ai cunoscut.
Cunosc o doamna care avea cancer acum 9 ani. Dupa tratamente si tot felul de terapii si chimioterapii medicii i-au dat drumul acasa sa moara ca nu mai aveau ce sa-i faca. Dar, la varsta de 33 de ani sa mori? Nu putea sa se resemneze. Si atunci a incercat ultima cale posibila care i-a mai trecut prin cap dupa ce incercase tot ce se putea: s-a dus la prima biserica pe care a intalnit-o si l-a asteptat pe preot. Cand a aparut i-a zis ca n-are unde sa se mai duca in alta parte, ca daca n-o primeste nu-i mai ramane decat sa-si astepte moartea. Si parintele a primit-o, i-a spus ce anume tb sa faca (si-a cumparat o carte indrumatoare pentru spovedanie, s-a pregatit cu post si rugaciune, nu stiu daca ore sau zile n-am vrut sa o intreb prea multe amanunte din respect) si apoi a spovedit-o, a impartasit-o si s-a vindecat. Au trecut de atunci ani de zile si daca o vezi, pur si simplu nu poti sa crezi ca a fost vreodata bolnava, asa de sanatoasa este. Are niste ochi vioi si luminosi care tradeaza pur si simplu o dorinta de viata si o curatenie sufleteasca deosebita. Insa de atunci a ramas lipita de biserica si e de o credinta ferma, nestramutata.
Ei bine, daca se intampla sa o cunosti, prin modul ei de a fi, prin modul cum se comporta (cu delicatete), iti impune un anumit respect. Prin simpla ei prezenta iti vorbeste (fara cuvinte) de Hristos.
Generalizezi fara vreo baza
Citat:
Asa ca nu-ti tb "clarvazatori" cum ii numesti tu sau parinti cu harisme asa cum ii numim noi - crestinii, ca sa crezi in Dumnezeu. Pur si simplu viata ti-L scoate in cale pe Dumnezeu:
Unora foarte devreme - inca din copilarie, daca au parinti credinciosi. Acestia ajung, pe masura ce cresc - adolescenti cuminti, silitori la scoala, iar mai tarziu - oameni la casa lor, cu un servici bun si o familie mare si frumoasa (ca Dumnezeu rasplateste viata curata si dusa in spiritul credintei - adica dusa cu rugaciune si atentie (trezvie) la Dumnezeu). Deci la acestia vine Dumnezeu prin parintii care i-au nascut.
Altora mai tarziu - daca nu au parinti credinciosi. Se casatoresc, fac copii, ii cresc iar cand copiii lor ajung la varsta adolescentei, ei fiind crescuti in duhul asta lumesc, in care nu exista respect pentru nimic, ajung sa-si chinuie parintii prin viata dezordonata, sa nu-i respecte, sau chiar sa-i bata in unele cazuri. Mai vin si bolile (ca viata plina de pacate duce la imbolnavirea sufletului si apoi a trupului) si uite asa ajungi la Dumnezeu ca ultima solutie (ca in exemplul pe care l-am relatat mai sus - un exemplu real pe care il cunosc personal). Deci la acestia Dumnezeu vine prin boala sau prin conduita dezordonata a copiilor lor. Ca daca acel copil pe care l-ai crescut si pe care il iubesti incepe sa fure, sa se drogheze sau sa bea si sa dea in cap altora, ce poti sa faci? Il acoperi o data, il salvezi a doua oara, il tot ierti si il ajuti pana te indrepti spre Dumnezeu si te rogi pentru prima data in viata ta: Doamne ajuta-ma ca nu pot sa ma mai descurc cu el!
Te contrazic dindu-ti exemple de familii model atee.
Citat:
Acuma sa iau exemplul tau: esti ateu. Asta e, si eu am fost si mai sunt cateva miliarde pe lumea asta tot atei. Daca esti ateu nu inseamna ca esti mai prost ca altii sau mai destept ca altii. Ci inseamna pur si simplu ca inca n-ai dat cu capul de pragul de sus. N-ai simtit durerea, suferinta inca.
Dara ar fi sa luam statisticile la mina, sintem cam 200 de milioane de atei iar inteligenta medie este superioara.
Iarasi, nu poti generaliza, nu toti care dau cu capul de pragul de sus ajung credinciosi, nu vad de ce as face-o eu, mai ales cind detii destule cunostinte in a-ti sustine ateismul. Doar daca voi deveni senil vreodata sa imi schimb convingerile.
Citat:
Mai e si o alta posibilitate sa ajungi sa il cunosti pe Dumnezeu, fara sa gusti din suferinta bolilor: informandu-te. Citeste, informeaza-te. Uite, exista o carte biografica a Cuviosului Paisie Aghioritul care a trait in zilele noastre. Du-te la libraria Lumina de langa King in centru(ca esti galatean ca si mine) si cumpara-ti cartea asta. Citeste-o macar ca sa vezi, sa intelegi si punctul de vedere al credinciosilor. Citeste-o macar ca sa ai un punct de vedere in a ne combate credinta. Cat o sa-ti ia din timpul tau? O ora pe zi timp de o saptamana? Mai scapam de tine de pe site:)) Glumesc.
Cartea asta iti stoarce lacrimi chiar de ai inima de piatra. Merita sa o citesti macar ca sa afli cata iubire avea un om in inima lui pentru semenii sai. ba merita sa o citesti macar ca sa afli ca a existat cel putin un om altfel decat noi!

Deci iti spun sa te informezi atata tot. Daca tot postezi pe forum ortodox, macar sa ai cu ce sa ne combati. Consider-o culturalizare.

Sunt dispus sa te ajut chiar si imprumutandu-ti-o (poate ti-o fi rusine sa intri intr-o pravalie ortodoxa sa nu te vada dintre colegi cineva ca sunt unii colegi care au obiceiul sa-i desconsidere pe credinciosi).
Nu stiu daca ai observat, insa chiar ortodocsi de pe acest site te combat, cel putin cu suferinta care e o placere.

Sint sigur ca credinta are in ea si ceva bun (desigur, din alte motive decit voi) si ca exista oameni minunati care o practica. Dar asta nu o face adevarata, mai ales in zilele noastre cind stiinta ofera alternative credibile.

p.s. Nu stiu cu ce clarvazator ai discutat, dar nu sint din Galati :)
Vechi 22.09.2009, 10:42:47
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Te contrazic dindu-ti exemple de familii model atee.
Pai statisticile arata ca rata divorturilor este mult mai mare in familiile de credinciosi. As pune asta pe seama faptului ca gandesc la modul "cum o vrea D-zeu".
Vechi 22.09.2009, 10:51:38
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Tu nu dar altii cu siguranta da :-P

PS nici eu nu sunt din Galati.
Vechi 22.09.2009, 10:54:19
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Felicitarile mele pentru postarea dvs, frate Caminaris, contine exact ceea ce un ateu ar trebuie sa citeasca!
Postarea lui Caminaris este o lista luuuuuunga de erori de logica. Ce ar trebui sa invete un ateu din postarea lui? Sau poate felicitarile erau ironice si n-am inteles eu!
Vechi 22.09.2009, 10:56:43
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Dar nu ai macar o ruda care sa stie pe cineva care macar a trecut prin Galati?
Vechi 22.09.2009, 11:40:42
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Topcat: Vino cu mine la un tomograf performant si iti voi arata mintea, cum functioneaza ea.

Doamne-ajuta!

Frate draga, e interesant!. Poti fratia ta sa ne arati la un tomograf performant cum functioneaza mintea? Sunt curios cum ai putea explica, de exemplu, actul de creatie. Uite sa mai ingustam zona: sa ne gandim la un pictor.

Sau daca te depaseste acest test, poate ne explici cum se petrec vindecarile miraculoase. Cum rezolva creierul aceste situatii?

Multumesc.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 22.09.2009, 11:58:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
@Topcat: Vino cu mine la un tomograf performant si iti voi arata mintea, cum functioneaza ea.

Doamne-ajuta!

Frate draga, e interesant!. Poti fratia ta sa ne arati la un tomograf performant cum functioneaza mintea? Sunt curios cum ai putea explica, de exemplu, actul de creatie. Uite sa mai ingustam zona: sa ne gandim la un pictor.

Sau daca te depaseste acest test, poate ne explici cum se petrec vindecarile miraculoase. Cum rezolva creierul aceste situatii?

Multumesc.
Doamne-ajuta!
Nu imi dau seama ce intelegi tu prin creatie sau ce ai vrea ca stiinta sa inteleaga prin creatie.
Ce ai, de exemplu, de spus despre cimpanzeii care, fara a fi invatati de oameni, deseneaza? Daca cimpanzeii deseneaza, omul deseneaza, nu crezi ca actul creatiei ia nastere asemanator?

In legatura cu explicatiile stiintei, am mai spus, si nu numai eu, ca nu acopera toate nelamuririle voastre. Insa acopera cu mult mai mult decit acum citeva sute de ani, cind nici macar nu ne-am fi inchipuit sa fie explicate fenomene care azi ni se par normale. Cu privire la vindecarile miraculoase, exista teorii insa acestea sint in stare incipienta. Nu am nici un motiv sa cred ca acestea nu vor fi duse pina la capat, la un moment dat.

Uite, ca sa vezi ca stiinta se ocupa si cu asa ceva: http://www.springerlink.com/content/74x2573171042254/

Last edited by topcat; 22.09.2009 at 12:01:28.
Vechi 22.09.2009, 12:02:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu imi dau seama ce intelegi tu prin creatie sau ce ai vrea ca stiinta sa inteleaga prin creatie.
Ce ai, de exemplu, de spus despre cimpanzeii care, fara a fi invatati de oameni, deseneaza? Daca cimpanzeii deseneaza, omul deseneaza, nu crezi ca actul creatiei ia nastere asemanator?

In legatura cu explicatiile stiintei, am mai spus, si nu numai eu, ca nu acopera toate nelamuririle voastre. Insa acopera cu mult mai mult decit acum citeva sute de ani, cind nici macar nu ne-am fi inchipuit sa fie explicate fenomene care azi ni se par normale. Cu privire la vindecarile miraculoase, exista teorii insa acestea sint in stare incipienta. Nu am nici un motiv sa cred ca acestea nu vor fi duse pina la capat, la un moment dat.
Doamne-ajuta!

Ma faci sa zambesc. Raspunsul corect era: imi cer scuze. Voi reformula prima interventie vis-a-vis de postarea fratelui Caminaris.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 22.09.2009, 12:10:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Ma faci sa zambesc. Raspunsul corect era: imi cer scuze. Voi reformula prima interventie vis-a-vis de postarea fratelui Caminaris.

Doamne-ajuta!
Nu inteleg ce vrei. In linkul cu expunerea despre judecata morala ti s-au aratat imagini fRMI care aratau regiunile din creier care se ocupa cu morala. Ce dovada mai buna vrei ca mintea e creierul decit ca daca extirpi acele bucati de creier nu mai functioneaza exact acele proprietati umane pe care stiinta le prezice?
Vechi 22.09.2009, 12:31:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu inteleg ce vrei. In linkul cu expunerea despre judecata morala ti s-au aratat imagini fRMI care aratau regiunile din creier care se ocupa cu morala. Ce dovada mai buna vrei ca mintea e creierul decit ca daca extirpi acele bucati de creier nu mai functioneaza exact acele proprietati umane pe care stiinta le prezice?
Doamne-ajuta!

Chiar asa, nu intelegi ce te-am intrebat? Nu intelegi la ce se refera creatia umana?. Actul creativ?

Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, dai si un exemplu care ilustreaza perfect imaginea amputata pe care un ateu o are despre lumea in care exista. Pai, daca la un aparat de radio ii "extirpez" o piesa sigur ca nu mai functioneaza conform cu scopul pentru care a fost inventat (alt cuvant care te poate pune in dificultate). Dar, sa presupunem ca ii punem piesa la loc si emitatorul isi inceteaza activitatea. Aparatul este complet, dar tot inutil e.

Poti sa o citesti si ca o "pilda".

Astept in continuare un raspuns la ce te faci ca nu intelegi.

Doamne-ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30