Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 14:34:08
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci ai fost fericita cum nu se poate descrie, ai avut mari bucurii, nu era hipnoza [ atentie!] dar acum te-ai trezit...la ce te-ai trezit, ca eu nu inteleg. Si la ce buna trezirea dintr-o fericire reala si ne-indusa?
eu spun sincer ceea ce am trait si simtit in fiecare etapa a vietii mele, dar din unghiul actual de vedere. Nu neg nici una din experientele mele sufletesti si nu ma dezic de ele pentru ca ele, toate, m-au format si ma vor urmarii pana la Judecata finala, cu ele de mana v-a trebui sa stau inaintea Domnului si sa dau socoteala pentru toate. Ceea ce pot sa fac este nu sa neg ceva ci sa-mi asum toata responsabilitatea.
Probabil si tu ai avut anumite momente de fericire, de bucurie reala, de exaltare, poate te-ai indragostit si ai avut impresia ca acel om este 'printul' cel mai frumos, cel mai bun ,cel mai atent din lume. L-ai vazut ca pe cel mai desavarsit om, cel mai dorit , fara de care nu ti-ai fi putut imagina viata, pentru care ai fi putut sa-ti dai viata pentru el fara sa clipesti.Si sper ca nu ai avut experienta mea trista ca ulterior sa descoperi ca viziunea ta despre acelasi om sa devina una total diferita .Sa constati ca ai fost mintita, inselata, manipulata, ca doar ai fost folosita ,pana a avut nevoie de tine, ca acea mare fericire a devenit cel mai mare chin, ca te simti legata ,incorsetata si nu mai poti da inapoi fara sa-ti pierzi si bruma de respect si atunci incerci sa pastrezi aparentele doar de fatada.
Sti, trezirea se face automat.Nu intelegi nici optica fericirii si nici optica durerii.Totul este doar in capul omului,totul este o scoala si un examen, un drum unde Tatal Ceresc calauzeste pe toti cei ai Sai fii.Trezirea se face de obicei prin altii, tu doar constati faptul si te miri si nu poti sa-ti explici cum atata timp ai privit mereu acel obiect si nu l-ai vazut,ai auzit mereu aceeasi melodie, dar n-ai inteles sensul cuvintelor,ai citit aceleasi versete, dar acum ele au cu totul si cu totul alta semnificatie, ai crezut orbeste intr-un om si acum constati ca vorbele lui sunt atat de denaturate , de false, de lipsite de logica.
Vechi 28.04.2010, 14:38:37
Senior Member

Implicit

Citat:

P.S. Chiar daca sunt in autobuz am invatat la scoala ca nu se pot misca niste case.
Era un exemplu,o pilda.In nici un caz nu te subestimam intr-atat sa cred ca nu poti sa faci diferenta intre o optica sau alta.
Vechi 28.04.2010, 15:03:14
Senior Member

Implicit

Citat:
Si ce te face sa fii asa sigura ca esti in statie si nu in autobuz?

P.S. Chiar daca sunt in autobuz am invatat la scoala ca nu se pot misca niste case.
Vezi , tocmai asta este problema de viziune a np.Toata ideologia lor se bazeaza pe competitie.
Daca n-ar fi competitia nu ar avea nevoie sa denigreze 'realitatea' altora.
Amandoua viziunile exista si sunt valabile. Toata Sf. Scriptura este plina de "contradictii" , dar sunt binecuvantati de cei ce sunt luminati de Ingerul pazitor nu de ingerul intunericului.

Vezi ,si asta cu invatatul! E perfect valabil si absolut necesar, dar nu suficiet ca sa ma faci sa cred demostratia, pentru ca ele, intr-adevar, SE MISCA, dar se vede doar din spatiu si ar trebui sa iesi in afara sferei de gravitatie ca sa poti observa.
Vechi 28.04.2010, 15:52:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Incredibil Dori...!
Sunt chiar cuvintele tale?
Chiar ai "citit fiecare cuvant' stiind ca vei da socoteala pentru el?
Ale mele sunt,iubire, multumesc ca ma mai tragi de maneca. Dar cred ca daca mai cauti mai gasesti greseli, altfel ma ingamf crezand ca am doar o greseala.

Citat:
Vezi , tocmai asta este problema de viziune a np.Toata ideologia lor se bazeaza pe competitie.
Daca n-ar fi competitia nu ar avea nevoie sa denigreze 'realitatea' altora.
.
Nu e vorba de denigare, dar nu pot intelege cum pot sa existe doua realitati. Pot exista doua perceptii asupra realitatii, dar realitatea e una singura.

Eu cred ca tu ti-ai pus nadejdea in oameni si ai fost dezamagita. Daca printul de care te-ai indragostit ar fi fost Hristos nu te-ar fi dezamagit. Si nu o zic ca o acuza, toti am patit asa ceva la un moment din viata noastra. Chiar daca ti se pare ca suntem un anumit gen de oameni, numai Dumnezeu stie pe unde am trecut si noi inainte de a ne forma o viziune asupra vietii.

Citat:
Era un exemplu,o pilda.In nici un caz nu te subestimam intr-atat sa cred ca nu poti sa faci diferenta intre o optica sau alta.
Iar eu vorbeam metaforic, in contextul pildei tale. Nu ma iau dupa ce mi se pare, ci dupa ce stiu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 16:35:17
Senior Member

Implicit

Citat:

Nu e vorba de denigare, dar nu pot intelege cum pot sa existe doua realitati. Pot exista doua perceptii asupra realitatii, dar realitatea e una singura.

Eu cred ca tu ti-ai pus nadejdea in oameni si ai fost dezamagita. Daca printul de care te-ai indragostit ar fi fost Hristos nu te-ar fi dezamagit. Si nu o zic ca o acuza, toti am patit asa ceva la un moment din viata noastra. Chiar daca ti se pare ca suntem un anumit gen de oameni, numai Dumnezeu stie pe unde am trecut si noi inainte de a ne forma o viziune asupra vietii.

.
de aceea am pus in ghilimele realitatea, pentru ca fiecare este sigur pe ceea ce simturile ii indica in acel moment ca fiind realitate.

Din toate postarile mele doar atat ai inteles?.Ma dezamagesti !Se pare ca vorbesc singura.
Era tot o pilda a rarei scop era sa te faca sa intelegi ca asa cum atunci cand iubesti ti se modifica perceptia asupra "realitatii", sau ai o cu totul alta viziune asupra unor aspecte , tot asa poti sa te inseli( sau poti fi manipulat) si in alte domenii de pereptie senzoriale.
Vechi 28.04.2010, 16:38:32
Senior Member

Implicit

Si sa sti ca exact asta mi-a venit in minte ca va fi replica ta " Daca te-ai fi indragostit.."in momentul cand am postat.Previzibil... lozincile le stiu si eu.
Vechi 28.04.2010, 16:42:18
Senior Member

Implicit

Gabriela, atunci cand ne punem nadejdea in oameni si in ceea ce pot ei oferi se intampla ca insusi Dumnezeu sa se supere si sa ingaduie sa fim dezamagiiti de ei pntru a ne dezlipi atentia de pe oameni si a ne-o atinti asupra Lui.
S-a intamplat ca la tine sa fie vorba de baptisti; altii au fost dezamagiti de ortodocsi sau penticostali [cum e si cazul meu]. Dar am inteles ca daca Dumnezeu ingaduie sa-mi faca o rana nu e de buna ce sunt ci ca sa ma pocaiesc. Si de ce as da vina pe oamenii care au absolut aceleasi slabiciuni ca si mine, cand pot sa gasesc pocainta adevarata si odata cu ea dulceata iertarii?

Si sa ma fereasca Dumnezeu ca din pricina ranilor facute de oameni sa ma razvratesc impotriva Lui negand tot ce mi-a dat El bun pana atunci. Ceea ce El mi-a dat pastrez in sufletul meu ca pe niste comori de mare pret si ma lupt sa scot din inima ceea ce L-a suparat . Atunci ii voi vedea pe toti oamenii frumosi, indiferent de religie si nu-mi voi mai aminti ca odata mi-au facut rau, caci i-am iertat. Iar pe cei ce incearca inca sa ma raneasca ii voi privi cu ingaduinta, stiind ca si eu , la randul meu, am ranit pe altii. Asta se cheama sa fii impacat cu Dumnezeu si cu tine insuti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 16:44:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Si sa sti ca exact asta mi-a venit in minte ca va fi replica ta " Daca te-ai fi indragostit.."in momentul cand am postat.Previzibil... lozincile le stiu si eu.
Cu atat mai mult ca stii...Sunt dispusa sa recunosc daca am zis ceva gresit, numai sa-mi arati unde am gresit.

Citat:
Era tot o pilda a rarei scop era sa te faca sa intelegi ca asa cum atunci cand iubesti ti se modifica perceptia asupra "realitatii", sau ai o cu totul alta viziune asupra unor aspecte , tot asa poti sa te inseli( sau poti fi manipulat) si in alte domenii de pereptie senzoriale.
Deci nu ai iubit cu adevarat? Ma ierti ca nu ma ridic la inaltimea asteptarilor tale. Eu gandesc simplu: Il iubesc pe Hristos si nu ma va dezamagi. Dar cand imi fug ochii dupa alte iubiri voi fi lovita.

Last edited by Doriana; 28.04.2010 at 16:48:09.
Vechi 28.04.2010, 16:56:51
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Exista si aceasta posibilitate. Asa cum exista si posibilitatea ca sa te mandresti ca esti smerit si nu ai nici un dar. Cine vrea sa se mandreasca gaseste motive.
pana la urma te pune la popreala pastorul.cred ca doar np ce posteaza pe acest sait recunosc asa ceva dar ma gandesc sunt si sinceri?sigur in raspuns o intorci
Vechi 28.04.2010, 17:03:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
pana la urma te pune la popreala pastorul.cred ca doar np ce posteaza pe acest sait recunosc asa ceva dar ma gandesc sunt si sinceri?sigur in raspuns o intorci
Eu nu am auzit pe cineva sa aiba vreun dar si sa nu fie constient de pericolul mandriei. Chiar se vorbeste mult de asta.

Ce zici, am intors-o?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10