Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2009, 10:21:30
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Când va veni Fiul Omului intru slava Sa, și toți sfinții ingeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale. Și se vor aduna inaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. Atunci va zice Impăratul celor de-a dreapta Lui : << Veniți , binecuvântați Tatălui Meu, moșteniți impărăția cea pregătită vouă de la intemeierea lumii. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc ; insetat am fost și Mi-ați dat să beau ; străin am fost și M-ați primit ; Gol am fost și M-ați imbrăcat ; bolnav am fost și M-ați cercetat; in temniță am fost și a-ți venit la Mine >>. Atunci drepții Ii vor răspunde, zicând : << Doamne , când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit ? Sau insetat și Ți-am dat să bei ? Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am imbrăcat ? Sau când Te-am văzut bolnav sau in temniță și am venit la Tine ? >> Iar Impăratul, răspunzând, va zice către ei : << Adevărat zic vouă, intrucât ati făcut unuia dinr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut >> . Atunci va zice și celor de-a stânga : << Duceți-vă de la Mine, blestemaților, in focul cel veșnic, care este gătit diavolului și ingerilor lui. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc ; insetat am fost și nu Mi-ați dat să beau ; Străin am fost și nu M-ați primit ; gol , și nu M-ați imbrăcat ; bolnav și in temniță , și nu M-ați cercetat >>. Atunci vor răspunde și ei , zicând : << Doamne, când Te-am văzut flamănd, sau insetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau in temniță și nu Ți-am slujit ? >> El insă le va răspunde, zicând : << Adevărat zic vouă : Intrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut >> . Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică. ( Matei 25 , 31 - 46 ) .

am auzit la TV Trinitas, talcuirea unui parinte, foarte frumos vorbea, shi multe le spunea prea bine, shi drept le spunea, dar totushi se ratacea... dansul vorbea acolo despre roade, ca cei dreptzi au facut roade bune ale credintzei shi asta este criteriul, ca tzapi/caprele nu rodesc iar oile rodesc, shi ca la judecata se va vorbi despre ascultare shi rodire asha ca despre talantul acela ascuns in shtergar...

Ne-a talmacit Dumnezeu despre ce dreptate este vorba, caci ne spune CLD: dreptatea pentru om este aceasta:
"cine se va inaltza pe sine se va smeri iar tot cel ce se va smeri pe sine va fi inaltzat"

deci acest Cuvant sta la baza judecatzii shi nu numai dragostea shi sangele este criteriul judecatzii, adica credintza shi roadele ei, cum ar venii, ca oile rodesc iar caprele nu, in ascultare, este vorba despre cum anume faci ascultare, daca e vorba despre ascultare.

Astfel ca shi oile shi caprele au coarne,
dau blani, lana sau din par de capra
dau miei sau iezi
dau lapte shi branza,

deci ambele dau roade pentru Domnul... shi totushi Dumnezeu le va despartzi, v-a despartzii pe oameni cum ai despartzi oile de capre...

deci care este criteriu daca nu roadele?

poi este foarte simplu daca pricepem dreptatea pentru om: "cel ce se va inaltza pe sine se va smeri iar tot cel ce se va smeri pe sine va fi inaltzat"

din raspunsul dreptzilor rezulta ca ei asha au ascultat incat nu a shtiut stanga ce face dreapta shi pe totzi pe care i-a hranit, i-a adapat, i-a imbracat, i-a cercetat, i-a vindecat, i-a primit in casa, deci pe totzi aceshtiea prea mici (o cirtutza sau o iotutza mititica) i-a considerat ca shi pe fratzii Domnului, deci i-a privit ca pe maimarii lor... ca shi pe Dumnezeu, asha... shi pentru aceea ca orishicine ar fi fost, au facut dreptatea nu cautand la chipul omului, la haina lui, la averea lui, la starea lui materiala, ci luand aminte la sine ca sa nu cumva sa-i raneasca in conshtiintza lor...

pe cand tzapii, caprele care vor fi trimishi de la fatza Domnului, aceshtia, chiar daca le-au facut tuturor acelora, dar unui dintre aceia mici nu le-au facut, deci daca au ascultat pe Dumnezeu in toate, dar l-au ascultat vazand in ceilaltzi nu pe Dumnezeu, ci pe nishte straini, gunoaie, rai, ranindu-le conshtiintza, judecandu-i, dispretzuindu-i, chiar daca au facut in aparentza toate, caci ei se mira, caci toata viatza au facut doar poruncile Domnului, deci ei, caprele, degeaba se vor mira, caci daca unuia dintre cei foarte mici le-a calcat demnitatea, conshtiintza, i-a ajutat ca pe vite, ori in scarba ori ca shi la proshti le-a dat, deci nu i-a respectata ca pe Dumnezeu, atunci le spune acelora, ca Mie nu mi le-atzi facut, intrucat omul este chip dupa Chipul lui Dumnezeu... darmite atunci cei saraci ori cei in nevoi curate, cirtutzele shi iotutzele Domnului... aceia sunt chipul cel ridicat shi inviat al Domnului... deci cu atat mai mult erau datori sa-i respecte ca shi pe fratzii Domnului... caci intru Adevar chiar sunt!

deci criteriul la judecata este nu atat rodirea, nu ascultarea, nu multzimea faptelor shi roadele cele mari ale credintzei, cat pozitzia dragostei smerite, pozitzia smerenie shi umilintzei de Duh in fatza uni frate mai mic, mai sarac, mai prost, mai orb, mai rau... caci este scris "Duhul umilit, inima infranta shi smerita Dumnezeu nu o va urgisi" ....

astfel ca Despartzirea o va face Dumnezeu doar pe baza de mandrie shi smerenie, adica duhul lacomiei shi duhului minciunii maririi de sine cum au caprele care se urca pe muntzi shi pe totzi pomii lacomindu-se sa manance ce nu e voie shi nu sunt ale lor dovedind o dragoste fatzarnica shi o credintza prefacuta, fatza de oi care au duhul smereniei shi al postirii shi dragostei smerite shi drepte de fratzi shi de Dumnezeu intru credintza cea neprefacut shi nu pentru slava de la oameni shi care mananca doar iarba unde au fost manate de Pastorul cel Bun... de Hristos-Dumnezeu... prin Biserica Sa...
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 17:54:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

shi inca un lucru se observa, ca deshii dreptzii se mira, crezand ca nu au facut niciunuia bine, totushi daca doar unuia dintre aceia mici ai Lui au facut binele de pe pozitzii de dragoste smerita ei vor moshtenii Imparatzia... pe cand celor nedreptzi chiar daca au facut tuturor "bine", caci ei tziu evidentza tuturor carora le-au facut bine asha ca shi fariseii, dar de pe pozitzii de minciuna shi mandrie shi lacomie au facut binele ranind conshtiintza shi demnitatea, shi doar unuia dintre cei mici nu le-au facut, ei nu vor intra in Imparatzie... caci defapt sunt nedreptzi caci acela micutz, cirtutza ori iotutza Domnului a fost poate chiar Dumnezeu, deci Lui nu le-au facut shi nu vor moshtenii Imparatzia... deci iata cum unii vor moshteni doar pentru ca unuia au facut din acelea bune, iar altzii nu vor moshtenii pentru ca doar unuia nu le-au facut... deci este o Taina a lui Dumnezeu care cunoashte inima omului... a dreptatzii Sale care spune shi arata dreptatea pentru om:

"cel ce se inaltza pe sine se va smeri iar tot cel ce se va smeri pe sine v-a fi inaltzat"
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 23:54:45
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

1Cât privește venirea Domnului nostru Isus Hristos și strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraților,

2să nu vă lăsați clătinați așa de repede în mintea voastră, și să nu vă tulburați de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca și cum ziua Domnului ar fi și venit chiar.

3Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului), fiul pierzării,

4potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

5Nu vă aduceți aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, când eram încă la voi?
6Și acum știți bine
7Căci taina fărădelegii a și început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprește acum, să fie luat din drumul ei.

8Și atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, și-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale.

9Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase,

10și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.

11Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:

12pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți.

13Noi însă, frați preaiubiți de Domnul, trebuie să mulțumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfințirea Duhului și credința adevărului.

14Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătați slava Domnului nostru Isus Hristos.

15Așadar, fraților, rămâneți tari, și țineți învățăturile, pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.

16Și însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veșnică și o bună nădejde,

17să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun!

Tesaloniceni2
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 19:26:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit "Cel ce vine la Mine nu va flămânzi " +

" Și Iisus le-a zis : < Eu sunt pâinea vieții ; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede in Mine nu va inseta niciodata. Dar am spus vouă că M-ați și văzut și nu credeți. Tot ce- Mi dă Tatăl va veni la Mine, și pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară ; pentru că M-am coborât din cer nu ca să fac voia mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine . Și aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toți pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd nici unul, ci să-i inviez pe ei in ziua cea de apoi > ". ( Ioan 6, 35-39 ) .
Vechi 25.02.2009, 22:37:54
Banned

Implicit

A DOUA EPISTOLĂ SOBORNICEASCĂ A LUI PETRU 1Simon (Sau: Simeon.) Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:

2Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos!
;
3Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui,

4prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea, care este în lume prin pofte.

5De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința;

6cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.

8Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.

9Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umblă cu ochii închiși, și a uitat că a fost curățit de vechile lui păcate.

10De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată.

11În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.
12De aceea voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le știți, și sunteți tari în adevărul pe care-l aveți.

13Dar socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta, să vă țin treji aducându-vă aminte;

14căci știu că dezbrăcarea de cortul meu va veni deodată, după cum mi-a arătat Domnul nostru Isus Hristos.

15Îmi voi da osteneala dar, ca, și după moartea mea, să vă puteți aduce totdeauna aminte de aceste lucruri.
16În adevăr, v-am făcut cunoscut puterea și venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu întemeindu-ne pe niște basme meșteșugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înșine cu ochii noștri mărirea Lui.

17Căci El a primit de la Dumnezeu Tatăl cinste și slavă, atunci când, din slava minunată, s-a auzit deasupra Lui un glas, care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea."

18Și noi înșine am auzit acest glas venind din cer, când eram cu El pe muntele cel sfânt.

19Și avem cuvântul prorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă și va răsări luceafărul de dimineață în inimile voastre.

20Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură.

21Căci nici o prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2009, 23:16:12
Banned

Implicit

EPISTOLA A DOUA A LUI PAVEL CĂTRE TIMOTEI 1Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.

2Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie,

3fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine,

4vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;

5având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.

6Sunt printre ei unii, care se vâră prin case, și momesc pe femeile ușuratice îngreuiate de păcate și frământate de felurite pofte,

7care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului.

8După cum Iane și Iambre s-au împotrivit lui Moise, tot așa și oamenii aceștia se împotrivesc adevărului, ca unii care sunt stricați la minte și osândiți în ce privește credința.

9Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată și a celor doi oameni.

10Tu, însă, ai urmărit de aproape învățătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credința mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea,

11prigonirile și suferințele care au venit peste mine în Antiohia, în Iconia și în Listra. Știi ce prigoniri am răbdat; și totuși Domnul m-a izbăvit din toate.

12De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniți.

13Dar oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alții, și se vor amăgi și pe ei înșiși.

14Tu să rămâi în lucrurile, pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat:

15din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus.

16Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,

17pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2009, 21:34:35
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Evanghelia Duminicii lăsatului sec la brânză + ( 1 Martie )

De veți ierta oamenilor greșealele lor , ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc. Iar de nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre. Când postiți , nu fiți triști ca fățarnicii ; că ei iși smolesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor. Tu insă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală, ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este ascuns, și Tatăl tău, Care vede in ascuns, iți va răsplăti ție. Nu va adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strcă și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică , unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.
<< Matei 6 , 14 - 21 >>
Vechi 01.03.2009, 00:52:52
Banned

Implicit

APOCALIPSA LUI IOAN După aceea, am auzit în cer ca un glas puternic de gloată multă, care zicea: "Aleluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mântuirea, slava, cinstea și puterea!

2Pentru că judecățile Lui sunt adevărate și drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pământul cu curvia ei, și a răzbunat sângele robilor Săi, din mâna ei."

3Și au zis a doua oară: "Aleluia!... Fumul ei se ridică în sus în vecii vecilor!"

4Și cei douăzeci și patru de bătrâni și cele patru făpturi vii s-au aruncat la pământ și s-au închinat lui Dumnezeu, care ședea pe scaunul de domnie. Și au zis: "Amin! Aleluia!"

5Și din scaunul de domnie a ieșit un glas, care zicea: "Lăudați pe Dumnezeul nostru, toți robii Lui, voi care vă temeți de El, mici și mari!"

6Și am auzit, ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: "Aleluia! Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, a început să împărățească.

7Să ne bucurăm, să ne înveselim, și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit,

8și i s-a dat să se îmbrace cu in subțire, strălucitor, și curat." - (Inul subțire sunt faptele neprihănite ale sfinților.)

9Apoi mi-a zis: "Scrie: Ferice de cei chemați la ospățul nunții Mielului!" Apoi mi-a zis: "Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!"

10Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine și cu frații tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! (Căci mărturia lui Isus este duhul prorociei.")

11Apoi am văzut cerul deschis, și iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă "Cel credincios" și "Cel adevărat", și El judecă și Se luptă cu dreptate.

12Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătești, și purta un nume scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur.

13Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: "Cuvântul lui Dumnezeu."

14Oștile din cer Îl urmau călare pe cai albi, îmbrăcate cu in subțire, alb și curat.

15Din gura Lui ieșea o sabie ascuțită, ca să lovească Neamurile cu ea, pe care le va cârmui cu un toiag de fier. Și va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.

16Pe haină și pe coapsă avea scris numele acesta: "Împăratul împăraților și Domnul domnilor."

17Apoi am văzut un înger, care stătea în picioare în soare. El a strigat cu glas tare, și a zis tuturor păsărilor, care zburau prin mijlocul cerului: "Veniți, adunați-vă la ospățul cel mare al lui Dumnezeu,

18ca să mâncați carnea împăraților, carnea căpitanilor, carnea celor viteji, carnea cailor și a călăreților, și carnea a tot felul de oameni, slobozi și robi, mici și mari!"

19Și am văzut fiara și pe împărații pământului și oștile lor, adunate ca să facă război cu Cel ce ședea călare pe cal și cu oastea Lui.

20Și fiara a fost prinsă. Și împreună cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care făcuse înaintea ei semnele, cu care amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei, și se închinaseră icoanei ei. Amândoi aceștia au fost aruncați de vii în iazul de foc, care arde cu pucioasă.

21Iar ceilalți au fost uciși cu sabia, care ieșea din gura Celui ce ședea călare pe cal. Și toate păsările s-au săturat din carnea lor.

APOCALIPSA
Reply With Quote
Vechi 01.03.2009, 16:13:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
De veți ierta oamenilor greșealele lor , ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc. Iar de nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre. Când postiți , nu fiți triști ca fățarnicii ; că ei iși smolesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor. Tu insă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală, ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este ascuns, și Tatăl tău, Care vede in ascuns, iți va răsplăti ție. Nu va adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strcă și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică , unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.
<< Matei 6 , 14 - 21 >>
Textul Evangheliei din Duminica lăsatului sec de brânză , ne avertizează clar in a nu transforma perioada postului ce o incepem mâine, intr-o perioada de paradă fățarnică, pentru a ne arăta celor din jur că postim, ci Tatălui se ne arătăm mica noastră jertfă.
Referitor la post , să insistăm cu luare aminte aspura importanței cuvintelor "Unge capul tău și fața ta o spală când postești". Sfântul Ioan Hrisostom numește postul cel mai bun leac al sufletelor . Tot in Evanghelia Duminicii de azi a lăsatului la sec de brânză , avem clar indemn de a ne ingriji de cele veșnice " adunați-vă comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică. . ." . Cele lumești sunt trecătoare și ori cât ne-am strădui noi a le păstra , ele vor dispărea , find destinate pieirii "Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică. . . ."
Vechi 01.03.2009, 18:49:43
Banned

Implicit

EPISTOLA SOBORNICEASCĂ A LUI IACOV 1Frații mei, să nu fiți mulți învățători, căci știți că vom primi o judecată mai aspră.

2Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul.

3De pildă, dacă punem cailor frâul în gură, ca să ne asculte, le cârmuim tot trupul.

4Iată, și corăbiile, cât de mari sunt, și, măcar că sunt mânate de vânturi iuți, totuși sunt cârmuite de o cârmă foarte mică, după gustul cârmaciului.
5Tot așa și limba, este un mic mădular, și se fălește cu lucruri mari. Iată, un foc mic ce pădure mare aprinde!

6Limba este și ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre, care întinează tot trupul și aprinde roata vieții, când este aprinsă de focul gheenei.

7Toate soiurile de fiare, de păsări, de târâtoare, de viețuitoare de mare se îmblânzesc, și au fost îmblânzite de neamul omenesc,
8dar limba nici un om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău, care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.

9Cu ea binecuvântăm pe Domnul, și Tatăl nostru, și tot cu ea blestemăm pe oameni care sunt făcuți după asemănarea lui Dumnezeu.

10Din aceeași gură iese și binecuvântarea și blestemul! Nu trebuie să fie așa, frații mei!
11Oare din aceeași vână a izvorului țâșnește și apă dulce și apă amară?
12Frații mei, poate oare un smochin să facă măsline, sau o viță să facă smochine? Nici apa sărată nu poate da apă dulce.
13Cine dintre voi este înțelept și priceput? Să-și arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândețea înțelepciunii!

14Dar dacă aveți în inima voastră pizmă amară și un duh de ceartă, să nu vă lăudați și să nu mințiți împotriva adevărului.

15Înțelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească (Grecește: sufletească.), drăcească.

16Căci acolo unde este pizmă și duh de ceartă, este tulburare și tot felul de fapte rele.

17Înțelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și de roade bune, fără părtinire, nefățarnică.

18Și roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30