![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va luati dupa oameni rebeli(Luther,papa,etc)nu dupa apostoli.
|
||||
|
||||
![]()
Aș dori să știu dacă acel interviu, despre care se discută, se poate găsi pe Internet.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, din cate vad din concluzia aceea postata in prima pagina a threadului, parintele isi spune parerea sa potrivit cu lumina pe care a primit-o de la Dumnezeu in legatura cu diverse chestiuni care l-au framantat de-a lungul vietii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu dupa o religie sau alta vom fi judecati, ci dupa Scriptura. Sau poate o fi poporul ales ortodox, poporul putin ales catolic, poporul si mai putin ales protestant sau nouprotestant,... Last edited by amarius; 10.02.2010 at 22:57:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar aici cine-i anatema dintre catolici si ortodocsi, care se mantuie, care a sfasiat pe care daca doar una Biserica este a Lui Cristos? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am aflat aseara un lucru de care nu am avut cunostinta despre bunica mea (desi am crescut in casa dansei, desi imi este omul cel mai apropiat de 32 de ani de cand m-a trimis Domnul de pamant, desi este omul care m-a invatat primele rugaciuni, care m-a dus la biserica si mi-a deslusit dupa propria pricepere cele ale credintei - pentru ca pe vremea mea nu se facea teologie la scoala si nici nu aveam voie sa vorbim despre asta). Dansa (bunica mea) este nascuta in Ardeal si a fost botezata greco-catolica ca multi altii din acea zona a tarii. Insa s-a maritat in rit ortodox cu bunicul (Dumnezeu sa-l ierte) si si-a botezat copilul (pe mama mea) tot in biserica ortodoxa. Cand eram mica (eu fiind botezata ortodoxa) ma ducea sa ma impartasesc, m-a apropiat si m-a invatat despre Hristos si Maica Domnului, de cand o stiu a tinut toate posturile si toata viata a postit si vinerea (nu si miercurea doar vinerea). este un om foarte bun care a ajutat toata viata pe toti cei din jur, s-a sacrificat pentru familie si cunoscuti, a ajutat pe aproapele, a suferit incercarile vietii si f multe boli grave fara sa carteasca. Singurul lucru pe care l-am aflat recent dar l-am pus pe seama faptului ca fiind in varsta acum (a implinit 79 de ani) si avand si diabet (deci are dezlegare) tine postul catolic cu lapte si oua. Aseara, discutand cu dansa despre cele lumesti (e o femeie f organizata si si-a pregatit de mult toate cele necesare pentru inmormantare) mi-a spus ca nu s-a botezat orotodxa. Nu a fost nevoie. Pe vremea cand s-a cununat cu bunicul biserica ortodoxa accepta casatoriile mixte. Acum ma aflu intr-o foarte mare dilema. Pe de o parte ma gandesc la randuielile lumesti (ce am sa ma fac cand se va pune problema slujbei inmormantarii si a parastaselor?) Dumnezeu sa ma ierte ca ma gandesc la acestea insa se simte f rau in ultima vreme, si desi ma rog mult pentru dansa si merg la slujbe de Sf Maslu pentru dansa nu pot sa ignor faptul ca va veni si ceasul ca Domnul o va chema la El. Locul de veci unde va fi inmormantata este intr-un oras unde nu exista biserica greco-catolica. Pe de alta parte nu stiu nici care sunt randuielile de parastase si de pomeniri pentru aceasta situatie. Eu sunt crestin ortodoxa si nu vreau sa ma duc sa fac pomeni la greco-catolici. Plus ca problema mea cea mai mare este aceea a mantuirii sufletului ei. Mi-a spus ca vrea in acest post sa se duca sa se spovedeasca si sa se impartaseasca "la noi la greco-catolici" cum s-a exprimat. Insa eu nu sunt de acord cu asta. Nu stiu cum sa privesc lucrurile. Pe de alta parte nu vreau s-o tulbur cu asemenea discutii. In ultima vreme, de cand a imbatranit parca e tulburata din ce in ce mai mult de ispitele vrasmasului ![]() Il pomeneste pe necuratul f des (desi inainte n-o facea), cand ii vorbesc de cele sfinte huleste "mai lasa-ma cu popii ca nu e adevarat tot ce spun ei", etc. In privinta aceasta am vorbit cu duhovnicul meu si mi-a zis ca nu am ce sa fac decat sa ma rog pentru dansa s-o lumineze Dumnezeu ca adesea incercarile acestea vin oamenilor inspre sfarsitul vietii chiar daca au trait pana atunci in credinta. Imi cer iertare daca am povestit oarecum dezlanat si nu se intelege prea clar ce am vrut sa spun dar sunt f tulburata de ceea ce am aflat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
pai tocmai acesta este motivul pentru care am postat intrebarile mele aici la acest topic. Pentru ca despre asta se discuta aici.
Daca ma intrebi pe mine personal eu iti raspund ca nu. Credinta mea este ca doar in Biserica ortodoxa ne putem mantui.
|
||||
|
||||
![]()
Draga sora Maria,
In primul rand multa sanatate bunicii tale, fie ca Domnul s-o intareasca pentru a putea "duce" boala cu bine!! Iar pe voi, cei apropiati ei, asisderea!! ![]() I-ai sugerat bunicii tale ca ar fi bine sa se boteze ortodox? Mai ales ca a fost casatorita cu un ortodox, si-a botezat fiica ortodox iar pe tine te-a dus de mica la aceesi biserica, cea ortodoxa. Eu nu stiu daca exista mantuire in afara ortodoxiei (tind sa cred ca exista), dar sunt convinsa ca o viata traita cu credinta in Dumnezeu nu are cum sa-si piarda toata valoarea deoarece botezul ei a fost faptuit la greco-catolici. [oare daca se afla ca (,) castigatorul unui raliu auto nu are permis de conducere, performanta sa este egala cu zero?] Cel mai sigur afli raspuns de la duhovnic, asa cum bine zici si tu. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu ca credinta in Isus Mantuitorul ne mantuie. Bunica ta sunt sigur ca are aceasta credinta dupa cum ai scris. Si stiu ca si greco-catolici au aceiasi credinta in Isus, ca Fiu al Lui D-zeu, nascut din fecioara, in Beltleem,... care a implinit proorociile V.T.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|