![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
liviu-sergiu, departe esti de drumul catre Imparatia Cerurilor. Ai cazut in mana Diavolului, si acum face ce doresti din tine. Esti unealta lui, prin care isi varsa ura peste credinciosi. Cand Dumnezeu il va nimici, vei fi pierdut si tu pentru totdeauna in intunericul raului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca si tu crezi ca sufletul "moare". Esti adventist?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne, ajuta-l pe Liviu sa ajunga pe calea cea dreapta, sa se bucure de creatia Ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
a propos alx, iti place formatia Sfinx? si mie! |
|
|||
|
|||
![]()
Zamolxis? Alta ispita a Diavolului, prin care sa ne indepartam de Lumina Tatalui. Eu nu ascult muzica, decat bisericeasca, si cea de la sfanta toaca.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sufletul care pacatuieste acela va muri"(Ezechiel 18:20) "Singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, singurul care are nemurirea" (1 Timotei 6:15,16) Daca va ajuta, va dau si un citat din Sfantul Iustin Martirul. “Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.) P.S. Nu faceti confuzie intre "suflet viu" si "duh de viata". Sfanta Scriptura ne spune ca sufletul moare iar duhul de viata ("ruah", in ebraica - o forma impersonala si inconstienta) se intoarce la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai mai spus de asemenea "In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Eclesiastul 9:10) . Oare nu te contrazici singur? Sufletul despartit de trup (adica dupa ce a murit omul) nu mai poate pacatui pt ca "In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Eclesiastul 9:10) . “Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata(trup in carne si oase). Caci sufletul nu traieste prin el insusi (sufletul daca Dumnezeu nu-i da viata adica trup, nu poate face nici lucrare, nu poate face nici bine,nici pacatui,etc, adica nu este considerat viu), cum traieste Dumnezeu(sufletul nu poate capata trup cu de la sine putere). Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase(suflet+trup=suflet viu). Prin urmare, sufletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri(sufletul viu va muri)” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.) P.S. Nu faceti confuzie intre "suflet viu" si "duh de viata"(eu nu pot face diferenta, fa tu daca poti). Sfanta Scriptura ne spune ca sufletul moare (sufletul +trup=suflet viu) iar duhul de viata ("ruah", in ebraica - o forma impersonala si inconstienta) se intoarce la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7).[/quote] . "pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." (Ecleziastul 12:7) Tu tot imi spui de ruah, dar amice eu sunt roman. Da-mi exemple doar din Sfanta Scriptura cea romana, ca daca eu pun la indoiala Biblia si caut in dictionare tot ce nu-mi place ... atunci asta nu mai este credinta. Eu sunt un om din popor care nu are facultate, nu cunosc nici limba aramaica, nici ebraica, si apoi daca pun la indoiala tot ce scrie in Biblie si caut in dictionare, atunci mai pot scrie si alte Biblii care sa semene cu asta dar sa aiba intelesuri diferite. Mai bine lasa Biblia asa cum ne-a dat-o Bunul Dumnezeu. Am inteles ca tu nu crezi ca sufletul dupa ce omul moare , poate vorbi, poate sa aiba stari de sete, poarta haine , vede , aude, desi ti-am dat exemple clare . Tu nu crezi ca sufletul omului poate ajunge in Rai sau in Iad dupa ce omul moare (amintesteti ce a spus Isus talharului de pe cruce- chiar astazi vei fi cu mine in rai). Problema ta daca tu nu crezi cuvintele Lui Isus asa cum sunt ele scrise in Biblia cea tradusa de Cornilescu. Pt mine Biblia este Sfanta si tot ce scrie in Ea eu nu pun la indoiala. Sa nu crezi ca omul de rand trebuie sa invete aramaica si ebraica ca sa poata citi si intelege Biblia; atunci unde ar mai fi mantuirea lui??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|