Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2010, 17:40:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm Vezi mesajul

raspunsul pe care il asteptam !!! Eu deja stiu ce o sa-mi raspunzi atunci cand iti adresez o intrebare ! Tipic ! Nu ai obosit?

Care este conditia acestui drept? Cine ma conditioneaza? căci pâna si legea omenesca defineste libertatea cu dreptul de a face orice numai sa nu lezeze pe cineva ! Deci, pe tine cine sau ce te conditioneaza sa fii sau nu de acord cu "argumentele" și "dovezile" noastre? Că asa e simplu sa spui "ai dreptul" !!! Prea vag raspunzi, prea "preluat", cu o parere originala si testata de tine poti veni ? este destul de clar !!
Simplu, bunul simt. E ok?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:45:33
inorog
Guest

Implicit

Oh my. Pai bunul simt al lui Stalin era sa te extermine daca era nevoie sa se ascuta lupta de clasa. Ai vreun raspuns la asta? Care, ca nu e "frumos" sa fii nene rau?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:49:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de inorog Vezi mesajul
Oh my. Pai bunul simt al lui Stalin era sa te extermine daca era nevoie sa se ascuta lupta de clasa. Ai vreun raspuns la asta? Care, ca nu e "frumos" sa fii nene rau?
Intradevar, nu e frumos sa fii nene rau. E ceva in neregula?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:52:31
inorog
Guest

Implicit

A, nu, mai nimic.
Mussolini a zis "Daca Dumnezeu exista il somez sa ma trasneasca acum". Stalin profera chestii in aceeasi cheie. Pe scurt, intrucat etica si morala erau chestii la fel de necuantificabile ca religia, sunt vreo cateva zeci de milioane de morti in tabara "liber cugetatoare"... and growing.
Vreo dovada experimentala, ceva? Vreo masina unde introduci "omenire" si rezulta un quantum "morala = necesitate"?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:52:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pasarica, nu ne intelegem.
Hai inca odata, ca la calicii cu mintea.

Nu este permis decat in lumea "rationamentelor" de tip sofism sa recurgi la argumentele stiintei experimentale pentru a desfiinta o ipoteza tinand de ontologie. Tu daca erai baiat destept rezolvai problema asta inainte sa-ti dau cu maclavais pe "maaarea" statura de om cu mintea dajchisa (sic!) dar, why don't I wonder, nu stapanesti acele instrumente de cunoastere. Adica nu reprezinti nici o evolutie a gandirii. Nu cercetezi nimic, nu cauti sa imbunatatesti nimic. Altfel m-ai fi surprins deja cu o formulare mai desteapta. Ce spui tu acia e incadrabil la "Feuerbach combatut de Marx" deci crede-ma, seful ateilor militanti din sec.19 ar fi avut niste ironii seci despre tine. Da hai, surprinde-ma. Zi ceva. Ceva diferit de "am rationamentul meu circular, sunt pionier". C'mon. Ma faci sa-mi para rau ca n-am luat notite la marxism in studentie, da' poate meriti un efort. Zbate-te putin. Ce-s sofismele astea rasuflate. C'mon. Doar vrei sa-l demolezi pe Dumnezeu (sau ma rog, credinta in el). Some respect pls. Era sa zic "ce dreq". :D

REPET INTREBAREA CA SA NU TE FACI CA O UITI

Bazele epistemologice ale criticii religiei. In ce fel un instrument de cunoastere finit poate ataca domeniul ontologiei (discursul despre fiinta) si conchide "Dumnezeu nu exista pentru ca..."

Era subiect greu la marxism, dar eu unul mi-l aduc aminte bine. Ia sa vedem, tu l-ai citit? Ca dupa aia mai am cateva sarmalutze aburinde pentru foamea ta de ratiune si abia-abia dupa acelea ajungem in Sec. 20. La teoria structurilor o sa te impotmolesti rau, prevad.
Nu am nimic impotriva, poti sa ma ameninti cu orice.
Sa-ti raspund la intrebare: in acelasi mod in care acelasi instrument de cunoastere finit a conchis: nu exista zeul copacului.
Apropo: exista zeul copacului?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:55:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
A, nu, mai nimic.
Mussolini a zis "Daca Dumnezeu exista il somez sa ma trasneasca acum". Stalin profera chestii in aceeasi cheie. Pe scurt, intrucat etica si morala erau chestii la fel de necuantificabile ca religia, sunt vreo cateva zeci de milioane de morti in tabara "liber cugetatoare"... and growing.
Vreo dovada experimentala, ceva? Vreo masina unde introduci "omenire" si rezulta un quantum "morala = necesitate"?
De unde ai scos morala=necesitate? Cine spune asta?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 18:08:26
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Amice, doar pentru ca liderii comunisti/fascisti s-au substituit zeilor nu inseamna ca au si fost atei. Ia fa o comparatie intre practicile religioase si cele comuniste sa vezi ce seamana! Dupa care fa o comparatie cu ritualurile ateiste care... nu exista!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 18:39:54
inorog
Guest

Implicit

Mah pasarel, io inteleg ca rudele lu' matale nu-ti mai convin si vrei sa-i scuipi "convenabil pentru prostii mai noi care nu stiu cum e chestia". Daca ateismul a ajuns la forme cvasi-ritualice, asta nu inseamna ca era altceva decat ateism. Inseamna ca ratiunea pe care o invoca e neputincioasa pentru scopul propus. Altfel, sa inteleg ca cursurile unde ne duceau comunistii cu ciurda numite "ateism stiintific" erau numite asa dar nu corespundeau standardului matale? Mama, ce nene specios. Da' Marx corespunde? Da' idiotu' de Sartre, care aplauda procesele staliniste in acelasi timp in care scria piese "misto" despre moartea lui Dumnezeu? ESTI ASA PRAPADIT CU NEURONU' CA AI AJUNS SA CREZI CA NE VINZI ACIA RATIONAMENTE SELECTIVE "ATEU E CINE-MI CONVINE MIE CA DA FROMOZ IN POZA"? Zi si mie ce iei de ne crezi asa prosti, ca ar putea fi un analgezic bun pentru pacientii mei cu metastaze :D

@topcat: esti ca un catzel care face pishu pe jos si pe urma mofturi cand e bagat cu nasul. Stiu ca subiectul pute rau pentru ca, judecati dupa roade, ateii fac Inchizitia sa arate ca o biata copilarie, ei ridicand exterminarea pentru delict de opinie la rang de politica de stat. Dar asta e, ai o problema. Si nu mica. Si te feresti de ea, amice, ca ala negru in care zici ca nu crezi de aghiasma... :D
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 18:42:39
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de radugherasim Vezi mesajul
Evolutionismul este o "teorie" care spune k viata s-a facut pe pamant acu cateva milioane. Teoria Big Bang-ului care spune ca totul s-a facut din nimic, mi se pare absurda. Unii spun ca materie mereu a existat si datorita "cuplarii" lor s-a format cea ce azi numim viata.
Grav este ca multi oameni cred in asa ceva, iar crezand in asa ceva, ei uita de Dumnezeu si de prfetiile Sale, iar in final toti ajung sa faca ce vor.
Oameniii de stiinta cred ca viata s-a format din intamplare, ca noi cei pe forum suntem din intamplare prezenti si ca nu avem niciun scop in viata.
Parerea mea este ca Timpul, Materia si Spatiul sunt finite pentru ca: daca timpul este infinit atunci el de unde a inceput? daca materia mereu a existat atunci de unde a provenit? iar daca spatiul este infinit inseamna ca de undeva a inceput totul.

Voi ce spuneti? Credeti in evolutie?
"nu pot vedea ceasul sa nu ma gindesc la ceasornicar"daca ar fi evolutie ar fi frebuit sa vadem si astazi aparand noi specii sau specii evoluate dar animalele sunt aceleasi de citeva mii de ani omul a ramas la fel de citeva mii de ani deci unde e evolutia?"zisa cel nebun nu este Dumnezeu"dar nu inseamna ca asa este.E o parere a unui nebun luata in seama de altii asemene lui ca teorie a iluministilor francezi care au vrut sa puna ceva in loc dupa abolirea bisericii dupa revolutia franceza si a fost ideea cea mai credibila la momentul respectiv si care a prins radacini dar nu sta in picioare la multe aspecte pe care s bazeaza nu e demonstrata plauzibil si nici nu va fi vreodata.Dintre toate doar existenta lui Dumnezeu este cel mai adesea contestata
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 19:55:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

@inorog:

Sorry but I don't feed trolls!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45