Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2013, 19:47:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tu nu crezi în Sf Tradiție și ce spun Sfinții Părinți...lasă ortodoxia asta de baltă, sectară... e fals să nu crezi în Sf Tradițe doar pentru că tu ai impresia, falsa impresie, că stăpânești Biblia.
Ți se pare că aș fi?
cred in traditie, dar nu in toata. Sa-ti dau un exemplu. In Mineiul ortodox pe luna iunie, la sarbatoarea Sf. Apostoli Petru si Pavel, scrie ca Petru a fost episcopul Romei si ca tot aici ar fi murit. Totul se bazeaza pe...TRADITIE. NINIC documentat. DOAR traditie. Eu am postat link-ul acesta http://saccsiv.wordpress.com/2011/09...-petru-la-roma unde Sf. Nectarie de Enghina dovedeste cu argumente biblice ca Ap. Petru NU a fost episcopul Romei. Atunci cum sa cred ca TOATA Traditia e buna, mai mult...e si sfanta? Este si Traditie buna. Chiar Hristos a respectat-o (Ioan 10:22-sarbatoarea inoirii templului facea parte din traditia iudaica. Acesta sarbatoare nu se gasea in Lege, nu era poruncita de Dumnezeu), dar cand Traditia NU era buna, Hristos a condamnat-o (Marcu 7: 6-13)
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 19:51:00
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
e fals să nu crezi în Sf Tradițe doar pentru că tu ai impresia, falsa impresie, că stăpânești Biblia.
nu-mi pune cuvinte in gura pe care nu le-a spus. NU a zis NICIODATA (si nici NU am pretins) ca eu as stapani Biblia

Last edited by stefan florin; 04.03.2013 at 22:36:02.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 00:56:22
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

http://ortodoxiacatholica.wordpress....este-ereziarh/

Mitropolitul Ieremia al Gortinei: Inca nu am inteles ca papismul este erezie si papa este ereziarh?

Mitropolitul Ieremia de Gortina, profesor de Vechiul Testament al Universitatii Ateniene si ucenic al Mitropolitului Augustin Kandiotis, se intreaba (referitor la scrisoarea Patriarhului Ecumenic legata de demisia papei):

” De ce atata parere de rau si din partea unora dintre noi, mai ales a unor lideri ai Bisericii (vezi Patriarhul Bartolomeu) pentru demisia papei? Suntem sanatosi la cap? Nu am inteles inca faptul ca papismul este erezie iar papa eretic? Papistasii se inchina la o alta “sfanta treime” (deci nu Sfanta Treime la care ne inchinam noi Ortodocsii n.t.), cred in alta “maica domnului” ( dogma imaculatei concepții a Născătoarei de Dumnezeu și în genere cultul marial, conform căruia Maica Domnului este ridicată la dumnezeirea Treimică, vorbindu-se, desigur, și despre Sfânta Pătrime,n.Ieroteos Vlahos.) si isi fac si semnul crucii in mod diferit decat il facem noi(prin erezia Filioque denatureaza Treimea deci si inchinarea n.t.). Acestia sunt rupti de Biserica si de aceea nu putem savarsi impreuna Sfanta Liturghie si sa ne impartasim cu ei din Sfintele Taine. Acestia nu sunt Biserica, si de aceea imi pare rau si de folosirea termenului “Biserica Romano-Catolica” (ei nu pot fi numiti Biserica ci adunare, grupare, etc n.t.).
Daca Romano-Catolicii ar fi Biserica, atunci care mai este Biserica cea UNA, pe care o marturisim in Crezul nostru si din care trebuie sa facem parte ca sa ne mantuim?
Avand in vedere ca exista atat de multe diferente intre noi ortodocsii si papistasi, spuneti-mi, sunt sau nu sunt papistasii eretici? SUNT! Si daca unii (Patriarhul Ecumenic, n.t.) nu accepta lucrul acesta le putem demonstra cu scrieri si omilii ale Sfintilor Parinti care demonstreaza ca sunt eretici. Daca sunt eretici, atunci de ce ne pare atat de rau si suntem suparati ca a demisionat acesta? Cu adevarat , nu pot intelege!
Se spune ca papa Benedict iubea ortodoxia, dar am simtit pe pielea noastra si am inteles planul papilor de unire, si anume de a subjuga Ortodoxia papismului. Unirea catolicilor cu Biserica (Ortodoxa) o dorim si noi si ne rugam pentru asta. Dar vrem ca aceasta unire sa nu pericliteze cu nimic dogma ortodoxa (ci acestia sa revina la Adevar, nu sa lasam noi din Testamentul lui Hristos lasat Bisericii, pe care noi l-am pazit nealterat prin lucrarea Duhului Sfant n.t.) (….)

Unire ca la Ferara Florenta nu va accepta poporul condus de episcopi si preoti cu duhul Sfantului Marcu Eugenicul.
Si chiar daca unii “lideri” ai Bisericii Ortodoxe parasesc drumul (al Sfantului Marcu Eugenicul n.t.) si cer unire cu papa, tradand credinta ortodoxa, poporul dreptcredincios nu va accepta acest lucru, ci ii va lua la bataie cu batele, ca pe niste tradatori ai credintei, asa cum s-a intamplat si la Ferara Florenta. Asa cum spuneau Patriarhii Rasaritului, poporul trebuie sa fie pazitorul credintei (ca sa nu se miste hotarele puse de Duhul Sfant prin Sfintii Parinti n.t.) (….)

In sfarsit, ma rog ca papa Benedict sa fie luminat de Dumnezeu si sa cunoasca Adevarul, care este numai Biserica Ortodoxa, si sa nege, macar acum la batranete, ereziile papiste si sa primeasca Dogma Ortodoxa, devenind si el ortodox."

Mitropolitul Gortinei si Megalopolisului,
+ Ieremia

Traducere din limba greaca: preot Matei Vulcanescu
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 01:25:51
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012:PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA ECUMENIȘTILOR ȘI TUTUROR ERETICILOR ANATEMA!”
DE DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 INIMA ORTODOXIEI A BĂTUT ÎN PIREU!
PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”
“Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor, nu este papă și patriarh al Romei celei vechi, și celor care se împărtășesc cu el, anatema!”
ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!
În Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu, arhiplină de credincioși, s-a prăznuit Duminica Ortodoxiei sub protia Înalt Preasfințitului Mitropolit de Pireu și Falir Serafim. La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, Mitropolia a cinstit cu cea mai înaltă distincție onorifică a sa – Crucea de Aur a Sfântului Spiridon cu stea – pe luptătorii pentru neprihănita credință: Prea Cucernicul și eruditul Protopresbiter Gheorghios Metallinos, profesor emerit al Universității din Atena, pe Prea Cucernicul și eruditul Protopresbiter Theodoros Zisis profesor emerit al Universității din Tesalonic și pe distinsul domn Lavrentios de Georgio, președinte al Asociației Filo-ortodoxe Cosma Flamiatos. Înalt Preasfințitul le-a mulțumit și i-a încurajat să-și continue puternicele lor lupte pentru Ortodoxie neadormiți și neobosiți.
ANATEMATISMELE MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU
ÎN DUMINICA ORTODOXIEI – 2012
Printre cei dați anatemei: papa Benedict al 16-lea, rabinii, musulmanii, iehoviștii și … ECUMENIȘTII!!!

Articol preluat de pe siteul

http://graiulortodox.wordpress.com/2...roteos-vlahos/
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 08:33:42
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cred in traditie, dar nu in toata. Sa-ti dau un exemplu. In Mineiul ortodox pe luna iunie, la sarbatoarea Sf. Apostoli Petru si Pavel, scrie ca Petru a fost episcopul Romei si ca tot aici ar fi murit. Totul se bazeaza pe...TRADITIE. NINIC documentat. DOAR traditie. Eu am postat link-ul acesta http://saccsiv.wordpress.com/2011/09...-petru-la-roma unde Sf. Nectarie de Enghina dovedeste cu argumente biblice ca Ap. Petru NU a fost episcopul Romei. Atunci cum sa cred ca TOATA Traditia e buna, mai mult...e si sfanta? Este si Traditie buna. Chiar Hristos a respectat-o (Ioan 10:22-sarbatoarea inoirii templului facea parte din traditia iudaica. Acesta sarbatoare nu se gasea in Lege, nu era poruncita de Dumnezeu), dar cand Traditia NU era buna, Hristos a condamnat-o (Marcu 7: 6-13)
Bine, ideea ca TOATA Traditia ar fi sfinta e ce numesc eu "bisericism", sau "maraiala subiectiv-tribala". Aici iti dau dreptate. Pe de alta parte, sunt parti clare de sfintenie si initiere mai profunda in misterul crestin, daca vrei, in ceea este numit sfinta traditie. De exemplu, sper ca nu iti pierzi sufletul, indepartindu-te de ajutorul nepretuit al Maicii Domnului, necrezind ca a fost inviata de Fiul Ei (atentie NU a inviat singura, ca Domnul!) si urcata cu trupul si sufletul la Cer, direct in Primul Cer, unde "e mai presus de Heruvim si Serafim"? Aceea chiar e traditie sfinta. "Sfintirea" oricarei traditii se adreseaza needucatilor, adica maselor, iar "sfintii politici", alta bisericeala politica, facuti de dragul/frica conducatorilor lumesti, se adreseaza "sefului" si maselor deopotriva.
Concluzie: cam des, in istoria ei controversata dar stabatuta de sfintenie, biserica a cam abuzat si demonetizat cuvintul "sfint"...

Last edited by celestial_pottery; 05.03.2013 at 08:42:07.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 09:32:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Buei, tu lasă-ne cu d'astea, da?
Scrie-n Biblie sau nu?

Cam asta-i atitudinea. Sau, credem doar ce ne convine, ce considerăm noi cu mintea noastră limitată dar mândră că-i bine, corect și roz-pufos: ori din Sfânta Predanie, ori din Sfânta Scriptură.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 09:48:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Buei, tu lasă-ne cu d'astea, da?
Scrie-n Biblie sau nu?

Cam asta-i atitudinea. Sau, credem doar ce ne convine, ce considerăm noi cu mintea noastră limitată dar mândră că-i bine, corect și roz-pufos: ori din Sfânta Predanie, ori din Sfânta Scriptură.
Da, ce nu ne convine sa citim sigur a fost modificat de cineva.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 09:21:47
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Am privit mai bine profetiile. Si daca ar fi suma acestora cea ce zic eu acum?
Noul papa va fi Petru va unii bisericile ortodoxe si catolice va conduce biserica in persecutii va fi inlaturat de la putere si dupa el din biserica va iesi fiara...
Trebuie sa veghem...
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 09:44:26
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Cum adica din Biserica va iesi fiara?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 10:09:51
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Dar e un lucru usor de inteles. Nu sunt pro biserica romano catolica si am ideile bisericii atat cat poate avea un simplu credincios. In dialogul cu adventii le dadeam versetul urmator pe care i-l dau si aici :Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu.
Dar eu stau treaz si stiu ce-mi cere biserica sa fac: sa priveghez ca sa nu cad in ispita!
Reply With Quote
Răspunde