Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 20:09:39
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Ce sa le faci? Dupa ei, in acest citat ceea ce spune Pavel nu trebuie luat in seama. La fel ca si cu parabola saracului Lazar si a bogatului nemilostiv - dupa ei Hristos s-a folosit de o minciuna cand predica multimilor.
Logica asta a lor defapt nu prea e logica.
Mihaita, tu, in postarile de la "secte si culte" vii numai cu fitile, ca o tzatza (fara sa ajuti la lamurirea problemei in dicutie). Si, probabil vei deveni preot. Halal.

Acum, sa revenim la problema noastra. Ce treaba are parabola cu saracul Lazar si bogatul, cu teoria sufletului nemuritor? In acea parabola, nu se foloseste cuvantul suflet. Se vorbeste despre bogatul si saracul Lazar avand trup si suferinte trupesti. Asa ca, lasa parabola sa ne invete ceea ce ne invata. Nu o folositi voi pentru a va argumenta ceva despre care nici macar nu pomeneste.
Vechi 30.12.2011, 20:14:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Da, Pavel spune ca vom fi schimbati, vom lua un alt trup, ceresc, renuntand la acesta pamantesc, dar nu spune nimic ca sufletul iese din trup dupa moarte, ducandu-se in Cer sau ca sufletul ar avea ca proprietate intriseca nemurirea.
Domnule intelegi ce spune Pavel ? Doresc sa ma despart de trup si sa fiu cu Hristos ? Ce atata teoria chibritului ? Cum sa fii cu Hristos daca nu existi dupa moarte ? Cum sa fii cu Hristos daca nu ai un trup ? Cum sa fii rapit in rai ( in trup sau nu ) ? Deci exista ceva in noi care poate trai in afara trupului si va trai dupa moartea trupului ? Da sau nu ?

Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;

Nu intelegem clar ce scrie aici ? Ce naiba santem turci sau ce ?
Vechi 30.12.2011, 20:15:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Nu are rost sa reiau multimea versetelor care atesta existenta sufletului.
Ca sufletul exista, nu te-a contrazis nimeni. Problema este ca tu nu cunosti care este semnificatia cuvantului suflet, in Sfanta Scriptura. Suflet, in Scriptura, inseamna: omul in intregime, viata omului, sentimentele omului, etc. Dar, nicaieri in Scriptura, suflet nu inseamna ceva asemanator cu o fantoma (o plasmuire care paraseste mortul si traieste mai departe in deplinatatea facultatilor mintale, psihice, senzoriale si sentimentale).

Al doilea aspect, foarte important, este faptul ca nu vei gasi in scriptura expresia "suflet nemuritor". Sau, poate tu vei gasi. Te rugam, arata-ne si noua.
Vechi 30.12.2011, 20:24:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Domnule intelegi ce spune Pavel ? Doresc sa ma despart de trup si sa fiu cu Hristos ? Ce atata teoria chibritului ? Cum sa fii cu Hristos daca nu existi dupa moarte ? Cum sa fii cu Hristos daca nu ai un trup ? Cum sa fii rapit in rai ( in trup sau nu ) ? Deci exista ceva in noi care poate trai in afara trupului si va trai dupa moartea trupului ? Da sau nu ?

Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;

Despartirea de trup, pentru Sfantul Apostol Pavel, insemna primirea unui alt trup, nestricacios si nesupus putrezirii. Asta spune Sfantul Apostol in 1 Corinteni 15:51-54. De asemenea, a fi impreuna cu Domnul, pentru Sfantul Apostol Pavel, inseamna revenirea Domnului pentru a ne lua cu El. "Si astfel vom fi impreuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol cand descrie revenirea Mantuitorului pentru a ne lua cu El, asa cum a fagaduit (1 Tesaloniceni 4:16,17).

Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie.
Vechi 30.12.2011, 20:24:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Al doilea aspect, foarte important, este faptul ca nu vei gasi in scriptura expresia "suflet nemuritor". Sau, poate tu vei gasi. Te rugam, arata-ne si noua.
Că iată toate sufletele sunt ale Mele; cum este al Meu sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului; sufletul care a greșit va muri.

De se poartă după poruncile Mele și legile Mele cu credincioșie le păzește, acela este drept și fără îndoială viu va fi, zice Domnul Dumnezeu.

Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi.

Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri.

Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu?

Căci el a văzut și s-a întors de la toate nelegiuirile sale, pe care le-a făcut; de aceea va fi viu și nu va muri.

Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?

Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Deci dupa mintea ta adventista Va fi viu si nu va muri sau Va trai si nu va muri ce inseamna ?
Vechi 30.12.2011, 20:26:24
Senior Member

Implicit

Citat:

Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie.
Asta faci tu grasule.Apostolul vorbeste despre persoana lui .Daca vine Hristos toti avem aceeasi soarta.El spune despre el ca prefera sa paraseasca trupul si sa fie cu Hristos dar mai are treaba pe pamant.De ce te faci ca nu vezi asta ?
Vechi 30.12.2011, 20:30:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Despartirea de trup, pentru Sfantul Apostol Pavel, insemna primirea unui alt trup, nestricacios si nesupus putrezirii. Asta spune Sfantul Apostol in 1 Corinteni 15:51-54. De asemenea, a fi impreuna cu Domnul, pentru Sfantul Apostol Pavel, inseamna revenirea Domnului pentru a ne lua cu El. "Si astfel vom fi impreuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol cand descrie revenirea Mantuitorului pentru a ne lua cu El, asa cum a fagaduit (1 Tesaloniceni 4:16,17).

Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.
Și având această încredințare, știu că voi rămâne și împreună voi petrece cu voi cu toți, spre sporirea voastră și spre bucuria credinței,
Pentru ca lauda voastră să prisosească în Hristos Iisus prin mine, atunci când voi veni iarăși între voi.

Ce tot bati campii cu venirea lui Hristos ? E clar ce spune Pavel acolo.
Vechi 30.12.2011, 20:30:57
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Domnule intelegi ce spune Pavel ? Doresc sa ma despart de trup si sa fiu cu Hristos ? Ce atata teoria chibritului ? Cum sa fii cu Hristos daca nu existi dupa moarte ?
Pe lângă ce ți-a spus Grasu77, îți mai amintesc două lucruri:
- era doar o dorință a apostolului Pavel nu o realitate împlinită
- apostolul nici măcar nu era mort când declara acele cuvinte, era în viață

Citat:
Posibil să fim și turci, dar acesta nu este un motiv ca să înjuri.
Vechi 30.12.2011, 20:31:17
Banned

Implicit

Citat:
Deci dupa mintea ta adventista Va fi viu si nu va muri sau Va trai si nu va muri ce inseamna ?
Inseamna exact ceea ce ne fagaduieste Domnul Iisus Hristos:
"Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El să aibă viată vesnică si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40)

Adica, sa cred in fagaduinta invierii celor morti in credinta si mostenirea vietii vesnice.

Dumneata in ce crezi: in nemurirea mortului sau in invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice (fagaduite de Hristos)?

P.S. Este necesar sa indicati versetele de unde ati preluat citatele. Va e teama ca veti fi verificat?
Vechi 30.12.2011, 20:43:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Inseamna exact ceea ce ne fagaduieste Domnul Iisus Hristos:
"Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El să aibă viată vesnică si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40)

Adica, sa cred in fagaduinta invierii celor morti in credinta si mostenirea vietii vesnice.

Dumneata in ce crezi: in nemurirea mortului sau in invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice (fagaduite de Hristos)?

P.S. Este necesar sa indicati versetele de unde ati preluat citatele. Va e teama ca veti fi verificat?
Iezechiel 18

Deci va trai si nu va muri inseamna Eu il voi invia ?

Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului.Pentru ca vom avea nevoie de un trup dupa venirea lui Hristos.Exact asta spune si Pavel despre inviere desi el spune ca a fost rapit ( in trup sau nu ) si ca doreste sa paraseasca trupul si sa fie cu Hristos dar mai are treaba intre noi.Daca tu nu poti pricepe diferenta nu inseamna ca ai dreptate.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31