![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, sa revenim la problema noastra. Ce treaba are parabola cu saracul Lazar si bogatul, cu teoria sufletului nemuritor? In acea parabola, nu se foloseste cuvantul suflet. Se vorbeste despre bogatul si saracul Lazar avand trup si suferinte trupesti. Asa ca, lasa parabola sa ne invete ceea ce ne invata. Nu o folositi voi pentru a va argumenta ceva despre care nici macar nu pomeneste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Nu intelegem clar ce scrie aici ? Ce naiba santem turci sau ce ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Al doilea aspect, foarte important, este faptul ca nu vei gasi in scriptura expresia "suflet nemuritor". Sau, poate tu vei gasi. Te rugam, arata-ne si noua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De se poartă după poruncile Mele și legile Mele cu credincioșie le păzește, acela este drept și fără îndoială viu va fi, zice Domnul Dumnezeu. Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa. Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri. Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu? Căci el a văzut și s-a întors de la toate nelegiuirile sale, pe care le-a făcut; de aceea va fi viu și nu va muri. Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel? Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!" Deci dupa mintea ta adventista Va fi viu si nu va muri sau Va trai si nu va muri ce inseamna ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. Și având această încredințare, știu că voi rămâne și împreună voi petrece cu voi cu toți, spre sporirea voastră și spre bucuria credinței, Pentru ca lauda voastră să prisosească în Hristos Iisus prin mine, atunci când voi veni iarăși între voi. Ce tot bati campii cu venirea lui Hristos ? E clar ce spune Pavel acolo. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- era doar o dorință a apostolului Pavel nu o realitate împlinită - apostolul nici măcar nu era mort când declara acele cuvinte, era în viață Posibil să fim și turci, dar acesta nu este un motiv ca să înjuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El să aibă viată vesnică si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40) Adica, sa cred in fagaduinta invierii celor morti in credinta si mostenirea vietii vesnice. Dumneata in ce crezi: in nemurirea mortului sau in invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice (fagaduite de Hristos)? P.S. Este necesar sa indicati versetele de unde ati preluat citatele. Va e teama ca veti fi verificat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci va trai si nu va muri inseamna Eu il voi invia ? Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului.Pentru ca vom avea nevoie de un trup dupa venirea lui Hristos.Exact asta spune si Pavel despre inviere desi el spune ca a fost rapit ( in trup sau nu ) si ca doreste sa paraseasca trupul si sa fie cu Hristos dar mai are treaba intre noi.Daca tu nu poti pricepe diferenta nu inseamna ca ai dreptate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|