![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai Dragos, Sfantul din avatarul tau era cumva helio/acentrist ?
![]() Eu bag mana in foc ca era "geostilist", pardon, centrist, vezi sa nu-l superi cumva ! Last edited by neica_nimeni_altul; 21.08.2011 at 20:42:30. |
|
||||
|
||||
![]()
Sincer să fiu cred că nu și-a pus problema.
Cum tot sincer îți spun că nici pe mine nu prea mă interesează prea mult câtă vreme Biserica și-a revizuit poziția.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este evident pentru toata lumea, ca doar stiinta are nevoie de autocorectie, in timp ce pentru credinta ortodoxa, lupta pentru pastrarea fara schimbare a invataturilor Sfintilor Parinti este constanta. Adevarata Biserica Ortodoxa nu-si revizuieste pozitiile niciodata. "Izvoarele din care își scoate Biserica Creștină ortodoxă principiile sale morale și adevărurile sale religioase, sunt: Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament (Biblia) Sfânta Tradiție (consemnată în scris de Sfinții Părinți și Scriitori bisericești) și Hotărârile celor șapte Sinoade Ecumenice Biserica creștină ortodoxă se simte cu tenacitate legată de acestea și își face o adevărată onoare din lupta pe care o duce pentru păstrarea lor fără schimbare. Ele sunt norma credinței celei drepte, de aceea Biserica creștină ortodoxă, legată exclusiv de această normă, își merită pe bună dreptate numele ce-l poartă.” http://ro.wikipedia.org/wiki/Biseric...m%C3%A2n%C4%83 Last edited by neica_nimeni_altul; 21.08.2011 at 21:01:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Adică tu vrei să zici că dacă-l întrebi pe Patriarh, Sfinția sa va susține teoria geocentrista?
|
||||
|
||||
![]()
Evident ca DA, daca nu esti sigur ai putea sa-l intrebi personal ... !
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine, până la Sfinția sa, o să-l întreb pe duhovnicul meu ORTODOX.
|
||||
|
||||
![]()
Auzi, dar Terra ce formă are?
Că sunt confuz...
|
||||
|
||||
![]()
Se vede ca esti confuz ... eu saracul de mine nu mai pot sa te ajut ... Dumnezeu sa te miluiasca!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
De ce pici așa ușor în capcane?
Aroganța nu este o calitate tocmai creștinească, nu? Spune-mi totuși ce formă are pământul.
|
|||
|
|||
![]()
Patriarhia nu are email? Pana nu vii cu ceva concret, adica scris, eventual in vreun link la un sait oficial al Patriarhiei, duhovnicul ramane doar un caz particular. Ce te faci daca BOR inca mai crede in geocentrism? Cu ceva vreme in urma am vazut un popa care preda geocentrismul. Niciun student nu l-a contrazis. Fie nu erau capabili, fie se temeau de urmarile corecte politic. Adica ortodox :) Nu mai fi naiv. Preotii isi vor apara sursa de venit, indiferent de ce spune stiinta. Asa inseamna ca nu vor spune clar ca vreun verset din Biblie e gresit, ci mai degraba trebuie interpretat astfel incat plat sa inseamne sferic. Nu ti se pare ciudat ca unii crestini spun ca nu exista niciun verset in Biblie care sa sustina ca pamantul e plat si alti crestini tocmai asta sustin? Nu putea D-zeu magnificul sa scrie in Biblie, pana la urma singura lui carte, ca in ziua x a facut pamantul rotund? Un singur cuvant simplu ar fi scutit atatia oameni de probleme.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|