Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2010, 22:45:13
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Cartea Faptelor si Istoria Bisericeasac vb despre Biserica primara mrntioneaza ca primii crestini se adunau in CASE PARTICULARE, apoi in CATACOMBE, iar dupa Edictul din 313, au inceput sa-si construiaca locasuri de cult-Biserici.
Astazi, cand posibilitatile au crescut si cand crestinii s-au inmultit, a te aduna sub bolta cerului pt ai aduce lauda si preamarire lui D-zeu, pare absurd.
Geony, este absurd, dar absurd mi se pare a construi cladiri mari si costisitoare,... cu intretineri si renovari la fel de mari. Cum a gasit Andrusca sunt de acord de a fi complexul, orfelinatul, biserica,... impreuna. La fel stiu si eu alte asemenea locuri cu copii orfani sau bolnavi,...
In fine, mi se pare ca nu-i normala prioritatea.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2010, 22:49:51
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Geony, este absurd, dar absurd mi se pare a construi cladiri mari si costisitoare,... cu intretineri si renovari la fel de mari. Cum a gasit Andrusca sunt de acord de a fi complexul, orfelinatul, biserica,... impreuna. La fel stiu si eu alte asemenea locuri cu copii orfani sau bolnavi,...
Ce ti se pare absurd, a construi o casa de rugaciune -asta o spun intermeni NP- (ca spuneam, LOCAS DOMNULUI) mare ?
Sau , a construi o casa de rugaciune din moment ce avem atatea colturi de strada?
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 14:33:43
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul

dar grandioasele case de rugaciune si temple ridicate de sectari dupa '90 nu e absurd?sunt cei drept mai putine in comparatie cu bisericile ortodoxe dar si cei ce leau construit sunt mai putini decat ortodoxi iti dau exemple daca vrei cu astfel de constructii din diferite zone, pentru mai putini credinciosi decat poate sa cuprinda cladirea in speranta ca se vor trece mai multi la cultul lor .cladirea au facuto dar cei pe careia asteptat nu sau mai inregimentat sectei deci de unde a gasit secta fonduri?pe spatele cui sa facut si carui scop nobil ia folosit?aici a fost normala prioritatea?daca vrei iti dau adresa BUDESTI JUDETUL VASLUI intre vaslui si bacau e chiar la sosea si mai cunosc si alte locatii tot ale sectelor
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 15:22:52
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
dar grandioasele case de rugaciune si temple ridicate de sectari dupa '90 nu e absurd?
Nu stiu ce secta este amarius asta, dar pana acum la capitolul marimii bisericilor, cultul baptist prin Casa de rugaciune Emanuel din Oradea detine a locul II din Europa ca marime (parca!!!!).
De ce nu s-a facut una mai mica si restul banilor sa-i imparta la saraci, orfani etc...
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 15:29:02
almaris
Guest

Implicit

Citat:
De ce nu s-a facut una mai mica si restul banilor sa-i imparta la saraci, orfani etc...
Voi chiar credeti ca bisericile astea in general nu mai pot de dragul saracilor si ai nenorocitilor soartei? Foarte multi sunt ocupati cu statutul lor de nu stiu ce fel de crestin si atat. Grija saracilor, a orfanilor o vor purta adevaratii oameni ai lui Dumnezeu care nu fac caz de credinta lor, nu se bat cu pumnul sau caramida in piept. Duhul cel Sfant al lui Dumnezeu nu doarme, lucreaza la inimi de oameni de oriunde, nu colinda numai pe la biserici, acolo de multe ori e "sfintenie" mare, dar cauta si gaseste suflete care sa rezoneze cu problemele semenilor.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 15:34:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Astazi, cand posibilitatile au crescut si cand crestinii s-au inmultit, a te aduna sub bolta cerului pt ai aduce lauda si preamarire lui D-zeu, pare absurd.
Nu e deloc absurd. Mai absurd este să ridici o monstruozitate ce rivalizează cu expresia megalomaniei lui Ceaușescu din vecinătate.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 15:35:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
pe spatele cui sa facut si carui scop nobil ia folosit?
În nici un caz nu s-a făcut pe spatele contribuabililor la buget (printre care și neoprotestanți) precum Catedrala Mântuirii Neamului.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 16:09:37
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu e deloc absurd. Mai absurd este să ridici o monstruozitate ce rivalizează cu expresia megalomaniei lui Ceaușescu din vecinătate.

Ai revenit cu surle si trambite? ceva rosii n-ai, ca-s mai moi nu de alta...

Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 16:17:07
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Nu stiu atunci de ce D-zeu VT a ingaduit construirea unui Templu ce ar rivaliza cu megalomania lui Ceausescu...
Tu esti cumva prigonitor a crestinismului de esti impotriva Bisericilor mari? Du-te draga in catacombe sau propune pastorului vostru sa va faceti un cort in aer liber si acolo sa va adunati...
Ps cati membri sunteti la adunarae pe care o frecventezi?
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 16:35:59
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiu atunci de ce D-zeu VT a ingaduit construirea unui Templu ce ar rivaliza cu megalomania lui Ceausescu...
Tu esti cumva prigonitor a crestinismului de esti impotriva Bisericilor mari?
Templul acela făcea parte (importantă) intregrantă dintr-un sistem ce astăzi nu mai e valabil..
Nu sunt împotriva bisericilor mari, decât împotriva celor ce sfidează bunul gust și modestia caracteristică românului. Cu banii investiți în monstruozitatea aia s-ar putea construi 100.000 de bisericuțe ortodoxe de cartier (bănuiesc că nu ți-are surâde spitale și orfelinate).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05