![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu stii despre ce vorbesti, nu stiu de unde ai capatat asemenea conceptii. majoritatea sfintilor au fost calugari, sunt putini sfinti casatoriti. Noi vorbim despre invataturile ortodoxe, ce crezi tu despre anumite subiecte pe care nu le cunosti te intereseaza doar pe tine. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu interpetez eu gresit, tu nu intelegi limba romana. Ti-am mai spus de multe ori ca nu intelegi frazele in romana. Verbul "raman" este si la "rugaciune" si la Sfanta Impartasanie", cred ca oricine poate intelege asta. In cartea diac. Ica e data o interpretare a canonului in care chiar asta spune, ca scrie "raman", nu se adauga ca nu se impartasesc. De altfel si parintele Pruteanu si diac. Ica, ambii partizani ai impartasirii dese, recunosc ca aceasta e interpretarea recunoscuta acestui canon, majoritatea canonistilor si teologilor dand interpretarea pe care am dat-o eu inca de la inceput. Cei ce sustin impartasirea deasa au luat interpretarea de la Sfantul Nicodim Aghioritul care cita singurii canonisti care au intereptat acest canon in sensul impartasirii obligatorii, doi canonisti din sec. XII.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate tie ti se pare cine stie ce vitejie si mare onoare sa vorbesti cu parintele Pruteanu pentru ca il vezi ca un mare teolog. |
|
||||
|
||||
![]()
Cataline, bine ca esti viteaz sa-l contrazici pe Ali Baba dar nu sa discuti personal cu Parintele Pruteanu. Ali Baba e mai mare teolog ?!!!
Iar in ce priveste canonul respectiv, daca mai faci cateva flotari logice o sa ajungi sa sustii ca de fapt interzice impartasirea. Cat despre ceilalti, eu v-am mai intrebat de ce continuati sa va amagiti ca purtati un veritabil dialog cu Catalin.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Povestea e chiar mai interesanta, sfantul spune ca un cleric i-a atras atentia ca se impartaseste prea des (adica la o saptamana sau doua). Sfantul a factua scultare si spune ca desi nu se impartasea simtea ceva mai puternic decat daca s-ar fi impartasit. Nu chiar toti, stim ca Sfantul Ioan Gura de Aur a scris ca se impartaseau unii calugari si la doi ani. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sfanta Maria Egipteanca s-a impartasit doar o data. Am raspuns la asta in mesajul de mai sus. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mesaj reportat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am explicat destul de clar, conceptia este luata de la catolici, pe ea s-a incercat cautarea unor argumente din citate ortodoxe. Unde citesti tu spovedire doar din cand in cand si nepostire? Astea arata ca sunt luate de la catolici. Si sfantul Grigorie a inteles gresit despre apocatastaza, asta nu inseamna ca erezia e adevarata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, este in Biserica acest termen, dar se poate impartasi cineva si mai des, daca e mai induhovnicit. Citat:
In continuarea acelei omilii, ceea ce s-a dat e doar un pasaj. |
|
|||
|
|||
![]()
Important e ce scrie, nu ca scrie ceva. De exemplu, am mai dat ce spune Parintele Calciu si care sunt erorile doctrinare ale celor ce sustin impartasirea deasa. http://www.cuvantul-ortodox.ro/deasa...ie-spovedanie/
Daca ce spun catehismul si Liturghierul le desconsideri, de ce te-ai impiedica de ceea ce spun altii. Citat:
Complet fals, Sfantul Nicolae Cabasila nu spune sa nu te sovedesti sau sa tii post inainte de impartasire. Nu spune nici de pacate de moarte si pacate usoare, la ultimele netrebuind sa te spovedesti. De fapt nu spune nicio sursa ortodoxa toate acestea, sunt luate de la catolici. Citat:
Orice pacate se iarta, daca sunt spovedite, dar pentru ele se face un canon si abia apoi se primeste dezlegare de impartasire. Mai citeste si surse ortodoxe, nu doar de la un anumit grup. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ales atunci cand citeste canonul, negru pe alb, si spune ca nu spune ceea ce spune. Mai ales atunci cand citeste ce scrie Sf. Ioan Hrisostom si spune ca nu spune ceea ce spune. MAi ales cand citeste ce spune Liturghia si spune ca nu spune ceea ce spune. Iar daca atragi atentia ca nu e capabil sa poarte un real dialog, pentru ca - am sa detaliez - mandria lui extraordinara il impiedica sa recunoasca ca ar putea gresi si ca n-a inteles chiar atat de mult din ortodoxie, se grabeste sa se dea lovit. Cataline, de ce nu ai curaj sa ii scrii Parintelui Pruteanu ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta de la Ierusalim | mihai_1991 | Intamplari adevarate | 195 | 05.05.2011 23:34:45 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 16:04:00 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|