Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2009, 23:05:11
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Nedumeririle lui Vsovi

[COLOR=black]Citat:[/COLOR][COLOR=#9932cc]
shi ai vazut dumneata sa umble calugarii pe la bisericile mirenilor? mai rar... ei acolo ishi fac veacul, in manastire... deci ala o fi sensul mustrarilor lui Mihaela, ca poate unii n-au credintza suficienta ca sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har, dar nu shtiu ca n-am fost

[/COLOR]
[COLOR=#9932cc][COLOR=black]Păi ar fi bine să te duci, să le faci o vizită inopinată: un om bine informat face cât doi. Și apoi, e mai bine să vezi cu ochii tăi și să auzi cu urechile tale.

Matale vorbești de "călugări" la Pucioasa? Glumești? Deși ei numesc adunătura lor de acolo "mănăstire", în ea nu este nici un călugăr!!!! ci numai civili deghizați în șfinți. Toți locuitorii pucioși de la Glodeni-Vale n-au avut de-a face cu călugăria nici măcar o zi! Niciunul n-a fost tuns în monahism. Niciunul nu poartă haină monahală. "Mănăstirea" lor nu are și n-a avut niciodată stareț. Ce fel de mănăstire -fantomă este acesta, fără nici un călugăr? Culmea este că ei nici nu se străduiesc să apară ca niște falși călugări, adică nu se ascund de faptul că n-au nimic de-a face cu călugăria.

Nu se poate pune problema că "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc] sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" pentru că pucioșii pretind că nu "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc]shi ea[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" ci numai ea mai este plină de Har , ceea ce este cu totul altceva.
[/COLOR][/COLOR]
Vechi 24.03.2009, 10:10:43
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

[COLOR=#9932cc][COLOR=#9932cc]Nu se poate pune problema că "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc] sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" pentru că pucioșii pretind că nu "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc]shi ea[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" ci numai ea mai este plină de Har , ceea ce este cu totul altceva.[/COLOR]
[/COLOR]
sa sustzina ei contra ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu? sau pretentziile de care vorbeshti sunt ale tale... ori ale unora ca

ursi
"Nu te-ai saturat sa amagesti lumea de pe forum??? "

interesanta forma de amagire este aia de a marturisi Adeavarul...

poi draga ursi, citeshte sa vezi ce este scris shi ai sa vezi cine sunt cei care te amagesc, caci Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului cu doua taishuri care trebuie sa o luam asupra noastra ca sa poata spulbera Dumnezeu duhul rau din noi inshine... ca sa fim vii in veacul ce va sa fie, in veshnicie prin ascultare shi urmarea Domnului care ne carmuieshte prin mocirla asta shi prin padurea asta uscata a mortzii condusa shi stapanita de Pisi cu puishorii ei nimfomani shi hulpavi care miorlaie mereu sa-i satisfaci shi sa le plineshti voile zicand ca este spre sanatate shi imputernicire...

deci cu ce i-am amagit? da exemple? arata prin ce? ca asha pot sa spun shi eu despre tine:
-ba tu ii amageshti caci insinuezi fara sa ai bunul simtz de a da macar un exemplu, un argument, ci eshti un lipitor insinuator de etichete?
pentru ce? pentru ca eu cred shi dumneata nu? poi nu e suficient sa crezi caci dupa ce crezi trebuie sa fii credincios pana la sfarshit plinind shi traind Cuvantul lui Dumnezeu in dragoste shi smerenie shi pocaintza shi ascultare shi neprihanire... caci altfel eshti doar un chinval rasunator... o jertfa far de miros placut, o credintza moarta care nu rodeshte dragoste de aproape... eshti un tolomac... imitand ramo-furnica

ramo-furnico-furnico ce mai scorniceshti?
Vechi 24.03.2009, 18:58:06
Banned

Implicit

Vsovi, înțelege că pucioșii de astăzi au o viziune complet diferită de cea de pe vremea Verginicăi. Verginica a mai fost folosită de ei o vreme (între anii 1980-1995) ca un stindard, ca o emblemă sfântă, în spatele căreia se ascundeau noii lideri cu ereziile lor. Mii de schimbări, mai mici sau mai mari, au adus apoi acești lideri, inclusiv ruptura definitivă de B.O.R.
Citește spre edificare următorul material:

[COLOR=purple]34. Misterele Pucioasei (XXX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR]
[COLOR=Blue]Partea I
[/COLOR]

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )

În“Cuvântul lui Dumnezeu” poruncile și legile se schimbă de la un an la altul, pe măsură ce “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” descoperă ce e bine și ce e rău. O sumedenie de îndemnuri, care de care mai ciudate, dirijează viața creștinilor spre manifestări neobișnuite, adesea antisociale:

[COLOR=blue]1.[/COLOR] Școala
Școala nu are nimic bun în ea. Copiii trebuie scoși din școli:
[COLOR=blue]“Lăsați copiii mai bine [/COLOR][COLOR=fuchsia]să fie proști[/COLOR][COLOR=blue]. Nu vă bucurați că au note bune. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să nu știe carte[/COLOR][COLOR=blue] decât să se ducă în lume. Învățați copiii să citească sfintele Scripturi”. (6/19 decembrie 1964)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Copiii Mei, vedeți că s-au adăugat la copii, la [/COLOR][COLOR=fuchsia]școală[/COLOR][COLOR=blue], de la șapte, la zece clase. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Acestă carte e diavolească[/COLOR][COLOR=blue]. Nu mergeți cu copiii la aceste clase, căci cine va sta până la aceste trepte, îl va pierde pe copil.” (14/27 august 1965).[/COLOR]
[COLOR=blue]“Alăptați copiii bine că [/COLOR][COLOR=fuchsia]școala de acum nu este bună[/COLOR][COLOR=blue]…” (2 noiembrie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]va strica școala[/COLOR][COLOR=blue] cea pământească și va înălța biserică dacă va fi ascultare” (7ianuarie 1966)[/COLOR]
Urmarea? Mulți copii de creștini n-au reușit să-și termine instrucția elementară, alții au fost scoși din școli sau din facultăți de către părinți.
Școlile sunt privite și ca un pericol pentru “lucrul lui Dumnezeu”, acel “Dumnezeu” căruia îi pare rău că nu mai rămân copiii proști :
[COLOR=blue]“Fiilor, de aceea sunt atâtea [/COLOR][COLOR=fuchsia]școli[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să distrugă[/COLOR][COLOR=blue] lucrul Meu. Numai cine nu vrea, astăzi, nu se poate ridica. Copilași, [/COLOR][COLOR=fuchsia]proști[/COLOR][COLOR=blue] nu mai vor să fie nimeni [/COLOR][COLOR=#ff6600](sic!)[/COLOR][COLOR=blue]. Voi de ce nu lucrați cu Mine în [/COLOR][COLOR=fuchsia]școală[/COLOR][COLOR=blue]?” (31 mai /13 iunie 1973)[/COLOR]
Școala îi deșteaptă pe copiii de țărani și-i îndepărtează de “oracolul de la Pucioasa”, cel care le ghicește viitorul:
[COLOR=blue]“… Fiilor, învățați școala ucenicilor Mei. Nu vă îndesați la școli pământești. Ce facem noi cu atâtea școli pământești? Că aceștia nu mai vin să Mă întrebe pe Mine, Domnul, nimic” (5/18 august 1973)[/COLOR]
Așadar școala mărește riscul ca cei școliți să evite pe viitor ședințele de spiritism ale Virginiei Stoica Tudorache, unde toți naivii veneau ca “să-l întrebe pe Domnul”: dacă să-și vândă vaca, dacă să-și mărite fata, dacă pomii vor avea recoltă bogată, și alte asemenea năstrușnice “întrebări duhovnicești”.
Cei cu școală puțină sunt favoriți, cei cu carte mai multă sunt persecutați fără excepție:
[COLOR=blue]“Ia să cauți să-mi găsești timpul de azi, cum Domnul petrece în casele voastre, căci celui cu o singură clasă Domnul îi descoperă, nu celui cu carte multă, că acela nu se uită la Domnul” (26 octombrie/8 noiembrie 1973)[/COLOR]
Pentru creștinii “neascultători”, care au îndrăznit să-și dea totuși copiii la școală, li se propun unele limite:
[COLOR=blue]“ …Ați dat copiii la școli, dar nu lăsați copiii să-i ia profesorii definitiv…” (14 ianuarie 1975)[/COLOR]
În orice caz, orice apropiere între copiii creștinilor care au devenit adepți ai lucrării și alți copii de [COLOR=blue]creștini[/COLOR] este interzisă:
[COLOR=blue]“… Nu mai lăsați copiii voștri cu cei din lume, ați auzit?” ( 4/ 17 aprilie 1973)[/COLOR]
Verginica deplânge faptul că școlile laice au tot mai multă căutare față de școlile monahale:
[COLOR=blue]“… Cere tot tineretul să meargă la școala de alfabete și nu cere nimeni să meargă la școala de călugărie.” (9/ 22 septembrie 1978.)

[/COLOR] [COLOR=blue]2.[/COLOR] Adunările creștine
Adunările creștine (altele decât cele din jurul Virginiei Tudorache) vor trebui să fie desființate, pentru că acolo sunt și alți propovăduitori:
[COLOR=blue]“Spune, măi Verginico, la creștini, să oprească [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările[/COLOR][COLOR=blue], căci este vremea rea și creștinii sunt răi, că dacă se mai fac [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunări[/COLOR][COLOR=blue], se fac spre osânda lor, că și cei ce se strâng în [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunare[/COLOR][COLOR=blue], și cei ce propovăduiesc, nu sunt vrednici de Mine, căci s-au făcut fățarnici și mândri.” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR]
Una dintre motivații este că Cel ce le-a înființat, este în drept să le și desființeze:
[COLOR=blue]“Eu, Domnul, am sfințit [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările [/COLOR][COLOR=blue]din trecut prin faptele creștinilor, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările[/COLOR][COLOR=blue] de acum, prin neascultarea creștinilor de azi, nu se mai sfințesc, căci nu mai pasc iarba duhovnicească, iarba Mea. Creștinul de astăzi zice că nu este bună învățătura ce le-o dau Eu, spunând că nu este de la Dumnezeu” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR]

Cu alte cuvinte, ei nu ascultă de “Cuvântul lui Dumnezeu” și din mândrie nu recunosc în Verginica pe proorocul Domnului.

[COLOR=blue]3.[/COLOR] Peștele
La început, peștele nu era oprit de la consum. Se atenționa însă observarea atentă a perioadelor de post:
[COLOR=blue]“De ce mâncați [/COLOR][COLOR=fuchsia]pește[/COLOR][COLOR=blue] în zilele oprite?” (22 iunie 1957)[/COLOR]
Mai târziu însă peștele a fost definitiv interzis din alimentația creștinilor de la Noul Ierusalim.
Vechi 24.03.2009, 19:00:39
Banned

Implicit Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate

[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR]
[COLOR=Blue]Partea a II-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]4.[/COLOR] Îmbrăcămintea
La început, îmbrăcămintea era obligatoriu albă:
[COLOR=blue]“… Verginica, ai în vedere de toți cei din casa Mea, să-și schimbe haainele de dormit, să aibă cămășuțe [/COLOR][COLOR=fuchsia]albe[/COLOR][COLOR=blue] și lungi până la pământ, iar partea bărbătească să aibă bluze și pantaloni [/COLOR][COLOR=fuchsia]albi[/COLOR][COLOR=blue], de pânză, și bluza să fie lungă până la genunchi” ( 19 decembrie 1966)[/COLOR]
Nu numai hainele de dormit erau albe. Ani de zile îmbrăcămintea de zi cu zi a fost albă, semnificând pregătirea perpetuă pentru apropiata venire a Domnului, dar și consonanța cu proorociile Apocalipsei, care vorbeau despre hainele albe de întâmpinare. Apoi, întrucât Domnul întârzia să vină, o smerenie întunecată i-a cuprins pe toți creștinii Noului Ierusalim. Ei au început să-și croiască haine negre, iar pe cele albe le-au dat la vopsit. La un moment dat, în magazinele de chimicale din Târgoviște nu mai exista nici un pachețel de vopsea textilă neagră: pe toată o cumpăraseră creștinii de la Noul Ierusalim. “Furia neagră” a durat câțiva ani buni, până când Domnul, recent , a dat un nou Cuvânt, prin care se recondiționa din nou prețuirea hainelor albe, apocaliptice.
Hainele albe ar fi trebuit să aibă în primul rând o semnificație duhovnicească, dar acest lucru n-a fost înțeles de către cei de la Pucioasa:
[COLOR=blue]“Copilașii Mei, unde este vremea Mea pe care o pierd cu voi? Are diavolul putere asupra voastră. Când plecați la drum, sunteți îndoiți. Îmbrăcați-vă cu hăinuță albă, duhovnicește.” (13/26 iulie 1973)[/COLOR]

[COLOR=blue]5.[/COLOR] Purtarea desfrânată
[COLOR=blue]“ Pentru ce, fiilor, vă duceți în [/COLOR][COLOR=fuchsia]curvie cu alte femei[/COLOR][COLOR=blue], lăsând femeile voastre?” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR]
Indirect, se poate deduce că interogația de mai sus condiționează curvia de îndemnul la săvârșirea ei exclusiv în spațiul conjugal.

[COLOR=blue]6.[/COLOR] Sfânta Împărtășanie
[COLOR=blue]“…mulți dintre voi nu mai mergeți la sfânta biserică; mulți dintre voi nu vă mai mărturisiți la duhovnic păcatele voastre pe care le faceți în fiecare ceas și minut și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vă mai împărtășiți[/COLOR][COLOR=blue] cu Trupul și Sângele Domnului cu sfințenie și cu curățenie… …Pentru ce nu vă mai mărturisiți păcatele și pentru ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vă mai împărtășiți[/COLOR][COLOR=blue] cu sfintele Taine?” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Învățătura, ascultarea și hrana cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]Trupul și Sângele[/COLOR][COLOR=blue] Domnului Iisus Hristos, aceea va birui.” (25 februarie/10 martie 1971) [/COLOR]

[COLOR=blue]7.[/COLOR] Culoarea roșie
Culoarea “roșu” simbolizează hlamida patimilor (v. Mat.27/28.) :
[COLOR=blue]“Fiilor, sunt băgat în [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue]. Haina Mea este [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșie[/COLOR][COLOR=blue]. Cu ce, tată? Cu păcatele tale, cu faptele tale………” (21 iulie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Feriți-vă de [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue], că [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue] în casa lui Dumnezeu este urâciune […] A venit vremea lui [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue]. Alungați de la copii, că le este plăcută această culoare, că și această vreme este a lui [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue]. Chiar dacă veți fi obligați. Când vei fi îmbrăcat în [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue], cerul se îndoliază…(10 iulie 1979)[/COLOR]

[COLOR=blue]8.[/COLOR] Serviciul
La început, serviciul era privit ca un lucru bun, cu condiția ca aceia care au servicii să nu rătăcească de la credință, adică să fie buni creștini:
[COLOR=blue]“Tată, copilașii Mei, fericit este acela care este în lucru, adică are [/COLOR][COLOR=fuchsia]serviciu[/COLOR][COLOR=blue], dar nu este rătăcit, ci este cu Mine.” (4/17 octombrie 1971)[/COLOR]
Mai târziu, serviciul n-a mai fost privit cu ochi buni, pentru ca le obosea prea mult pe creștine și nu mai puteau să fie sprintene la treabă, în “templu”:
[COLOR=blue]Uite, M-am supărat pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Maria de la templu[/COLOR][COLOR=blue], care s-a dus la serviciu. Se supără când mai trebuie să facă ceva, că e nedormită” (13/26 iulie 1973)[/COLOR]
Munca este recomandată cu multă seriozitate în Biblie, ca o condiție a unei vieți oneste, iar Sfântul Apostol Pavel consideră munca o datorie și o poruncă:
[COLOR=#993300]“Căci și când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce.”(2 Tes. 3,10)[/COLOR]
Și cu toate acestea, “Cuvântul lui Dumnezeu” îi îndeamnă pe creștini la fuga de muncă, la delăsare și la lene:
[COLOR=blue]“…Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]voiesc să te fac să nu mai muncești[/COLOR][COLOR=blue] și să trăiești din munca Mea, iar tu nu vrei așa și voiești să muncești și să trăiești din munca ta…” (4 aprilie 1978.)[/COLOR]
Se caută orice motiv, unele exagerate, pentru a motiva renunțarea la servicii. Serviciile sunt bune doar ca oportunități pentru racolarea de noi prozeliți la secta pucioșilor:
[COLOR=blue]“ … Copilașii mei, ați dorit să fiți la servici. La servici dacă a intrat o creștină, este de râs la lume, pentru că creștina dacă e îmbrobodită, e batjocorită. Dacă creștina e cu rochia lungă, e batjocorită. Dar tu să taci. Dacă vrei, să faci pe surdul, să faci pe mutul, să faci pe orbul, să nu bagi în seamă. Te invită în mijlocul lor, nu te duce, ca să nu superi pe Dumnezeu. Iar dacă nu poți, [/COLOR][COLOR=fuchsia]părăsește lucrul tău și vino la casa ta[/COLOR][COLOR=blue]. Nu face așa cum cere lumea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dacă ai putea tu să aduci pe cineva din locul acela[/COLOR][COLOR=blue], un suflet osândit de duhul rău… [/COLOR][COLOR=fuchsia]Era[/COLOR][COLOR=fuchsia]bine să ai servici în casă la tine[/COLOR][COLOR=blue]. În casă la tine ești comandant… ” (17 noiembrie 1978.)[/COLOR]

[COLOR=blue]9.[/COLOR] Îndemnuri xenofobe
Preamărirea exagerată a românismului și a tot ce este românesc capătă la un moment dat stridențe xenofobe, incompatibile cu mesajul irenic al Bibliei.
[COLOR=blue]“O, fiule, fii român, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu fii țigan[/COLOR][COLOR=blue], că nu găsești pe pământ înțelepciune decât la Mine” (1 ianuarie 1972)[/COLOR]
Concluzia? Numai la Dumnezeu și la români găsești înțelepciune, la țigani, nu.
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu fiți ca țiganii[/COLOR][COLOR=blue] de la ușa bisericii, care cer de pomană și care nu se roagă pentru cel care l-a miluit…” ( 14 ianuarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Nu vă împrieteniți cu păgânul. Nu fi prieten cu el, căci păgânului nu-i place creștinul ci te face prieten să te tragă în viața [/COLOR][COLOR=fuchsia]maghiară[/COLOR][COLOR=blue].” (19 ianuarie 1975)[/COLOR]
Concluzia e inevitabilă: păgânii au viață maghiară. Dar ce viață or avea maghiarii? Probabil, păgână.
[COLOR=blue]“ Nu fii [/COLOR][COLOR=fuchsia]popor rău[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu avea[/COLOR][COLOR=blue] inima ta [/COLOR][COLOR=fuchsia]inimă de[/COLOR][COLOR=fuchsia] evreu[/COLOR][COLOR=blue], și fii samarinean[/COLOR][COLOR=blue]” (17 august 1975)[/COLOR]
Concluzia? Evreii sunt un popor rău.

Dar care este mesajul biblic față de naționalități?

[COLOR=purple]“Căci nu este deosebire între iudeu și elin, pentru că Același este Domnul tuturor, Care îmbogățește pe toți cei ce-L cheamă pe El” (Rom.10:12)[/COLOR]
[COLOR=purple]“Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus.” (Gal. 3:28.)[/COLOR]
[COLOR=purple]“Unde nu mai este elin și iudeu, tăiere împrejur și netăiere împrejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate și întru toți Hristos.” (Col.3:11)[/COLOR]
Așadar, Biblia îi definește pe creștini ca fiind un popor aparte, în care sentimentul național nici nu dispare, dar nici nu devine un criteriu de diferențiere.
Vechi 24.03.2009, 19:05:05
Banned

Implicit Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate

[COLOR=Blue]Partea a III-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]10.[/COLOR] Predestinarea

Predestinarea nu este acceptată de către învățătura creștină. O întâlnim însă disimulată, în “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“Mulți dintre creștinii de azi zic că nu au puterea sfinților. Eu zic că ai, dar nu vrei să dai puterea lui Dumnezeu. Fiule, cum a încăput Dumnezeu în casele voastre? A încăput că [/COLOR][COLOR=fuchsia]așa a fost să fie[/COLOR][COLOR=blue].” (13/26 februarie 1972)[/COLOR]

[COLOR=blue]11.[/COLOR] Mai puțină odihnă și mai multă muncă!
[COLOR=blue]“Știu că sunteți cu trup și trebuie să vă odihniți, dar auziți de la Dumnezeu: [/COLOR][COLOR=fuchsia]micșorați odihna, ca să munciți[/COLOR][COLOR=blue] să vă [/COLOR][COLOR=fuchsia]tămăduiți de necazuri[/COLOR][COLOR=blue].” (10/23 februarie 1973)[/COLOR]
Neodihna e un bun prilej pentru a aplica o rețetă pragmatică prin care să se distrugă duhurile rele:
[COLOR=blue]“Du aceste șoapte și nu încetați a vă ruga ziua și noaptea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Renunțați la somn[/COLOR][COLOR=blue] și aprindeți candelele, pentru distrugerea duhurilor rele.” (20 februarie/5 martie 1973)[/COLOR]

[COLOR=blue]12.[/COLOR] Creștinii trebuie să renunțe complet la animalele din bătătură
[COLOR=blue]“…Fiilor, se cade ca în zilele și în ceasul de astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu mai ții nici vacă, nici cal, nici capră, nici oaie, nici păsări[/COLOR][COLOR=blue], ca să nu te mai scoată de la rugăciune și de la legile Mele.” (31 mai/13 iunie 1973)[/COLOR]
Trei, sau chiar patru ar putea fi motivele ce s-ar putea invoca în sprijinul acestei teorii năstrușnice:
1.Ce s-a spus explicit: creștinii să nu mai fie “scoși” de la rugăciune, pentru a îngriji, hrăni, adăpa și păzi animalele din ogradă;
2.Ce s-a spus implicit: creștinii să nu mai aibă la îndemână sursele pentru carne, ouă, lapte, sau derivatele lor: brânză, unt, etc., pentru a împlini mai ușor “legea cea nouă”, care le interzice să consume aceste produse. Paradoxal, tot creștinii aceștia, ziși “de Noul Ierusalim”, folosesc din plin lâna oilor(pentru cergi, covoare și pulovere), pielea (pentru încălțăminte, genți, curele și haine) și penele (pentru perne). Încălțămintea din piele este pentru ei chiar un deziderat absolut: cât de săraci ar fi, niciodată n-ai să-i vezi pe acești creștini că își cumpără pantofi din “înlocuitori”. Pentru aceasta alți oameni, “necreștinii”, vor trebui să îngrijească în curtea lor animale și păsări, să le colecteze lâna, pielea și penele și să le prelucreze pentru “creștinii” de la Pucioasa. Cinstit ar fi ca, dacă tot consideră pucioșii creșterea animalelor o activitate necreștinească, să se lipsească definitiv de pielea, penele, lâna, coarnele și copitele lor. De ce să fie alții obligați să le “cultive” pentru ei? Nu zice în Scriptură așa: “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face?” Scriptura însă, mai trebuie și citită, ca să poți s-o aplici.
3. Dacă ai animale în curte, te mai și atașezi de ele, poate chiar ajungi să le iubești, și iată cum ai ieșit din legea iubirii de Dumnezeu, pe care, nu-i așa? trebuie să-L iubești din toată ființa ta, încât nu-ți mai rămâne ce să mai dai și la alții.
4. Animalele libere (în special câinii) spurcă peste tot locurile pe unde trec, lăsând murdărie prin toate locurile unde se pretinde a fi o curățenie exemplară. Dacă ar citi Biblia, pucioșii ar vedea că Dumnezeu se scârbește de necurățiile lăsate peste tot pe unde se poate păși cu pasul [COLOR=purple](Deut. 23:13,14)[/COLOR]
Ei bine, primii care [COLOR=fuchsia]NU[/COLOR] împlinesc această cerință, formulată încă din 13 iunie 1973,sunt tocmai creștinii de la Pucioasa. Ei țin în ograda lor [COLOR=fuchsia]doi cai[/COLOR] de ani de zile, pe care-i adăpostesc într-un grajd micuț și murdar, și de care se folosesc pentru diverse lucrări sau pentru cărăușie. Dumnezeu le-a dat odată un semn, pentru că le-au fost furați într-o noapte amândoi caii, dar ei, încăpățânați, îndată și-au cumpărat alții. Așa mare a fost graba ca să-i înlocuiască pe cei pierduți, încât n-au mai ținut cont de nimic, așa că unul dintre caii cumpărați a fost un cal de curse, obișnuit numai cu alergările pe hipodrom, nicidecum să fie pus la jug. Când au văzut ei că nu-l pot folosi la nimic, l-au înlocuit și pe acela. Drept este că singurul care e “scos de la rugăciune” e Gheorghiță, îngrijitorul cailor. Iar de iubit, caii nu prea sunt iubiți decât de Gheorghiță , de Iliuță și de încă vreo câțiva. Restul, îi suportă cam greu, strâmbând din nas, că de, calul miroase greu, mai ales dacă are grajdul mic.
În ceea ce privește atașamentul exagerat față de patrupede, se poate spune că “mânăstirea” de la Pucioasa, dacă încă n-a ajuns la statutul râvnit de “rai pe pământ”, apoi în mod sigur a ajuns să fie raiul câinilor și al pisicilor. Mai ales câinii, ei sunt aici mai iubiți chiar și decât oamenii, pe motiv că sunt mai sinceri, mai credincioși, mai înțelegători și mai ascultători decât ființele cu două picioare. La fel ca pentru cei doi cai, și pentru câini Dumnezeu le-a dat pucioșilor semne mustrătoare, și încă în mai multe rânduri, când cei mai iubiți câini ai lor au murit în chinuri sau au dispărut pur și simplu (cea mai celebră fiind dispariția neașteptată a unei potăi, pe nume Maf, mascota liderilor pucioși, idolul lor, “cățelul de aur” după care ei au plâns nemângâiați câteva luni, au pus afișe în tot orașul cu poza lui color, oferind o substanțială recompensă găsitorului, și au făcut rugăciuni fierbinți ca “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” să-l aducă pe Maf înapoi acasă, nevătămat; dar degeaba, că nu i-a ascultat nimeni: nici “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, nici Atotțiitorul). Aici, câinii au un regim special, ei putând să se plimbe printre creștini nestingheriți, ușurându-se pe unde apucă (cu o afinitate aparte pentru sculpturile monumentale ale lui Marian Zidaru care-i reprezintă pe “Moise” , pe “Melchisedec” și pe “Al Șaptelea Înger”), în timpul meselor comune și chiar în toiul celor mai importante slujbe, deși se știe că pătrunderea unui patruped în locașul de cult atrage după sine automat desacrarea locașului de rugăciune și necesită imperios resfințirea lui.
“Grădina zoologică” de la Pucioasa este de fapt o arenă pe care se experimentează o idolatrie modernă, al cărei beneficiar este în principal rasa canină. Dragostea exagerată a liderilor pucioși față de câini și pisici se pare că este moștenită de pe vremea “sfântei Virginia”, și este chiar încurajată găzduirea “maidanezilor” de pripas, iar în felul acesta își găsea ea și o motivație “canonică”:
[COLOR=blue]“Daniele, trâmbița Mea a primit un pisoi mic, și Nicolae ține să-l înstrăineze, și ea a zis să ducă pisoiul, dar i-a stat în față un zid, și glas a auzit: “Nu înstrăina pisoiașul acesta, că precum el a venit la voi, așa vor veni străinii și se vor aciua lângă streașina aceasta”. Vedeți pământul acesta și voi nu știți nimic. Pregătiți-vă, că vor veni și animalele și făpturile și ce e alungat de lume și vor sălășlui lângă Mine, și atunci să nu zici:”pleacă, și să nu intri în curtea Mea!”, că te vede cineva” (18 iunie/1 iulie 1973)[/COLOR]
“Maidanezi” au tot fost găzduiți la Pucioasa, dar proorocia cu “străinii care vor veni și se vor aciua”, după modelul “maidanezilor”, nu s-a mai împlinit.
Biblia dimpotrivă, deși vorbește destul de des despre câini, întotdeauna o face la modul peiorativ, și în nici un caz nu se recomandă ținerea lor în casă și în pat. Iată aici doar două exemple:
[COLOR=purple]Cu ei s-a întâmplat adevărul din zicală: Câinele se întoarce la vărsătura lui și porcul scăldat la noroiul mocirlei lui. (Petru 2;22)[/COLOR]
[COLOR=purple]Afară câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna! (Apoc.22:15)[/COLOR]
Întrebarea care se pune în final este aceasta: Dacă cei de la Pucioasa, care se consideră a fi “cei credincioși”, de dragul a doi cai și cinci câini nu împlinesc “Cuvântul” pe care ei îl numesc pompos ”Sfânta Evanghelie după Sfânta Virginia”, cum de mai au ei pretenția să-l împlinească alții, adică “cei chemați”? E o doză strașnică de tupeu în această atitudine.
Vechi 24.03.2009, 19:09:10
Banned

[COLOR=Blue]Partea a IV-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]13. [/COLOR]Cu toate acestea, creștinii țin în curte vite și păsări, ba chiar sunt încurajați de “Domnul”, dacă ele sunt bine îngrijite
[COLOR=blue]“…Mai sunt copilași de ai Mei ca voi…Ei se duc cu toții la bisericuță, și în casă stau cu toții și nimeni nu știe că ei sunt acasă, și cântă într-un loc ascuns. Au [/COLOR][COLOR=fuchsia]și ei[/COLOR][COLOR=blue] vite și păsări, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt aranjate[/COLOR][COLOR=blue] ca să nu facă zarvă” (20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR]
Contradicția cu mesajul din [COLOR=blue]31 mai/13 iunie 1973[/COLOR]este scandaloasă. Singura condiție restrictivă este ca animalele de curte să fie aranjate în așa fel încât “să nu facă zarvă”. Iar “mersul la biserică” (abandonat în totalitate de către pucioșii de astăzi) era pe vremea aceea o mare virtute.

[COLOR=blue]14. [/COLOR]Creștinii sunt îndemnați insistent să omoare insectele
[COLOR=blue]“Daniele, am grăit de multe ori [/COLOR][COLOR=fuchsia]să omorâți insectele[/COLOR][COLOR=blue], dar voi n-ați împlinit” (1/14 august 1973)[/COLOR]
Daniel (păstorul nea’Mișu) se pare că nu prea știa ce este ascultarea de Dumnezeu, dacă era atât de nepăsător față de o poruncă așa de mare și atât de repetată.

[COLOR=blue]15 . [/COLOR]Mirul de la “templul” lui mama Gigi, la concurență cu mirul preotului Leonard
[COLOR=blue]“Daniele, când vei turna primul beton, să fie de jur împrejur toate șanțurile stropite cu agheasmă și tămâiate și unse cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]mir de la preotul acela[/COLOR][COLOR=blue]. O picătură de la el și zece picături din candelele de la cuibul Meu. Și să aduceți pe preotul Leonard să facă slujba” (2/15 august 1973)[/COLOR]
S-ar putea deduce că mirul preotului Leonard era de zece ori mai eficient decât mirul lui mama Gigi (Virginia Tudorache), îndată ce pentru același efect benefic era nevoie de o singură picătură luată de la el. Mai târziu însă, mirul preoților de mir n-a mai fost agreat. Creștinii sunt invitați chiar să-l evite cu grijă:
[COLOR=blue]“ …S-au făcut mulți măcelari și mulți brutari, dar sunt murdari. Sunt mulți măcelari și brutari care s-au făcut din mândrie și pentru bani. Mulți s-au făcut ciobani, dar pentru brânză și pentru lână. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Feriți-vă de mirul păcătoșilor[/COLOR][COLOR=blue]. Oițele Mele, sunt mulți sunt puși în numele Meu, dar nu sunt cu Dumnezeu.” (4/17 iulie 1975)[/COLOR]

[COLOR=blue]16. [/COLOR]Rețetă pentru tămăduire și “rugăciunea prin interpuși”
[COLOR=blue]“Pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]tămăduirea[/COLOR][COLOR=blue] sufletului și a trupului, să se citească în [/COLOR][COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR][COLOR=blue] patruzeci de paraclise, și în [/COLOR][COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR][COLOR=blue] Psaltirea de la cap la cap, și Cântările lui Moise. Și în afară de aceasta, vă privește. Și apoi, Ceasurile și Canoanele” (7/20 septembrie 1973)[/COLOR]
Așadar, rugăciunea trebuie să ocupe minim 16 ore din zi! Dacă adăugăm însă [COLOR=blue]Ceasurile și Canoanele[/COLOR] , și mai ales dacă luăm în serios adaosul malițios “[COLOR=blue]în afară de aceasta, vă privește”, [/COLOR]observăm că din cele 24 de ore ale unei zile mai rămân 2-3 ore de odihnă, și atât.[COLOR=blue] “Rețeta” [/COLOR]este atât de anacronică, inumană și nerealistă, încât, peste ani de zile, același “Dumnezeu de la Pucioasa” (sau, un altul în numele lui, cine mai poate ști?) se adresa într-un alt “Cuvânt” (dar cu același aer de malițiozitate, parcă chiar cu satisfacție), creștinilor (im)puși la muncile gospodărești de dimineața până seara:[COLOR=blue] “Mai ai timp să te rogi? Nu mai ai!”[/COLOR]
Consecința inevitabilă este că rugăciunile se citesc astăzi în mare grabă, pentru a putea fi parcurse integral. S-a ajuns astfel tocmai la fenomenul opus: creștinii au uitat de mult de cele “[COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR]” obligatorii pentru Psaltire și alte “[COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR]” pentru cele patruzeci de Paraclise, și se antrenează acum la obținerea unor “performanțe” greu de crezut. Așa s-a ajuns că acum unii creștini pretind că parcurg toată Psaltirea în doar câteva zeci de minute. Presupunând că ei nu mint de fel când afirmă așa ceva, este de înțeles că aspectul calitativ al rugăciunii lor lasă extrem de mult de dorit. Reacțiile Verginicăi nu întârziaseră să apară încă demult, de la primele semne de zburdălnicie duhovnicească:
[COLOR=blue]“ O, citești rugăciunea și Eu sunt lângă tine. Eu am citit două cuvinte, tu ai citit o sută de cuvinte și nu am înțeles dintr-o sută nici două cuvinte, că le-ai spus în grabă, ca să termini iute…”(3 februarie 1978.)[/COLOR]

O altă inovație este “ajutorul la rugăciune”. Liderii pucioși, plictisiți probabil de atâția ani de rugăciune fără nici un efect spectaculos, au inventat un sistem de rugăciune extrem de eficient și ingenios. Ei au inventat o metodă absolut originală, ce poate fi numită “rugăciune prin interpuși”. Pentru aceasta, ei îi cheamă în mod sistematic, în fiecare zi, pe câțiva acoliți mai de nădejde pentru a “se ruga împreună”, în sistemul întovărășirii: adică, liderii “împart” acoliților ciosvârte din Psaltire și din Paraclise, iar aceștia parcurg astfel o parte însemnată din rugăciunile care stăteau în sarcina liderilor. Acoliții se roagă așadar “în dreptul și în numele liderilor Mihaela și Nicușor”, ca să le mai ușureze lor munca duhovnicească, săracii, că și așa sunt obosiți de o zi întreagă de stat degeaba, de vorbit ore întregi la telefonul mobil și de bârfit, cât cuprinde: ce-au mai făcut unii, ce-au mai dres alții dintre creștinii din subordine și cei de la București, și mai ales dintre cei răzvrătiți, care au cam mirosit cum merg lucrurile la Pucioasa și nu prea îi mai ascultă în ultima vreme.
[COLOR=blue]17. [/COLOR]Rețete de post
[COLOR=blue]“ Pentru posturi, vă mai aduc aminte să postiți ca strămoșii voștri: o dată pe zi să mâncați, seara, puțină pâine și apă.” (15/28 februarie 1975)[/COLOR]
Comentariile sunt de prisos. În orice caz, Biserica are o poziție mult mai nuanțată față de post, ținând cont și de situațiile speciale (bătrâni, copii, suferinzi, bolnavi cronici, etc.)
[COLOR=blue]“ Postiți! Domnul Iisus Hristos a obligat pe poporul Său să postească, că în vremea ce va veni, postul te va scoate. Și lunea, miercurea și vinerea, să mănânci numai de post, dar post uscat…”(9 octombrie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]18. [/COLOR]“Bunii creștini” își fac amulete și talismane din pietricele sfinte
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=blue]…Copilașii mei, se va strica și bisericuța și crucea, ca să se așeze în locurile lor fiarele lor. Dar să știți tată, să fiți ca oamenii buni creștini. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să iei din bisericuță o pietricică și să o ții la tine, că e sfântă[/COLOR][COLOR=blue], și Eu voi scrie pe ea un nume și cu ea nu vei pieri, căci numele de pe piatră e numele Unuia Care va clădi și va zidi veacul pentru totdeauna.” (4/17 ianuarie 1974)[/COLOR]

[COLOR=blue]19. [/COLOR]Se instituie o nouă “zeciuială” (dar un pic mai mare)
[COLOR=blue]“… O, creștine, ai făcut legământ ca să împarți un sfert la săraci, [/COLOR][COLOR=fuchsia]un sfert la biserică[/COLOR][COLOR=blue], și restul pentru tine. Ai făcut tu așa? O, tată, vei plânge cu amar să treci la Dumnezeu, dar nu vei putea că e război între noi.” (19 martie 1974)[/COLOR]
Zeciuiala însemna a zecea parte, adică 10%. Sfertul însemnă 25%, adică un impozit mai mult decît dublu față de zeciuială. Trei luni mai târziu se ajunge la trei sferturi, adică la 75%! De șapte ori și jumătate mai mult decât impozitul de pe vremea lui Moise:
[COLOR=blue]“ Poporul Meu, a sosit vremea ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]trei părți ale tale să le lași[/COLOR][COLOR=blue] pe cale. A venit vremea să iubești mai mult pe Dumnezeu. Poporul Meu iubit, întru care am binevoit, a venit vremea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să desparți de la tine din casă trei sferturi[/COLOR][COLOR=blue] din viață, ca să poți să fii credincios” (14 iunie 1974)[/COLOR]
Vechi 24.03.2009, 19:12:33
Banned

[COLOR=Blue]Partea a IV-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]20. [/COLOR]Se instituie regula ca orice lucrare să se execute numai cu meseriași luați din popor
[COLOR=blue]“… Fiilor, copilașii Mei ursesc pe unul dintre voi ca să se facă croitoreasă și croitor, ca să se facă tot lucrul la el. Un croitor și o croitoreasă duhovnicească. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să fie între voi[/COLOR][COLOR=blue] un cizmar, un frizer, [/COLOR][COLOR=fuchsia]din toate meseriile[/COLOR][COLOR=blue], căci avem nevoie, ca să nu ne mai ducem la cel rău din lume, și nu numai pentru acum, ci și pentru viitor.” (11/24 mai 1974)[/COLOR]
Între timp, obiceiul de a presta “toate meseriile” cu oameni “luați din popor” s-a cam pierdut. De frizer nu mai au nevoie, deoarece nimeni nu-și mai scurtează părul, nici nu-și mai rotunjește colțurile bărbii. Iar când e nevoie de reparat căruțe, pantofi, pantaloni bărbătești, dinți și măsele, sau de pus potcoave la cai, se apelează tot la meseriașii satului, “cei răi din lume”.
Se tot speră însă că nu va fi mereu așa, iar “concubinajul” cu cei răi din lume va dispărea până la urmă:
[COLOR=blue]“ Vine vremea, copilul Meu, că fiecare își va lucra meseria sa, dintre cei credincioși” (6/19 ianuarie 1975)[/COLOR]
Meseriile devin un pretext pentru separarea radicală de cei ce nu aderă la sectă:
[COLOR=blue]“ … În popor să fie de toate meseriile, ca nimeni să nu ia meseriași din afară: fierar sau zidar, sau croitor, că luând din lume ai amestecat lucrul bun cu cel rău. Să nu mai intre păgâni la lucrul Meu…”(9 octombrie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]21. [/COLOR]Crucea dreaptă se așează pe ombilic
[COLOR=blue]“…Fiți atenți la cruce, căci lumea face crucea schimonosită: Voi faceți [/COLOR][COLOR=fuchsia]crucea dreaptă[/COLOR][COLOR=blue]: pe frunte, [/COLOR][COLOR=fuchsia]pe buric[/COLOR][COLOR=blue], pe umărul drept și pe cel stâng, căci este păcat strigător la cer să faci crucea schimonosită. (11/24 mai 1974)[/COLOR]

[COLOR=blue]22. [/COLOR]Îndemn la dezbinare în familie
[COLOR=blue]“…Ascultă bine creștine care ai un copil în lume și nu e cu Mine. Zic să îl lepezi de la tine. Adică cum să îl lepezi? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să nu mai zici că e copilul tău[/COLOR][COLOR=blue]. Alege, ori cu Mine, ori cu copilul tău.” (29-30 iunie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]23. [/COLOR]Îndemnuri contradictorii: Aur pe aramă, sau aramă pe aur?
[COLOR=blue]“ …O, Israele tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu dați arama pe aur[/COLOR][COLOR=blue], căci arama nu e bună pentru Mine. Doar aurul e bun pentru Mine, creștine, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]aurul[/COLOR][COLOR=blue] de la Mine pune-l bine, creștine. Nu te uita că e vremea rea; păstrează-l bine. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu-l da pe aramă[/COLOR][COLOR=blue], ci pune-l în loc curat și binecuvântat.” (22 iulie/4 august 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]24. [/COLOR]Sunt “chemați la Domnul” numai cei tineri și sănătoși, buni de muncă[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]“Dar să știi, tată, pleacă urechea la Mine, creștine, că dacă ești bolnav grav și dacă în timpul bolii te-ai întors la mine, și când ai fost sănătos ai alergat ca un armăsar, ce să fac Eu atunci cu tine? Când ești bolnav vii la Mine? Ce să fac cu tine? Dacă un om nu are ce face cu bolnavul, dar Dumnezeu, ce să facă cu un bolnav? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Când ești mititel și sănătos vino la Mine să ai timp să lucrezi[/COLOR][COLOR=blue] și să faci avere în cer. Mulți când sunt tineri fug în lume și când au îmbătrânit, vin la Domnul Iisus Hristos? Ce să mai faci tată la bătrânețe? (3/16 august 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
O mărturisire mai cinică a interesului material de la Pucioasa nici că se putea. “Doctorul” sufletelor și al trupurilor de la Pucioasa nu-i primește pe cei neputincioși și pe cei bolnavi. “Chemarea la Domnul” se referă la alegerea specială, prin care unii creștini sunt selectați pentru a face parte din “obștile” de “Noul Ierusalim”, unde se vine pentru muncă, nu pentru viață contemplativă. Cei bătrâni, cei neputincioși, cei bolnavi, nu sunt buni de muncă, deci nu e nevoie de ei. E nevoie de tineri vânjoși și prinzași, de tinere harnice și îndemânatice, iar aceștia toți să mai fie, pe cât posibil, și cât mai puțin instruiți, pentru a putea fi manipulați cât mai ușor. Câtă deosebire dintre Iisus Cel care zicea: [COLOR=#993300]“Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință. (Marcu, 2,17) [/COLOR]și cel care se dă drept Iisus și zice acum:[COLOR=blue] “Când ești bolnav vii la Mine? Ce să fac cu tine?”[/COLOR]
Vechi 24.03.2009, 19:14:04
Banned

[COLOR=Blue]Partea a V-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]25. [/COLOR]Și bărbații, și femeile, trebuie să aibă mereu capul acoperit

[COLOR=blue]“ Încă odată mai repet către tinerii lui Israel: nu vă mai purtați cu capetele goale, că dacă nu, vă dau durere de cap și nimeni nu vă mai tămăduiește. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu mai purtați capul descoperit[/COLOR][COLOR=blue] ca lumea – [/COLOR][COLOR=fuchsia]și bărbatul și femeia[/COLOR][COLOR=blue] – ; ați auzit?...” (1 septembrie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ …[/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu vă purtați cu capul descoperit[/COLOR][COLOR=blue]. Încă odată repet: scrie Mihaile pe cel ce împlinește, scrie și pe cel ce nu împlinește!...” (11 iunie 1975)[/COLOR]
După cum Sfântul Apostol Luca a fost desemnat cu “fotografierea fiecărui eveniment de pe pământ și cu ținerea unei evidențe a arhivelor fotografice”, iată că Mihail Arhanghelul este desemnat în mod repetat și insistent să se ocupe cu ținerea evidenței scrise a celor care se poartă cu capul descoperit și – separat – a celor care stau mereu cu ceva pe cap. Deși, nici nu era neapărat nevoie de două liste, căci se putea proceda prin simpla excludere: cei care nu se vor regăsi pe lista neîmplinitorilor, în mod sigur sunt dintre cei împlinitori.
Dar uneori și Mihail este depășit de situație, și atunci “Domnul” îi trimite ajutoare la scriptologie pe arhanghelul Gavriil și pe proorocul Daniil:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Scrie Mihaile, scrie Gavriile, scrie Daniele[/COLOR][COLOR=blue], că am stat de vorbă cu creștinii…” (13 noiembrie 1975)[/COLOR]
Nu numai capul trebuie acoperit, ci aproape tot corpul:
[COLOR=blue]“ Nu mai purtați [/COLOR][COLOR=fuchsia]mâinile[/COLOR][COLOR=blue] goale, nu mai purtați [/COLOR][COLOR=fuchsia]pieptul[/COLOR][COLOR=blue] gol și [/COLOR][COLOR=fuchsia]părul[/COLOR][COLOR=blue] descoperit. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Bărbați, nu mai purtați capul descoperit[/COLOR][COLOR=blue]. Deosebiți-vă de lume…” (1 august 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ V-am spus mereu: puneți acoperământ pe cap, că pentru cârpa aceasta, sau [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru basca aceasta[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei pieri[/COLOR][COLOR=blue] pe calea ta și nu numai[/COLOR][COLOR=fuchsia] tu[/COLOR][COLOR=blue], ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]și toată casa ta[/COLOR][COLOR=blue]…” (17 august 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Feriți-vă de goliciune. Căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cine[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu va purta bască pe cap[/COLOR][COLOR=blue] în aceste două vremi, va purta sac și se va îmbrăca în rogojină…” (4 octombrie 1975)[/COLOR]
Surprinde aici nu numai radicalismul cu care se impune o poruncă radical diferită de cea din Biblie, dar și amenințarea grosieră cu pedepse disproporționate față de “gravitatea” eventualei încălcări a “poruncii”. Se merge până la dezgroparea acelei amenințări vechi-testamentare: “Părinții au mâncat aguridă, iar copiilor li se vor strepezi dinții”, deși tot în Vechiul Testament se promite că după venirea lui Mesia nu va mai fi așa:
[COLOR=#993300]“În zilele acelea nu vor mai zice: "Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții".[/COLOR]
[COLOR=#993300]Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor strepezi dinții.” (Ier. 31, 29-30)[/COLOR]
Biblia confirmă, într-adevăr, necesitatea portului unui acoperământ pe capul femeii, la rugăciune, dar justifică în același timp un comportament diferit pentru bărbat!:
[COLOR=#993300]“Orice bărbat care se roagă sau proorocește, având capul acoperit, necinstește capul său. “ (I Cor. 11,4)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]bărbatul nu trebuie să-și acopere capul[/COLOR][COLOR=#993300], fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.” (I Cor. 11,7)[/COLOR]
Așadar, măcar în timpul rugăciunii, bărbatul trebuie să aibă capul descoperit. Dar, numai atunci? În restul timpului, oare trebuie să și-l acopere?
Biblia mai face un îndemn care poate fi interconectat la această temă:
[COLOR=#993300]“Rugați-vă neîncetat.” (I Tes. 5,17)[/COLOR]
Așadar, cei care se roagă neîncetat, necontenit vor sta și cu capul descoperit.
La Pucioasa însă, bărbații s-au obișnuit atât de mult să stea cu capul acoperit, încât de multe ori ei stau cu capul acoperit și în unele incinte publice, ceea ce este o nepolitețe.
Ar mai fi de adăugat că și portul părului lung, împletit în cozi ca femeile, practicat de către bărbați la Noul Ierusalim de la Pucioasa, este contrar sfaturilor biblice:
[COLOR=#993300]“Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung? “ (I Cor. 11,14)[/COLOR]
Pentru cei de la Pucioasa, Biblia este însă mai prejos decît unele “proorocii” făcut în somn de anumite persoane care au făcut parte cândva din clientela clinicilor psihiatrice.
Totuși, mai sunt unii[COLOR=lime] [/COLOR]creștini recalcitranți care nu prea agreează aceste porunci contrare spiritului biblic, inventate la Pucioasa peste noapte:
[COLOR=blue]“ A doua oară am spus Eu să pună Ioan acoperământ pe cap, și nu s-a împlinit. Ce-aveți, tată, de nu vreți să ascultați? (4/17 august 1975)[/COLOR]
Pentru creștinii care, mai isteți fiind, pretind că și Domnul, și ucenicii Lui, umblau tot cu capul descoperit, li se dă o motivație “după ureche”:
[COLOR=blue]“… A spus Domnul și v-a rugat: purtați-vă creștinește, nu vă mai purtați cu capul gol bărbaților, nu mai purtați rochița scurtă femeilor. Tu bărbat, nu te mai purta cu capul descoperit. Domnul Iisus și cu ucenicii s-au purtat cu capul descoperit, pentru că pășeau pe pământul sfânt. Ți-aș spune: poartă-te cu capul gol, dar nu te mai cunosc dintre cei din lume…”(11 septembrie 1978.)[/COLOR]
Este evident că motivul real acesta este: încercarea de individualizare a “poporului ales” prin ceva care să fie vizibil: prin port, prin îmbrăcăminte, prin ceea ce beau și mănâncă, prin ceea ce citesc, prin ceea ce vorbesc. Prin toate acestea ei trebuie să fie recunoscuți și prin toate trebuie să arate că ei sunt altceva și altcineva. Pretenția că dacă umblă cu capul gol, bărbații nu mai pot fi recunoscuți de “Domnul”, arată fie că “Domnul” are limite serioase în capacitatea de a cunoaște totul, fie că nu poate distinge minciuna de adevăr; și atunci, în ambele situațții, el nu este un Dumnezeu adevărat. Pe scurt, porunca se poate sintetiza astfel: “Bărbaților, purtați-vă cu capul acoperit, ca să-mi dau seama că sunteți ai mei”.
Pretenția că Domnul Iisus și ucenicii se purtau cu capul gol și cu picioarele goale, pentru faptul că pășeau pe pământul sfânt, este ridicolă. Mai degrabă ei erau săraci, iar sărăcia pe vremuri se vedea în primul rând în îmbrăcămintea sumară și nepretențioasă.
Insistența cu care se contrazice însăși Biblia, pe motive ridicole, ar trebui să pună serioase semne de întrebare celor care pretind că acest “[COLOR=blue]Cuvânt al lui Dumnezeu[/COLOR]” nu contrazice cu nimic învățăturile biblice.

[COLOR=blue]26.[/COLOR] Creștinii sunt ispitiți ca să-și citească viitorul
[COLOR=blue]“ Să nu uiți pe Dumnezeu. Să-L ai lângă tine mereu și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-L întrebi mereu de viitorul tău[/COLOR][COLOR=blue]. Israele, nu ai văzut niciodată urmele Mele în mijlocul tău, dar ai să le vezi” (8 septembrie 1974)[/COLOR]
O invitație voalată pentru creștini ca să nu se despartă niciodată de Verginica, prin care “vorbește Domnul”. Răsplata fidelității lor? Își vor putea oricând cerceta viitorul, o temă la care creștinii s-au dovedit mereu a fi deosebit de curioși și sensibili. Iar curiozitatea lor le-a fost speculată din plin.

[COLOR=blue]27. [/COLOR]Îndemnuri depășite
[COLOR=blue]“...[/COLOR][COLOR=green]Nu slujești Mie[/COLOR][COLOR=blue] dacă postești sau dacă te rogi, ci e [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru tine[/COLOR][COLOR=blue], tată…” (7 ianuarie 1975)[/COLOR]
Asta se cerea în 1975: Dumnezeu nu-ți cerea să-I slujești Lui în mod direct, atunci când Îi faci voia (adică, atunci când te îndeletnicești cu virtuțile creștine, cu rugăciunea și cu postul) ci să te preocupi cu grijă “[COLOR=fuchsia]pentru tine[/COLOR]”, adică de propriile tale împliniri creștinești, ca să-ți meriți pe drept mântuirea pe care El a pregătit-o. După 33 de ani, ceva s-a schimbat radical: dacă îndrăznești să te preocupi câtuși de puțin [COLOR=fuchsia]pentru tine[/COLOR], înseamnă că nu-L mai iubești pe Dumnezeu:
[COLOR=blue]“O, nu căutați să faceți voia Mea [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru voi[/COLOR][COLOR=blue], căci aceasta nu înseamnă iubire pentru Mine, ci înseamnă [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru voi[/COLOR][COLOR=blue], ci căutați să faceți voia Mea [/COLOR][COLOR=green]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue], și atunci aveți în voi iubirea cea pentru Dumnezeu, credința pentru cele ce nu se văd cu ochii trupului, cu ochii celui ce Mă iubește [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru sine[/COLOR][COLOR=blue] și nu [/COLOR][COLOR=green]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue], căci vai celui care vede pe Dumnezeu cu ochii trupului lui, căci aceia nu văd pe Dumnezeu, ci văd pe cele ce trec, și care nu-l țin pe om în Dumnezeu și în credință și în credincioșie apoi! O, dacă vă iubiți pe voi, dacă vă măriți pe voi când dați să iubiți pe Dumnezeu, voi nu aveți credincioșie [/COLOR][COLOR=green]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue] dacă lucrați așa.” (din Cuvântul lui Dumnezeu la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, 15 iunie 2008.)[/COLOR]
Vechi 24.03.2009, 19:17:53
Banned

[COLOR=Blue]Partea a VI-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]28. [/COLOR]Îndemnuri la nesupunere față de stăpânire
[COLOR=blue]“Fiți stăpâni pe viața voastră. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu lăsați pe nimeni să vă stăpânească[/COLOR][COLOR=blue].” (19 ianuarie 1975)[/COLOR]
O învățătură ce se află în contradicție flagrantă cu preceptele biblice. Căci iată cum învață Sfânta Scriptură:
[COLOR=#993300]“Tot sufletul [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se supună înaltelor stăpâniri[/COLOR][COLOR=#993300], căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Pentru aceea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel ce se împotrivește stăpânirii se împotrivește rânduielii lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#993300]. Iar cel ce se împotrivesc își vor lua osândă.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voiești, deci, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele și vei avea laudă de la ea.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu și răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârșește răul.[/COLOR]
[COLOR=#993300]De aceea [/COLOR][COLOR=fuchsia]este nevoie să vă supuneți[/COLOR][COLOR=#993300], nu numai pentru mânie, ci și pentru conștiință.” ( Rom. 13, 1-5) [/COLOR]
[COLOR=#993300]“Adu-le aminte [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se supună stăpânirilor și dregătorilor[/COLOR][COLOR=#993300], [/COLOR][COLOR=fuchsia]să asculte[/COLOR][COLOR=#993300], să fie gata la orice lucru bun…” (Tit 3,1)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Iar cei ce au stăpâni credincioși să nu-i disprețuiască, sub cuvânt că sunt frați; ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]mai mult să-i slujească[/COLOR][COLOR=#993300], fiindcă primitorii bunei lor slujiri sunt credincioși și iubiți. Acestea învață-i și poruncește-le. ( I Tim. 6,2)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Supuneți-vă[/COLOR][COLOR=#993300], pentru Domnul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]oricărei orânduiri omenești[/COLOR][COLOR=#993300], fie împăratului, ca înalt stăpânitor,[/COLOR]
[COLOR=#993300]Fie dregătorilor, ca unora ce sunt trimiși de el, spre pedepsirea făcătorilor de rele și spre lauda făcătorilor de bine;[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci așa este voia lui Dumnezeu, ca voi, prin faptele voastre cele bune, să închideți gura oamenilor fără minte și fără cunoștință.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Trăiți ca oamenii liberi, dar nu ca și cum ați avea libertatea drept acoperământ al răutății, ci ca robi ai lui Dumnezeu.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Dați tuturor cinste[/COLOR][COLOR=#993300], iubiți frăția, temeți-vă de Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cinstiți pe împărat[/COLOR][COLOR=#993300].[/COLOR]
[COLOR=#993300]Slugilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă stăpânilor[/COLOR][COLOR=#993300] voștri, cu toată frica, nu numai celor buni și blânzi, ci și celor urâcioși.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci aceasta este plăcut lui Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să sufere cineva întristări[/COLOR][COLOR=#993300], pe nedrept, cu gândul la El. (I Petru 2: 13- 19)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Asemenea și voi, femeilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă bărbaților[/COLOR][COLOR=#993300] voștri…” (I Petru 3, 1)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Tot așa și voi, fiilor duhovnicești, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă preoților[/COLOR][COLOR=#993300]…” (I Petru 5, 5)[/COLOR]
Un duh de nesupunere, alt duh decât cel al Scripturii, bântuie în voia sa pe la Pucioasa.

[COLOR=blue]29. [/COLOR]Îndemnuri la ascundere, îndemnuri la neascundere
Aceste îndemnuri contrariază prin inconsecvența lor. Nici nu mai știi ce să crezi și ce să alegi. Iată câteva mostre:
a.Îndemnuri pentru “ascunderea lucrării de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Ascundeți[/COLOR][COLOR=blue] această profeție pentru cei morți. Ați auzit? …” (20 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Pentru cei morți [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascundeți[/COLOR][COLOR=blue] această profeție…” (20 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ …Ai să dai mii de lei ca să mai ai Trupul și Sângele Meu, dar dacă vei fi cu Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]în ascuns[/COLOR][COLOR=blue], îl vei avea…” (10/23 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Țineți [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascuns[/COLOR][COLOR=blue] și aveți răbdare până voi spune eu de pe acoperișul casei[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue]” (7 ianuarie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue] “Să scrii despre toate câte am profețit de la început și până azi, căci ei au uitat ce le-a spus Domnul acum zece ani. Să faci Verginico sul și să-l prinzi în copci și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l ții ascuns[/COLOR][COLOR=blue] până la ziua postului, căci vor veni popoare nemâncate și nebăute la ușa ta și vor bate în ușă ca niște cerșetori și să le dai.” (30 aprilie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Trupul acesta, știți cine este și de unde l-am luat; știți că l-am sculat dintr-o boală grea… …Nu este prețuită nici de fini, nici de nași, căci este scris în lege: Proorocul, în patria sa, nu este prețuit. Nici creștinii nu-l prețuiesc, pentru că nu-l cunosc, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]este ascuns[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]este ascunsă taina[/COLOR][COLOR=blue]. Amin.” (27 octombrie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Creștine, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ține ascuns[/COLOR][COLOR=blue] aceasta, ca să nu se cunoască de lume că voi știți” (3/16 aprilie 1975)[/COLOR]
Cei care nu lucrau cu ascundere mare erau chiar pedepsiți. În unele cazuri, “Dumnezeul de la Pucioasa” îi pedepsește cu închisoarea pe mărturisitorii “lucrării Lui”, pentru că “vorbesc prea mult la lume despre lucrurile lui Dumnezeu”:
[COLOR=blue]“ Pe Gheorghiță de la București [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna oamenilor[/COLOR][COLOR=blue] că el vorbea fără de rost din lucrurile Mele și dădea din lucrarea Mea, și el singur s-a dat în mâinile lor. Pe Răducanu [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna lor[/COLOR][COLOR=blue] că vorbea prea mult la lume despre lucrurile lui Dumnezeu” (11/24 aprilie 1967)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
b.Îndemnuri pentru “neascunderea lucrării de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“…Veniți-vă în fire, că cine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ascundă[/COLOR][COLOR=blue] lucrarea Mea, orb va rămânea. Cine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să acundă[/COLOR][COLOR=blue] crucea Mea, nu va mai sta în viața sa. Iubește pe Dumnezeu cu toată puterea ta! Oricine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ascundă[/COLOR][COLOR=blue] fața Mea, nu va putea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să o ascundă[/COLOR][COLOR=blue], că Dumnezeu va da de rușine pe acela…” (26 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“De ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunzi[/COLOR][COLOR=blue] tu de fiii tăi glasul Domnului de peste tine, petrecerea ta cu Domnul atâta vreme pe pământ? O, fiii tăi n-ar fi fost atât de lumești acum dacă tu zi după zi mai mult L-ai fi ținut mare în tine pe Domnul înaintea fiilor tăi.” (28 august 2007)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]“ El însă nu poate, nu mai poate nimic pentru cei de sub greul meu și nu Mi-i mai ajută să scape de teamă sub [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrarea mea[/COLOR][COLOR=blue] cea zdruncinată și tot [/COLOR][COLOR=fuchsia]zdruncinată de cele[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunse[/COLOR][COLOR=blue] ale celor [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunși[/COLOR][COLOR=blue] în ei[/COLOR] [COLOR=blue] ai poporului meu, și care au tot lovit în pacea coborârii Mele.” (30 august/12 septembrie 2007)[/COLOR]
Însuși “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se pretinde a fi un campion al neascunderilor:
[COLOR=blue]“…M-am făcut cunoscut omului pe pământ întru toate. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu am ascuns nimic[/COLOR][COLOR=blue] din fața omului de azi ca să fie fericit și încredințat de Dumnezeu. Și iată că lumea toată se închină duhurilor necurate…”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR]
Deși pretinde că nu a ascuns nimic față de om și se laudă cu aceasta, numai cu puțin înainte își exprima părerile de rău că i-a dezvăluit omului “secretele”:
[COLOR=blue]“ Îmi pare rău de ce am făcut Eu. Sunt supărat nespus de mult, pentru că omul care e făcut de Domnul, întru toate e făcut de Domnul. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău că i-am dat secretul Meu.[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR]
Acest slogan “[COLOR=fuchsia]Nu am ascuns nimic din fața omului[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]a ținut el cât a ținut, dar acum “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” și-a schimbat pe față obiceiurile. El își propune o ascundere severăpe care o numește când “[COLOR=fuchsia]tăinuire[/COLOR]”, când “[COLOR=fuchsia]adăpostire[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“Necredința din părți Îmi slăbește intrarea Mea la popor cu cuvântul Meu cel lucrător și Mă face să Mă rușinez, să Mă strâng și să Mă[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia]tăinuiesc[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=blue]între ucenici, între cei de o iubire și milă cu Mine… …Vă voi povățui, tată, căci trebuie să[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia]adăpostim[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=blue]tot ce este de adăpostit…” ( 12 iulie 2008.)[/COLOR]

[COLOR=Blue]
[/COLOR]
Vechi 24.03.2009, 22:36:00
Banned

[COLOR=Blue]Partea a VII-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]30. [/COLOR]Îndemn la iubire preferențială
[COLOR=blue]“ O , copilașii Mei, nu folosiți Scriptura anapoda. Da, tată, zice Scriptura, să iubești pe aproapele tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]dar deosebește-l[/COLOR][COLOR=blue]. Că acela e aproapele tău, care face voia lui Dumnezeu…” (30 iunie 1975)[/COLOR]
Dar cum se poate face deosebirea, dacă nu prin judecată? Iar despre judecată, iată ce spune Scriptura:
[COLOR=#993300]“Nu judecați, ca să nu fiți judecați.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.” [/COLOR][COLOR=#993300](Mat. 7, 1-2)[/COLOR]
Dar să presupunem că am putea deosebi pe “cei care fac voia lui Dumnezeu” de ceilalți. Dacă nu-i vom iubi decât pe aceștia care sunt împlinitori, ce vom face și ce va fi oare cu ceilalți? Dar ce va fi cu vrăjmașii noștri? despre care, tot Scriptura zice:
[COLOR=#993300]“Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc…” (Mat. 5,44)[/COLOR]
Oare vrăjmașii noștri, care ne blesteamă, ne urăsc, ne vatămă și ne prigonesc, fac ei voia lui Dumnezeu? Desigur că nu. De aceea, ei nu sunt aproapele nostru, după cum arată acest “Cuvânt”. Deci nu trebuie iubiți, spune “Cuvântul”; dar trebuie iubiți, spune Scriptura. Și astfel am dovedit că Scriptura și “Cuvântul” nu ne învață la fel, ci sunt potrivnice una alteia în învățătură. Iar dacă Scriptura e de la Dumnezeu, de unde este învățătura potrivnică acesteia? Oare nu de la potrivnicul lui Dumnezeu?

[COLOR=blue]31. [/COLOR]Punctele cardinale sunt două-trei, și nu întotdeauna aceleași
[COLOR=blue]“…Vor veni de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și vor sta cu lucrarea Mea și vă vor mustra pe voi pentru necredința voastră! “(13 noiembrie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue] “ Israele, vine lumea înspăimântată din [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue], din [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] și din [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue].” (3 decembrie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Vei vedea tot pământul din [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] și până la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], că tot pământul va străluci de bolta cerească…”(3 decembrie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ O să vină de la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și o să stați toți la un loc, într-o casă. Și atunci pentru ce se face această adunare de familii în jurul templului Meu? Pentru sminteală? Pentru greșeli? O, nu de aceasta am adus din [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], ca să vă smintiți unii pe alții. Vai prin cine vine sminteala!” (15/28 octombrie 1979)[/COLOR]

[COLOR=blue]32. [/COLOR]Punctele cardinale sunt patru, și nu întotdeauna orientate la fel
[COLOR=blue]“ E scris că de la[/COLOR][COLOR=fuchsia] răsărit [/COLOR][COLOR=blue]la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], de la[/COLOR][COLOR=#ff9900] apus[/COLOR][COLOR=blue] la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue], e scris peste tot că piere omul păcătos.”(26 iunie/9 iulie 1976)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Să nu ziceți să ocoliți, că nu aveți pe unde, că de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] la[/COLOR][COLOR=red] miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] și de la[/COLOR][COLOR=#ff9900] apus [/COLOR][COLOR=blue]la[/COLOR][COLOR=purple] miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] sunt marginile acestei păduri.” (2 ianuarie 1979)[/COLOR]
[COLOR=blue] “…Copilașii Mei, din[/COLOR][COLOR=fuchsia] răsărit [/COLOR][COLOR=blue]până în [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue], din [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] în[/COLOR][COLOR=purple] miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], este averea lui anticrist. (25-26 mai 1978.)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ E scris în Apocalipsa lui Ioan că: Domnului Iisus Hristos i s-a dat putere să judece toată suflarea de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] până la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue], de la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] până la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și pe cei adormiți…”(22 septembrie 1978.)[/COLOR]
[COLOR=blue] “…Că de la[/COLOR][COLOR=red] miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] la[/COLOR][COLOR=purple] miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus [/COLOR][COLOR=blue]la[/COLOR][COLOR=fuchsia] răsărit[/COLOR][COLOR=blue], vor veni la locul acesta, dar aveți grijă că tocmai pe voi cei de aici să nu vă prindă aceia nepregătiți” (11 septembrie 1978.)[/COLOR]
[COLOR=blue] “ […] să duceți viață cum au dus-o înaintașii voștri, că mai sunt creștini la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue], la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue], la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue], la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], și cu toții veți fi strânși […] ” (6/ 19 decembrie 1978.) [/COLOR]

[COLOR=blue]33. [/COLOR]Viclenii ieftine
Creștinii Verginicăi sunt îndemnați stăruitor la credință în “lucrarea Domnului”. Destul de des, vorbirile ei nocturne sunt împănate cu întrebarea persuasivă: “Crezi?”, la care, evident, nu se putea da decât un singur răspuns. Și totuși, pentru cei ce nu credeau li se oferea și posibilitatea “încredințării pe viu”. Într-un mesaj din 6 decembrie 1976, ei sunt invitați s-o înțepe pe Verginica în timpul lucrării, pentru a vedea nu numai că nu reacționează la durere, ci și că are în trup apă, în loc de sânge. Dar pentru a opri elanul vreunui curios, care ar putea lua în serios invitația, îndată urmează și o amenințare voalată pentru cine ar îndrăzni să încerce: să se gândească bine ce face, pentru că “Domnul” îl va lua la întrebări pentru acea înțepătură. În aceste condiții, chiar dacă s-ar fi găsit printre creștini vreunul mai îndrăzneț, precis că s-a lăsat păgubaș.
Iată această invitație cu două fețe:
[COLOR=blue]“…Nu acest trup amărât vorbește, ci Domnul Iisus prin Duhul Sfânt. Dacă nu crezi, înțeapă acest trup. În loc de sânge, curge apă. O, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă-l vei înțepa și Domnul te va întreba[/COLOR][COLOR=blue] de înțepătura aceasta…”(6 decembrie 1976)[/COLOR]

[COLOR=blue]34. [/COLOR]Pânza de la botez ține loc de milostenie !?
[COLOR=blue]“…De ce nu ai citit în Sfânta Carte că această pânză de botez se păstrează? Că [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă nu ai dat la săraci nimic, cel puțin să ai acea pânză[/COLOR][COLOR=blue] de la botez…”(7 august 1978.)[/COLOR]
O nouă superstiție fetișistă tinde să substituie fraudulos una dintre cele mai mari porunci creștine: milostivirea față de aproapele. De acum, orice creștin mai leneș sau mai zgârcit, care nu-i are în vedere sau la inimă pe săraci, se poate prevala de faptul că a păstrat, în schimb, cu sfințenie, petecul de pânză în care a fost înfășat îndată după botez. Ca și în alte situații, Verginica face cu tupeu trimitere la o referință biblică inexistentă: nicăieri în Sfânta Scriptură nu se amintește măcar de această pânză, care însă pentru Verginica este valoroasă ca o perlă de mare preț.

[COLOR=blue]35. [/COLOR]Crăciunul e zi de post negru!!!
[COLOR=blue]“Sî știți că vă dau poruncă: [/COLOR][COLOR=fuchsia]în ziua de Crăciun[/COLOR][COLOR=blue] nu veți mânca de dulce! Nici Pruncul nu a supt în acea zi, nici magii nu au mâncat. Eu zic [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se țină cu desăvârșire[/COLOR][COLOR=blue]. Cine ține această poruncă, mult bine va avea în viață.” (6/ 19 decembrie 1978.) [/COLOR]

[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR]
[COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40